Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 11:04   #4591
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

Nowoczesne metody rekrutacji i selekcji pracowników ten wydał mi sie ciekawy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:06   #4592
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Próbowałam namówić TŻ-ta na powrót do wcześniejszych postanowień tylko o obiedzie, ale niestety nie chce.
my tez o tym myśleliśmy, ale po sobotnim ślubie mojej siostry doszliśmy do wniosku, że ma to sens tylko przy małej liczbie gości (u mojej Siostry było 16 osób). Więc jak ktoś chce mało osób to pomyśł jest fajny. My mamy wstępną listę na 70-80 osób w tym pare osób z Niemiec i USA, więc to raczej w grę nie wchodzi także tego wesela nie doczekamy sie nigdy

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratki
kurna, a ja dzisiaj zaczęłam żałować, że nie bierzemy ślubu wcześniej, w maju albo kwietniu Do czerwca i to 28 tyyylleeee czasu
Missmalezji, bardzo ci współczuję, trzymajcie się i dużo zdrowia!
Krooliczku, przełożenie ślubu to nie tragedia przecież, lepiej więcej odłożyć i mieć takie wesele, jakie się chce wiadomo, przykro tak zmieniać plany, jak człowiek się przyzwyczaił do myśli o ślubie w przyszłym roku, ale możecie przecież przesunąć na wiosnę 2015.
To się tak wydaje, i rozsądek tak podpowiada, ale potrafie postawić się w sytuacji Króliczka
ja nie wiem czy nasz ślub wypali nawet w 2015 i nie wiem jak sobie z tym psychicznie poradzę

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Widziałam, że niektóre dziewczyny pisały, że się z TŻ kłócą.
My generalnie kłócimy się baaaaaaaardzo często, chociaż zawsze o jakieś bzdury, bo po prostu wybuchowi jesteśmy. Nigdy jednak nie padło w tych kłótniach, że się nie kochamy czy że chcemy odpocząć od siebie/rozstać się.

Jednak już od dłuższego czasu jest naprawdę bardzo, ale to bardzo dobrze. Zero kłótni. Sielanka Doceniam jaki to dobry człowiek, bo naprawdę robi dla mnie tyle... Widać, że mnie kocha W 100% jestem pewna, że chcę być jego żoną i tylko jego.

A na wakacje jedziemy na tydzień do Kołobrzegu w drugiej połowie lipca. Nie możemy się doczekać. W zeszłym roku mieliśmy gdzieś jechać, ale ostatecznie cały jego urlop spędziłam u niego w mieście. Teraz się zregenerujemy. No i w Kołobrzegu nigdy razem nie byliśmy. Znacie tą miejscowość? Polecacie coś ciekawego do zobaczenia?
My pojechaliśmy na drugą randkę do Kołobrzegu i tam się wszystko zaczęło ale nie jesteśmy z tych co lubimy zwiedzać. Dla mnie wystarczyły piękne plaże na zachodnim (?) Kołobrzegu, stare miasto gdzie często chodziliśmy na obiad i promenada w Kołobrzegu gdzie często chodziliśmy na wieczorne piwko, pizze czy lody dla mnie sam Kołobrzeg w sobie ma wiele czaru i uroku, ale kto co lubi ale byłam kiedyś na przełomie sierpnia/września to 1 września właściwie miasto umiera i przy plaży nawet loda sobie nie kupisz

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4034399 1]jak bedzie jakies spotkanie to ja mowie ze kolo wrzesnia bede nad naszym pieknym morzem

dziewczyny powiedzcie mi, czy 3,5 tys za koronkowa kiece szyta na miare to duzo czy normalnie?[/QUOTE]

teoretycznie nie...ale nie wiem czy w Nabli nie dostaniesz w tej cenie np gotowej sukienki już tak samo Fulara&Żywczyk. Mnie się podobała tam za 4tys sukienka cała z koronki
wiadomo, że na Pronovias nie ma co liczyć, al myślę, że z polskich firm prędze. Ja w każdym razie 3,5 tys za szycie bym nie dała

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ja chciałam w czerwcu, ale TŻ wymyślił, że lepiej po sezonie, bo kasy więcej będzie, no i musiałam mu przyznać rację
poza tym w czerwcu obrona i takie tam

not o wrzucam fotę, mistrzem obróbki zdjęć nie jestem, dlatego zrobiłam kółko w paincie foto robione telefonem, bo aparatu zabrakło
pięknie wyglądasz i z czego Ty chcesz schudnąć 10 kg?

