Biedroneczki są w kropeczki, a w tym wątku same Gwiazdeczki. Offtop Wszechczasów cz.2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 22:13   #3331
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Biedroneczki są w kropeczki, a w tym wątku same Gwiazdeczki. Offtop Wszechczasó

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
to weź i uwarz własne
oj, dwa razy mojemu nie trzeba mówić . My to w winka się bawimy, ale może za piwo tez się weźmiemy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 22:13   #3332
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Dot.: Biedroneczki są w kropeczki, a w tym wątku same Gwiazdeczki. Offtop Wszechczasó

Cytat:
Napisane przez anusiak85 Pokaż wiadomość
Dowiedzieli się jak się piecze w parowarze

Ja uwielbiam flaki (dziś robiłam), ale muszą być dobrze zrobione, kilka razy wyparzone i na porządnym rosole wołowym, w barach, na imprezach oraz wersji mojej mamy nie ruszę, tata przyjeżdża do mnie na flaczki i daje mu na wynos. Jak ktoś trafi na źle zrobione to faktycznie może się zrazić, bo śmierdzą i są twarde, ja polubiłam jak zjadłam u cioci, wcześniej mnie odrzucało.
Ja kiedyś bym flaków do ust nie wzięła obrzydzała mnie sama nazwa, a od jakiegoś czasu polubiłam tylko zazwyczaj kupuje gotowe.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 22:18   #3333
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja nie pamiętam, bo byłam wtedy maleńka. Mama mówiła, że siniałam i ledwo mnie odratowali. I były też inne objawy.
Jak brałam augumentin, w którym jest penicylina to zaczęłam puchnąć, zatykała mi sie aorta i szpital był grany. Koszmar.

My wredne, nieeee!

Tak, to ta! Moja ulubienica, taka wredna kobita lubię takie
to miałam podobne objawy, plus zemdlałam, ale było to na terenie przychodni, która znajduje się przy szpitalu, więc mnie szybko "odratowali"

Ja tez lubię wredoty nie jestem taka, ale ciągnie mnie do takich osób nie wiedzieć czemu ? Może chciałabym taka w podświadomości być
Stary 2013-04-17, 22:27   #3334
alamirka
Moderator

Cytat:
Do tego nie trzeba oglądać szkła kontaktowego, wystarczy wyjść gdzie jest skupisko moherów
No taaa ale ja lubie te ironiczne komentarze po No i dławiony śmiech Miecugowa jak dzwoni jeden z takich moherów

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Po Augmentinie mam tylko wysypke na szczęście. Żadnych wiekszych rewelacji tylko jestem pstrokata

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-04-17 o 22:25
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 22:27   #3335
Esti10
Zakorzenienie

O widze temat jedzenia sie pojawil tez popisze co lubie czego nie
watrobke lubie, sledzie pyszne chyba kazdy rodzaj flaki przelkne ale nie lubuje sie w nich ogorki wszystkie lubie, serca i zoladki tez nie mam z nimi problemu zupke grochowa z boczusiem lubie taka jak mama robi, fasolke po bretonsku tez bardzo lubie ale to fakt ma sie po niej gaziory
zurawinke, suszone sliwki , rodzynki, morele wszystko lubie
kaszanki dawniej nie lubilam ale jak zjadlam przygotowana przez meza to mi bardzo posmakowala tak samo tatar nie lubilam a maz robi takiego pysznego,ze sie przekonalam

Ogladam wlasnie zdrowie na widelcu na PC i czytali sklad majonezu Kieleckiego oczywiscie marka zakryta ale mozna poznac i ma bardzo dobry sklad w sumie zawsze go kupuje ale jakos skladu nigdy nie czytalam bo go lubimy za smak wiec i tak bym go kupowala nawet gdyby byl zly
Pisalyscie o sliwkowym piwie a widzialam chyba w gazetce z Reala piwo bananowe ciekawe co to za stwor

Ja jestem uczulona na ibuprofen pamietam jak pierwszy raz napuchlam nie wiedzialam co jest grane mialam takie wielkie usta jak po botoksie poszlam na pogotowie no i powiedzieli,ze uczulenie moge tylko apap lykac innych nie tykam
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 22:31   #3336
alamirka
Moderator

A w ogóle to wczoraj moja pani ginekolog, do kótrej chodze tyle lat i tak ja lubię, popisała wszelkie badania, zrobiła USG, pozyczyła powodzenia, przy czym od razu zarzekła że jak będzie bliźniacza to "papa". Ona sie nie podejmie Że przy całej tej organizacji przychodni, braku dost,epu do sprzętu to ona nie poprowadzi i już.
to juz trzecia co mi tak mówi We wczesniejszych latach byłam u róznych, ale do swojej zawsze wracałam.
I bądź tu człowieku milionerem, którego stać na wszelkich lekarzy prywatnie

Zapisałam się do kardiologa też, na 4 grudnia Byłam juz prywatnie, ale zapisałam się na zaś, bo zapewne będe potrzebować
Stary 2013-04-17, 22:31   #3337
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
hehe dzis zaczęłam oglądać aktualna edycję, niezłe stwory
Chociaz pozytywnie zapadła mi w pamięć taka dziewczynka z blizną na twarzy. Tylko wkurza mnie że to sie zrobiło takie pt "Opowiedz mi swoja tragiczną historię"
no tez mi ta laska z blizna wydaje sie spoko ale tak jak mowisz niestety historie typu urzekla mnie Twoja historia
Stary 2013-04-17, 22:32   #3338
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ogladam wlasnie zdrowie na widelcu na PC i czytali sklad majonezu Kieleckiego oczywiscie marka zakryta ale mozna poznac i ma bardzo dobry sklad w sumie zawsze go kupuje ale jakos skladu nigdy nie czytalam bo go lubimy za smak wiec i tak bym go kupowala nawet gdyby byl zly

Ja jestem uczulona na ibuprofen pamietam jak pierwszy raz napuchlam nie wiedzialam co jest grane mialam takie wielkie usta jak po botoksie poszlam na pogotowie no i powiedzieli,ze uczulenie moge tylko apap lykac innych nie tykam
ja mam chęć kupić ten majonez, ale u siebie nigdzie go nie widuję więc

na mnie apap nie działa, tylko ibuprofen na receptę, takie białe powlekane tabletki, 60szt. za 5zł, tanio jak za barszcz
Stary 2013-04-17, 22:35   #3339
alamirka
Moderator

Cytat:
watrobke lubie, sledzie pyszne chyba kazdy rodzaj flaki przelkne ale nie lubuje sie w nich ogorki wszystkie lubie, serca i zoladki tez nie mam z nimi problemu zupke grochowa z boczusiem lubie taka jak mama robi, fasolke po bretonsku tez bardzo lubie ale to fakt ma sie po niej gaziory
kaszanki dawniej nie lubilam ale jak zjadlam przygotowana przez meza to mi bardzo posmakowala tak samo tatar nie lubilam a maz robi takiego pysznego,ze sie przekonalam

Pisalyscie o sliwkowym piwie a widzialam chyba w gazetce z Reala piwo bananowe ciekawe co to za stwor

OMG ty wszystkożerco
Ale tatar koffam. Zawsze na weselach wyżeram z wzystkich stołów. bo w domu to nie robie, bo mój nie przepada.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

na mnie apap nie działa, tylko ibuprofen na receptę, takie białe powlekane tabletki, 60szt. za 5zł, tanio jak za barszcz
No właśnie i u mnie ten kielecki ciężko dostać
a ja moge tylko apap, jedyne co nie działa źle na wrzoda co to go zaleczyłam i nie życze sobie jego powrotu bo jak wróci wrzód = wróci rureczka w gardło.
To ja raczej podziekuję
Stary 2013-04-17, 22:39   #3340
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

no co Ty problem z Kieleckim przeciez on w wiekszosci sklepow chyba jest Ja zawsze w auchanie kupuje w realu chyba tez jest
No na mnie na szczescie dziala bym sie chyba zalamala gdyby nie dzialal bo tylko to moge lykac
Stary 2013-04-17, 22:40   #3341
alamirka
Moderator

Z tym kieleckim to pewnie zalezy od regionu. No u mnie serio rzadko kiedy go znajdę
Stary 2013-04-17, 22:42   #3342
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

a ja moge tylko apap, jedyne co nie działa źle na wrzoda co to go zaleczyłam i nie życze sobie jego powrotu bo jak wróci wrzód = wróci rureczka w gardło.
To ja raczej podziekuję
ło matko, ależ Ty przeszłaś w swoim życiu tych ustrojstw

a ja mogę tylko pochwalić się dłutowanym zębem
więcej bólu nie pamiętam....
Stary 2013-04-17, 22:46   #3343
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
OMG ty wszystkożerco
Ale tatar koffam. Zawsze na weselach wyżeram z wzystkich stołów. bo w domu to nie robie, bo mój nie przepada.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

No właśnie i u mnie ten kielecki ciężko dostać
To ja raczej podziekuję
no jakos tak wyszlo,ze to o czym gadalyscie mi pasuje
ale zeby nie bylo,ze wszystko jem to np gotowanej marchewki nie znosze, pietruszki, koperku fuj fuj, jedynie marchewke w salatce jarzynowej przelkne a tak to tylko surowa zjem
brukselki tak luzem nie zjem fuj jedynie w mieszance wiosennej z biedornki jak sobie zrobie zupke to zjem brokula nie lubie zbytnio ale w tych mieszankach na patelnie jak sa takie male ilosci wymieszane z innymy warzywami to jakos tam zjem
ogolem raczej jestem bezproblemowa w kwestii jedzenia sa wyjatki ktorych nie zjem jw i pewnie jeszcze cos ale musze pomyslec
to witaj w klubie z tym apapem co bysmy bez niego zrobily

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2013-04-17 o 22:48
Stary 2013-04-17, 22:56   #3344
alamirka
Moderator

łoj tam, to są wszystko rzeczy do przeskczenia. Tylko z jednym syfem żyć bede do końca życia, ale juz przywykłam do tej mysli i nie lubię o tym mówic, a co nawet myśleć.

Człowiek silną jest istotą, nawet sami nie wiemy ile możemy znieść dopóki tego nie doświadczymy. To to są naprawde dyrdymały. Ludzie gorsze mają problemy a żyją

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
no jakos tak wyszlo,ze to o czym gadalyscie mi pasuje
ale zeby nie bylo,ze wszystko jem to np gotowanej marchewki nie znosze, pietruszki, koperku fuj fuj, jedynie marchewke w salatce jarzynowej przelkne a tak to tylko surowa zjem
brukselki tak luzem nie zjem fuj jedynie w mieszance wiosennej z biedornki jak sobie zrobie zupke to zjem brokula nie lubie zbytnio ale w tych mieszankach na patelnie jak sa takie male ilosci wymieszane z innymy warzywami to jakos tam zjem
ogolem raczej jestem bezproblemowa w kwestii jedzenia sa wyjatki ktorych nie zjem jw i pewnie jeszcze cos ale musze pomyslec
to witaj w klubie z tym apapem co bysmy bez niego zrobily
No marchewka surowa chyba najlepsza jest. Chociaż ja nie powiem, zjem w sumie w każdej formie. Jeśli o warzywa chodzi to ja w sumie chyba łatwa jestem bo połkne wszystkie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

"
Wygraj bransoletkę z kolekcji Anny Muchy

W konkursie należy odpowiedzieć na pytanie: Jak biżuteria wpływa na Twoje samopoczucie?

Do wygrania jest 10 bransoletek z kolekcji Anny Muchy"

O rany, to ta teraz ma swoje kolekcje? to co, może mi nieługo z lodówki wyskoczy, a lbo pomacha mi z kibla

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

O ale za to w tv leci Adamczyk ze swoim teściem. Ten to mi może nawet spod kołdry wyskoczyć
Stary 2013-04-17, 23:04   #3345
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
łoj tam, to są wszystko rzeczy do przeskczenia. Tylko z jednym syfem żyć bede do końca życia, ale juz przywykłam do tej mysli i nie lubię o tym mówic, a co nawet myśleć.

Człowiek silną jest istotą, nawet sami nie wiemy ile możemy znieść dopóki tego nie doświadczymy. To to są naprawde dyrdymały. Ludzie gorsze mają problemy a żyją

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

No marchewka surowa chyba najlepsza jest. Chociaż ja nie powiem, zjem w sumie w każdej formie. Jeśli o warzywa chodzi to ja w sumie chyba łatwa jestem bo połkne wszystkie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

"
Wygraj bransoletkę z kolekcji Anny Muchy

W konkursie należy odpowiedzieć na pytanie: Jak biżuteria wpływa na Twoje samopoczucie?

Do wygrania jest 10 bransoletek z kolekcji Anny Muchy"

O rany, to ta teraz ma swoje kolekcje? to co, może mi nieługo z lodówki wyskoczy, a lbo pomacha mi z kibla
No to Ja nie wlasnie z tymi warzywami mam problem

A co do tej rurki to sie boje,ze bede tez miec z tym problem
Jak bralam tabletki na kregoslup to mnie strasznie bolal zoladek i musialam brac zastrzyki domiesniowe. Lekarka powiedziala,ze jak po odstawieniu tabletek nie przejdzie bol to tzreba bedzie to badanie zrobic na szczescie przeszlo uff
Ale ogolem jak lykam np gripex tez boli wiec juz nie biore tabletek tylko pije te saszetki. No i pewnie to swiadczy o tym ,ze moge miec cos z wrzodami co nie

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Z tym kieleckim to pewnie zalezy od regionu. No u mnie serio rzadko kiedy go znajdę
no patrz to bym nawet nie pomyslala,ze jakis problem z dostepnoscia jest w roznych regionach Polski myslalam,ze on ogolnodostepny jest
Stary 2013-04-17, 23:05   #3346
Konto usunięte

Też lubie tatar, a z podrobów to tylko wątróbke drobiową jadam.

Ja zaś kiedyś miałam helicobakterie czy jak sie to zwie i krwawienie z przewodu pokarmowego co się skończyło silną anemią hemoglobina spadła mi do 6. Miałam tą nieszczęsną gastroskopie i groziła mi kolonoskopia na szczęście sie obyło i mi tyłka oszczędzili.
Stary 2013-04-17, 23:11   #3347
alamirka
Moderator

Cytat:
No to Ja nie wlasnie z tymi warzywami mam problem

A co do tej rurki to sie boje,ze bede tez miec z tym problem
Jak bralam tabletki na kregoslup to mnie strasznie bolal zoladek i musialam brac zastrzyki domiesniowe. Lekarka powiedziala,ze jak po odstawieniu tabletek nie przejdzie bol to tzreba bedzie to badanie zrobic na szczescie przeszlo uff
Ale ogolem jak lykam np gripex tez boli wiec juz nie biore tabletek tylko pije te saszetki. No i pewnie to swiadczy o tym ,ze moge miec cos z wrzodami co nie
No ogólnie leki przeciwbólowe moga rozwalić żołądek więc może tak być że Ci go pogorszyły. Niekoniecznie może to od razu oznaczać wrzód, ale np uszkodzenie śluzówki żołądka już tak. To lepiej unikaj takich. z tych takich przeciwgrypowych to ja juz tylko Fervex. Jedyne takie to to co nie podrażnia żołądka, jest na paracetamolu no i nie naładowane cukrem. Jest nawet taki bez cukru specjalny.Dobrze że i takie chociaż robią

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036458 1]Też lubie tatar, a z podrobów to tylko wątróbke drobiową jadam.

Ja zaś kiedyś miałam helicobakterie czy jak sie to zwie i krwawienie z przewodu pokarmowego co się skończyło silną anemią hemoglobina spadła mi do 6. Miałam tą nieszczęsną gastroskopie i groziła mi kolonoskopia na szczęście sie obyło i mi tyłka oszczędzili.[/QUOTE]
Z dwojga złego lepiej rurkę z górnej strony nie?

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-04-17 o 23:13
Stary 2013-04-17, 23:16   #3348
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036458 1]
Ja zaś kiedyś miałam helicobakterie czy jak sie to zwie i krwawienie z przewodu pokarmowego co się skończyło silną anemią hemoglobina spadła mi do 6. Miałam tą nieszczęsną gastroskopie i groziła mi kolonoskopia na szczęście sie obyło i mi tyłka oszczędzili.[/QUOTE]
pylori to paskudztwo, ale łatwe do pozbycia, dobrz, że sa te testy ogólnodostępne, to nie traci sie czasu na skierowania czy wizytę w laboratorium
moja znajoma ma takie objawy jak Alamirka, ale pod zbożach, testy alergologiczne wykluczyły uczulenie, miała gastro- i kolonoskopię, niby nie wykryli żadnego wrzodu, nadżerki itp., a odczuwa te dolegliwości jakby cos tam miała. Czy to możliwe, żeby aparatura nie uchwyciła zmiany w perforacji żołądka lub jelit ?
Stary 2013-04-17, 23:18   #3349
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
No ogólnie leki przeciwbólowe moga rozwalić żołądek więc może tak być że Ci go pogorszyły. Niekoniecznie może to od razu oznaczać wrzód, ale np uszkodzenie śluzówki żołądka już tak. To lepiej unikaj takich. z tych takich przeciwgrypowych to ja juz tylko Fervex. Jedyne takie to to co nie podrażnia żołądka, jest na paracetamolu no i nie naładowane cukrem. Jest nawet taki bez cukru specjalny.Dobrze że i takie chociaż robią

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

no to dobrze wiedziec moze masz racje moze to nie wrzod bo rozumiem,ze on gorszy od takiej podraznionej sluzowki tak? chodzi Ci o te saszetki zeby unikac i jesli juz to tylko fervex pic tak dobrze zrozumialam?
wez przestan na sama mysl robi mi sie slabo taka rura w dupce
Stary 2013-04-17, 23:19   #3350
alamirka
Moderator

W sumie to nie wiem. Zawsze mi sie wydawało że rurka to dosyć szybki sposób do diagnozowania i że widac jak na dłoni. Ale wiadomo?
Stary 2013-04-17, 23:22   #3351
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

chyba tak
choć ja nie polecam ani jednej, ani drugiej

tak swoją drogą, to nie wiem, czy też tak macie, że najbardziej nie lubię tych "zabiegów" w okolicy twarzy, typu na oczach, w ustach, zębach, gardle, migdałkach, w nosie itd. A im dalej od twarzy tym lepiej
Stary 2013-04-17, 23:22   #3352
alamirka
Moderator

Cytat:
no to dobrze wiedziec moze masz racje moze to nie wrzod bo rozumiem,ze on gorszy od takiej podraznionej sluzowki tak? chodzi Ci o te saszetki zeby unikac i jesli juz to tylko fervex pic tak dobrze zrozumialam?
wez przestan na sama mysl robi mi sie slabo taka rura w dupce
tzn chodzi mi o to że paracetamol najmniej dobija żołądek. Staraj się wybierać leki oparte na nim, jesli juz musisz, a najlepiej to wcale
Wrzód to już cięzka sprawa, to dziadostwo jak peka to krwawi i tu ostre komplikacje moga być.
A samą podraznioną śluzówkę to mozna podleczać. Jest od groma leków osłonnych, chociaż ja to zawsze gotowałam sobie siemię lniane, gotowalo się te takie cąłe ziarenka i sie te gluty, fusiasta maź piło. Obleśne to to, ale świetną ochrone dla żołądkla stanowi
Stary 2013-04-17, 23:25   #3353
Konto usunięte

Cytat:

Tak też sądze, chociaż bardzo to odcierpiałam gardło mnie strasznie po tym bolało ale jednak...

Cytat:
pylori to paskudztwo, ale łatwe do pozbycia, dobrz, że sa te testy ogólnodostępne, to nie traci sie czasu na skierowania czy wizytę w laboratorium
moja znajoma ma takie objawy jak Alamirka, ale pod zbożach, testy alergologiczne wykluczyły uczulenie, miała gastro- i kolonoskopię, niby nie wykryli żadnego wrzodu, nadżerki itp., a odczuwa te dolegliwości jakby cos tam miała. Czy to możliwe, żeby aparatura nie uchwyciła zmiany w perforacji żołądka lub jelit ?
Dokładnie to, niby tak ale ja to miałam 8 lat temu, więc zanim mi to wykryli to musiałam trafić do szpitala z taką hemoglobiną jak pisałam i objawami jak przed śmierci,ą chyba. A ja wcześniej łaziłam do lekarza, że mnie brzuch boli to usłyszałam, że paluszek i główka to szkolna wymówka
W szpitalu wysiedziałam się miesiąc, 2 tygodnie w jednym i dwa w drugim, zanim mnie ogarnęli

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
chyba tak
choć ja nie polecam ani jednej, ani drugiej

tak swoją drogą, to nie wiem, czy też tak macie, że najbardziej nie lubię tych "zabiegów" w okolicy twarzy, typu na oczach, w ustach, zębach, gardle, migdałkach, w nosie itd. A im dalej od twarzy tym lepiej
Tak ale w okolice tyłka też nie lubie jak mi sie zagląda tym bardziej majstruje.
Stary 2013-04-17, 23:28   #3354
alamirka
Moderator

Ja do zabiegów wokół oczu to juz sie przez te wszystkie lata przyzwyczaiłam ale faktycznie nie lubię jak mi ktos grzebie w gardle czy uchu. Kiedyś zmywiotowałam u laryngologa, ale to daaaaawno było.
Badała mi krtań tym takim nagrzanym lustereczkiem i mi sie cofnęło i bleeeee, poszło!

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036479 6]
Dokładnie to, niby tak ale ja to miałam 8 lat temu, więc zanim mi to wykryli to musiałam trafić do szpitala z taką hemoglobiną jak pisałam i objawami jak przed śmierci,ą chyba. A ja wcześniej łaziłam do lekarza, że mnie brzuch boli to usłyszałam, że paluszek i główka to szkolna wymówka
W szpitalu wysiedziałam się miesiąc, 2 tygodnie w jednym i dwa w drugim, zanim mnie ogarnęli

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Tak ale w okolice tyłka też nie lubie jak mi sie zagląda tym bardziej majstruje. [/QUOTE]
O matko
Majstrowanie wokół tyłka jest....no, co najmniej dziwne
Stary 2013-04-17, 23:30   #3355
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
tzn chodzi mi o to że paracetamol najmniej dobija żołądek. Staraj się wybierać leki oparte na nim, jesli juz musisz, a najlepiej to wcale
Wrzód to już cięzka sprawa, to dziadostwo jak peka to krwawi i tu ostre komplikacje moga być.
A samą podraznioną śluzówkę to mozna podleczać. Jest od groma leków osłonnych, chociaż ja to zawsze gotowałam sobie siemię lniane, gotowalo się te takie cąłe ziarenka i sie te gluty, fusiasta maź piło. Obleśne to to, ale świetną ochrone dla żołądkla stanowi
no tylko te z paracetamolem i tak moge od innych puchne
pewnie,ze tak najlepiej starac sie wogole nie brac Ja lykam wtedy jak juz nie moge wytrzymac z bolu a tak to licze ze samo przejdzie i nie lykam po co sie truc
a to mozna to jakos sprawdzic czy mam podrazniona sluzowke? czy jesli nic mi sie teraz nie dzieje i nie boli to nie ma co panikowac?

Dobra ja uciekam wiec dobranoc moje drogie papa
Stary 2013-04-17, 23:33   #3356
Konto usunięte

Cytat:
Ja do zabiegów wokół oczu to juz sie przez te wszystkie lata przyzwyczaiłam ale faktycznie nie lubię jak mi ktos grzebie w gardle czy uchu. Kiedyś zmywiotowałam u laryngologa, ale to daaaaawno było.
Badała mi krtań tym takim nagrzanym lustereczkiem i mi sie cofnęło i bleeeee, poszło!
Ja to nie moge jak mi koło oczu ktoś coś robi, nawet zakraplać nie cierpie. A po nowym roku mi córka palca do oka wsadziła tak mi dźgnęła paskuda mała, że 4 dni wyciete z życiorysu, puchło, ropiało, wylało myślałam że mi wypłynie normalnie. Całe te dni siedziałam z zamknietymi oczami bo sie nie dało

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

O matko
No o ginekologa mi na przykład chodziło jak miałam napisać, że w okolicach cipciochy jeny wydusiłam to z siebie
Stary 2013-04-17, 23:37   #3357
alamirka
Moderator

Cytat:
no tylko te z paracetamolem i tak moge od innych puchne
pewnie,ze tak najlepiej starac sie wogole nie brac Ja lykam wtedy jak juz nie moge wytrzymac z bolu a tak to licze ze samo przejdzie i nie lykam po co sie truc
a to mozna to jakos sprawdzic czy mam podrazniona sluzowke? czy jesli nic mi sie teraz nie dzieje i nie boli to nie ma co panikowac?

Dobra ja uciekam wiec dobranoc moje drogie papa
Jak nie boli, nic nie dolega to nie panikować Ale zdrowo postepować nie zaszkodzi

Też zaraz uciekam, jeszcze sobie tylko świnki nakarmię, bom cały dzień nie zajrzała

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036488 9]
No o ginekologa mi na przykład chodziło jak miałam napisać, że w okolicach cipciochy jeny wydusiłam to z siebie [/QUOTE]
No normalnie, tak jak teraz. Prosto z mostu tu sie tak wszystko mówi i najpiekniejsze jest to że nie wpadnie nam żaden admin i nam nie zabroni, bo np nie na temat. bo to my sobie tu rządzimy o czym wolno a o czym nie wolno
Oby tylko w słowa jakieś w miarę kulturalne ubrać.

