Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 12:43   #781
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czy ktoras jeszcze nie miala ani jednego skurczu, albo nie wie, ze to one?
To ja, to ja.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:43   #782
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a w temacie się pożalę- strasznie się charatam tamostatnio, po golarce mam takie podrażnienia i chrosty (duże), że dramat :/ macie jakieś sposoby sprawdzone? chyba muszę wrócić do kremu, sprawdzić czy będzie lepiej.
Ja po każdej maszynce i piance mam krostki ... jedynie po golarce z depilatora czy depilatorze jest ok.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:44   #783
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Diabli ja myślę ze tak koło 80-100 zeby Ci sie kalkulowalo...
I ja bym była w stanie tyle dac za pościel dobrej jakości nie szytej hurtem tylko tak jakby limitowanej.
dzieki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:44   #784
karolina2121
siedzę i myślę

Z ciekawości policzyłam ile dziewczyn ma termin na poród przede mną... aż 59 Tyle opisów porodów i zdjęć maluszków
Stary 2013-04-17, 12:45   #785
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To ja sie Juz wogóle w tych wielkościach nie orientuje. Wogóle miałam usg w 30tc i Juz chyba mieć nie bede. Może jeszcze iść z raz tak w 38tc?
Możesz iść
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
bo udzielała się dość często i z tego co kojarzę to jej nie ma bo jakieś tam miała problemy. Ale nie wiem czy mi się coś nie pokręciło

a ja się naczytałam że w niektórych szpitalach nie przyjmą od razu po odejściu wód jeśli nie ma skurczy, tylko gdzieś dopiero po 6 godz. No i jak są skurcze co 5 min.
Wiem że nic nie wiem
właśnie - udzielała... ja też ją najbardziej kojarzę z tych wszystkich dziewczyn bo była z nami od początku ale myślę, że jak już robić porządki to porządnie

wydaje mi się, że przyjąć by musieli... bo za te parę godzin i tak się wróci... no ale w każdym razie jeśli nie ma się paciora a wody są czyste to nie ma sensu jechać od razu, tym bardziej bez skurczy...
a najlepiej to zadzwonić do szpitala jak już się zacznie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:47   #786
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:47   #787
_pola
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie...a ja ciagle tak to sobie wyobrazam i chyba stad moje przerazenie, ze mala jest duuuza. dziwna jestem, ale co tu ukrywac, srednio podobaja mi sie takie duze dzieci, z faldkami, tak jak piszesz male sumo.
pewnie moja corka bedzie dla mnie najpiekniejsza, ale ta waga 4kg jakos mnie przeraza mam nadzieje, ze mala zwolni...swoja droga moze to te jej dlugi nogi i duzy zoladek (ktore ukazaly sie na polowkowym )

.
kurcze mam tak samo...Może to głupie, ale boję się tych czterech kilogramów A pamiętasz jak się martwiłyśmy, że nasze laseczki na połówkowym miały po 420g i że jakieś małe takie?

Cytat:
Ja.... a termin za 29 dni Czasami mam wrażenie, że nie rozpoznam skurczy, chociaż położna twierdzi, że to niemożliwe

Co do tygodni to mój gin, jak jest np. 35tc+1d wpisuje 36. On liczy to tak, że 35 skończony, a zaczynamy 36.

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-04-17 o 12:48
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:48   #788
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
3 kg to jest malutki? myślałam, że taki prawie normalny
wagowo ok, tylko jakis taki krociutki, moze niscy rodzice i nozki krociutkie

Cytat:
jasne wyślę..właśnie o to mi chodzi wiesz, żeby się nie okazało, że sprzedajesz po kosztach. 50 zł za sam materiał, szok! to myślę, że 100 zł to cena wywoławcza, sorry
na uszycie jednej poscieli potrzeba 2 i pol metra materialu...teraz moze zrozumiecie dlaczego nie zaczelam szycia z tkanin roberta kaufmana (potrzebne jest ok. 10 tlustych cwiartek na jedna posciel), jedna cwiartka = 15zl...szukam kolejnych hurtowni i lepszych cen, ale poczatki sa trudne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:48   #789
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe ktora laseczka pierwsza wskoczy w to nasze male meskie towarzystwo obstawiamy?
Hmmm Ash albo Kinga, chyba tylko one z dziewuszkowych mają na razie przepowiadacze.