[QUOTE=KaMilka4891;4034930 8 już widzę mojego teścia i bratową jak padają na zawał już lepiej odbębnie dla niego te spowiedzi i nauki, a niech ma [/QUOTE]

Mój TŻ mniej więcej podchodzi do tego tak samo jak Ty ale On to bardziej zrobi dla mnie niż dla mojej rodziny poza tym On nie jest całkowicie nie wierzący, ale nie chodzi do Kościoła, twierdzi, że większości księży to ch***i generalnie nie podoba Mu się to co się dzieje w Kościele (z resztą mnie też nie). Ale po swojemu tam sobie wierzy

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Doskonale to rozumiem.
Moje drugie imię to "ostatnia chwila"

Masz świetą figurę ale ta kieca z przodu Cię totalnie pogrubia przez te falbany

Ja generalnie jestem osobą która się nie martwi, więc może to mnie też gubi.
Ale pracując w poważnej firmie gdzie się naprawdę wszechstronnie rozwijam i ciągle uczę (bo przecież rozpoczynając pracę tu, nie miałam doświadczenia), zdałam sobie sprawę z tego, że oni kompletnie nie patrzą na wykształcenie ani ile kierunków ktoś ukończył czy jaki miał temat pracy.
Liczy się doświadczenie i koniec. A studia tego Ci nie dadzą.
Mnie się akurat cholernie ufarciło że mnie zatrudnili zaraz po licencjacie. Po prostu znalazłam się we właściwym miejscu we właściwym czasie.
Ale przez to totalnie zmieniłam swój stosunek do studiów i pewnie dlatego teraz mi jest ciężko sie zebrać i napisać tą pracę....
dokładnie zgadzam się z Tobą, że tak jest mam koleżankę po pedagogice wczesnoszkolnej i informatyce. I pracuję w sklepie z ciuchami bo w swoich zawodach pracy nie umie znaleźć (nie ma doświadczenia ani odpowiedniej wiedzy, co najwyzej sklep internetowy mogłaby prowadzić , ale do tego nie trzeba skończyć informatyki). A Mój TŻ mimo nie ukończenia studiów informatycznych (ukończył narazie 5 semestrów), ale dzięki doświadczeniu i wiedzy zdobytej samodzielnie dostał pracę w dobrej firmie. I też jakoś "nie chce mu się" kończyć tych studiów

Cytat:
Dziękuję

Temat kamerzysty to jedyny, w którym z TŻ się zgadzamy jednogłośnie ŻADNEJ KAMERY
naszym zdaniem również kamera jest zbędna fajnie, że jest więcej takich par
tylko u nas jest tak, że ja lubie być w centrum uwagi, a TŻ kompletnie nie...On najchętniej zaszyłby się w jakieś norze i tam siedział w ogóle w milionie spraw się nie zgadzamy. Ja chce super sesje zdjęciową (marzy mi się las, kino i woda)-On nie bo po co? ja chce mieć dja-On nie chce bo to wiocha ja chce pierwszy taniec- On nie bo twierdzi, że to będzie pośmiewisko. Ja chcę piękną salę- On nie bo przecież nikt nie zwróci na to uwagi, chyba tylko ja
eh....ciężki orzech do zgryzienia

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
hej wam
można dołączyć ? udzielałam się kilka pierwszych stron pierwszej części więc pewnie nikt mnie nie pamięta ale przestałam sie udzielać gdyż slub nie był na 100% pewny znam tu kilka nicków i az się nie spodziewałam, ze tyle znajomych wizażanek będzie ślubować w tym samym roku co ja
cześć

w ogóle Dziewczyny, jak ja strasznie Wam zazdroszcze, a jednocześnie gratuluje już wszystkich załatwionych spraw!!!!! Tego odliczania dni itp itd. Ja to chyba zwariuje do tego czasu jak się coś wyjaśni

