|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Ciekawa jestem jak Twój organizm zareaguje.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadzwoń jutro, niech Cię uspokoi bo ten stres najgorszy. Ale nie bój się, może to nie znaczy jeszcze zbyt wiele.
|
|||||
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie odradzała mi elastyczną bo bardzo łatwo traci się w niej odpowiednie ułożenie dziecka i nie da się jej tak idealnie dociągnąć jak tkanej... i chyba posłucham
![]() Zwracała dużą uwagę na pozycję maluszka.. ciężko opisać, ale ogólnie chodzi o to, że dziecko musi być przyklejone do rodzica w pozycji jakby leżało, główka nie może się odchylać, jeśli tak jest to nie naciągamy chusty do góry i nie przykrywamy główki bo to nie o to chodzi - jeśli ta główka ucieka to znaczy, że chusta jest źle dociągnięta, tak samo nóżki i pupka, muszą być odpowiednio ułożone... no ciężko mi to wytłumaczyć Ale ogólnie jeśli macie możliwość skorzystania z takich konsultacji to polecam, świetna sprawa no i stwierdzam, że dziecko 4kg to klocek, ta lalka, na której ćwiczyliśmy tyle miała i ciężkawa była lecę spać, dobranoc Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-17 o 22:45 |
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reczny laktator to podobno masakra, przy elektrycznym bedziesz sobie malego bujac i samo sie bedzie "doilo" ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
ale to wlasnie takie uklucie igly...
|
||
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one nie tyle się kłócą, co są przetwarzane w naszym organiźmie przez ten sam enzym. podobno temu enzymowi jest łatwiej zabrać się za omega-6 najpierw i to robi. i może go już zabraknąć na omega-3, które w efekcie "przeleci" przez nas... to jakoś tak w skrócie z naukowych artykułów
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kinie musialam sciagnac buty, chociaz klima byla wlaczona i jak wracalismy do domu o 21 to stwierdzilam, ze teraz jest cudnie i mozemy isc na spacer tez nie wyobrazam sobie letniego upalu, skoro mnie juz teraz tak goraco. ledwo weszlam do domu i rzucilam sie na lodowata koncowke maslanki ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
i wtedy chyba nie moga kazac probowac
|
||
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1150 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Gdzie mozna sie na nie umowic ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo do 7 miesiaca ciazy nie bylo po niej widac. urodzila, ja w inkubatorze 2 miesiace, wiec wszyscy sasiedzi widzieli ja bez brzucha i dziecka a tu nagle niespodzianka ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
i pochwalilam sie znajomej, ze juz chyba mi przeszlo, a ona na to "no to znak, ze juz sie przygotowalo i pewnie niedlugo urodzisz" ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Podczytywałam Was dziś ale się nie oddzywałam, bo miałam totalnego doła w związku z tym III stopniem dojrzałości łożyska. Tym większego, że w netcie ciężko o informacje, a moja lekarka zamiast odpowiedzi mówiła "Pogadamy na wizycie za tydzień". W końcu uznałam, że jadę do lekarza prywatnego- ginekologa o specjalizacji II stopnia z-cy ordynatora jednego z Poznańskich szpitali, bo inaczej padnę od stresu i braku odpowiedzi. I dobrze zrobiłam, bo lekarz dokładnie mnie zbadał więc wiem, że szyjka ok, dziecko dobrze, a łożysko jest II stopnia ( nie III). Nie ma żadnych zwapnień czy przegródek charakterystycznych dla III. Że jest jak najbardziej odpowiednie do stopnia zaawansowania ciąży i nie muszę się z tego powodu martwić o poród za kilka dni czy 2 tygodnie. Tak więc po nocy i całym dniu stresi odetchnęłam. Najlepsze, że przez ten stres po raz pierwszy dziecko mi się odwróciło główką w górę, ale chyba już chwilę po tym jak się zrelaksowałam wróciło na swoje miejsce bo ewidentnie czułam czkawkę w dole brzucha. Salviae gratuluję porodu i tego, że masz Maleństwo przy sobie Anka, trzymam kciuki. Przyznam jednak, że dla mnie 35 tc to ( szczególnie w świetle wczorajszego stresu) wręcz wymarzony termin by dotrwać.
|
#1153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrelaksuj sie, zrob cos na co nigdy nie mialas czasu, przeczytaj fajna ksiazke, spotkaj sie z przyjaciolka, idz do kina, usiadz na lawce i korzystaj ze slonka...w domu mozesz sobie posadzic jakies kwiatki albo zrobic literki z filcu (wiele dziewczyn tutaj robilo imiona swoich dzieci). odpusc myslenie o rodzeniu, o tym ze Ci ciezko i do razu bedzie lepiej ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
ciesz sie, Bartus juz osiagnal idealna wage, wiec niech sie rodzi!a gronkowiec...szczerze? zaloze sie, ze niektorzy pracownicy szpitala maja te bakterie i pracuja mimo to ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1154 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obyś wytrzymała jeszcze kilka tygodni Na pewno wszystko będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super kochana, że lekarz Cię uspokoił i wszystko OK. A ten Twój gin to powinien niezłe bęcki dostać Jak tak można straszyć ciężarną ![]() Moja mała też mi ciągle figluje w brzuchu. Rano jak wstałam miała głowkę pod prawym żebrem (czułam czkawkę i wypychała coś okrągłego więc obstawiałam, że to główka). Przez cały dzień tak figlowała, robiła piruety, trzęsła moim brzuchem, siłowała się i teraz czuję czkawkę znowu na dole i jak gmera łapkami na boki. Nie wiem sąd ona ma tyle siły i zaparcia, żeby tak się wiercić.
|
|
#1155 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle byly inne, wazniejsze przypadki i musialam czekac. lekarz jajcarz przychodzil i mowil "dzisiaj cie nie kroje, bo mam katar", kolejnego dnia: panie doktorze, bo ja musze skladac papiery na studia "spokojnie, medycyna jest w sierpniu" zawiez mezowi tic tacki, mnie ratowaly zycie - fajnie czuc w jakis smak---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
za wizyte i oczywiscie dla Ciebie i Julki. Na zakupy umowicie sie jeszcze 10 razy ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cholest...99%C5%BCarnych---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
jakosciowo sa super. ogladalam tez pieluchy r_p77, ma jakies "premium" (podwojnie tkane) i to chyba to samo.---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
wiem, ze taka okazja predko sie nie powtorzy po porodzie jakis karnecik na fitness i bede "tap madl" ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
troche pomogl masazer z zimna woda. chyba go sobie postawie obok kompa i bede korzystala regularnie naprawe nie wyobrazam sobie koncowki ciazy w okresie letnim...---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
remontujecie od razu calosc?---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1156 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki zaciskam juz dzisiaj i trzymam az do poniedzialku. oby wyniki badan przekonaly lekarzy, ze mozesz odpoczywac w domu zdrowka i kuruj gardlo!---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
mnie sie ciagle wydaje, ze za chwile sie posikam, czasem mala tak lezy, ze kazdy krok to ucisk na pecherz i nie wiem czy isc, czy zaciskac nogi, kucac czy biec do lazienki ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- ee to ta kontrola na poczatku ciazy, pisalam Wam kiedys zaintrygowalo mnie, ze do kogos jeszcze zapukali, hehe. ale teraz tez sie spodziewam zobaczymy...---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
kaciki maluszkow mile widziane!---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
za dobre wiesci, a Twojej gin naleza sie baty nie ma nic gorszego jak nastraszyc ciezarna i zostawic w niewiedzy...ehh dobrze, ze inny lekarz Cie uspokoil.---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- narobilam, moge isc spac kolorowych!
|
|||||||
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ło matko... Ale szalejecie z postami... Nie mogę spać, więc nadrabiam. Od dwóch dni nie mam neta w domu, podczytuje Was na telefonie.
Widzę, że nie tylko ją mam problemy z opuchlizna tylko że u mnie to mie tylko nogi, ale całe ciało. Normalnie cała wyglądam jak chodzący serdelek Podobno ma się to uspokoić w ciągu kilku dni, jak się organizm przyzwyczai do wyższych temperatur... Zobaczymy... Idę na śniadanie... Młody szaleje ![]() Miłego dnia Kobitki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do bólu - pocieszyłaś mnie... bo mnie biodra bolą ale chyba w granicach normy ![]() Cytat:
---- Cześć My już po śniadanku, obudziłam się przed 5:00 wściekle głodna no to wstałam, wyprawiłam męża do pracy i poszłam po świeże bułeczki do piekarni Ale mam taką mega ochotę na jabłko, że zaraz oszaleję
|
|||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz mi nie smiga na telefonie za dobrze,i nie wiem czy sie napisze..
![]() wczoraj wzielam tz za szmaty,na dywanik..na powazna rozmowe. do teraz nie wiem co robic.. wrocil i byl w szoku,ze go spakowalam,ze tak latwo mi to przyszlo. sprowokowalam klotnie by zobaczyc czy cos zrozumial..gdzie tam.. bylo jak zawsze..najpierw wojna,potem przeprosiny. kazalam mu przyjechac dzis po pracy.scenariusz znam-biedny zbity pies z lbem w dol wejdzie,bo mu ciezko i nie rozumiem jego potrzeb,tak jak on moich ale postarajmy sie naprawmy.. laski,doszlam do wniosku ze tak sie nie da..brzydze sie go.. nie chce go ani w moim lozku,ani w moich ramionach.nie chce czekac na kolejna klotnie i nie chce by mial dostep do Zuzi,bo mnie moze krzywdzic,ale nie ja.. to z jednej strony. z drugiej do jasnej cholery-jestem totalnie roztrzesiona jak pomysle,ze mialoby ggo nie byc "na prawde"w moim zyciu. moze to kwestia tego,ze bardzo bardzo chce teraz bliskosci,czulosci.. poprosilam by przyjechal,ale jestem coraz blizsza by powiedziec by juz nigdy nie wracal. przez te emocje bylam pewna ze sie zaczelo,pare godzin mialam skurcze,ale zadnej regularnosci w nich nie znalazlam wiec stwierdzilam ze jeszcze nie to a szkoda..mam mega dola,wczoraj nie zjadlam nic,wypilam tylko 2kawy,jest mi niedobrze:/ chyba dopiero teraz zdalam sobie sprawe ze w perspektywie mam ciezkie czasy... |
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Axela ja Cię rozumiem ze nie chcesz byc sama. Nawet kwestia mieszkania samej spania, robienia głupiego obiadu dla kogoś. Jakby nie mówic chcemy stworzyć rodzinę.
Bedzie Ci ciezko jak zadecydujesz koniec całkowity bardzo ciezko ale... Może warto? Łatwiej napewno bedzie jak Zu przyjdzie ma świat. Bedziesz miała kogoś kto da Ci ciepło przytuli. Co więcej bedzie dla Ciebie najważniejsza. Decyzja należy do Ciebie Mała. Ja Cię podziwiam całym sercem naprawde. Za siłę jaka masz. Ja to bym sie zapadła chyba dawno pod ziemię i nie wychodziła ze strachu przed życiem |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratuluję córeczki macie już wybrane imię?![]() nieeee
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
o, dopiero teraz jak hump wyłapała to ja zobaczyłam tłumaczenie xal, ja też dzisiaj wykorzystam
)axella - ja tam od początku uważam, że chwilę się przemeczyć dla lepszego jutro można. I wcale nie jest powiedziane, że bez niego to będą gorsze czasy. Ja myślę, że wręcz odwrotnie. |
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świeże pieczywo ![]() Cytat:
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
no własnie Axella? ja mam spakowane wszystkie usg i tylko ostatnie wyniki wszystkich badań krwi, moczu, gbs.
Cytat:
Cytat:
spróbowaliśmy seksu ale bez zmian ![]() Cytat:
wielkie gratulacje Ale miałam wczoraj dzień i noc. Dostałam jakiegoś powera i poszłam na miasto. Kupiłam różne lekkie rzeczy, w tym wiadro i kwiatki na balkon (ale też mało). Jak wracałam na piechotkę to ludzie sie dziwnie patrzeli Zasadziłam kwiatki, zrobiłam górę kotletów do zamrożenia (na czas po porodzie- za radą Tracy Hogg) ale po południu zaczął już mnie boleć kręgosłup jak na okres połozyłam się - mała ulga. Cały wieczór się meczyłam, w nocy jakies skurcze i myślałam czy to już te porodowe, ale czekałam aż będą mocne.( Nie wiem jak ja je rozpoznam bo praktycznie cały czas czuję te bóle!!!!!! W nocy jeszcze poczułam że coś mi wypływa ale to nadal śluz... Schizuję....
|
|||
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
gold a tak czytałam o Twoich poczynaniach z kwiatami i wiadrem i na końcu spodziewałam się znaleźć coś w stylu - i wody mi odeszły
![]() tak moja przyjaciółka przygotowywała święta, gdzieś między pieczeniem mięsa, a zmywaniem podłóg i prasowaniem - bo tak się zabrała za porządki mały postanowił się wypchnąć )mamy już 3 rozpakowanych chłopców, może teraz by któraś nam jakąś dziewczynkę dostarczyła?
|
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- sa takie chusteczki które sie wrzuca do pralki i one pochłaniają barwnik |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
No dobra, my ze Stasiem życzymy wszystkim miłego dnia i zbieramy się do pracy
Dzisiaj robią u nas domowe pączki - pędzimy więc żeby przed 9 zdążyć )
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Orientujecie sie może gdzie można kupic taka suszarke która sie wiesza za okno? W ikei dostanę?
Wróciły poranne mdłości ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
My Tobie również życzymy miłego dnia ![]() Podziel sie paczkami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

a on na to--> " dają, dają, bo nadal Pani jest w ciąży
"
Ciekawa jestem jak Twój organizm zareaguje.
a jak czule nosił tą lalkę, jak ja głaskał i przytulał 
:rolle yes:
Zadzwoń jutro, niech Cię uspokoi bo ten stres najgorszy. Ale nie bój się, może to nie znaczy jeszcze zbyt wiele.

w sobotę zostało wysłane z UK a dziś o 15 już u mnie 

07.07.2012
miałam dokładne usg Niko waży 3600, a następną wizytę mam 30.04. Chyba umrę w domu, jak ja bym chciała coś robić. Mąż mnie namawia na angielski żebym chodziła codziennie po 3 godz na rozmowy, ale się nie zdecyduję. jestem teraz przybita
CHYBA BĘDĘ NASTĘPNA!!!! Ale mam cykora.
Na pewno wszystko będzie dobrze
Jak tak można straszyć ciężarną
i te nogi jak maczugi, jakby nie moje 
nystatyne wkładam i sie przeziębiłam,uchyliłam okno bo strasznie duszno bylo i spalam przy oknie i gardło mam zorane, katar i 37 st;/ coś czuje ze bardziej chora wyjde z tego szpitala niz przyszłam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

po cholerę im to