|
|
#181 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak o cukrze wanilinowym już od paru lat wiedzialam, tak z tym KMB (czy raczej CMB) mnie zagięłyście
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ha ha ha, zabójczy wątek
![]() Ja gdy dorosłam zrozumiałam że: * Jadąc na wakacje ( z dolnego śląska nad morze) wcale nie jedziemy cały czas pod górę a wracając (z nad morza na dolny ślask) jedziemy z góry ![]() * W beczce na deszczówkę na ogrodzie mojej Babci wcale nie ma piranii i rekinów - to po prostu Babcia denerwowała się gdy podbierałyśmy jej wodę którą miała do podlewania kwiatków więc wymyśliła te stworzenia ![]() * W przedszkolu bawiliśmy się w "Rolnik sam w dolinie" a nie w "Rolnik w Sandolinie" ![]()
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#186 | ||||||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie pani na religii uczyła, że Kacper, Melioch i Baltazar i plusiki O.o [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40351876]Tak mnie to zafascynowało, że znalazłam ten wers, szukając podobnie brzmiących słów. Zatem "szatan pieprznie w pentagramy" pochodzi od... (werble) "książę ciemności pierzchnie w piekła bramy". O nie To ja: ...że Polacy nie są narodem wybranym, a Izrael nie leży w Polsce ![]() ...że nie ma innych języków niż polski - jak słyszałam piosenki po angielsku w radiu, byłam przekonana, że oni po prostu sobie wymyślają jakieś nieistniejące słowa i je śpiewają Nie mogłam też zrozumieć dlaczego dorośli jak się spotykają to tylko siedzą przy stole rozmawiają i w kółko JEDZĄ i nie mogłam zrozumieć dlaczego nie umierają z nudów, przecież rozmawianie i jedzenie jest nuuudne ![]() Nie rozumiałam też dlaczego piją alkohol skoro jest niesmaczny
|
||||||
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Ja do tej pory mam złudzenia
Muszę się z tym zgodzić ![]() Cytat:
Potwierdzam ![]() Ja też. To K+M+B mnie zabiło
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam dzieckiem zawsze mnie i moich kuzynów bawiło, jak przy stole, w trakcie imprez, dorośli rozmawiali o promocjach w sklepie, cenach wody/gazu/światła (zaczynał się temat promocji, a my - od razu porozumiewawcze spojrzenie).
A teraz - sami narzekamy - na podatki, wysokość czynszu, ustawę śmieciową, drogą paprykę itd.
We must fight for what we believe in Makenai Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! 04.07.2014 - pani magister!
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wierzyłam w to, że kobieta w połogu musi leżeć plackiem w łóżku przez 4 tygodnie, w koszuli nocnej i może wstawać tylko do wc
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Jadąc autem kabrio wcale nie urwie mi głowy i nie trzeba jej trzymać...
"Gdy sensu już nie ma, to sens się zaczyna" Edytowane przez Delli Czas edycji: 2013-04-17 o 20:53 |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Że u kuzynki w żyrandolu nie żyją Smerfy
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
-... że dziecko rodzi się przez krocze
Matko bosko przez długi czas mi sie wydawalo, ze jak kobieta jest w ciąży i już jest czas na poród to na brzuchu gdzieś poniżej pępka po prostu zaczyna robić się dziura, która się powiększa tak że maluch może wyjść. To potem zarasta i juz! Jak byłam już mocno w jakieś 5-6 klasie to młodszy brat mnie uswiadomił, ze jest inaczej... przeżyłam ciężki szok
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() po za tym, że koklet to kotlet że nie ma doliny muminków i nigdy tam nie dojde i smurfy też do mnie nie przyjdą. Że nie pobawie się z Bolikem i Lolkiem. I większość rzeczy już wymieniłyście u mnie były podobne
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Konto usunięte
|
tak offtopowo: dziewczyny czy wiecie co się stało z 1000days, Drabineczką, Demi i innymi, bo wchodzę na 1szą stronę wątku a tu tyle bloków
![]() już nieaktualne Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-04-17 o 22:41 |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjazd coroczny na wakacje, to nie taka oczywista oczywistość
. Jak na wakacje nie ma pieniędzy, to się nigdzie nie jedzie.
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RAZ, DWA, TRZY, CZTERY I faktycznie zdarzało mi się tylko po tym, jak mi d.pa porządnie przemarzła
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się tych rzeczy dowiedziałam stosunkowo niedawno, w przeciągu paru ostatnich lat, a z tym winem to dosłownie parę miesięcy temu i do dziś jestem w szoku
![]() Cytat:
To mnie teraz zaskoczyłaś, chociaż faktycznie ostatnio widziałam sporo napisów na drzwiach C+M+B i zastanawiałam się o co chodzi ale pamiętam, że jeszcze parę lat temu większość ludzi pisało K+M+B=rok |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40347999]Ja z kolei dopiero w okresie szkolnym dowiedziałam się, że nie wystarczy (nie można) w państwie dodrukować pieniędzy, żeby ludzie byli bogatsi
[/QUOTE]Ja nadal ogarniam to tak w 98%, tzn. rozumiem co i jak, wiem oczywiście o co chodzi z inflacją, ale WCIĄŻ uważam, że jakby mi osobiście dodrukowali tak z milionik, a ja bym go rozsądnie wydawała, to nikomu by się nic nie stało ![]() Serio wino mszalne jest białe? a ono nie ma robić za krew? Powinno być podobne wizualnie ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez szarri Czas edycji: 2013-04-17 o 23:40 |
|
|
|
|
|
#200 |
|
histoire abracadabrante
|
... że nie gotuje się zupy "na kościach" kładąc kości kurczaka na palnik, a na to garnek z wodą
![]() ... że w radiu nie siedzą prawdziwe gwiazdy i nie śpiewają na żywo (zawsze się zastanawiałam jak J.Lo to robi, że za każdym razem śpiewa identycznie) ... że banany wcale nie smakują jak szampan ![]() Nie pytajcie
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Że nie każdy facet to złota rączka tak jak moj tata
, to tragiczne ale naprawde ciężko mi bylo zrozumieć jak moj TŻ stwierdził ze nie położy kafelek samodzielnie. Wiem okropna jestem ale skoro cale zycie w moim domu kladl je tata myslalam ze kazdy facet to potrafi
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
Też długo myślałam, że oni wszyscy coś potrafią :P:
Nasmialam się, ale też i dowiedziałam trochę. To co w moim przypadku teraz przychodzi mi do głowy to to, że: - Polski to nie jedyny język na świecie i cały świat nie mówi po Polsku - Naszym jedynym sąsiadem nie jest Meksyk i leży on na południe od nas, a Polska jest co najmniej wielkości Rosji - wierzylam, że rodzice na prawde wysyłali te listy do Mikołaja Hmm, pewnie jeszcze coś mi się z czasem przypomni to dopisze
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
...że moja Mama nie przebiera się za Korę i nie śpiewa w Maanamie
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
chyba chodzi o te wątki:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=40338953&p ostcount=174 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=687695 Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-04-18 o 03:21 |
|
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby nie ukrzyzowali Jezusa to ludzie by nie umierali
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Zrozumiałam też, że oglądany x razy film czy bajka, będzie miał taką samą akcję i tak samo się skończy. Zawsze miałam nadzieję, że bohaterowie za n-tym razem będą mądrzejsi i nie popełnią tych samych błedów
.
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Że to co jemy nie zostaje w takiej samej postaci w brzuchu do końca życia.
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40351876]Tak mnie to zafascynowało, że znalazłam ten wers, szukając podobnie brzmiących słów. Zatem "szatan pieprznie w pentagramy" pochodzi od... (werble) "książę ciemności pierzchnie w piekła bramy".
Babcia jest moją idolką offtop ja ostatnio dostałam skierowanie na pantomogram zębów a w rejestracji oświadczyłam ,że chce pentagram właśnie , tż mnie uświadomił Edytowane przez anusiak85 Czas edycji: 2013-04-18 o 09:23 |
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Że jak na imprezach rodzinnych rodzice mówili, że "Cola jest dla dorosłych", to dlatego, że pili z nią wódkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

(Wito, 22.01.2020
No to ja także się dołączam do bawiacych się w "rolnika samego w dolinie"

Ale dla wszystkich, którym świat legł w gruzach z powodu tej informacji, mam dobrą wiadomość: znalazłam cukier waniliowy