|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Smoku,toz Ty cudowne dziecko byłaś !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszystkie mamy podobne wspomnienia z matury - ja też zdawałam polski (tylko bez ustnej), historię i angielski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze to ujęłaś: Byłam!!!! Lepiej nie mówić, jak się to skończyło. Klapa na całego. Plan życiowy A zostania naukowcem się rozsypał, realizuję na razie spokojnie plan B, ale mam nieodparte wrażenie, że paln B jest do d.. Mam nadzieję, że się to zmieni.
Takich zmarnowanych przez życie talentów to w Polsce nie brakuje, ot choćby historia pewnej dziewczyny - finalistka kilku olimpiad, stypendystka Prezesa RM, studia na ekonomii z kosmiczną średnią, stypendia naukowe i co??? Co ona teraz robi? Pracuje w call center w podłej firmie za 800 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
O matko,nie pisz juz więcej na ten temat ,bo to tylko potęguje moją i tak daleko posuniętą nienawisc do tego calego " bagna "które ma miejsce w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aby życie było przyjemniejsze, należy wrócić do plot i kosmetyków, to przynajmniej mnie odpręża. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Taaa, mama mojego chłopaka jest polonistką, tego typu historie mam więc z pierwszej ręki co roku ![]() Ale mam już szczerze dość, przez cały czerwiec będę spać do 10 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Wtajemniczenie
|
Aga, gdzie chcesz studiować? Ja jakoś szczególnie nie polecam UWR, studiowałam na 3 wydziałach i to pozwoliło mi wyrobić sobie o nim nie najlepszą opinię. Filologię czeską studiowały moje koleżanki polonistki jako 2 kierunek, z kulturoznawstem też miałam do czynienia.
Eksperyment był prosty: olimpiada, dzięki której wygrałam indeks i zapał mojego polonisty, który chciał, abym wcześniej zaczęła studia. A dalej samo się potoczyło... Pierwotnie studiowałam na UAM-ie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie czułaś się zmęczona przy takim toku nauczania? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Wtajemniczenie
|
Jak masz mieszkanko - to wszystko jasne.
![]() Zmęczona??? byłam potwornie przemęczona, sypiałam 4-5 godzin dziennie, na uczelni spędzałam czas od rana do wieczora, bo dojeżdzałam codziennie pociągiem, wieczory - nauka, przygotowanie się do zajęć na studiach, a potem z reguły bliżej 24, np. biologia lub fizyka. ![]() Uczniom w szkole średniej nauczyciele wykładają lekcje, zadają lekcje, podają terminy sprawdzianów itd. O wszystko to musiałam dbać sama, umawiać się na konsultacje z nauczycielami, pilnować terminów, ustalać zakres materiału itp. Mój koszmar - mam taki sen, który w sytuacjach stresowych śni mi się po dziś dzień, przy każdej sesji - przychodzi dzień rozdania świadectw, a ja sobie przypominam, że zapomniałam umówić się na spotkanie z matematyczką, ona nie może mi wystawić oceny, bo nie ma z czego. Na świadectwie mam 0 zamiast oceny, a wszystko dlatego, że zapomniałam przyjść do szkoły... Horror. Oczywiście nie zdarzyło się to naprawdę, ale było o mało co. |
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje szkolne koszmary mam narazie dwa ![]() ![]() A'propos motywów, gimnazjum jeszcze, sprawdzian z matmy, ściągi pod piórnikiem. Podchodzi babka, podnosi piórnik, zawzięcie go przeszukuje w poszukiwaniu ściąg (koleżanka obok płacze ze śmiechu - matematyczka wgapia się w piórnik, ściągi leżą na ławce, a kobieta nie rozumie z czego się śmiejemy jak szalone). Odłożyła idealnie piórnik i wróciła za biurko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja teraz też sypiam po 4-5h przez studia, ale w wakacje zamierzam odespać. Buntuję się i nie będę pracować! No może najwyżej ze dwa tygodnie na kolonii czy cuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
a ja bym chętnie potropiła avenkowe nowości.....bo choć creme jest ok...to baba zawsze lui nowości...
![]()
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
ja przedwczoraj wymęczyłam trochę farmaceutkę w pobliskiej aptece i mają mi na zamówienie z hurtowni sprowadzić jak tylko coś się pojawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zobaczą, że jesteś dobrą klientką to nie będziesz miała więcej problemów z zakupem filtrów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Mam do was pytanie, czy miala ktoras z was okazje zetknac sie z filtrem Lancome, o tym:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10806 Wczoraj maznelam nim reke w Sephorze - jest lzejszy od niejednego kremu i wchlania sie bylskawicznie bez zadnego polysku. Wiem ,ze jest stabilny i tak nad nim dumam, tylko troche drogi, ale ostatnio wszystkie ukochane dotad avenki doprowadzaja mnie do szalu ![]() ![]() ![]() Moze wiecie cos o tym filtrze ![]()
#3627 |
Zakorzenienie
|
Witaj Zgubo
![]() Nie znam tego filtra, choć przyznam, że kiedyś chciałam go kupić na truskawie, ale cena mnie powstrzymała skutecznie zresztą. Ile kosztuje w Sephorze? I tego co BK pisała na swoim forum, filtr jest stabilny i tylko ma niezbyt wysoką ochronę UVA. I zdaje się pisała też o różnych wersjach tego kremu. Dokładnie nie pamiętam, muszę sprawdzić w domu może mam jakieś zapiski na ten temat. Najlepiej byłoby sprawdzić jego skład. Aha, coś mi się kołacze po głowie, że anpokawany jest silikonami i niestety może zapychać. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Rozeznanie
|
Witam ,witam
![]() Rzeczywiscie Kasiu sylikonow w nim po horyzont, ale ja sie ich raczej nie boje ![]() ![]() ![]() O UVA oczywiscie ani slowa, jak to w Sephorowych kosmetykach bywa i masz racje moze nie byc za wysokie, chociaz z tego co pamietam mial napisane PA +++, tylko nie wiem czy to sie da jakos na PPD przeliczyc ![]() Napewno nie kupie go w ciemno, jesli juz wogole, dlatego najpierw chcialam sie tutaj was zapytac, czy warto wogole sepic probke w Sephorze. ![]() edit: aha, jeszcze jedno pytanie ![]() ![]() ![]()
#3629 |
Zakorzenienie
|
Szacunkowe przeliczenia na podstawie BU:
UVA + PPD od 2 do mniej niż4 UVA ++ PPD od 4 do mniej niż 8 UVA +++ PPD 8 i powyżej Kasia, próbowałaś Aqua Lait LRP. Ja go ostatnio mam na tapecie i jestem zadowlona. Kiedyś na samym początku strasznie mi od niego łzawiły oczy, ale widać już się przyzwyczaiły, bo nie mam takich problemów. W tym roku ma być nowy LRP Fluide Extreme do ciała 125 ml. Jak na razie jeszcze nie ma go u nas w aptekach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odp.
![]() Kurcze mogliby wprowadzic tez oznaczenia PPD na wszystkich filtrach, bo UVA +++ PPD 8 i powyżej, to rownie dobrze moze byc to 8 albo 50 ![]() AL nie probowalam, ale skoro mowisz, ze dobrze sie spisuje, to wyprobuje ![]() ![]() Zostaja jeszcze filtry Vichy do sprawdzenia ![]() Aha, Kasiu, przyslali Tobie ta ksiazeczke Lutensa? Bo pamietam, jak na perfumach pisalas, ze wyslalas maila do nich i czekasz. Ciekawa jestem czy przyslali w koncu do Ciebie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.