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:06   #4593
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
TŻ uważa, że do ślubu jest jeszcze mnóstwo czasu, i po co teraz sobie tym głowę zawracać on nie wie, że zostało TYLKO 498 dni, i w związku z tym jakoś te nasze rozmowy o ślubie są takie o wszystkim i o niczym, jak się pytam co robimy z fotografem, to mówi nie wiem i zmienia temat, tak jakby to dla niego był jakiś strasznie ciężki temat

pomożecie???
Musze dzisiaj wysłać temat promotorowi do MGR i nie mogę się zdecydować, właściwie to waham się między dwoma pierwszymi, ale pozostałe są też ciekawe
 Mobbing w miejscu pracy
 Nowoczesne metody rekrutacji i selekcji pracowników
 Istota motywacji do pracy
 Motywacyjność systemu wynagradzania
 Rola oraz znaczenie menedżera personalnego w koncepcji zarządzania współczesnym przedsiębiorstwem.
Pierwszy fajny, ale ciężko z badaniami. I jeśli już to bym go rozszerzyła o inne negatywne aspekty pracy, np, wypalenie zawodowe etc.
Pozostałe wydają mi się być 'oklepane' i dosyć nudne. Nasza promotorka takich nie lubi szczególnie

Sama je wybierałaś czy narzucone są ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:08   #4594
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja też wybrałabym mobbing w miejscu pracy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 11:11   #4595
Waniliova
Zakorzenienie

Siemka słonko wychodzi a już się bałam, że dzisiaj cały dzień będzie pochmurny...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Srebro i złoto Często trafiam też 50zł z Zodiak albo Szybkie 50

Właśnie wróciłam od lekarza. Antybiotyki dostałam, mam jakieś szmery w oskrzelach i lepiej od razu działać zeby się nie rozwinęło w zapalenie oskrzeli :/
Masakra
Współczuję... i zdrowia życzę!

Cytat:
Dziękuję

Temat kamerzysty to jedyny, w którym z TŻ się zgadzamy jednogłośnie ŻADNEJ KAMERY
Mamy to samo tzn. trochę kamerować będzie kolega i dobra koleżanka (którzy będą gośćmi)

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Witam się moje kochane!
Ostatnie kilka dni nie miałam chwili, żeby usiąść, nie mówiąc już o odpalaniu kompa.
Zrelacjonuje, że w sprawie ślubu rodziców nie zdziałałam nic Wszędzie trafiam na ogromny mur, jak by to był wielki problem udzielić ślubu w poniedziałek, zamiast w sobotę. Mama już się chyba nawet pogodziła, ze zamiast 1lipca, będzie 6, ale na obrączkach i tak wygrawerują sobie 1lipca 83'.
Z innych rzeczy - z TŻ byliśmy zainteresowani kupnem małego domku, kiedy TŻ w końcu się zmobilizował i wczoraj powiedział mi, że mogę zadwonić i się umówić na spotkanie, pan powiedział mi "przedwczoraj sprzedałem ostatni", jutro idziemy jeszcze z facetem pogadać, może ma jeszcze jakiegoś Asa w rękawie.
Eh, zawsze tak jest im dłużej się człowiek zastanawia tym bardziej pewne, że nici z tego będą

Cytat:
hej wam
można dołączyć ? udzielałam się kilka pierwszych stron pierwszej części więc pewnie nikt mnie nie pamięta ale przestałam sie udzielać gdyż slub nie był na 100% pewny znam tu kilka nicków i az się nie spodziewałam, ze tyle znajomych wizażanek będzie ślubować w tym samym roku co ja
Witam faktycznie do ślubu masz niedaleko co już macie załatwione?

Cytat:
TŻ uważa, że do ślubu jest jeszcze mnóstwo czasu, i po co teraz sobie tym głowę zawracać on nie wie, że zostało TYLKO 498 dni, i w związku z tym jakoś te nasze rozmowy o ślubie są takie o wszystkim i o niczym, jak się pytam co robimy z fotografem, to mówi nie wiem i zmienia temat, tak jakby to dla niego był jakiś strasznie ciężki temat

pomożecie???
Musze dzisiaj wysłać temat promotorowi do MGR i nie mogę się zdecydować, właściwie to waham się między dwoma pierwszymi, ale pozostałe są też ciekawe
 Mobbing w miejscu pracy
 Rola oraz znaczenie menedżera personalnego w koncepcji zarządzania współczesnym przedsiębiorstwem.
Ja bym wybrała temat Mobbing w miejscu pracy wydaje mi się, że więcej inforjmacji będzie na ten temat
Stary 2013-04-17, 11:26   #4596
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

My pojechaliśmy na drugą randkę do Kołobrzegu i tam się wszystko zaczęło ale nie jesteśmy z tych co lubimy zwiedzać. Dla mnie wystarczyły piękne plaże na zachodnim (?) Kołobrzegu, stare miasto gdzie często chodziliśmy na obiad i promenada w Kołobrzegu gdzie często chodziliśmy na wieczorne piwko, pizze czy lody dla mnie sam Kołobrzeg w sobie ma wiele czaru i uroku, ale kto co lubi ale byłam kiedyś na przełomie sierpnia/września to 1 września właściwie miasto umiera i przy plaży nawet loda sobie nie kupisz

pięknie wyglądasz i z czego Ty chcesz schudnąć 10 kg?

Mój TŻ mniej więcej podchodzi do tego tak samo jak Ty ale On to bardziej zrobi dla mnie niż dla mojej rodziny poza tym On nie jest całkowicie nie wierzący, ale nie chodzi do Kościoła, twierdzi, że większości księży to ch***i generalnie nie podoba Mu się to co się dzieje w Kościele (z resztą mnie też nie). Ale po swojemu tam sobie wierzy

naszym zdaniem również kamera jest zbędna fajnie, że jest więcej takich par
tylko u nas jest tak, że ja lubie być w centrum uwagi, a TŻ kompletnie nie...On najchętniej zaszyłby się w jakieś norze i tam siedział w ogóle w milionie spraw się nie zgadzamy. Ja chce super sesje zdjęciową (marzy mi się las, kino i woda)-On nie bo po co? ja chce mieć dja-On nie chce bo to wiocha ja chce pierwszy taniec- On nie bo twierdzi, że to będzie pośmiewisko. Ja chcę piękną salę- On nie bo przecież nikt nie zwróci na to uwagi, chyba tylko ja
eh....ciężki orzech do zgryzienia
no niestety to jest urok kurortu nad morzem, wakacje się kończą i wraz z nimi już się nic nie dzieje, a już na zachodniej części miasta to jakby wymiotło wszystkich w ciągu jednej nocy

Oj mam z czego, tego naprawdę nie widać w tej sukni, ale na plażę nie wyjdę jak nie schudnę

ja do kościelnego pójdę jak TŻ będzie bardzo chciał, bo dla mnie to jest zbędne, to samo zdanie mam na temat księży i kościoła co Twój TŻ, chociaż swoim podejściem do spraw kościoła i wiary przekonują mnie trochę franciszkanie i jeśli ślub kościelny to tylko u nich

My się zgadzamy tylko co do kamery, zaproszenia zamówiłby najtańsze, fotografa najchętniej w ogóle by nie brał, bo po co, przecież znajomi będą robić zdjęcia, na szczęście o salę i zespół się już martwić nie muszę
ale znalazłam sposób, bardzo stary, wszystko robię tak, żeby on myślał, że sam to wymyślił i większość moich pomysłów jakoś przechodzi ale zaproszeń nie odpuszczę

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Pierwszy fajny, ale ciężko z badaniami. I jeśli już to bym go rozszerzyła o inne negatywne aspekty pracy, np, wypalenie zawodowe etc.
Pozostałe wydają mi się być 'oklepane' i dosyć nudne. Nasza promotorka takich nie lubi szczególnie

Sama je wybierałaś czy narzucone są ?
niestety musiałam sama wymyślić, wolałabym gotowca dostać, ale chyba zdecyduję się na drugi, bo prostszy mi się wydaje,a szczerze mówiąc, nieszczególnie mi zależy na tych studiach
Stary 2013-04-17, 11:26   #4597
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
hej wam
Witam też się chyba nie spotkałyśmy jeszcze Zaciekawiła mnie wasza styczniowa data ślubu - możesz zdradzić czemu tak wybraliście?

Cytat:
ustalenia dopiero robimy u nas nie ma co wymyslac bo na naszym slubie chcemy tylko rodziców +rodzeństwo(świadków) wiec razem będziemy w 8 osób także nie ma co sie pieprzyć z salą, kolorem sali i innymi duperelami

Ale cudna wizja ślubu też mi się podoba tak kameralnie!