Stary 2013-04-17, 12:49   #790
_pola
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla

Cudnie

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:49   #791
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash, nie rozdwajaj sie jeszcze Sofcia jeszcze z tydzien, dwa moglaby sobie w brzuchu posiedziec. no chyba, ze to ona ma byc pierwsza laska wsrod naszych malych mezczyzn?
Dam pierszeństwo innym. Chętnie jeszcze tydzień pochodzę w dwupaku. A nawet dwa, to się na USG 30.04 załapię

Cytat:
To Juz wogóle masakra posiew gbs paciorkowiec
Tylko posiew odnosić się może nie tylko do GBS mamy posiewy z moczu, z szyjki macicy - generalnie posiew sprawdza czy są jakieś bakterie wychodowane w zebranym materiale. Za to paciorkowiec i gbs to to samo

Cytat:
To ja sie Juz wogóle w tych wielkościach nie orientuje. Wogóle miałam usg w 30tc i Juz chyba mieć nie bede. Może jeszcze iść z raz tak w 38tc?
Cytat:
Ashy no to za tydzień rodzimy razem
ja jak miałam katar to się bałam że jeszcze urodzę i mi małą zabiorą żebym jej nie zaraziła więc dużo zdrówka życzę

Dzięki Życzę Ci żebyś mnie jednak wyprzedziła
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:49   #792
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za gratulacje, porod cc bo maly dalej posladami w dol, ale godzine skurczy przeszlam i cieszylam sie ze nie musze dluzej :p teraz leze, dostalam jakis mocny zastrzyk przecwbolowy i juz jest spoko ale rano zdychalam. Kubus ma blond czupryne, smieszny jest, juz pil mleczko z cyca poprzytulalismy sie i go zabrali. Dokladny opis i foty dam jak wrocimy do domu
ale fajnie! znaczy niefajnie, że boli, że silne przeciwbólowe... ale super, że cyc działa i młody ciągnie to bardzo pozytywne informacje. teraz jeszcze daj sobie trochę czasu, coby się tam wszystko pogoiło
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:50   #793
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash nie wiesz jak tam stoją nasze interesy? (nie żebym poganiała ale ciekawam )

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:52   #794
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
kurcze mam tak samo...Może to głupie, ale boję się tych czterech kilogramów A pamiętasz jak się martwiłyśmy, że nasze laseczki na połówkowym miały po 420g i że jakieś małe takie?

Ja.... a termin za 29 dni Czasami mam wrażenie, że nie rozpoznam skurczy, chociaż położna twierdzi, że to niemożliwe

Co do tygodni to mój gin, jak jest np. 35tc+1d wpisuje 36. On liczy to tak, że 35 skończony, a zaczynamy 36.
no to nieźle- mi by wpisał 34- więc niby termin ten sam , a zapis o 2 tygodnie różny

moim zdaniem powinni wpisywać 35 i byłoby ok
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:53   #795
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
witam się z Wami po dłuuugiej nieobecności
fajnie że się odezwałaś
życzę szybkiego ogarnięcie wszystkich spraw

Cytat:
Mówię mu, że jak będzie po 11 porodach jak moja rodzicielka to będę słuchać jego rad, a narazie muszę słuchać mamy

co do golenia to dla mnie najlepiej działa żel do golenia z biedrony (męski, ten zielony). Kiedyś u rodziców musiałam użyć taty bo nie miałam nic innego i stwierdziłam że jest rewelacyjny

