|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
szkoda żeby obciąć ![]() chociaż moje akurat szybko rosną na początku października podcięłam dosyć duużo a już mi tak odrosły, że znowu są prawie do pasa
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
![]() ![]() JA ostatnio byłam to wogole nie było takich małych rzeczy tylko dla takich rocznych a nawet większych dzieci.
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łatwo mówić ![]() chciałabym mieć jakoś ładnie obcięte włosy ale niestety one tylko rosną i rosną i nie mogę ich obcinać suuuppperr
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
lonely jaka marynarka
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam, że jestem najedzona dopóki mąż nie przyniósl ciasteczek ...
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
super łowy, ja dzisiaj byłam w lumpku i masakra, ubrania takie na wagę niemal wszystkie poplamione i z dziurami, nawet na szmaty do podłogi bym tego nie wzięła...
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Twój Wiktorek to będzie wygladać jak milion dolarów, fajne, i to na ciuchach?
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
cuuuudna koszula& kurteczka
Wiktorek to bedzie "gosciu"!
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
po raz kolejny zwyciężyło u mnie lenistwo i zmysł praktyczny ![]()
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
lonely super zakupy!!! Co do rodzinki i tematu tabu o cc - nie przejmuj się, wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim, co będzie to ma być!
Byliśmy właśnie na moim ulubionym kebabie - ostatnim pewnie w tym roku, a później McFlurry z Magnumem - mniamku jeszcze przed porodem muszę zaliczyć kuchnię wietnamską i mogę rodzić - niczego mi nie będzie żal
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojej być może już nie zobaczę w ciąży, no chyba, że się nie rozpakuję do 7.05 - na wtedy mam wyznaczoną kolejną wizytę. A właśnie! Jenny, czy mogłabyś wpisać mi: 30.04 USG i 07.05 wizytę? zgóry pięknie dziekuję ![]() Cytat:
Tylko wiesz, bawełna bawełnie nie równa. Liczy się gęstość splotu jakość włókna. Za naprawdę wysokiej jakości bawełne to myślę, że 70pln bym dała Śliczności Cytat:
|
|||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
cholera!!! znów zapomniałam...
zaraz chyba odlecę przez to zaciskanie
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce przed komunia...
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile waży bo mi już lekarz nie mówi- nie mieści się na USGsalviae ja mam chyba od 2 tyg bóle jak na okres. Ale bardzo rzadko- nawet nie codziennie. Chociaż za każdym razem wydaje mi się że ból jest silniejszy. Ale samo mija po 1-2 min. Cytat:
![]() któraś pytała o kasę z US. Ja zwrotu nie miałam ale TŻ miał i mimo że wpisał nr konta i zawsze miał na konto to teraz dostał poleconym na poczcie nie wiemy czemu tak dziwnie
|
||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa, diabli - szkoda, że nie mogę pomacać tej pościeli. tak jak Ash pisze, wszystko zależy od materiału. potem dochodzą te detale - ile pracy wkładasz w to wszystko? możesz zrobić bardziej takie bazowe modele i takie wypasione, i oczywiście ceny będą różne. za jakąś w miarę podstawową pościel, bez bajerów, ale z dobrej bawełny, dałabym spokojnie 50-60 zł, a z naszywkami i bajerami, o ile by mi trafiło w wizję łoża księciunia, to spokojnie więcej - tutaj bym się zdała na szyjącą, która by oceniła, ile dodatkowej roboty jej to przysporzyło
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
z warsztatów Mamo to ja dostałam maila, żebym namówiła koleżanki na warsztaty bo mają mało osób.. Ktoś się doczytał jaki jest program?? bo ja nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodziłaś już kiedyś? Bo po Twoim poście wnioskuję, ze nie. Rozumiem, ze jesteś lekarzem ale to nie czyni Cię znawcą tematu. Gdyby cc było złe to byłoby zakazane a jak wiadomo cc robi się po to, zeby ratować życie matki i dziecka - więc nie wiem w czym to cc jest takie okropne, skoro stosuje się je gdy sn nie idzie "jak po maśle". Nie ma co przesadzać w zadną stronę. Lekarzom nie chce się właśnie wykonywać cc - nie tyle im się nie chce co mają odgórny zakaz-to jest operacja, która sporo szpital kosztuje - i muszą się łądnie wytłumaczyć przed NFZ z każdej cc. Sn poród nie kosztuje nic - więc niech sobie kobieta rodzi i 5 dni... Ja rodziłam sn a teraz z powodu wagi młodego najprawdopodobniej będę mieć cc. I nie jest to dla mnie żaden luxus. Ale ani poród sn ani cc nie jest bezbolesny i po każdym mogą wystapić powikładnia zarówno u matki jak i u dziecka. A co do natury - to u mnie natura chciała żebym poroniła w 13tyg i gdyby nie leki podtrzymujące ciążę to bym już w ciąży nie była-i tu też matka natura jest nieomylna i mamy się z tym pogodzić, tak? To samo z kobietami, które dzieci nie mogą mieć i jedynym wyjściem jest in-vitro.. No przecież natura wie lepiej co jest dla nas dobre.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-04-16 o 19:27 |
|||||
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina dla Twojego maleństwa i za szyjkęszalejecie z tymi arbuzami ja poczekam aż będą trochę tańsze i kupię całego. Bo lubię sobie sama wybrać dobrego![]() Paulina za zakupy. Te kocyki z bawełny są bardzo fajne.Ashy za wizytęvil Ty się ciesz że już nie masz plamienia. Cała ciąża pod górkę to teraz Ci się należy "relaks"
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
a nie zmieniałaś np. płynu do intymnej? może to jakieś podrażnienie?
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
ale śmieszny wynalazek: https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
|
|
|
|
#415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam Was tylko tak na szybkiego
![]() Witam się w nowym wątku, fajny tytuł ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale świetna marynara Ja wróciłam niedawno ze spaceru, super się dotleniłam i przypomniałam sobie jak cudnie mieć psa Bo poszłam po moją Żabulę do mamy bo sama siedziała i poszłyśmy do lasu, kocham tego psiaka |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i natura czasem nie ma nic do tegoCytat:
ale fajne te pumpy pierwsze ![]() chyba TZ zabije kiedyś dopakowywałam rzeczy do szpitalnej torby i chciałam się oprzeć o półkę w regale, a ona spadła!!! ja wyrżnęłam na kolano (leci mi krew) i przywaliłam czołem w ten regał i co się okazało - nie dokręcił jej z jednej strony bo mu kołków zabrakło i myślał, że wytrzyma ale to moja wina tak samo jak moją winą było kiedy tv spadł ze ściany bo źle wisiał, ale to ja na niego wtedy patrzyłam i jeszcze walczyłam z materacem, okazało się, że moje łóżeczko jest mniejsze i wybałuszyło warstwę kokos w materacu teraz taka wielka buła jest na środku
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-16 o 19:36 |
||
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia piersią z jednej książki, którą czytam:
" Oczywiście, że wiele karmiących matek tylko udaje, że chcą nakarmić dzieciaka, żeby z głodu nie wrzeszczał!Dla nikogo chyba nie jest ju ż tajemnicą, o co tu tak naprawdę chodzoi: że tylko czekają na okazję, żeby jak pierwsza lepsza pokazać, co mają, wszystkim facetom doopkoła. Najwyraźniej jak człowiek sypia 20 min na dobę, a resztę czasu spędza na sprzątaniu cudzej kupy i od 3 tyg nie miał czasu, żeby sobie umyć włosy to jedyne co mu chodzi po głowie to sex z obcym facetem w publicznym miejscu. Baby nie umieją się powstrzymać." ciężarówką przez 9 miesięcy - kaz cooke
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ochotę go powiesić za jaja i żeby sobie tak dyndał nie wiem ile Meli diabli ja też bym obstawiała tak ok 60 zł loney za piękne łupy
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wskazania mogą być różne - dla niektórych będzie to już chociażby paniczny strach przed porodem. dla innych waga dziecka powyżej 3,5kg, dla jeszcze innych dopiero powyżej 4,5kg... a w większości przypadków cesarka ma być szybką akcją ratującą życie maluszka. ja tam będę się zdawać na mojego lekarza... mówił mi ostatnio, że on nie widzi problemu zrobić cesarkę kobiecie, która panicznie się boi. albo jak dziecko zapowiada się na takie powyżej 4kg. za to położne walczą często o ten naturalny poród. więc sobie myślę: pojadę do szpitala, jak już coś się zacznie dziać. będę pod okiem położnych, jakby coś nie teges, to lekarz będzie w pobliżu i tnąć można - zdam się na nich i tyle. wiem, że nikt nie będzie zwlekał w razie wu. ale ja się z góry prosić o operację nie będę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

Ślub 27. X. 2012

nie wiemy czemu tak dziwnie
he
Badanie moczu robiłam wczoraj i wszystko ok, a piecze (chyba bardziej jednak swędzi..) już od 2,3 dni.