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 11:34   #4598
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
niestety musiałam sama wymyślić, wolałabym gotowca dostać, ale chyba zdecyduję się na drugi, bo prostszy mi się wydaje,a szczerze mówiąc, nieszczególnie mi zależy na tych studiach
W tym drugim nie wiem co masz na myśli pisząc nowoczesne Wiesz to nie zawsze chodzi o to jak nam zależy na studiach tylko jak później będzie się pisało prace, czy jest wystarczająco dużo materiałów no i gdzie znaleźć odpowiednią grupę badawczą

Najwięcej materiałów znajdziesz z motywacji. Może płacowe i pozapłacowe systemy motywacyjne? To również możesz zbadać dosłownie wszędzie.
Z rekrutacją i selekcją, możesz nie nazbierać tylu stron. Albo wziąć temat wybrane aspekty ZZl i w tym zawrzeć selekcję, rekrutację, motywowanie i szkolenia
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:37   #4599
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Szkoda ale, rodzice się chyba pogodzili, w maju z mamą pójdziemy do restauracji ustalić szczegóły jeśli chodzi o uroczysty obiad i mimo wszystko będzie pięknie i tak jak sobie wymyślili - to nic, że 6, a nie 1 lipca.

No i dzięki za kciuki - na pewno się przydadzą. Już tak bardzo chcę mieszkać z TŻ.
I to się liczy, co Twoi rodzice czują oraz to, co jest w ich sercach, a urzędy - nie ma co na nich sobie nerwów psuć.
Będzie dobrze, musicie dobrze zagadać z tym, co sprzedaje

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:37   #4600
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga dzisiaj tż podpisuje umowę z salą także już oficjalnie mogę napisać, że nasz termin to 02.08.2014
Super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
no ja właśnie myślałam że my mamy żyrafy.

a o tym że padły to nie słyszałam, ale za to pamietacie kiedyś jakaś kobita padła i ją niedźwiedź skonsumował

śmiejcie się, mojego TŻ-a akurat się nie da zamęczyć nie ważne ile razy było już wcześniej, ile by se alkoholu w siebie nie wlał, nie ważne jaki zmęczony jest... ON ZAWSZE MOŻE
Nie mamy, nie mamy pamiętam, że niedźwiedź zaatakował babkę, ale że ją skonsumował... nie wiedziałam

To tak jak mój TŻ ochotę ma ciągle

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aaa i TŻ mi zaproponował, zebyśmy w weekend majowy pojechali gdzieś na 1 dzień: rano jedziemy, wracamy wieczorem. Myślimy nad Morskim Okiem, ale pewnie będzie masakrycznie dużo ludzi
Na pewno, tam zawsze jest pełno ludzi kurczę... my jedziemy na 4 dni do Szczyrku

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
za 30 minut będzie 500 dni do ślubu nawet nie wiecie jak czekałam, żeby Wam też się pochwalić taką pełną liczbą i zazdroszczę jak widzę, że niektóre z Was mają już 418 dni... czasami żałuję, że wybrałam (SAMA zaproponowałam) koniec sierpnia, zaś z drugiej str. szalenie się cieszę, że nie wypaliło z 6 września, bo to jeszcze później ale już nie będę mącić teraz pewnie bym zdecydowała się też na sierpień, ale początek wiem, że data nie jest aż tak bardzo ważna ale to oczekiwanie... aaaaaaa idę spać, bo już bredze Dobranoc
Ekstra! u nas dzisiaj 423 dni

KaMilka4891 nie masz z czego się odchudzać! mówi Ci to Twoja imienniczka
Stary 2013-04-17, 11:37   #4601
misia880
Zakorzenienie

chciałabym już isc mierzyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Classa - C-977.jpg (29,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg La donna - LD-1941.jpg (29,5 KB, 25 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 11:42   #4602
misia880
Zakorzenienie

ja mam nadzieje ze w sobote odda nam prace sprawdzona ta nasza kochana promotorka

Stary 2013-04-17, 11:48   #4603
docik10
Zakorzenienie

Napisane przez kroooliczek89
Próbowałam namówić TŻ-ta na powrót do wcześniejszych postanowień tylko o obiedzie, ale niestety nie chce.

O ile się nie mylę króliczek widzi się dość rzadko ze swoim tż, więc ja to w zupełności rozumnie i dla mnie byłby to powód do płaczu, że musimy przesunąć ślub. Inaczej patrzą osoby które ze sobą mieszkają a jak np. ja widuje się z tż w weekendy albo max 3 dni w tygodniu to ślub dla nas jest mega pozytywną zmianą i czekamy na ten 14.08.2014 też z uwagi na to że zamieszkamy ze sobą i będziemy mieli siebie na co dzień
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:49   #4604
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
faktycznie do ślubu masz niedaleko co już macie załatwione?
kompletnie nic

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Witam też się chyba nie spotkałyśmy jeszcze Zaciekawiła mnie wasza styczniowa data ślubu - możesz zdradzić czemu tak wybraliście?

Ale cudna wizja ślubu też mi się podoba tak kameralnie!
hej od 24 stycznia 2008 roku jesteśmy razem i stwierdziliśmy, ze 24 stycznia 2014 bedzie dobrą datą i bedziemy w tym dniu równe 6 lat razem przez te dotychczasowe 5 lat razem już sie przyzwyczailiśmy do świętowania rocznicy w styczniu i tak chcemy zeby zostało
a wizja ślubu jest konkretnie taka żeby jechac w góry i wziąć ślub w małym drewnianym kościółku (5 lat temu się w jednym zakochaliśmy w Zakopcu i się śmialismy wtedy, ze fajnie byłoby tam wziąc ślub) no i spędzić tak z rodzicami weekend na razie szukamy własnie małych drewnianych kościółków
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:50   #4605
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Śliczne ale pierwsza mi się bardziej podoba

:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 11:51   #4606
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Śliczne ale pierwsza mi się bardziej podoba
mnie też
Tylko ja drobniutka jestem i niska dosc, boje sie ze w takiej zwyklej prostej bede wygladac jak w koszuli

Stary 2013-04-17, 11:51   #4607
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie martw się, niedługo się wybierzemy ta druga cudowna

Cytat:
ja mam nadzieje ze w sobote odda nam prace sprawdzona ta nasza kochana promotorka
Ale masz fajnie, że już napisałaś...

docik10 racja, my mieszkamy razem z TŻ i ślub od razu wiele nie zmieni... jakieś pół roku po nim (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem) wyprowadzimy się do tego domku
Stary 2013-04-17, 11:52   #4608
misia880
Zakorzenienie

ciekawe gdzie ja sie wyprowadze po ślubie

Stary 2013-04-17, 11:52   #4609
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

pomożecie???
 Mobbing w miejscu pracy
jakbyś wzięła ten mobbing w miejscu pracy to mogę Ci z własnego doświadczenia odpowiadać na pytania
Stary 2013-04-17, 11:53   #4610
monikkad
Wtajemniczenie

Ja piszę o przemocy w wybranej powieści. Szalenie ciekawy temat, taki dość interdyscyplinarny, z pogranicza nie tylko literaturoznawstwa, ale też socjologii i psychologii. A studiuję fil. germ
Na fil.pol. pisałam na licencjacie o sensualizmie obrazu świata i człowieka, badałam wszystkie zmysły w twórczości wybranej poetki - temat mega, płynęłam w nim. W kwietniu miałam już całą pracę. Potem na magisterce pisałam o kolorach u wybranego poety to pracę miałam już w listopadzie na 5 roku (2 lata się pisało). Teraz mam już połowę. Idzie tak wolno, bo strasznie dużo zajęć mam + podyplomówka + doktorat.
A doktorat piszę z symboliki barw i światła też u wybranej poetki. Ja to mam inaczej, bo żadnych grup badawczych nie muszę szukać :PP
Stary 2013-04-17, 11:53   #4611
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
kompletnie nic

hej od 24 stycznia 2008 roku jesteśmy razem i stwierdziliśmy, ze 24 stycznia 2014 bedzie dobrą datą i bedziemy w tym dniu równe 6 lat razem przez te dotychczasowe 5 lat razem już sie przyzwyczailiśmy do świętowania rocznicy w styczniu i tak chcemy zeby zostało
a wizja ślubu jest konkretnie taka żeby jechac w góry i wziąć ślub w małym drewnianym kościółku (5 lat temu się w jednym zakochaliśmy w Zakopcu i się śmialismy wtedy, ze fajnie byłoby tam wziąc ślub) no i spędzić tak z rodzicami weekend na razie szukamy własnie małych drewnianych kościółków
Ja chciałam żeby ślub był w wakacje bo ja jestem zmarzluch. Wesele w ciepły dzień to jedno ale chciałam żebyśmy rocznice świętowali właśnie w wakacje bo jak ciepło to aż człowiekowi chce się żyć