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no męża należy słuchać
taaaaaaa jasne, mój zapytał czy nie mogłabym poczekać z porodem do czerwca bo nie wiem czy z remontem zdąży głuuuupi ja tu chcę w kwietniu urodzić
Stary 2013-04-17, 12:53   #796
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

na uszycie jednej poscieli potrzeba 2 i pol metra materialu...teraz moze zrozumiecie dlaczego nie zaczelam szycia z tkanin roberta kaufmana (potrzebne jest ok. 10 tlustych cwiartek na jedna posciel), jedna cwiartka = 15zl...szukam kolejnych hurtowni i lepszych cen, ale poczatki sa trudne
diabli ja tam w Ciebie wierzę! szykuję już kasę powoli na zakupy w Nello

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:55   #797
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no niby tak, jeszcze mądrzejsi liczą inaczej (chyba jeszcze tydzień do tyłu) ale ja uważam, że jak będę miała 39+6 to następnego dnia będę miała 40+0 czyli skończone 40 tygodni ciąży i powinnam się rozpakować 40+1 już sobie nie życzę
tak jak mam 0t+1dzień to jestem w zerowym tygodniu? raczej w pierwszym tak jak nasze dzieci jak się urodzą to pierwszego dnia są w swoim pierwszym tygodniu życia a nie zerowym

no ale niech sobie każdy liczy jak chce
ja rozumuję tak samo jak ty
chodzi o rozróżnianie tego, czy wpisuje się gdzieś skończone tygodnie, czy mówi się, który tydzień akurat leci. tak samo z miesiącami. w 9tym miesiącu jesteśmy w trakcie jego "lecenia" a nie po jego skończeniu. wszystko kwestia nazewnictwa. lekarze niech sobie piszą tak, żeby każdy inny lekarz wiedział "o so chozi"
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 12:59   #798
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale się cieszę, że wszystko idzie w dobrym kierunku Kiedy będa Cię pionizować? Trzymam mocno kciuki za wszystko co przed Wami

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hmmm Ash albo Kinga, chyba tylko one z dziewuszkowych mają na razie przepowiadacze.
Sharp i Oczko mają terminy przed nami, więc chętnie oddam im pole

Cytat:
Ash nie wiesz jak tam stoją nasze interesy? (nie żebym poganiała ale ciekawam )
Już Ci piszę co i jak na pw
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:01   #799
karolina2121
siedzę i myślę

A jeszcze się pochwalę, że ostatnio usłyszałam kilka miłych słów
Mama koleżanki powiedziała, że ładnie wyglądam w ciąży i że pewnie będzie chłopak... A wczoraj była u mnie babka z ZUSU i pyta, który miesiąc, a ja, że 8... a ona takie oczy " To pewnie chłopak, bo tak ładnie pani wygląda i ma pani taką piłeczkę" Nie wiem co ludzie mają z tym, że kobieta spodziewająca się chłopaka wygląda lepiej niż tak, która spodziewa się dziewczynki Takie głupoty gadają
Z ciekawości zapytałam mojej mamy czy w ciąży ze mną i moimi siostrami wyglądała brzydko - podobno wszyscy gadali jej, że ładnie wygląda- na chłopaka a urodziła 3 córki, dopiero ostatni wypierdek to syn
Stary 2013-04-17, 13:06   #800
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ciągle z tym liczeniem są jakieś problemy

ja np mam dzisiaj 36+2
a gin i położna do karty ciąży mi wpiszą 35 ...
Moja by wpisała 37, ale nie wiem czy ona się w liczeniu o tydzien u mnie nie machnęła ...
Cytat:
piję drugą kawę, może to faktycznie przesilenie jesienne
Nie ma jak jesień w kwietniu

Diabli ja nie miałam żadnego skurcza

Stary 2013-04-17, 13:07   #801
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

pionizowac maja po 24 godzinach, czyli o 1 w nocy :p a do domu jak wszystko bedzie ok to w niedziele

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:10   #802
sharpnowaja
Zakorzenienie

kurka wywaliło mi posta
buuuuuuuuu
nie pamiętam co tam pisałam

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Chciałam uściślić. Jeśli kobieta ma np 35+1 to jest w 35 tygodniu ciąży nie w 36
a ja się z tym nie zgodzę, jak jest 35+1 to kobieta ma skończony 35 tc i zaczęty 36 tc
jak jesteś w ciąży powiedzmy 3 dni to co? jesteś w pierwszym tygodniu ciąży bo on sobie leci

ja też paciorka miałam z pochwy i odbytu
Stary 2013-04-17, 13:10   #803
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mimo, że miniaturka, to i tak

A do lekarza dwonić nie będę, tym bardziej, że tak jak mówię, już się rozjechały.Mała się rusza normalnie wiec chyba jest ok. Jesli juz bede miala watpliwosci to bede dzwonic na IP do mojego szpitala z pytanie czy juz przyjezdzać, czy jeszcze nie.
Ale spoko, mimo, ze skurcze są to na razie alarm odwoluje
zaciskam kciuki a Ty zaciskaj nogi

Cytat:
no wlasnie...a ja ciagle tak to sobie wyobrazam i chyba stad moje przerazenie, ze mala jest duuuza. dziwna jestem, ale co tu ukrywac, srednio podobaja mi sie takie duze dzieci, z faldkami, tak jak piszesz male sumo.
pewnie moja corka bedzie dla mnie najpiekniejsza, ale ta waga 4kg jakos mnie przeraza mam nadzieje, ze mala zwolni...swoja droga moze to te jej dlugi nogi i duzy zoladek (ktore ukazaly sie na polowkowym )

aaa i za paciora! brawo! jeden problem mniej.
moja też miała duży żołądek na etapie, na którym zazwyczaj go nie widać p. Marek się zdziwił, że jest widoczny ciekawe po kim chichi

Cytat:
Gaduły
Wróciłam po konsultacjach, z wynikiem GBS i majtkami w końcu kupiłam takie do podkładów czy podpasek bo u mnie w szafie królują stringi

a jak wynik?
Cytat:
Ash, nie rozdwajaj sie jeszcze Sofcia jeszcze z tydzien, dwa moglaby sobie w brzuchu posiedziec. no chyba, ze to ona ma byc pierwsza laska wsrod naszych malych mezczyzn?

ja..

Cytat:

a ja się naczytałam że w niektórych szpitalach nie przyjmą od razu po odejściu wód jeśli nie ma skurczy, tylko gdzieś dopiero po 6 godz. No i jak są skurcze co 5 min.
Wiem że nic nie wiem
kurczę, to info od lekarza, który pracuje w danym szpitalu, więc chyba wie co mówi. jakby mieli jakieś wątpliwości to powołam się na niego albo zadzwonię, raczej mnie nie odeślą.

Cytat:
Ja po każdej maszynce i piance mam krostki ... jedynie po golarce z depilatora czy depilatorze jest ok.

zbieram się do kupna depilatora od lat i nie mogę się zdecydować jaki więc odkładam
Cytat:
Możesz iść

właśnie - udzielała... ja też ją najbardziej kojarzę z tych wszystkich dziewczyn bo była z nami od początku ale myślę, że jak już robić porządki to porządnie

wydaje mi się, że przyjąć by musieli... bo za te parę godzin i tak się wróci... no ale w każdym razie jeśli nie ma się paciora a wody są czyste to nie ma sensu jechać od razu, tym bardziej bez skurczy...
a najlepiej to zadzwonić do szpitala jak już się zacznie
mały esesmaniku zgadzam się, w sumie Yola się odzywała "bardziej niedawno" (ale twór, co Diabli?) niż Inna ostatnio...

Cytat:

cholera, az 10?! ...no nic, moze się skuszę, bo kocham te wzory, ale wtedy mamie zlecę szycie, bo na Ciebie nie będzie mnie stać
poszukam w wolnej chwili tkanin, a Ciebie poproszę o jeszcze jedno..możesz sprawdzić czy z pościeli ikeowskiej dorosłej (tej pojedynczej, ostatecznie podwójnej) dałoby się zrobić małą? podobają mi się ze 3 wzory ich pościeli i myślałam o takim recyclingu

Cytat:
fajnie że się odezwałaś
życzę szybkiego ogarnięcie wszystkich spraw

co do golenia to dla mnie najlepiej działa żel do golenia z biedrony (męski, ten zielony). Kiedyś u rodziców musiałam użyć taty bo nie miałam nic innego i stwierdziłam że jest rewelacyjny

taaaaaaa jasne, mój zapytał czy nie mogłabym poczekać z porodem do czerwca bo nie wiem czy z remontem zdąży głuuuupi ja tu chcę w kwietniu urodzić
żel z biedrony powiadasz. ostatnio czytałam często, że fajnie się sprawdza mydło dove, nawet miałam wczoraj w koszyku, ale zrezygnowałam, stwierdziłam, że wracam do kremu.
Stary 2013-04-17, 13:11   #804
NoBoTak
Rozeznanie

Pomóżcie Mamuśki proszę bo nie mogę się zdecydować
1. Leżaczek Bright Starts http://allegro.pl/bright-starts-leza...148806184.html
2. Leżaczek bujaczek Fisher Price http://allegro.pl/fisher-price-lezac...148328722.html

BS ma wibracje ale FP starczy na dłużej:/ Normalnie zgłupiałam już
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:13   #805
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hump! u mnie takie słońce że z rana 2 paralki wstawiłam, podłogi wymyłam, kuchnie i zaraz wybieram się na spacer, tylko musi zlecieć ze mnie 2 l wody które wypiłam aż nie czuję że rymuje
nawet nie mów, tylko podziel się tym słońcem

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A ja witam sie w 37 tc az strach sie bac hehehe

anoxee na kolejne-śniadanie spróbowałam połączenia arbuz+feta-jadłam aż mi się uszy trzęsły, takie było pyszne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:14   #806
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a jak wynik?

zbieram się do kupna depilatora od lat i nie mogę się zdecydować jaki więc odkładam
Wyniki ok, jestem czyściutka

Pierwszy depilator miałam chyba 10 lat, a następny kupiłam taki bardziej wypasiony tzn z golarka i bezprzewodowy, ale z tej samej firmy. Mam Brauna.

Stary 2013-04-17, 13:15   #807
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
kurka wywaliło mi posta
buuuuuuuuu
nie pamiętam co tam pisałam

a ja się z tym nie zgodzę, jak jest 35+1 to kobieta ma skończony 35 tc i zaczęty 36 tc
jak jesteś w ciąży powiedzmy 3 dni to co? jesteś w pierwszym tygodniu ciąży bo on sobie leci

ja też paciorka miałam z pochwy i odbytu
dzięki, że nie napisałaś pacior straszne jest to określenie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
2. Leżaczek bujaczek Fisher Price http://allegro.pl/fisher-price-lezac...148328722.html

BS nie ze względu na wibrację, ale dizajn Mama mówiła mi wczoraj, że podobno stwierdzono, że maluchy na początku drażnią ostre intensywne barwy, którymi się zwykło atakować niemowlęta? słyszała któraś z Was taką teorię?
Stary 2013-04-17, 13:16   #808
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość

FP też ma wibracje.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
anoxee na kolejne-śniadanie spróbowałam połączenia arbuz+feta-jadłam aż mi się uszy trzęsły, takie było pyszne
Cieszę się, że smakowało!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:16   #809
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u nas chyba nie ma takiej opcji i D. nie jest w stanie pojąć czemu nie może się przespać na ławce na korytarzu...

Humpback- możesz wybadać temat przy okazji? w ogóle jeszcze trwa sr, jak długo?
sr skończyła się 2.04, więc prościej tam zadzwonić, albo jak będziesz się umawiać na ktg do szpitala to podpytać wtedy ewentualnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:16   #810
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Wyniki ok, jestem czyściutka

Pierwszy depilator miałam chyba 10 lat, a następny kupiłam taki bardziej wypasiony tzn z golarka i bezprzewodowy, ale z tej samej firmy. Mam Brauna.

za posiew

jak już piszesz master techniczna to może model byś podała że braun to wiadomo, the best

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości