|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Cytat:
![]() Na to czy zdamy mają wpływ umiejętności (no bez tego nawet auta byśmy nie odpalili), szczęście i umiejętność radzenia sobie ze stresem. Aaa i wsparcie otoczenia też pomaga Mnie mówiono, że dam sobie radę i nawet nie ma co się mną przejmować, podbudowało mnie to.Nie zdarzyło mi się komentować, że ktoś zdał za czwartym, czy dziesiątym razem. To, czy umiemy samodzielnie radzić sobie na drodze zweryfikuje się dopiero po egzaminie. Na początku też miałam nerwa jak wsiadłam w auto domowe ale teraz już jest ok. Chciałabym jednak pojeździć na innych autach, popróbować czegoś nowego. Cytat:
Czasem odnoszę też takie wrażenie, że te osoby jakby chcą wyglądać na "starych kierowców". |
||
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie!
|
|
#4443 |
|
Rozeznanie
|
nie zdałam. parkowanie równoległe. świetny egzaminator do pogadania. plac bez zarzutu wszystko na mieście zaliczone powrót do WORDU. Parkowanie prawie zrobione i podjeżdza idiota i zaczyna trąbić bo chce jechać. wg zasad egzaminowania- negatywny....
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naliczyłam że na swoim egzaminie - dosłownie 5 kierowców mi pomogło: 1-wpuścił mnie na pas 2- też wpuścił 3- przy moim parkowaniu, poczekał nie trąbił 4- przy zawracaniu, też poczekał 5- wychylił się za bardzo, ale szybko się wycofał. Także miała szczęście do kierowców Dlatego nie łam się, to nie był Twój dzień ...poszczęści Ci się następnym razem
|
|
#4445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A pogrubionego nie rozumiem, może już zapomniałam po prostu ale o co kaman? Blokowanie/utrudnianie ruchu z Twojej niby strony? Nie mógł ominąć/wyminąć/wyprzedzić czy co tam się dało? |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na swoim egzaminie pamietam mialam parkowac juz sie szykuje a tu podjezdza ciezarowa i stoi przede mną wiec ja tez stoje egzaminator wkurzony patrze a tu leci jakis facet do tego z ciezarówy macha i pewnie mu powiedzial ze egzamin uff odjezdza i do mnie pokazuje kciuki. Boze jaki mily czlowiek mysle parkowanie zrobilam. ..ale nie zdalam potem wracając oblałam wymusilam.
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego jak trzymać kierownicę to przyznam się bez bicia że bardzo często trzymam jedną ręką a drugą mam zazwyczaj na gałce zmiany biegów,aczkolwiek jadąc np trasą lub na ruchliwej ulicy staram sie trzymać obiema bo tiry robią czasem takie podmuchy wiatru że głowa mała, a co do stwierdzenia że ci co prowadzą jedną ręką chcą czuć sie jak tzw starzy kierowcy to nie, ja prowadzę jedną ręką bo mi poprostu tak wygodniej, choć w zimie przy takich pogodach jakie były jadąc po zaśnieżonych w cholerę drogach trzymałam obie łapki na kierownicy bo czułam sie bezpieczniej i lepiej panowałam nad autem w takich warunkach
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kierowcy, którzy wyżywają się na innych, zapomniał wół jak cielęciem był.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#4450 |
|
Rozeznanie
|
z tego co wiem ten egzaminator ma taki sposób żeby po prostu uwalić.
jestem dumna z placu! i dziewczyny nie uczcie się na pachołki! pewność na egzaminie to podstawa. oj wiesz nigdy nie wiadomo jak będzie następnym razem
|
|
|
|
#4451 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,trzymajcie za mnie kciuki 25,04 !
![]() I oby wynik był POZYTYWNY
|
|
|
|
#4452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I życzę powodzenia następnym razem!
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4454 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Inni Kierowcy niestety nie pomagaja Kurstanta |
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj swoją pierwszą jazdę. Tata obok, mama z tyłu. Stresowałam się jak nie wiem co, ale czułam też taką dumę
Jutro też jedziemy i powoli będę się wdrażać. Dobrze, że się przełamałam, jednak inaczej się jeździ bez instruktora obok, tata coś tam mi mówił, ale ja go nie słyszałam nawet, bo jak w amoku jechałam.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#4456 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
[1=09e2b5c34d8a909cda794e8 3dcae2dec4e41a1a9_666b79f 1a2a52;40339656]Dziewczyny,trzymajcie za mnie kciuki 25,04 !
![]() I oby wynik był POZYTYWNY [/QUOTE]Trzymam mocno by był pozytywnyJa zawsze robię na pachołki i mi wychodzi dobrze, na egzaminie też tak robiłam.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#4458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą chyba większość tak samo się uczy. Wyszło na egzaminie, czemu miało nie wyjść, tyle że później przy cofaniu takich pachołków nie ma i trzeba włączyć myślenie
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
sorry ale wiekszych głupot nie czytalam ... Potem ludzie takie glupoty czytaja i wierzą . Poczytaj regulamin egzaminu potem opowiadaj. Nie możesz patrzeć tylko na lustrka musisz również obserwowac tylnią szybe czyli to co sie dookola dzieje jak w normalnej jezdzie po miescie. Ale bzdur nie pisz ze "w Word nie pozwalaja zdawac na lusterka" bo po pierwsze to nie jest zadna "metoda" jak te dziwaczne pachołki tylko normalna jazda i tak dla świadomości to po cos się patrzy na te a raczej w te lusterka bo to nie jest ozdoba samochodu . Ja już różne naprawde różne historie czytam o egzaminach nawet o tym ze ci egzaminator lusterka sklada . Dziewczyny takimi glupotami prosze sie nie przejmować i nie dawać wiary.
|
|
|
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby tak odwróciła ten łeb, to zauważyłaby że nadjeżdza auto. Zresztą nie pierwszy raz widziałam i słyszałam jak właśnie na parkingach , cofając rysują innym po lakierze - dlaczego? może na kursie nie nauczono patrzeć do tyłu? albo poprostu nie myslą
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
pendraiw dokładnie sama się przekonałam na własnej skórze o tym miałam niespodziankę w postaci stłuczonej lampy w samochodzie ktoś sobie w niego wjechał oczywiście żadnych namiarów na siebie nie zostawił także wymianę lampy oraz malowanie samochodu na własny koszt
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsi to właśnie tacy co walną i uciekają, pamiętam jak jedna trąba zarysowała komuś auto, popatrzyła dookoła czy ktoś to widzi i zwiała (cwaniara
|
|
#4463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
A co to znaczy uczyc na lusterka ?? Nie znam takiego czegoś w ogóle pewnie chodzi o obserwacje toru jazdy w lusterku . W takim razie współczuje takich szkół w mieście .
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz dasz radę. Ja mam taki problem, że nie mam wyobraźni przestrzennej. Podczas gdy myślę, że już prawie w coś przywaliłam, okazuje się, że mam jeszcze pół metra zapasu. Co do "rękawa" polecam filmik i inne filmiki też (to mój wykładowca Pan Robert, na jego kanale są różne filmy od obsługi pojazdy, po manewry, skrzyżowania). Można sobie ułożyć w głowie. Ten film najlepiej od 1.12 oglądać. Podcza jazdy po łuku obserwujemy linię w bocznym lusterku, patrzymy też w lusterko wsteczne i ogładamy się za siebie prZy wjeździe do koperty. http://www.youtube.com/watch?v=8yaR05hOVa0
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Margo F1 Zreszta mi nie chodziło o to kto i jak się czego nauczył tylko o głupoty które ludzie pisza o egzaminach tak jak np ty ze jesli w lusterko bedziesz patrzeć to u was w ośrodku zaraz oblejesz , owszem jesli bedziesz jechac do tylu a nie bedziesz obserwowac w ogole tego co sie dzieje za samochodem to logiczne ze tak. Ale teraz jakas dziewczyna nauczy się prawidłowo robic rękaw czyli obserwuje swój tor jazdy w lusterku i przeczyta twój post sie zestresuje ze zaraz obleje za to. Denerwuje mnie coś takiego bo sama kiedys zdawałam egzamin i sama czytałam fora i niestworzone historie o składaniu lusterek czy nawet takie bzdury ze egzaminator chodzi po placu manewrowym z linijka
najlepsze jest że w takie głupoty kiedys wierzyłam co skutkowalo nie potrzebnym stresem przed egzaminem.
|
|
|
|
#4467 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co? Mam prawko od listopada i też uczono mnie jeźdzenia ,,na pachołki". Na egzaminie tylko jechałam na pachołki, nie potrafiłam się skupić, ponieważ placu bałam się najbardziej. Teraz, kiedy jeżdżę sama i parkuję, to wiem, że ta metoda jest dobra tylko na egzamin, w rzeczywistości wszystko trzeba robić na wyczucie.
Kiedy wsiadłam do mojego samochodu ( a jest to stary, długi sedan - Daewoo Nexia + nie ma wspomagania kierownicy) to myslałam, że jakimś ciągnikiem jadę, w ogóle go nie czułam. Teraz nie wyobrażam sobie jeżdzić innym samochodem, wręcz bez wspomagania bardziej mi pasuje, bo jak skręcam, to skręcam, super uczucie ![]() Poza tym u mnie to względy sentymentalne - to samochód, który został kupiony do odwożenia mnie do zerówki <3
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
wiecie ile trzeba czekać od sprawy w toku do dokument w urzędzie?
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Ja tydzień czekałam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I oczywiście to jest metoda wyłącznie na egzamin, przecież to oczywiste, że po zdaniu, jak wyjeżdżam z parkingu, to gapię się we wszystkie lusterka i oczywiście w tylną szybę, inaczej porysowałabym już wiele aut. Wczoraj jak jechałam, to facet mnie puścił a auto mi zgasło Ale szybko odpaliłam i jakoś sprawnie udało się wyjechać. Czinkłaczento jest jakieś dziwne... Bo oczywiście starałam się szybko wyjechać a jak da się w nim za dużo gazu, to gaśnie... Normalne auto ruszyłoby z piskiem a on gaśnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

autem jeżdżę codziennie i jasne że na początku było gorzej bo człowiek jeździł w stresie ale teraz? zero stresu, wsiadam i jadę, i myślę przy jeździe samochodem nie jeżdże "na pamięc'' , jasne że żeby zdac za pierwszym razem(żeby w ogóle zdac
Mnie mówiono, że dam sobie radę i nawet nie ma co się mną przejmować, podbudowało mnie to.

i codziennie przed zasnieciem jeżdze
i wizuzalizuje ze zdaje

Kierowcy, którzy wyżywają się na innych, zapomniał wół jak cielęciem był.

)

by był pozytywny

Ale szybko odpaliłam i jakoś sprawnie udało się wyjechać. Czinkłaczento jest jakieś dziwne... Bo oczywiście starałam się szybko wyjechać a jak da się w nim za dużo gazu, to gaśnie... Normalne auto ruszyłoby z piskiem a on gaśnie