Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 13:50   #2311
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wrociliśmy właśnie z morfologii .. K O S Z M A R .. młody jezczen igdy tak nie płakał
miałam być razem z teściową podczas pobierania krwi ale pielęgniarka kazała jej wyjśc bo widać było w jej oczach strach od razu, ja twardo powiedziałam że zostaną i przytrzymam małego ale zwątpiłam w momencie jak kazała mi trzymać jego główkę i powiedziała ze mam trzymac mocno bo będzie nią ruszał, ja mialam wizje, ze to sie pobiera jak u doroslego, wbija sie igle w zyle na glowce, i pociaga strzygawka, a tu nie .. pielegniarka wzieła igłę, wbiła ją w zyle i tu jeszcze dawałam radę ale jak zobaczyłam jak ta krew przez tą igłę tryska pod ciśnieniem i leci do tego plastikowego pojemniczka to już nawt nie wiem co do mnie ta pielęgniarka mówiła bo słyszałam tylko płacz dziecka i widzialam ta krew, która zaczeła wylewać się na główkę i moją rekę bo oczywiści żle zacisnęłam gaze już na rance. kontaktowac zaczelam dopiero jak kazala mi odejsc i umyc rece i usiasc na chwile, zeby ochlnac ...
wiedziałąm, że to będzie straszne ale nie myślałam, że aż tak wymiekne..
dobrze, ze TZ nie było z nami bo by zemdlal na bank
ponoć jeszcze za dziecka, tesciowa opowiadala, w czasach ciezkiej komuny swiniaka do domu przyniesli a tz zobaczyl tylko glowe i zemdlal haha
dobrze tez, ze tesciowa ze mna nie weszla, bo pewnie od jej paniki tez bym jeszcze zemdlala

ogolnie to jestem z tesciowej zadowolona, bo mi pomogla, weszla do domu, ale pomogla mi posprzatac, nie bylo tylko noszenia na raczkach, ba ona go wcale nie nosila, tylko pozwolila mu sie na macie bawic
wiem ze czyta rozne mamuskowe fora, wiec kto wie, moze poczytala sobie tez o tesciowych i troszke odpuscila, pewnie nie na dlugo, ale dzisiaj bylo super, mimo ze od 10.30 spedziłam z nia czas az do teraz
Masakra... Dobrze, że z teściową dobrze
Cytat:
dokładnie, z żyły na główce .. chyba nie ma inaczej jak pobrac takiemu malenstwu?
ja wiedzialam, ze bedzie z glowki, no ale nie wiedzialam ze bede widziala jak krew tryska przez igle do pojemniczka .. wymieklam

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

a najgorszze, ze pozniej tak strasznie plakal i taki byl rozzalony ... nigdy go w takim stanie jeszcze nie widzialam, szczepienia to byl tylko jeden krzyk a na raczkach sie uspooil, a tutaj nic .. czulam jakby to byla moja wina, ze taka krzywde mu zrobilam
A wiesz ja też byłam na pobraniu z małą na TSH-pobierali z dłoni po zewnętrznej stronie. Ale i tak było strasznie, robiły to we dwie a ja ryczałam jak wariatka aż koleżanka wpadła do gabinetu mnie uspokoić Więc wiem co czujesz....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:51   #2312
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
OMG! az mi sie zachcialo jak to sobie wyobrazilam dzielna kobieta z Ciebie! a z paluszka nie da rady? tylko trzeba tak malenstwo meczyc?
swoja droga, fruwaja na Marsy, szwendaja sie po ksiezycu, bomby leca z jednego kranca swiata na drugi a ku.wa mac krew do zbadania trzeba w hektolitrach odawac
ciesze sie, ze mamy to za soba, i chce jak najszybciej o tym zapomniec..
mlody znowu radosny, ale ja jak widze slad po ukluciu na glowce to mi znowu sie slabo robi

dziewczyny, co to za krem BD?

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:52
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:52   #2313
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To fakt że nieźle znieczulają ale nienawidzę tego smaku. Naprawdę musi być ze mną tragicznie żebym je wzięła. Może cytrynowe lepsze ale miętowych nie mogę zaakceptować...

Wiecie co? Wzięłam się za porządki w szafkach,jakąś część przejrzałam i odłożyłam ale jak otworzyłam drugą szafke tak żyć mi się odechciało jak zobaczyłam ile tego i jak to sensownie poukładać to ręce mi opadły i upchnęłam wszystko jak było
Przeżyłam traume i stwierdzam że przydałaby mi się mega wielajna szafa-najlepiej 3-4 drzwiowa

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

No! I żeby mi to było ostatni raz

Ja mam wielką szafe przesuwną w przedpokoju wysoka na 2,80m a uwierz że jest tam taki bajzel i oczywiście miejsca mi brakuje także teges.... nie tłumacz sobie :P

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Mała ja mam 3 drzwiowa szafę i też się nie mieszcze
Wczoraj próbowaliśmy się poseksic z Tz, normalnie tragikomedia. On do calowania cyckow a mi mleko.fontanna trysnelo, pn tamowal w jednym w ja sciagalam w drugim. No i mimo kilku podejść nie udało się. Boli i mam tam coś tak jakby zacisniete, któraś z Was pisała, przepraszam ale nie pamiętam która. Jak przez to przejść???? Zacisnac zęby czy poczekać jeszcze chwilę, może coś się samo tam w środku zmieni????
Ja tak mam i Lady chyba i no był ostatnio nasz 4 raz? szaleństwo i dalej bolało tzn było raz fajnie a raz mnie tak bolało jakbym rodziła 2 raz.... nie wiem o co kaman i czy to minie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu ale lipa i co będziecie z nią teraz chodzić na rehabilitację? Przepraszam wiem że o tym pisałaś ale nie pamiętam co z rehabilitacją.

Aha Szklanka pytałaś, gdzie my z tą główką będziemy chodzić, u nas w Bytomiu jakaś przychodnia koło Agory, w końcu jak nawrzeszczałam przez telefon na jedną babeczkę ze szpitala to mi podała numer.

Bokeh możesz mi powiedzieć jak odnawiałaś i czym swoją komodę? i skąd wzięłaś te różyczki? bo mam w planach stół odnowić i taką 60letnią półeczkę na nowe mieszkanie
no więc, rozłożyłam komode na części pierwsze starłam papierem ściernym, kupiłam taka farbe do drewna w castoramie (są roooożne kolory) ja akurat wybrałam jasny róż ale wyglada jak beżowy w ogóle tego nie widać, no a potem jak już miałam pomalowane to nakleiłam serwetkę (takie jak na stół do obiadu ) tzn najpierw wyciełam wzór a potem smarujes zpowierzchnie i na nią naklejasz nigdy odwrotnie ! Jeśli się kiedys spotamy i jeśli mam te serwetki gdzieś jeszcze to CI mogę dać, na allegro tez można kupić. A potem lekko zatarłam brzegi tych kwiatów nakładając farbę gąbką na krawędzie i pomalowałam całość lakierem do drewna chociaz nie trzeba podobno bo ta farba już ma w sobie lakier

Kurcze... Hania zrobiła kupe z taką galaretką zielono zółtą.... myślę co zjadłam.... mówiłąm to lekarce kazała podawac dicoflor i było ciut lepiej zdarzała się ze sluzem raz na dwa dni i to niewiele... no ale ta teraz! aż ją zostawiłam bo może pojade do lekarza ale z drugiej strony może poczekam do jutra... jak znów zrobi ? kurcze może musze odstawic nabiał
Stary 2013-04-17, 13:53   #2314
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Masakra... Dobrze, że z teściową dobrze

A wiesz ja też byłam na pobraniu z małą na TSH-pobierali z dłoni po zewnętrznej stronie. Ale i tak było strasznie, robiły to we dwie a ja ryczałam jak wariatka aż koleżanka wpadła do gabinetu mnie uspokoić Więc wiem co czujesz....
ja bylam w tak glebokim szoku, ze nawet chyba bym nie byla w stanie plakac .. w zasadzie to doszlam do siebie chyba dopiero jak wyszlismy z tego szpitala
Stary 2013-04-17, 14:04   #2315
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Laurka fajna kuchnia