Plus wesel w zimę- ludzie nie wychodzą tak często na papierosa tylko siedzą na sali

:
Stary 2013-04-17, 11:55   #4612
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chciałabym być nieuprzejma i nie odbierz tak tego, ale naprawdę nie jesteś jedyną osobą, która jest w takiej sytuacji mieszkaniowej.
Mogę tak samo pisać "gdzie ja się wyprowadzę, o matko gdzie"
I mnie ani moi rodzice, ani rodzice TŻ-ta nigdy mieszkania nie dadzą, nie kupią, nie zaproponują, żebyśmy z nimi zamieszkali, bo mieszkają w małych pokoikach. Takie są czasy, trzeba będzie na początek wynająć, potem wziąć kredyt i tyle!!!

Kamilka, mobbing chyba najciekawszy A do Twojego miasta wybieramy się właśnie w drugiej połowie lipca, czyli akurat na Sunrise :P Chociaż nie było to pod to planowane :P

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-04-17 o 11:57
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:55   #4613
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie nad tym samym sie zastanawiam
Stary 2013-04-17, 11:55   #4614
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

a miałam jeszcze napisać co do chorzowskiego zoo
w ogóle to to zoo nie mieści się w całości na terenie Chorzowa, więc głupia nazwa, ale nie o to chodzi byłam w zeszłym roku z Siostrzeńcem w maju w ZOO. Szukaliśmy żyraf, nie wiedząc, że ich nie ma, bo kiedyś były
i tak mówimy na głos: "Gdzie te żyrafy?", i idzie taka pani z dwójka małych dziewczynek i mówi do nas: "Żyraf w tym sezonie nie ma", na co mój siostrzeniec (5cioletni wówczas) odpowiada: "Pewnie je sprzedali, albo zdechły" a te dwie dziewczynki w płacz

generalnie nasze zoo nie jest ani najpiękniejsze, ani "dobrze wyposażone", że tak powiem Zoo we Wrocławiu jest śliczne, ale też bardzo ładne jest w Ostravie, byliśmy w zeszłym roku w sierpniu a moja Siostra była kiedy w opolskim zoo i też bardzo chwaliła

a co do Wesołego Miasteczka cóż.... byłam tam dwa lata temu z Siostrą, Mamą i Siostrzeńcem, ale kupiliśmy bilety z Groupona, więc wychodziło po 25zł/os więc nie drogo, za tą cenę można było iść
w tym roku podobno ma być więcej atrakcji, jakieś nowe urządzenia. Nie byłam nigdy za granicą w takim miejscu, mogę jedynie podejrzewać, że nasze Wesołe Miasteczko się do tego nie umywa
ale na biede można iść jak jest okazja kupić taniej bilet (za 50zł nie warto ). Fajny jest diabelski młyn, rollercastery mimo, że krótkie to jak dla mnie i tak dużo emocji (duży, mały i średni ), dom strachów (z Siostrzeńcem tam byłam ), lubię też tą łódkę co zjeżdzą z wieży do wody samochodziki jedynie nie dla mnie karuzele, którę kręcą się w kółko

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 11:57   #4615
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Nie chciałabym być nieuprzejma i nie odbierz tak tego, ale naprawdę nie jesteś jedyną osobą, która jest w takiej sytuacji mieszkaniowej.
Mogę tak samo pisać "gdzie ja się wyprowadzę, o matko gdzie"
I mnie ani moi rodzice, ani rodzice TŻ-ta nigdy mieszkania nie dadzą, nie kupią, nie zaproponują, żebyśmy z nimi zamieszkali, bo mieszkają w małych pokoikach. Takie są czasy, trzeba będzie na początek wynająć, potem wziąć kredyt i tyle!!!
Tylko niestety te czasy ograniczają też fakt, tego że na wynajem nas nie za bardzo stać, a o kredycie nawet nie marze.
Niestety,
Gdybyśmy wczesniej wiedzieli ze stanie sie tak nie inaczej nie planowalibysmy tego wesela. Teraz mamy wesele i kłopot z mieszkaniem...

Stary 2013-04-17, 11:59   #4616
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam żeby ślub był w wakacje bo ja jestem zmarzluch. Wesele w ciepły dzień to jedno ale chciałam żebyśmy rocznice świętowali właśnie w wakacje bo jak ciepło to aż człowiekowi chce się żyć

Plus wesel w zimę- ludzie nie wychodzą tak często na papierosa tylko siedzą na sali
uwierz, ze ja jestem zmarzluchem i jakoś z tym żyję TŻ się martwi jak ja wytrzymam bez 10 swetrów, 5 kocy i kołudry ale myslę, ze adrenalina swoje zrobi i nie bedzie źle - oby tylko nie wiało.
Stary 2013-04-17, 12:00   #4617
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też
Tylko ja drobniutka jestem i niska dosc, boje sie ze w takiej zwyklej prostej bede wygladac jak w koszuli
W sierpniu idę na wesele i PMka ma mieć podobną suknię z tego co opisywała, jest niziutka max 160cm i jest też bardzo drobniutka. Ciekawe jak będzie w niej wyglądać Tylko na 100% nie wiem czy podobna do tej ale tłumaczyła że na biuście ma być dopasowana z ramiączkami a pod biustem luźna

:
Stary 2013-04-17, 12:00   #4618
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
W tym drugim nie wiem co masz na myśli pisząc nowoczesne Wiesz to nie zawsze chodzi o to jak nam zależy na studiach tylko jak później będzie się pisało prace, czy jest wystarczająco dużo materiałów no i gdzie znaleźć odpowiednią grupę badawczą

Najwięcej materiałów znajdziesz z motywacji. Może płacowe i pozapłacowe systemy motywacyjne? To również możesz zbadać dosłownie wszędzie.
Z rekrutacją i selekcją, możesz nie nazbierać tylu stron. Albo wziąć temat wybrane aspekty ZZl i w tym zawrzeć selekcję, rekrutację, motywowanie i szkolenia
napisałam maila do promotora, będę czekać na odpowiedź napisałam mu oba tematy w moim strasznie smutnym mieście ciężko jest o jakiekolwiek badania na temat rekrutacji, bo jest niewiele firm, które jakąś szczególną rekrutację przeprowadzają
chociaż pisząc to przypomniało mi się, jak TŻ był na rozmowie w sprawie pracy w jednym z sieciowych salonów meblowych na A i tekst pani z HR powalił na kolana TŻta, mnie i każdego kto to usłyszała, a mianowicie, że "szukają pasjonata" a na pytanie o zarobki, to pani odpowiedziała, że o takich sprawach to rozmawiają dopiero w drugim etapie rekrutacji (pewnie najniższa krajowa i premia od sprzedaży jakaś nędzna...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 300px-Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg (13,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-04-17, 12:02   #4619
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

KaMilka4891 nie masz z czego się odchudzać! mówi Ci to Twoja imienniczka
no uparły się!!! ja przy wzroście 168 ważę 67,5 kg to nie jest mało, noszę rozmiar 40!! a to stanowczo dla mnie za duży
Stary 2013-04-17, 12:03   #4620
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
kompletnie nic

ale romantyczne to wszystko

Cytat:
jakbyś wzięła ten mobbing w miejscu pracy to mogę Ci z własnego doświadczenia odpowiadać na pytania
ja tak samo, także, służę radą jakby co

Cytat:

racja

Cytat:
nie martw się, jakos się ułoży wszystko.... my niby mamy gdzie mieszkać, ale gorzej jak nam przyjdzie spłacenie połowy tego mieszkania bratu TŻ nawet o tym nie chce myśleć a w tym mieszkaniu jest do remontu właściwie wszystko. Obliczaliśmy ile taki generalny remont by kosztował to wraz ze wszystkim może zmieścilibyśmy się w 100 tys tylko skąd to wziąć to nie wiem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości