![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Dziękuję Kalex
![]()
#332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Rozeznanie
|
muszę przyznać że ja już też otwieram oba wątki naraz
![]() a jeśli chodzi o wesela to idę na wesele kuzynki 14.04, pobawie się troszkę ![]() i co nieco pewnie podpatrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
WITAM.
chcialabym do Was dolaczyc, poniewaz ja mam slub 16.08.2008r. ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Witam nowe osoby na forum,mam nadzieje ze milo spedzicie z nami czas.
Blush-w sumie daleko ale zobaczysz szybko czalugo beds nam ucieknie,i za nie dlugo bedziemy juz po slubie! Radze ci sie rozejrzec po salach ,bo nie wiem jak jest w Twojej miejscowosci,ale u mnie sale na 2008 byly juz pozajmowane w zeszlym roku.ale mam nadzieje ze u Ciebie jest lepiej ze salami.Aha Gratuluje podjecia decyzji o slubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I na weseleach też poszaleję - 23.06 będziemu z Tż-em starszymi u siostry ciotecznej, a tydzień później też poszalejemy u kolegi i potem jeszcze we wrześniu jeszcze ![]() A w 2008 w czerwcu jedno, w lipcu kolejne i nasze w sierpniu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Napiszcie mi drogie Wizażanki jakie mam podjąć kolejne kroki, po zamówieniu sali, bo jestem w tym temacie kompletnie zagubiona i osobiście wolałabym zrzucić na kogoś odpowiedzialność w związku z przygotowaniami do ślubu ![]()
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#339 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
A gdzie się szuka orkiestry?? Kamerzysty to jakoś z ogłoszeń może wyszukam, fotografa w zakładzie fotograficznym. Jeśli macie jakieś lepsze metody, dajcie znać, bo jestem zielona w temacie.
Mam jeszcze jedno ważne pytanie, otóż chcemy z TŻ żeby ślub odbył się w jego kościele a nie w moim, czy w takiej sytuacji muszę załatwiać jakieś formalności w mojej parafii i czy będę miała z tego tytułu jakieś problemy??? Bo słyszałam że księża nie lubią jak się wybiera inny kościół niż ten do którego należy panna młoda, ponieważ im kaska odpływa ![]() Przepraszam że Was tak gnębię, ale jesteście moim jedynym źródłem informacji i liczę na Waszą pomoc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
ines.ka , miss.hot bedziemy ślubowac w tym samym dniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
My po sali zalatwilismy sobie fotografa i dalismy zaliczke .
rozmawialismy takze ze zespolem i kamerzysta i umowilismy sie z nimi jak przyjedziemy w lipcu. My nasz zespol znalezlismy przez kierowniczke sali,zapytalismy sie jaki zespol poleca no i ona polecila i ich wybralismy ...a na poczatku szukalismy przez internet. Kamerzyste rowniez znalazlam przez internet,wiekszosc spraw zalatwiam i szukam przez internet nie mam innego wyjscia. |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Tez bylam zszokowana ze wiekszosc jest juz pozajmowane na 2008
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o nauki i poradnie to również możesz je odbywać gdzie chcesz i w jakiej chcesz kolejności. są nawet nauki weekendowe dla bardzo zabieganych. trwają dwa dni, tyle że siedzi się po kilka godzin i są płatne. nie bój się pytać, po to jest forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można wiedzieć u której się będziesz bawiła ? Jesli chodzi o załatwianie - mamy oczywiście salę, zespół i fotografa, który był jako pierwsza sprawa zamówiony ![]() ![]()
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj spotkał nas pech
![]() ![]() ![]() No i przypadkowo skojarzyliśmy sobie, że 23.08 będziemy mieli czwartą rocznicę naszego bycia razem ![]()
#348 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe Panny Młode (i te już poznane także).
Wygląda na to, że razem z Silesianną będziemy miały ślub. Co do załatwaiania wszelkich formalności. Mamy salę (terminy wakacxyjne były zarezerwowane). Mamy zamówioną kucharkę, oraz termin w kościele (u nas można było wcześniej). Póki co zastanwiamy się nad zespołem. Co do kamerzysty to później,a fotografem będzie mój kolega, a po ślubie gdzieś kilka dni chcemy zrobić sesję w plenerze. Pozdrawiam słonecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
Witam... z przerażeniem czytam wasze wypowiedzi... także planujemy ślub na 2008 rok... w grę wchodzi jak na razie sierpień bo mój TŻ ma w tym czasie urlop... a ja studiuję a jak wiadomo z zakończeniem sesji bywa różnie :P... z tego co widzę to może być problem z tym miesiącem bo będzie oblegany... oficjalne zaręczyny planujemy na początek maja (rodzice już zostali poinformowani)...na razie jeszcze nic nie załatwiliśmy...powoli zaczniemy się rozglądać za salą...a reszta po zaręczynach
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
yolka- witamy w wątku
![]() ![]() niestety, ale prawda jest taka,że jak chce się mieć ślub w tych letnich miesiącach w przyszłym roku to już naprawdę trzeba zacząc rozglądać się za salą i ją zarezerowować ![]() Wszystko też zależy od miejscowości, z jakiej jesteś i jak u Ciebie z salami do wesela ![]() Ja mogę powiedzieć na przykładzie Kielc, że np. w jednym z dworków "Leśny Dwór" sale na wesela na przysżły rok mieli już rok temu zarezerowane!!! Jak z narzeczonym byliśmy tam na początku marca to delikatnie nas wyśmiali, że dopiero teraz interesujemy się salą u nich, bo u nich to trzeba wszystko minimum 2 lata wcześniej rezerować ![]() ![]() W innym miejscu jak byliśmy w marcu to na przyszły rok na miesiące czerwiec-wrzesień już mieli 5 umów podpisanych, i tak mniej więcej było w innych salach,że 5-6 terminów na lato już było zarezerowane ![]() a my już podpisaliśmy umowę na salę, także chociaż to mamy z głowy ![]() ![]() teraz zajmujemy się poszukiwaniem muzyczki na wesele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki w poniedziałek idziemy do ksiądza. Bardzo nie lubie spotkań z duchownymi, więc mam stracha. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze.
Zarezerwowaliśmy już wstępnie orkiestre. Małymi kroczkami idziemy na przód. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
ryjek - daj znać jak było u księdza, bo księża to różni są i mogę Ci zadac takie pytania o jakich w życiu byś nie pomyślała
![]() ja to już teraz wiem, że jak my będziemy musieli rozmowę z księdzem odbyć to ten ksiądz jak zada jakieś głupie/bezsensowne/wścibskie/itp. ![]() ![]() a my się rozglądamy za muzyczką na wesele ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Raczkowanie
|
jutro moj tż przyjeżdza na przepustke i pojedziemy podpisac umowe z orkiestra i poszukamy fotografa i kamerzysty, mam jednych na oku ale nie wiem jak u nich wygladaja terminy. Pozdrawiam 3majcie sie cieplutko
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyżbyś miała pana Zomera? bo ja właśnie zaczęłam przygotowania od podpisania umowy z panem Zomerem ![]() polecam przesłuchać www.gratis.szczecin.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miłej zabawy życzę ![]() A kiedy dokładnie jej ślub ? Cytat:
![]()
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
witam,
niestety zaczne dopiero przygotowania w czerwcu, tzn.wszystko w tym czasie bede rezerwowac, choc mam sale i orkiestre i fotografa juz upatrzonego,glownie przez net; dlatego ze mieszkam w Londynie, tu bede miec slub cywilny, a slub koscielny i wesele w Polsce. Takze odliczam dni do wyjazdu do Polski, i juz nie moge sie doczekac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem nie tylko najwcześniej wychodzącą za mąż, ale jednocześnie tą, która ma najmniej załatwione ![]()
Z charakteru to ja Ruda jestem ![]() Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2007-04-02 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
U księdza było zaskakująco szybko i konkretnie. Akurat trafiliśmy na proboszcza. Troche się zdziwił, że tak wcześnie przychodzimy rezerwować. Wytłumaczyliśmy, że lepiej wcześniej i mieć ślub o ustalonej przez nas godzinie niż decydować się na wczesną porę np. 14, bo inne są już pozajmowane. Podaliśmy datę, godzinę, nazwiska i po wizycie. Następna za około rok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ty kiedy dokładnie ślubujesz? mi udało się trafić na ostatni wolny czerwcowy tydzień u pana Zomera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.