|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Chyba przyzwyczajenie robi swoje. Cytat:
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
pewnie masz ubaw po pachy! a co mówią? panikują? przepowiadają ci już wszystko??? mam nadzieję, że większość reakcji jest pozytywna i życzliwa ja miałam ubaw, jak w pracy rozgłosiłam wszystko dopiero w drugiej połowie ciąży "moi" ludzie wiedzieli wcześniej, ale z innych działów nikt się nie pokapował
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
hump u mnie też słoneczko zawitało
![]() ![]() Za godzinkę wizyta. Mam nadzieję, że szyjka się nie skróciła ![]() Co do obiadu. Rodzince ugotowałam ziemniaczki i takie mięsko: pierś z kurczaka skrojona w kostkę, dodaje się paprykę, jakąś zieleninkę, żółtka, mąkę ziemniaczaną , a osobno ubija się piane z białek miesza i baff na olej. A ja nie miałam ochoty i zrobiłam naleśniki, polałam sobie jogurtem truskawkowym i wcięłam 2 A wcześniej podsmażyłam pierogi ruskie, bo mi zostało. Turbulencje żołądkowe
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z philipsem tego problemu nie było... aaale - druga strona medalu: przez tą ostrość pęset braun może łapać też mniejsze włoski. tylko jak pisałam wcześniej, trzeba się najeździć po tym samym miejscu sporo...
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() k laski:
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
coś trzeba zakładać
Dziewczyny - testujemy się! http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793...ECI_.html?as=1 |
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam, że Cloche, a Anka tylko odpisała na moje pytanie o przepis Czy Ty zawsze musisz demaskować moje nieogarnięcie ![]() Anka- wybacz
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja znam inny test. Najpierw kupujesz roślinkę, jakiegoś kwiatka, jak przetrwa rok to kupujesz zwierzątko. Jak zwierzątko nie zdechnie to po roku możesz się starać o dziecko. Ja grzęznę na etapie roślinek, bo u mnie marnie z tym bywa
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuźwa ja też bym odpadła na etapie roślinki |
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam męża po drodze z pracy po chleb. Wczoraj zamówiłam i zapłaciłam, napisałam mu na GG co i jak i jeszcze jak był w pociągu przypomniałam. Ciekawa jestem jaki mi chlebek przyniesie do domu
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Justi ale ty masz kota przecież? Ja miałam kiedyś złotą rybkę, ale po tygodniu oddałam znajomym
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
jesteście szalone dziś i wczoraj
![]() produkujecie stron tyle że nie wyrobie..tak piekna pogoda ..ciepło i wogóle a one siedzą i piszą... Ja z Wiktorem wczoraj i z tż (bo kierowca i wolne miał) załatwiłam multum spraw..ZUS..bank.. szkoła..poczta..itd...i jeszcze w ogrodzie poogarniałam i pyszny makaronowy obiad zrobiła...mówie sobie ..ciepło to spokojnie nadrobie bo przecież wszystkie pewnie na spacerkach a tu proszę ..nowy wątek..i to już ponad 30 stron... :rolleye s:no nic...nie nadrabiam.. wizytującym dziś życzę udanych wizyt mały Gabryś robi mi jakies "imprezki taneczne"w brzuchu..szaleje dosłownie..i uwaga rozciąga się ..w sposób mi do tej pory nieznany...jakieś owalne długie "górki" (raczej nóżki ) rozpierają mnie w szerz...niesamowicie bólogilgotek czuje wtedy...aż piszcze he he |
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Can- zgodnie z tym co mówiłam, chwalę się łóżeczkiem!
w sobotę zostało wysłane z UK a dziś o 15 już u mnie w dodatku przesyłka gratis Bałam się jak na żywo będzie wyglądał kolor ale podoba mi się bardziej niż na zdjęciu w pokoju gdzie śpimy jedną ścianę mamy ala fioletowa ciemna milka a pozostałe są właśnie takie jasny popiel. ale jestem hepi ![]() http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...53&tx=83&ty=40
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Pawie ja mam dokladnie takie same lozeczko i jestem z niego mega zadowolona, poczatkowo chcial dokupic jeszcze tradycyjne lozeczko a to miec do dziadkow i na wyjazdy ale jest tak fajne ze zostanie jako stale
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dokładnie tak powinno byc... ja "spinam" wykałaczkami..albo w trzch miejscach wiąże niteczką..i też robie roladki mięsne z ogórkiem kiszonym i boczkiem ale ..wędzonym bez wcześniejszego smażenia go... |
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenny trzymam kciuki, żeby się udalo w te 7 tygodni!! -------- Ja w nocy miałam wędrówki ludów.. Najpierw próbowałam zasnać w sypialni, ale kręciłam się z jednego boku na drugi i tylko jęczałam, więc stwierdziłam, że ide do salonu bo meżu nie zaśnie.. W salonie na kanapie polezałam z pół godziny, ale też było nie tak.. Już prawie miałam się klasć w salonie na podłodze, ale stwierdziłam, ze nie będę świrować i poszukam innego lokum.. Poszłam wiec do gabinetu i tam w koncu polegałam.. Obudziłam się pół przytomna i do labu, potem gimnastyka, potem zakupy.. A jak wrocilam to poległam znowu i jestem półprzytomna.. A i dziewczyny, czy jak mnie zaczyna bolec spojenie lonowe to jest to objaw zblizajacego się porodu czy przećwiczyłam?? Nie boli mnie jakoś mocno ale czuje jakby mi się lekko rozchodziło.. |
|
|
|
|
#980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie rodze, mam to gdzieśCytat:
A oliwy nie cierpię blee, zbyt intensywny to dla mnie smak, zastąpiłam dobrej jakości rzepakowym i jestem happy ![]() Cytat:
Super wygląda
|
|||
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myśle o wkładaniu do tego starego fotelika samochodowego(mam 2 foteliki nowy i stary od brata), on jest też taki większy, ale jednocześnie lżejszy więc może tą chwilę dziecko wysiedzi?? |
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Ja uciekam bo lada chwila może przyjechać nasza chustowa konsultantka
|
|
|
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mimo wszystko bądź gotowa...dokładnie tak miałam z Wiktorkiem w różnych minutach i niespecjalnie bolesne ale silne ..w poniedziałek się zaczeły ..między czasie odszedł czop..a w środę odeszły wody około 16 ..o 24;40 był na świecie Wiktor...dodam że jak w poniedziałek miałam takie "wybryczki" tak we wtorek mniej i rzadziej ale w środę bez boleśnie częściej a coraz szybsze ..no i trach wody poszły i cała akcja nabrała na sile i "doznaniach..a jeszcze oksytocyną mnie potraktowali i innymi specyfikami coby szyjka puściła.... więc kochana trzyma kciuki..i obserwuj się..życzę Ci bardzo udanego ..emocjonalnego..i cudownego porodu.. choćby w bólu ale mało znaczącym negatywnie
|
|
|
|
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysia-z tego co kojarzę to pawie oczko kupowała na amazonie angielskim. Wysyłka jest gratis. Wychodzi coś ok 90 funtów... Przy obecnym kursie funta to bardzo korzystny zakup.
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
pampersa
nic nie zakładamy, tylko na noc jak jest chłodniej ubieramy kaftanik na pajaca, bo jak wkładaliśmy pod, to się zawijał i było mu niewygodnie. |
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem Ja nie czułam ..mimo że wszystkie dolne kości .. krzyż..biodra ..miednica i łono napiernicza mnie od kilku tygodni..po dłuższym wysiłku w tym nawet zastaniu się na łóżku..wstac nie mogę bez jęków wtedy ![]() to w trakcie porodów nie czułam łamania kości he he..żadnego takiego "kostnego" bólu
|
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kota się nie zdążyliśmy dorobić jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

ale to tak może być! ja miałam kiedyś philipsa, już daaawno, minimum 15 lat temu kupiony. i to z nim zaczynałam całą przygodę. i powiem, że te pęsety mi się bardziej podobały do "obrabiania" nóg, bo dużo szybciej to wszystko działało. a moim aktualnym braunem muszę to samo miejsce czasem i 10 razy przelecieć 

k laski:

też biore te leki co ty
przecież jej nie ma? 

:rolleye s:
w sobotę zostało wysłane z UK a dziś o 15 już u mnie