Sylwia i jeszcze że mu siebekło po jedzeniu

to może wezmę niebieską.....
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
teraz tak patrze że też mam ta ściereczkę z biedry i jeszcze w muffinki
Dzięki Ściereczki fajnie kolorowe

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40346512]
Laurko, kuchnia piękna! uwielbiam takie!
[/QUOTE]

Cytat:
probowalam i tak .. od czasu do czasu mowilam dokladnie to co napisalas, a ostatnio jak zobaczylam ze nei skutkuje, to powiedzialam jej ze bardzo milo z jej strony, ze pomagala w pierwszych tygodniach (pomijam fakt ze siedziala mi na glowie kazdego dnia i mialam dosc, ale nie wypomnialam jej tego) ale teraz juz tak duzo pomocy nie potrzebuje, bo i tak siedze w domu z dzieckiem i nie mam innego zajecia, ale jak bede potrzebowala pomocy to dam znac.
i co? powiedziala, ze bardzo jej przykro, ze tak ja traktuje, ze odrzucam jej pomoc, przeciez jej tylko o dobro dzidziusia chodzi ...
no i wez dyskutuj

p.s. no tak, jakby Ci nie powiedziala, to bys pewnie zapomniala wziac dziecka spod sklepu.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Aga, własnie wyzej napisalam jak sie ma sytuacja :P ja odmawialam i to grzecznie, a ze nie poskutkowalo to teraz wymowek sobie szukam ;P
a jak wpada bez zapowiedzi, to mowie ze wlasnie wychodzimy z malutkim na spacer bo tak slicznie sloneczno swieci, szkoda zeby w domu siedzial..
jej sie wydaje, ze jak mam male dziecko, to nic tylko czekam az ona przyjdzie do nas ...
Ależ jesteś ugodową osobą. Ja bym dawno wygarnęła co o tym myślę. Ja szału prawie dostaję jak teściowa mi chce brać Misia na ręce a jak by chciała go ubierać czy przebierać to by chyba w łeb dostała

Cytat:
Dziolszki dzisiaj z Pietraszkiem mamy szczepienie takze poprosimy kciukasy.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tez jestem, ale na uczelni :P

U nas noc tez fajna, maly budzil sie kolejno co 4, 3 i 3h, nie cudowal przy cycu, obylo sie bez mm, takze super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawo Kubuś!

Cytat:
Kurczę, tak sobie myślę, na lato lepsiejsze półśpiochy ze stópkami czy bez? durne pytanie, ale help me
]

Zawsze skarpety można założyć

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja też tak się wyginała od niedzieli a wczoraj się przewróciła z plecków na brzuszek. A właśnie i zapomniałam się pochwalić wczoraj.
Brawo!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A my zdążyłyśmy odbyć krótki spacer, weszłyśmy do domku a tu liną deszczUdało nam się

Dziewczyny błagam Was o kciuki! Idziemy o 15 na USG bioderek do innego lekarza. Tak bym chciała,żeby tamten lekarz okazał się konowałem!!! Spotkałam na spacerze koleżankę z porodówki i Ona mi powiedziała,że też słyszała,że ten lekarz wszystkie dzieci wsadza w aparat. Dała mi troszkę nadziei... Ale tak panicznie się boję a jadę sama bo mąż w delegacji

A dotego ukruszyła mi się ósemka aż do dziąsła boli jak chol.era! mogę wziąć coś przeciwbólowego???
Ja bardzo mocno trzymam kciuki, oby to była błędna diagnoza. Może ten lekarz ma jakiś procent od sprzedarzy tych aparatów?

