|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Również w zawodzie?
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie robią w nich tylko sami swoi ![]() EDIT: która studiowała na politechnice rzeszowskiej i miała zarządzanie procesami?? ;> albo negocjacje
|
|
|
#1833 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A po drugie przecież nikt ci się nie przyzna, że robi po znajomości. Każdy ci wmówi, że robi bez znajomości.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-04-16 o 20:50 |
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc za wiele nie umiem, dziś ta osoba wyszła i ja miałam łzy w oczach bo nie wiedziałam jak ugryźć jedną pozycję w fakturach- ten pan wspołpracownik też nie wiedział! I odłożyłam to i teraz nie wiem, czy ksiegowosć mnie nie będzie za to nękać ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Tak, ona zostawała długo, ja nie wyobrażam sobie tego a gdzie normalne życie? JA wracam, mam obowiązki np. przygotowuję coś ciepłego na obiad np. na jutro, idę z psem na spacer, do sklepu (bo nie ma kto u mnie) itp. czas mi ucieka szybko. Hmm, w moim dziale Logistyka Transportu są 4 osoby (w tym 1 pani zmianowo, pod magazyn) + jedna jako kierownik magazynu. Atmosfera ok ale brak mi wsparcia... ta dziewczyna sprawiała, że czulam sie bezpiecznie. Na dodatek inne dzialy nie chcialy wspolpracowac dzis ze mna, gdy dzwonilam z konkretnym zapytaniem...
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa...jutro w końcu mam jakąś rozmowę
!Drugą w tym roku.Pomóżcie mi,bo boję się pytania o 3 wady i 3 zalety,wprawdzie nigdy nikt mi go nie zadał,dlatego nie wiem co powiedzieć,zawsze w pracy byłam wzorową osobą,a wady takie jak np.bałaganiarstwo tyczy się pokoju a bycie jedynakiem wypływa w związkach,jakie 3 wady podajecie przeważnie ? :P |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Staraj się niczego nie odkładać, pytaj wszystkich którzy mogą coś wiedzieć. Oni muszą z Toba współpracować, nie daj się zbyć!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, nikt w dziale nie wiedział jak wykonac to zadanie, chciało mi sie płakac
|
|
|
#1839 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Któraś chętna?
![]() http://demotywatory.pl/4107548/Praca-marzen |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może np. że zdarza się, że ogrom pracy Cię stresuje ale potrafisz sobie z tym poradzić i tu... chodzisz na basen, siłownię ?-------- Porównałam sobie dziś oferty ZUSU z Rzeszowa i Wrocławia. U mnie jak na lekarstwo, Rzeszów czy Jasło od groma, także Tajkuna masz pełno ofert tylko ustawy wykuća i muszę się wyżalić, nie idę na rozmowę czwartkową (asystent biura), nie mogę mieć znowu w CV pracy na kilka miesięcy Edytowane przez Wicked_Girl Czas edycji: 2013-04-16 o 21:38 Powód: lit |
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
verda. chodzilo o rozbicie kwoty za transport miedzy 2 klientow.. raczej zna te procedure tylko ta dziewczyna
(nie ma, że po połowie(
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc polecam zacząć od zalet, bo może wyniknie z tego jakaś ciekawa dyskusja i rozmowa zejdzie na zupełnie inny tor i nie będziecie rozmawiać o Twoich wadach.A wady...hmmm... zawsze mam z tym problem (nie to,że nie mam wad,bo mam), ale staram się wymieniać takie wady, które nie są związane z pracą, np. nie lubię gotować.
|
|
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostałam wypłatę za te 4 dni pracy dokładnie 204 zł, |
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te SV to co to takiego? ;P Czy po prostu literówka? ![]() W sumie, gdyby to nie była trumna, a np. zwykłe łóżko, to ja bym mogła tak sobie spać na wystawie. Baaa...nawet nie narzekałabym na nadgodziny. I w weekendy też bym mogła pracować, nawet nocnymi zmianami bym nie pogardziła. Bez kitu, praca marzeń, rozmarzyłam się. hehehehehe
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłąm to z zusem w Rz, ale wszystkie oferty są do pracy poza Rz np w Przemyślu![]() Cytat:
i mozna tu np podać "pedantyzm" bo z jednej strony może to komuś przeszkadzać a z drugiej ze będę miała czyste stanowislo pracy czy coś w tym stylu
|
||
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Co najwyżej Biblię lub żywoty świętych.