No każdy ma swoje strefy nietykalne. To nie żadne tabu
Stary 2013-04-17, 23:50   #3358
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036479 6]

Tak ale w okolice tyłka też nie lubie jak mi sie zagląda tym bardziej majstruje. [/QUOTE]
ja tam nie miałabym nic przeciwko, jakby badanie robił jakis przystojny pan doktor

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
mnie się cofa, jak mi rodzinny wkłada szpatułkę do gardła

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4036488 9]
No o ginekologa mi na przykład chodziło jak miałam napisać, że w okolicach cipciochy jeny wydusiłam to z siebie [/QUOTE]
e tam, ja tam mogę chodzić do ginekologa

choć mój poprzedni był straszny, takimi tekstami rzucał, że miałam dosyc badań, bo mnie strasznie krępował.
Kiedys jak zarzucił tekstem w poczekalni, to te wszystkie babeczki łącznie z ta w rejestracji zdębiały. Wyglądało to na co najmniej romans jakiś

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:

No każdy ma swoje strefy nietykalne. To nie żadne tabu
moja naj naj nietykalna to chyba jednak buzia stwierdzam
nie lubie, jak mi ktoś w niej grzebie, także do internistów, laryngologów, dentystów mogłabym chodzić z kagańcem
Stary 2013-04-17, 23:57   #3359
alamirka
Moderator

kaganiec na buźkę, mój by pewnie czasem chciał

No nic, ja idę do wyrka grzecznie

Dobrej nocki
Stary 2013-04-17, 23:57   #3360
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
smaczne go !
Cytat:
Smacznego

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja i tego i tego lubię
Jak sobie walnę dwa to mogę iść spać

Oglądam tap szpadel - ja nie wiem co te niektóre laski mają w głowie

Cytat:
Napisane przez anusiak85 Pokaż wiadomość
Dowiedzieli się jak się piecze w parowarze

Ja uwielbiam flaki (dziś robiłam), ale muszą być dobrze zrobione, kilka razy wyparzone i na porządnym rosole wołowym, w barach, na imprezach oraz wersji mojej mamy nie ruszę, tata przyjeżdża do mnie na flaczki i daje mu na wynos. Jak ktoś trafi na źle zrobione to faktycznie może się zrazić, bo śmierdzą i są twarde, ja polubiłam jak zjadłam u cioci, wcześniej mnie odrzucało.
Właśnie się nie dowiedzieli, bo i ja tak nie umiem

Cytat:

A jest coś, czego nie lubisz?
Piwo bananowe chętnie bym spróbowała

Cytat:
A w ogóle to wczoraj moja pani ginekolog, do kótrej chodze tyle lat i tak ja lubię, popisała wszelkie badania, zrobiła USG, pozyczyła powodzenia, przy czym od razu zarzekła że jak będzie bliźniacza to "papa". Ona sie nie podejmie Że przy całej tej organizacji przychodni, braku dost,epu do sprzętu to ona nie poprowadzi i już.
to juz trzecia co mi tak mówi We wczesniejszych latach byłam u róznych, ale do swojej zawsze wracałam.
I bądź tu człowieku milionerem, którego stać na wszelkich lekarzy prywatnie

Zapisałam się do kardiologa też, na 4 grudnia Byłam juz prywatnie, ale zapisałam się na zaś, bo zapewne będe potrzebować
Mam nadzieję, że się znajdzie jakiś lekarz, który nie pójdzie na łatwiznę

Cytat:

O matko
Co do szkolnych wymówek, to jak miałam 11 lat i brzuch mnie bolał, to lekarka mnie 3 razy odesłała do domu, "bo symuluję", matka też na mnie darła mordę, że nie ma czasu na moje durne żarty, a po ubłaganej w końcu czwartej wizycie karetką na sygnale do szpitala jechałam, bo nie dość, że zapalenie wyrostka, to jeszcze się dawno rozlało to świństwo i każda minuta się liczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości