|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Cytat:
![]() Jadałam, bardzo pysznie przepyszny jest ten smak, mój TŻ go uwielbiał
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja dziś kupiłam 4 sztuki, skład wydawał mi się w porządku
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
widywałam te jogurty często ale wydawało mi się że na redukcji to tak średniawo chcę marnować porcję węgli na takie coś hehe ale już po chętnie wypróbuję
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porcję węgli? A czemu to? Ja jadłam na redukcji.
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
no tam pełno zbóż i owoce są nie?czyli węgle heh a ja wolałam zawsze zjeść ryż z musem jablkowym czy naleśniki a nie tam jakiś jogurt w któym mi niepotrzebnie jakieś twarde dziadostwo pływa
po co to zdoże wciskają tam to ja nei wiem
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wciskają, bo to super smaczne jest, kocham jogurty z ziarnami
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czas na kolaaaacje: zawijasy z szynki, papryki i ogórka ![]() Mam całą lodówkę pełną jogurtów i twarogów
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie oszamałam michę surówki i gyrosa
normalnie jakbym na diecie nie była
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę zrobić kolację - dwa chlebki z serem gouda, pieczoną piersią indyka (domowa wędlinka), pomidorem i do tego pęczek rzodkiewek
![]() Dziś będę miała zjedzone 8 porcji skrobii
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jem dziennie po 3
|
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam w czwartek grilla na działce... I o ile z alkoholu łatwo mi zrezygnować to już wiem, że ciężko będzie się oprzeć kiełbasie
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu nie jesz trzech? Skrobii lepiej jeść trzy
Jedną kanapkę sobie zrobiłam, więć 7 porcji jest dziś
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Kretko oczywiscie nie przejmuje się moimi wahaniami, czy przybralam czy nie- dalej jem tak jak jadłam. Na pewno nie będe obcinac ilosci tego co jem, bo nie ma z czego
![]() Dzis zjadlam 3michałki (kolega miał urodziny) i przepyszne ciasto kokosowe (dzien słodkosci w klasie S: owsianka z łyżka masła, bananem i żurawiną Przekąska:jabłko Wypiłam tutaj kefir O: (zjadłam go na pół z IIŚ, bo miałam dużą miskę) piers z kurczaka, mała cukinia,duza papryka,pieczarki z serem topnionym K: duża papryka,2jajka,2małe filety śledzia Uwazam, ze to nawet za mało i dobrze, ze podjadlam slodkiego, bo by mi za mała kalorycznosc wyszła :P Niestety, ale miałam dzis zajęcia po zajęciach (od 9 do 19) i brak czasu, żeby zajsc do baru. Nie wydaje mi się, zebym jakos strasznie zle jadła... Content musze się z tobą niezgodzić. Nauczycielka sama nie wie co chce robić- jest całkowicie niekompetentna. Jakos z innych przedmiotów coś kojarze, pamiętam, a z polskiego po tym jak czytam co powinnam znać uznaje, ze nic sie nie nauczyłam przez 3lata! Poza tym pytania w stylu "co sie działo w trenie X?" mogłaby sobie darować. Ja nie potrafie pracy dobrze napisac, wypowiedzi złożyc, wyrazic własnej opinii! Jestem w klasie mat-fiz i naprawde potrzebujemy 32% z polskiego (więkoszosc idzie na polibude to na 520punktow moga miec max 10 z polskiego, a mnie sie w ogole nie wlicza). Po co nas uczyc walorów skoro powinnismy wałkowac nauke rozpoznań? Przecież nie wydaje mi się, ze nagle w jednej klasie zebrało się 21osob głupich z polskiego... u wszystkich srednim wynikiem z matur probnych było ok. 80% a my 50%, a matury sprawdzali nasi nauczyciele (na marginesie moja nauczycielka nie jest egzaminatorem...). A co do ocen to jednak miło miec ładne świadectwo na koniec szkoły Poza tym za dobrą srednią jest kasa- nie jakas wielka, ale "miec a nie miec".Dobra, ja dziś mialam okropny dzień. Straszny..... Własnie lepiej, zeby mi o polskim nie mówić, bo momentalnie mnie coś trafia. Mam propozycje 4- rok w rok miałam 5, na ostatnie polrocze 5 i obecnie chce mi dać 4. Dzis byłam u odpowiedzi i dostałam 4- na co wszyscy byli w szoku. Nie powiem, zebym jakos wielce waliła wiedza po oczach, ale na 4+ spokojnie za odwołania po innych epokach. Nie było pytania na które nie wiedziałabym w ogole jak odpowiedziec. A ja jak to ja- nie będę trzymac geby cicho (wiem, ze tacy tez najwięcej obrywają, ale mam to gdzies- przynajmniej mam czyste sumienie) weszłam w ładną dyskusje z panią. Oczywiscie pani po lekcji była u wych. Nie spodobało mi sie co jej powiedziałam, ale z jej wypowiedzi dalej nie wiem czy jest odpowiedzialna za nasza mature i nauke czy nie...tak się zagmatwała biedna. Wybaczcie, ale jedynki leciały z góry na dół i nie wiem co to ma byc za powtórka.... Gotowałam się w ławce, bo nic nie powtarzam tylko ciągle się boje ze mnie spyta.... Co ciekawsze: z polskiego nie rozwiązalismy ani jednego arkusza z poprzednich lat. Ani jednego. Potem jeszcze wkuuuu mnie kolezanka, która stwierdziła, ze pani moze miec racje i blablabla. Oczywiscie- sama była u odpowiedzi jako pierwsza to się ROZPŁAKALA! Bo ona doszła do naszej klasy pozniej i nie przerabiała tego co my. Jak mnie tacy ludzie wkuuuuu. A wszystko się zaczęło od tego, ze już we śnie wydzierałam się na ludzi Przeciez ja nie wytrzymam dziś nerwowo kochane. Idę chyba się wykapac i siadam do polskiego Musialam sie komus wyżalić :P
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Bo nie mam juz jej gdzie wcisnac
ale czasem zjem 3, to zalezy od tego, co mam na obiad jakos nie przywiazuje do tego wagi, tylko nie jem wiecej niz 3![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XI
Cytat:
Jak się je za mało skrobii to potem ciężko się organizmowi przestawić. Dlatego też nie poleca się jedzenia mniej, te 3 to jest optymalna ilość Chyba, że chcesz już zawsze jeść mało skrobii, to zwracam honor
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może od czasu do czasu sobie urozmaicę dietkę takim deserkiem kurcze no! wyłączę tego koma bo nei mogę się od wizażu oderwać wszystko przez was haha to będzie wasza wina jak nie dostanę tej pracy[będę miała na kogo zrzucać winę ]
|
|
#4037 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XI
Treść usunięta
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach czę
Cytat:
W ogole to dziekuje Wam, bo to znow dzieki Wam mam w sobie tyle motywacji. Jednak wzajemne wspieranie sie jest bardzo pomocne A teraz uciekam zmyc spiruline i wskakuje do lozka z fizyka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4039 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje u Ciebie na uczelni? Powiedz mi dokładnie jak robisz te deserki? Tak krok po kroku. Ja się generalnie boję żelatyny. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama nigdy nie rozumiałam tragedii ludzi, którzy na koniec roku dostawali 4 zamiast 5, albo - na sprawdzianie zamiast +. Ja do szkoły chodzę, żeby się uczyć. Kiedy w gimnazjum miałam nauczycieli, którzy mi tego nie zapewniali, to na te lekcje po prostu nie chodziłam. Maturę zdam dobrze nie dlatego, że ktoś mnie oceni na piątkę, a dlatego, że się na tę piątkę nauczę. Na uczelni nikogo nie obchodzi Twoje świadectwo, a, początkowo - wynik maturalny, potem - wiedza, którą wyniosłaś i którą ten wynik potwierdza. Nie warto sobie chyba wypluwać trzewi na takie rzeczy, tym bardziej, że w perspektywie miesiąca szykuje Ci się niezłe ich nadwyrężenie. Ale równo jemy te kolacje. U mnie dziś omlet z dwóch jajek z połową kostki twarogu, jogurtem naturanym, pęczkiem rzodkiewek, koperkiem, ogórkiem zielonym i sałatą. Taka zielona góra mi wyszła. Omnomnom. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() Moja spirulina do mnie idzie, złożyłam takie kopiaste zamówienie na mazidłach i już się nie mogę doczekać.
|
||||
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Content kazdy ma inne podejscie i chodzi do innej szkoły. Mi zależy na stopniach szczególnie jesli poświeciłam czas na naukę.
Ja bym chciała, zeby ona juz po prostu nam nie przeszkadzała w nauce, bo zamiast ćwiczyc z czegos z czego zdajemy rozsz to musimy uczyc się z polskiego. Po prostu mogłaby nic nie robic i wszyscy by się cieszyli. Wyjasniłam jej, że kazdy ma 18lat, ona nam program przedstawiła i to teraz nasza sprawa jak zdamy mature- ona nam wiedzy do głowy nie włozy. W poprzednich klasach nie zależało mi na stopniach, ale w klasie maturalnej załozylam sobie, że chce miec świadectwo z paskiem. I przez cały rok na to pracowałam. Rok temu tez mialam wszystko gdzies- uwazalam, ze najwazniejsze jest to co sama wyniosłam, ale wszystko się zmienia, kiedy jestes juz przy koncowce. Ja chce miec jak najlepsze stopnie,jak najlepsze świadectwo, jak najlepiej napisaną mature, jak najlepszy wynik na uczelni. Nikogo nie obchodzi co ty wiesz, a co przekazesz ze swojej wiedzy. Twoja sama postawa. A matura to już mnie nie rusza. No chce miec jak najlepszy wynik, ale sama nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić.... Tutaj chodzi o to, że wyrózniam się na tle klasy i pani średnio mnie lubi. I mozna mnie przekonywac, ze nauczyciele oceniają nasza wiedze itp., ale kiedy nauczycielka na pytanie "co zrobilam zle na tej pracy, ze mam 3" odpowiada mi, że nie wie i że mam sobie w ksiazce poszukać no to prosze! Albo jak recytowałam zadanie całą lekcje i dostałam z niego 4+. Całą godzine lekcyjna omawiałam to co przygotowałam w domu, ale zapomniałam wyciągnąc wnioski z wniosków (dokładnie to). Więc ciesze się, ze masz takie podejscie i liczę, ze nie trafisz na takiego pojjeee nauczyciela, który ci to zmieni. Niestety są przedmioty na których uczy się dla oceny, a nie dla siebie. |
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chyba coś mnie w liceum ominęło ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
A to się w życiu przydaje!
|
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest to polski
W życiu nie przyda mi się ani nie będe pamiętac co to jest sensualizm, a jutro musze to wiedziec. Ja wiem dziewczyny- super można podziwiac i w ogole fajni sa ludzie, którzy ucza się dla siebie, nie dla oceny i w ogole. Ale ja w tym roku zrezygnowałam z jednego rozsz i ogolnie marną mature zdaje (gdybym szybciej się zdecydowała, ze nie chce matmy R to na pewno zdawałabym coś innego), więc wstyd, zebym i oceny miała słabe, skoro tylko tyle mam do roboty. Nie musze siedziec nad fizyką i matmą to chociaz 5 na koniec moge miec. Do tej szkoły przyszłam ze zwykłego gimnazjum i widac było wielka przepasc w wiedzy- nie chce ciągle byc we wszystkim w tyle. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Dobra- mnie dziś nikt nie przekona. Wybaczcie, ale to co się dzieje u mnie na lekcjach polskiego po prostu przegieło wszystko. |
|
|
|
|
#4043 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak czy siak - trzymam kciuki za wyniki.
|
||||
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstyd to nie jest, ale jeśli tak się z tym czujesz to staraj się i ucz, to są Twoje oceny i Ty masz się z nimi dobrze czuć ![]() A są jakieś niezwykłe gimnazja? Cholera, naprawdę dużo mnie ominęło! ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ja tez jestem na mat-fizie
i takze mam beznadziejnego nauczyciela z polskiego. Robimy glownie interpretacje(ciekawe na co to komu...), nie piszemy zadnych prac pisemnych, nawet zeszytow nie mamy. A ja nie mam umyslu humanistycznego i nie rozumiem tego, o czym on mowi na lekcji
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Kretko musiałabys troche pochodzic do mojej szkoły :P
Jest to zespół szkoł- podstawowka,gim i liceum. Jest to szkoła społeczna (czyli pół prywatna- kiedys mi tłumaczyli, ale ogolnie wszystko idzie o to, ze płacimy :P). Dyrektor zna kazdego ucznia- on szybciej wie co on zrobi niz sam uczen. Od 20lat jest na tym stanowisku, prowadzi 3szkoły i ma czas wystawac na przerwach i nas obserwowac, pogadac, opieprzyć Poziom jest wysoki. Kładzie sie jednak nacisk na wyniki, bo dla niego to tez reklama szkoły. I wlasnie polowa osob w moim roczniku jest po gimnazjum wlasnie takim. Pilnowani, uczyli się, siedzieli na lekcjach. Wiedze mają bardzo duża, ale i tez większosc pierwszy raz poczuła jakis powiew wolności w liceum :P Zyli bardzo pod kloszem, nie stykali się raczej z brutalnością tego wieku. Teraz już w 3klasie to już się wszystko wyrównało, ale pamiętam, ze w 1 przezywalam ogromny szok. Ciągle wagarowałam itp., a oni grzecznie w ławkach jak trzeba. Na piwo poszłam z kolegą, który rowniez chodził do normalnego gim, bo nikt inny nie chciał ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Kochana jest jednak jedna zasada: matematyk nie obleje matury z polskiego, a humanista z matmy obleje :P I dlatego umysły ścisłe się bardziej ceni
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, smutna ta szkoła, nie lubię takiego sztywniactwa i wiecznej kontroli z batem w ręku. I nie ma gwarancji, że Ci ludzie są inteligentni, potrafią wykorzystać ta wykutą wiedzę w praktyce i potrafią żyć. Bo jednak w szkole trochę życia też trzeba się nauczyć, a tak siedząc pod kloszem to ciężko.
Oblać tą maturę z matmy, co jest teraz to trzeba być wybitnym geniuszem Byłam pierwszym rocznikiem zdającym ją i naprawdę, ode mnie z liceum tylko jedna osoba nie zdała, przez brak JEDNEGO punkta. Poza tym umysł humanistyczny nie charakteryzuje się uwielbieniem do pisania, języka polskiego czy historii, a zamiłowanie do człowieka, wiedzy o człowieku, w pewnym sensie ogólne obycie w większości przedmiotów Tak generalizując można też stwierdzić, że umysły ścisłe nie potrafią się dobrze wysławiać, nie potrafią pisać i są generalnie połowicznymi analfabetami, co tylko cyferki rozróżniają
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-04-16 o 23:07 |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XIV
Jakby nie to, ze mieszkasz w innym miescie, to pomyslalabym, ze chodzimy do jednej szkoly
z tym, ze u mnie jest tylko LO, bez gimnazjum itp. ale tez tak sztywno. Dobrze chociaz, ze trafilam na swietnego wychowawce. Ma 31 lat, to chyba przez to jest nam sie z nim latwo dogadac. Slucha dobrej muzyki i zawsze informuje mnie gdzie jakie koncerty w poblizu sa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
My głupie jakieś
![]() Masz moją tarczę i miecz... i moją kołdrę ![]() Cytat:
![]() W garść się wziąć ale już noł łej... Sasasasaaaaa.... ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ja Ci zazdroszczę Bo ja chora i jakaś taka osłabiona.... ![]() I maraton miałam z Breaking Bad Kozacki serial - 4 odcinki naraz oglądnęłam Jutro znów zamierzam od śniadania se puszczę, a co ! A teraz dobranoc moje wariatki kochane |
|
|
|
|
#4050 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

Wypiłam latte
bez cukru ofc

po co to zdoże wciskają tam to ja nei wiem