![]() Wybaczcie, może żart nie na miejscu, ale jeszcze o takiej "pracy" to ja nie słyszałam.
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
To mogą być takie wady:
-nie umiem,szyć,cerować,haftow ać -odczuwam lęk przed małymi dziećmi (i vive versa) -nie zdałam jeszcze prawa jazdy
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I się nie kłóć bo, że tak powiem nie jesteś dobrze poinformowana w temacie odnośnie biur rachunkowych w naszym mieście i sugerujesz się dwoma, a sprawdź sobie z ciekawości ile ich jest to zobaczysz jaki procent te 2 stanowią w całości. A co do przyznawania się do robienia po znajomości nie wiem jak u Ciebie wśród znajomych, ale u mnie jak ktoś dostanie pracę nawet po znajomości to nie ma czego ukrywać, bo takie są po prostu dzisiaj czasy. I prawda jest taka, że jeden pieron jak znajdziesz pracę ważne, że ją się znajdzie
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno są jakieś zasady, które od czegoś tam sa uzależnione, wypytaj dziewczyne, albo posprawdzaj w innych fakturach sprzed kilku tygodni czy miesięcy.
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz każdy ma w życiu inne priorytety. Dla mnie np. wysokość wynagrodzenia nie jest decydującym czynnikiem. Naprawdę nie mogę się nadziwic ludziom, którzy uważają Wwę za ziemię obiecaną (chyba, że jesteś studentką i chcesz sobie dorobic w wakacje). Rzeczywiście dużo firm, zapewne dużo wspominanych przez Tajkunę biur rachunkowych, ale wystarczy przeprowadzic prostą kalkulację i porównac liczbę miejsc pracy i mieszkańców. Warszawa jest miastem strasznie przeludnionym. Piszesz o korporacjach i firmach zagranicznych - ale czy jesteś pewna, że odpowiada Ci taki styl życia? A przede wszystkim co masz do zaoferowania takiej firmie? Dwa języki obce to już podobno za mało. Jakiego rodzaju wsparcia i motywacji oczekujesz? Mamy tu pisać, że bezczynność jest ok, bo wszędzie rządzą układy, a my nie mamy na nic wpływu? I zachwycac się minimalnym wynagrodzeniem, chociaż dobrze wiesz, że wynajęcie malutkiego mieszkania kosztuje więcej? To jest dopiero motywacja.
“the problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence” Mój blog minimalistyczno - modowy Edytowane przez Bonjour_tristesse Czas edycji: 2013-04-16 o 23:10 |
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Co do pracy po znajomości,to po prostu często jest tak,że często pracodawca woli zatrudnić kogoś poleconego,ja tylko jednej nie miałam po znajomości,ale to było call center,a tak to o wszystkich biurowych pracach miałam cynk od koleżanek,które odchodziły,lub które wiedziały że na dniach szefostwo rozpocznie rekrutację.
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie marzy mi się mieszkanie w Warszawie ani praca w korporacji to był tylko przykład. Dla mnie wynagrodznie ma znaczenie, muszę się sama zacząć (wreszcie) utrzymywać, a z pensji 1300 zł ( przykład) raczej ciężko żyć normalnie. Nie marzę już o karierze, chcę normalnie i godziwie żyć. Zbyt dużej różnicy (co mnie samą dziwi) nie widzę między Krakowem, a moim rodzinym miastem. Ludzie tak samo zestresowani, zmęczeni, narzekający na koszty żcyia, brak pracy. Uśmiechniętych zadowolonych ludzi spotykam jedynie w okolicach Rynku i są to najczęściej obcokrajowcy i małolaty. Tak samo sytuacja wygląda jeżeli chodzi o zamykanie mniejszych sklepików w moim mieście to już normalne, w Krk po osiedlach dzieje się o to samo. Ok, w centrum miasta jest fajnie, kolorowo, ale na osiedlach jakoś tak szaro, buro, bez nadziei. Z tym, że to są tylko moje odczucia. W dodatku myślałam, że w Krk będzie więcej osób samotych w moim wieku, z którymi mogłabym się zaprzyjaźnić ( wiadomo jak się ma rodzinę to ma się już inne priorytety ), a tu klops, bo większość ludzi w moim otoczeniu (praca, kurs) jest już w związku i nie ma na nic czasu. To już w moim rodzinnym mieście było więcej singli. Trochę mnie to zaskoczyło. ![]() Owszem jest łatwiej o pracę, ale stawki są tragiczne. Nie, wątek nie ma przygnębiać, ale z twierdzeniami, że jak się będziesz starać to możesz wszystko też się zgodzić nie mogę. Jeżeli chodzisz na rozmowy i wszędzie proponują Ci około 1200 - 1300 zł. netto to co masz zrobić. Czy osoby, którym proponuje się takie stawki albo za tyle pracują nie starają się wystaraczjąco, czy nie mają nic do zaoferowania pracodawcy? Każdy by chaiał dobrze zarabiać, ale realia są jakie są. Czasami można się starać, ale trudno wyjść na prostą i o to mi chodziło. Plany, planami, a życie życiem. Sama się zastanawiam, co dalej robić. Wszystko zależy od tego jakie warunki mi zaproponują, po okresie próbnym, ale z tego co się zorientowałam to szału nie ma. Tylko, czy np. za 1300 - 1600 zł będe mogła normalnie żyć Samo wynajęcie pokoju i bilet to już koszt 800 zł, jedzenie - 300/400 zł. Szans na zakup mieszkania, czy wynajęcie nie mam, oszczędzanie też jest raczej niemożliwe. Z nerwów co dalej robić - zostać, czy wracać do rodzinnej miejscowości mam już migreny i nie mogę spać nocami. Co jest lepsze - zarabiać 1300 zł w małym mieście, ale nie wydawć na wynajem, czy zarabiać mniej więcej tyle samo, ale w big city i liczyć, że dostanie się lepszą pracę? Od ciagłe bicia się myslami myślenia mnie trafia.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-04-17 o 07:23 |
|
|
|
|
|
#1859 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
zostawić was na jedno popołudnie i już nie ogarniam treści
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
1. poduczy Cię ktos inny 2.masz szansę na awans w przyszłości to SIĘ STARAJ! ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
ale wad to ja raczej w pracy nie mam prócz tego, że robię "wszystko na raz" bo szybko mi się nudzi siedzenie nad jedną rzeczą ;-) ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- nie wiem czy to ważne, ale ja i tak nie mam DOŚWIADCZENIA ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
wczoraj dostałam jeszcze jedno zaproszenie do drugiego etapu rekrutacji... pewnie i tak lipa z tego. pan z tej firmy (której mu na mnie zależało) miał się odezwać na początku tego tygodnia! i co? nic... bez sensu:| jedyny, który docenił moją wiedzę i mnie i tak olał:| a do tego pogoda dziś jest taka piękna, że leje i jest ciemno jak w dupie. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-04-17 o 08:59 |
||||||||||
|
|
|
|
#1860 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

i nie robią w nich tylko sami swoi 

a gdzie normalne życie? JA wracam, mam obowiązki np. przygotowuję coś ciepłego na obiad np. na jutro, idę z psem na spacer, do sklepu (bo nie ma kto u mnie) itp. czas mi ucieka szybko. 

może np. że zdarza się, że ogrom pracy Cię stresuje ale potrafisz sobie z tym poradzić i tu... chodzisz na basen, siłownię
tylko ustawy wykuć
(nie ma, że po połowie(