My byliśmy na chustowym spacerze tylko 15 minut, bo młody nie był senny i mi się próbował podnosić w tej chuście, ciągle musiałam go powstrzymywać, może źle dociągłam ??
Teraz ma trzecią drzemkę ale co ja z nim przeżyłam to moje, cyrki i histerie ze zmęczenia. Mąż zaraz wraca z pracy, zje obiad i jedziemy do teściów, będzie zmieniał koła na letnie. Może znów mnie teściowa uraczy jakimś newsem ze swojej krynicy mądrości
U nas rano padało ale teraz słonko wyszło.
Może wstawię zdjęcie ze spacerku ale wyszłam jak matoł, więc w klubie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:10   #2316
blogerka
Wtajemniczenie

laurka
ugodowa? raczej inaczej bym to nazwała ;P
ale teraz to juz robie to dla swietego spokoju bardziej

btw dzisiaj drugi dzien skalpela z ominieciem czesci na brzuch ale za to cwiczenia marsi na rozstep
do lata bede znowu FIT! mam zamiar pozbyc sie tego nijakiego flaka z brzucha :/
ciekawe czy mlody da mi ta godzine czasu
Stary 2013-04-17, 14:14   #2317
litllesweetangel
Lurker ;)

☠☠☠☠a taka pogoda, chcialam pierwszy raz isc z mala na spacer sama , nauczylam sie odpinac gondolke i co? Czekam na z☠☠☠anego kuriera ktory mial byc miedzy 12 a 13. No i nie ma ani hustawki na ktora czekamy ani spaceru. I do tego glupi chuj nie odbiera

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 14:14   #2318
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mąż zaraz wraca z pracy, zje obiad i jedziemy do teściów, będzie zmieniał koła na letnie. Może znów mnie teściowa uraczy jakimś newsem ze swojej krynicy mądrości
U nas rano padało ale teraz słonko wyszło.
Może wstawię zdjęcie ze spacerku ale wyszłam jak matoł, więc w klubie
Koniecznie się z nami podziel

Blogerko, pokazywałaś się nam?
Stary 2013-04-17, 14:15   #2319
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A my zdążyłyśmy odbyć krótki spacer, weszłyśmy do domku a tu liną deszczUdało nam się

Dziewczyny błagam Was o kciuki! Idziemy o 15 na USG bioderek do innego lekarza. Tak bym chciała,żeby tamten lekarz okazał się konowałem!!! Spotkałam na spacerze koleżankę z porodówki i Ona mi powiedziała,że też słyszała,że ten lekarz wszystkie dzieci wsadza w aparat. Dała mi troszkę nadziei... Ale tak panicznie się boję a jadę sama bo mąż w delegacji

A dotego ukruszyła mi się ósemka aż do dziąsła boli jak chol.era! mogę wziąć coś przeciwbólowego???
Trzymam Kciuki
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:20   #2320
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a taka pogoda, chcialam pierwszy raz isc z mala na spacer sama , nauczylam sie odpinac gondolke i co? Czekam na z☠☠☠anego kuriera ktory mial byc miedzy 12 a 13. No i nie ma ani hustawki na ktora czekamy ani spaceru. I do tego glupi chuj nie odbiera
jednym slowem - wspolczuje mu jak w koncu sie pojawi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:22   #2321
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion, ja zamierzam spróbować tego z BD, choć słyszałam różne opinie, że niby tłusty i coś tam, coś tam... Na razie Ci więc nie doradzę, bo sama żadnego nie używałam póki co. Muszę kupić.
Myślę, że możesz spróbować tego z Nivei, na spokojnie.

My po spacerku, ale później idziemy na jeszcze jeden. Właśnie przyjechał TŻ z pizzą i tiramisu. Trzeba to będzie później spalić, heh. A na wieczór mam 2 puszki Somersby. Miałam chudnąć, a nic z tego nie wychodzi - nie tyję co prawda, ale i tym bardziej nie chudnę.
Spokojnie z tego stresu przed ślubnego schudniesz z 3 kg. Przetestowane na kilku przypadkach.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
OMG! az mi sie zachcialo jak to sobie wyobrazilam dzielna kobieta z Ciebie! a z paluszka nie da rady? tylko trzeba tak malenstwo meczyc?
swoja droga, fruwaja na Marsy, szwendaja sie po ksiezycu, bomby leca z jednego kranca swiata na drugi a ku.wa mac krew do zbadania trzeba w hektolitrach odawac
Kolejny raz zaplułam monitor : hahaha:
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 14:23   #2322
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh-mój też ostatnio wykupsztalił jakąś galaretę zielono żółtą. A ja karmię mm więc jeśli to jest to samo to raczej nie od czegoś co zjadłaś. Ja podaje biogaie i myślę że od tego bo od niczego wiecej to być nie może.

Rodzice wrócili z miasta- mieli wypadek. Jakaś baba w nich uderzyła.
A miałam jakieś źle przeczucia jak pojechali... Jestem wiedźmą?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:27   #2323
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh-mój też ostatnio wykupsztalił jakąś galaretę zielono żółtą. A ja karmię mm więc jeśli to jest to samo to raczej nie od czegoś co zjadłaś. Ja podaje biogaie i myślę że od tego bo od niczego wiecej to być nie może.

Rodzice wrócili z miasta- mieli wypadek. Jakaś baba w nich uderzyła.
A miałam jakieś źle przeczucia jak pojechali... Jestem wiedźmą?
o kurczaki, ale mam nadzieje ze nic pownego im sie nie stalo?

Stary 2013-04-17, 14:32   #2324
mala_19kw
Zakorzenienie

Im nie. Samochód jedynie ucierpiał. Aaaaa dopiero niedawno go kupili...
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 14:39   #2325
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

fewcia 3majcie sie na badaniu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 14:49   #2326
mala_19kw
Zakorzenienie

Blogerko-straszne co piszesz okropny widok dla matki,pewnie nie dałabym rady na to patrzeć.
No właśnie-nie pokazywałaś nam się jeszcze

Ifwka,Bokeh-sprowadziłyście mnie na ziemię w temacie szafy. A ja tak się rozmarzyłam... Małpy jesteście wiecie?

Fewcia-Lady-
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 14:53   #2327
treselle0
Zadomowienie

jestem absolutnie, totalnie załamana. Wychodzi, ze ten, płacz, łapanie i puszczanie cycka to brak mleka, a ja głupia matka myślałam kolka, brzuszek, a moje dziecko niedokarmione
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:56   #2328
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
jestem absolutnie, totalnie załamana. Wychodzi, ze ten, płacz, łapanie i puszczanie cycka to brak mleka, a ja głupia matka myślałam kolka, brzuszek, a moje dziecko niedokarmione
A skąd te podejrzenia że brak mleczka?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 14:58   #2329
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Otóz to To ze nie ma okresu po ciązy wcale nie znaczy, że nie możemy zajść w ciąże. A tak a propo okresu, to dziewczyny kp dostałyście już okres?? Ja urodziłam w wigilię i jeszcze nie mama okresu, osobiście nie tęsknie za nim, no ale tak pytam jak to u Was? W ogóle ile po ciąży może nie być okresu?
Mi od kilku dni cos leci
Ale nie wiem czy to okres, bo bardzo malo tego jest...

Cytat:

Kciuki!!!

Apap bodajze mozna.

Cytat:
Im nie. Samochód jedynie ucierpiał. Aaaaa dopiero niedawno go kupili...
Duze zniszczenia...?
Dobrze, ze nic im nie jest!

laurka, pokaz sie w chuscie

Brrr, zmarzlam na dworze. Poza tym coraz gorzej sie czuje TZ cwaniaczek mnie zarazil, sam wyzdrowial w 2 dni, a ja sie mecze Byle Kubeczka ominelo...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:03   #2330
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-cały tył skasowany. Wyrwany zderzak,zeszła farba,klapa tylna uszkodzona bo zamek się zepsuł...
Oni jeszcze dojechali do domu a ona została na miejscu wypadku bo cały przód skasowany. Maska poszła w górę i chłodnica uszkodzona.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-17, 15:05   #2331
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Illusion, ja zamierzam spróbować tego z BD, choć słyszałam różne opinie, że niby tłusty i coś tam, coś tam... Na razie Ci więc nie doradzę, bo sama żadnego nie używałam póki co. Muszę kupić.
Myślę, że możesz spróbować tego z Nivei, na spokojnie.

My po spacerku, ale później idziemy na jeszcze jeden. Właśnie przyjechał TŻ z pizzą i tiramisu. Trzeba to będzie później spalić, heh. A na wieczór mam 2 puszki Somersby. Miałam chudnąć, a nic z tego nie wychodzi - nie tyję co prawda, ale i tym bardziej nie chudnę.
Życie Ci niemiłe?
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi od kilku dni cos leci
Ale nie wiem czy to okres, bo bardzo malo tego jest...
Chyba okres bo ja też mam skąpy już 7 dzień.
A Kubulek może się wcale nie zarazi-dajesz mu swoje przeciwciała. U nas ostatnio wszyscy mieli grypę żołądkową-ja nie unikałam kontaktu z małą i ją ominęło

Wyrobiłam sobie okulary, Czuję się jak Ula Brzudula
Stary 2013-04-17, 15:26   #2332
hope01
Zakorzenienie

Cześć
Nadrabiam Was nadrabiam Tylko ostatnie dni to mniej czasu bo wyją za mną egzaminy
W niedzielę zdałam na 5, ale będę mieć 4 ponieważ w piątek (poza zjazdem) nie dam rady pojechać na praktyki z tego przedmiotu bo nie mam z kim dziecia zostawić..

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Dadi trochę bardziej sie buntował przy rocie niż ostatnio, pewnie dlatego ,że baba do niego ćwierkała i jechało jej z paszczy kiełbasą na cebuli przy pneumokokach się rozpłakał ale jak wyszliśmy na korytarz to juz spokój.
Później nie dowodził. Posiedzieliśmy, kąpanko, butla i spał od 22 do 3 u siebie w łóżeczku, a później po jedzeniu go wzięłam do NAs.
Waży 6800 klocuś, wszystko ok, zębiszka dalej się pachają.

Dziewczyny, które szczepiły na pneumokoki prenevarem ile dawek dziecie tego dostaje?

założyłam bloga

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:30   #2333
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć
Nadrabiam Was nadrabiam Tylko ostatnie dni to mniej czasu bo wyją za mną egzaminy
W niedzielę zdałam na 5, ale będę mieć 4 ponieważ w piątek (poza zjazdem) nie dam rady pojechać na praktyki z tego przedmiotu bo nie mam z kim dziecia zostawić..

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Dadi trochę bardziej sie buntował przy rocie niż ostatnio, pewnie dlatego ,że baba do niego ćwierkała i jechało jej z paszczy kiełbasą na cebuli przy pneumokokach się rozpłakał ale jak wyszliśmy na korytarz to juz spokój.
Później nie dowodził. Posiedzieliśmy, kąpanko, butla i spał od 22 do 3 u siebie w łóżeczku, a później po jedzeniu go wzięłam do NAs.

Dziewczyny, które szczepiły na pneumokoki prenevarem ile dawek dziecie tego dostaje?

założyłam bloga
cos mi sie kojarzy ze sa 3 dawki ale łapow nie dam se uciąć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 15:34   #2334
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć

założyłam bloga
Ato kloc mały!!!
Pokazujo bloga
Stary 2013-04-17, 15:36   #2335
pstryczek84
Zakorzenienie

Kubus spi mi od 13.00!!!!!

Stary 2013-04-17, 15:37   #2336
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko-cały tył skasowany. Wyrwany zderzak,zeszła farba,klapa tylna uszkodzona bo zamek się zepsuł...
Oni jeszcze dojechali do domu a ona została na miejscu wypadku bo cały przód skasowany. Maska poszła w górę i chłodnica uszkodzona.
Nie brzmi ciekawie :/

Cytat:
Chyba okres bo ja też mam skąpy już 7 dzień.
A Kubulek może się wcale nie zarazi-dajesz mu swoje przeciwciała. U nas ostatnio wszyscy mieli grypę żołądkową-ja nie unikałam kontaktu z małą i ją ominęło

Wyrobiłam sobie okulary, Czuję się jak Ula Brzudula
Łudzę sie wlasnie, ze te przeciwciala swoje zrobia. Dlatego staram sie teraz nie podawac w ogole mm.

Pokazuj sie

blogerka nie dziwie sie, ze tak zareagowalas

Czuje sie jak g*wno
Co z tego, ze wymalowana, ubrana, wlosy zrobione, jak ten katar doprowadza mnie do szalu!! :/ Jeszcze kregoslup boli, spac mi sie chce, jesc, a checi do zrobienia czegokolwiek zadnych...
Jakby tego bylo malo na poprawe humoru kupilam sobie mleczko w tubce (Black za wpis na fb ), wiec obtluszcze sie jeszcze bardziej.

Dobrze, ze chociaz Kubus nie dokazuje.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-17 o 15:41
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:38   #2337
pstryczek84
Zakorzenienie

kazmira, wywoluje Cie do tablicy kolejny raz my naprawde nie gryziemy

Stary 2013-04-17, 15:56   #2338
Ewik86
Zakorzenienie

Ale mam dziś dzień do dupy Mężowi nie udała się ważna sprawa i jesteśmy załamani. Już mieliśmy nadzieję, znowu, że lepsze czasy nadejdą a tu jak zwykle dupa Dominisia dziś też jakaś płacząca. Nie chciała jeść z cycka, tylko darła się okropnie, więc zagrzałam jej mm, bo mi jej szkoda było

Dzwoniła też do mnie babeczka z pup, że w ośrodku adopcyjnym szukają kogoś na staż. Zadzwoniłam tam i mam iść w poniedziałek na rozmowę, ale pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie.

Aj tam, do dupy wszystko

Cytat:
Dziewczyny, dobrze, że dzisiaj to szczepienie bo Mały od wczoraj wygina się w straszną eSkę leżąc na pleckach, martwię się okrutnie wygina się jak Emily z Egzorcyzmów Emily Rose wygląda to strasznie, a przy tym stęka bardzo ma któraś podobnie?
Moja też się tak wyginała, w tzw. rogala. Byłam z nią u neurologa, ale nic nie zauważyła niepokojącego, żadnego wzmożonego napięcia itp. Może i u Piotrusia to nic złego.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Moja też tak się wyginała od niedzieli a wczoraj się przewróciła z plecków na brzuszek. A właśnie i zapomniałam się pochwalić wczoraj.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Otóz to To ze nie ma okresu po ciązy wcale nie znaczy, że nie możemy zajść w ciąże. A tak a propo okresu, to dziewczyny kp dostałyście już okres?? Ja urodziłam w wigilię i jeszcze nie mama okresu, osobiście nie tęsknie za nim, no ale tak pytam jak to u Was? W ogóle ile po ciąży może nie być okresu?
Jestem 3 miesiące po porodzie, ale na razie okresu brak

Cytat:

Cytat:

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 16:04   #2339
sylwietta1988
Zakorzenienie

4 strony do nadrobienia, mozna sie było spodziewac

byłam od rana u mamy, wrócilismy niedawno
jak mi sie bobas sliną zakrztusił na spaniu to byłby sie udusił..... lezał na boku i zaczał kaszlec, podeszłam a on sie krztusi, wypluc nie mógł, mama go dio góry, w plecy, w pupe, on sino-fioletowy, dzizaz podcieło mi nogi....po 30 sekundach wreszcie to wykrztusił i złapał oddech, a potem był płacz i tulenie, masakra.... jakbym byla sama to nie wiem jak bym zareagowała..

lece nadrabiac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 16:09   #2340
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie się z nami podziel

Blogerko, pokazywałaś się nam?
nie, jeszcze sie chyba wsytdze tak ujawniac
tak zjechalam tu tz i tesciowa, ze teraz sie boje

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości