|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ja tez juz ide w kimeee.Kręgol boli od siedzenia,czas legnąć.Wogóle bylismy z Tżem i pieskowymi synami na spacerze i wróciłam padnięta.Mój Kaukaz jest ślepyyyy....Biegł i mnie nie zauważył,dobrze ze przetrącił mnie bokiem..Tż mnie złapał i ocalił od upadku...Ale sie wystraszyłam ze takie lekkie wstrząśniecie mną mogło Laurze zaszkodzic.Ale chyba nawet nie poczuła,może chlupotnęła lekko w wodach swych.Juz teraz jak Kaukaziek bedzie biegał rozbrykany to musze miec oczy szeroko otwarte.....Wiem ze tego nie chciał,za pozno mnie zauwazył i nie wyhamował.
Hehe w połowie trasy leżałam na boczku na łączce na kurtce Tza bo mnie kręgolek rozbolał a obok Kaukaziek tak samo zmęczony ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Dobranoc dwupaki
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Hej! Wróciliśmy właśnie z kina. Mocny film ten Układ Zamknięty. Masakra, że coś takiego w Polsce ma miejsce. Ale dupsko mnie boli od siedzenia, każdą możliwą pozycję w kinie zajmowałam, Filip śpi... Mógłby dać znać, że jest ok. Dziś go umordowałam sprzątaniem. Siebie z resztą też. No nic, zjem jeszcze monte i jabłko i czas spać
Ponadrabiam w międzyczasie.
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Tez lece zaraz do lozka.
Poprasowalam ogromna ilosc Lali rzeczy, a potem maz wrocil, wiec wylaczylam zelazko, i taka mnie slabosc dopadla, ze pierwszy raz w zyciu omal mu nie zemdlalam - duszno, mdlo, uderzenia goraca, mroczki, cisnienie jak na mnie niskie, bo 100/80. Na serio myslalam, ze wykituje. Na szczescie przeszlo gdy zawislam w oknie, ale dalej jest mi srednio . Plus robie sie glodna, a od jedzenia odrzuca moze sie zmusze do kromeczki zytniego z serkiem, bo nie zasne z pustym zoladkiem
|
#994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przelecialam Was tylko bo sie ciagle złe czuje. Prawie cały dzień przelezalam w lozku , próbowałam zasnąć ,ale nie szło. Zgaga mnie odbiła. Co zjadlam ladowalam w wc. Za oknem mega burze i deszcz.
Przez cały dzień zjadlam tylko wafle ryzowe jakbym na jakiejś diecie była ![]() Potem zachciało mi sie nalesnikow z serem i prosiłam Tz zeby mi pojechał kupił,ale mu sie nie chciało bo deszcz i burza ![]() ![]() Odwdziecze sie. Ja to k.mac stoję mu przy garach z tym brzuchem moze to moze tamto ,a mu sie nie chce pojechać ![]() Dobrze, ze w domu był ser biały to sobie z makaronem zjadlam i z jogurtem naturalnym,ale dalej czuje głód i mnie poty oblewaja. Tz teraz sie kaje przede mną i mnie smsami bombarduje. W d.go mam Cytat:
Grunt, ze jest zdrowa Moja babcia urodziła moja ciotke 6kg ![]() Cytat:
mama miala 20lat jak mnie urodzila.Ja wazylam 3700 i jestem kruszynka tzn.bylam bo teraz pod sloniatko podchodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja u siebie jeśli jakis sie przyblaka to łapie w klatkę i kastruje od razu , robię badania, szczepie i wypuszczam. Nie moge trzymać w domu niestety wiecej kotów bo moja sie gryzie z innymi. Poza tym dzikusy sie nie nadają do domu. No,ale zawsze wiem, ze juz taki czy taka sie nie bedzie rozmnażać. W Pl tez pomagam jednej dziewczynie z Mińska kastrowac koty. Ale niektórych mentalność jest taka, ze mi ręce opadają. Np.moja mama ma dwa koty jeden rasowy 7mcy , a kotka zwykła przybleda 8mcy. Juz mowie im zeby wzięli wycięli choć kotke bo bedzie problem, a mama, ze raz samica powinna mieć miot K.mac jak mnie takie zasciankowe poglądy dobijaja. A potem gada, ze kota nie wykastruje bo tez musi se polatac i pobzykac Czasami mysle,ze mnie zamienili w szpitalu naprawde. W USA jest tyle pseudohodowli pitbuli , ze głowa boli. Hoduja te psy wiadomo na walki psów. Wystarczy ogladnąć AimalPlanet "policja dla zwierząt w Huston" poprostu nóż mi sie w kieszeni otwiera, a potem setki tysiące tych biednych przerazonych zwierząt sa usypiane bo nikt nie zaadoptuje takiego psa ktory sie rzuca na inne psy, zwierzęta , dzieci. I naprawde podziw dla tych ludzi jak pracują nad zwierzakami i niektore udaje sie oduczyc agresji, niektore psy sa tak słodkie a jak przyjdzie do karmienia to moga zagryzc za jedzenie i trzeba uśpić. I to wszystko przez ludzi.Cytat:
kocham zapach takich maluszkow ![]() Trzymam kciuki za wizytujace mamusie i gratuluje nowych tygodni ![]() Lece pod kolderke bo pioruny walą z każdej strony. W USA burze sa mega wielkie w porównaniu do tych w Pl jest teraz 9:40pm , a maja walić do 3am i wtedy ma byc kumulacja i najwieksza burza. A ja sie boje bardzo :/
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-04-18 o 04:45 |
|||||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() druga się melduję na posterunku. Samantha, współczuje zgagi. Teraz u mnie trochę lepiej ale przeszłam już w tym temacie sporo. Ze swoich doświadczeń mogę polecić lekkie jedzenie, któe jak najkrócej zalega w żołądku, zamiast 2 kanapek zjedz jedna a za troszkę druga. Jem malutko mięsa (prawie wcale) bo mi zalegało w żołądku i potrafiłam dzięki temu nie jesc parę łądnych godzin bo nie mogłam. Rezultat: jeszcze więcej kwasów mnie zalewało... Oliath, kiedyś którejś z nas podawałaś co z kosmetyków będziesz miała dla Lilo. Możesz jeszcze raz to napisać, bo jak zaczęłam się przekopywać przez nasze ploty to mi ręce opadły Karolajn, się zastanawiam ile moje może już ważyć. To dopiero będę wiedziała 15 maja... w każdym razie rośnie Twoja Kruszynka zdrowo
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-04-18 o 05:50 |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami w ten sliczny wiosenny poranek
Trzymam kciukasy za Wizytujace dziewuszki i gratuluje rozpoczetych tyhodni.
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam czytać składy kosmetyków dla dzieci i spanikowałam. Wg wyprawki od kuzynki to ja powinnam wykupić pół apteki Powiedz mi, czy jeśli powiedzmy zdecydujemy się na Pampersy to chusteczki muszą być tej samej firmy? |
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się z bólem głowy, wstałam z bólem głowy
![]() To chyba od tego wczorajszego lenistwa, dziś się poprawię
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jesli sie nie myle, te z Lidla maja jeden z najlepszych skladow. I jeszcze sa swietne tanie QUANTI w supermarketach - te z kolei boooosko pachna. A pieluszki Toujours to jedyne tanioszki, ktore nie uczulaly i nie odparzaly Lali, i nie zbijaly sie w ogole w grudy. Jakosc spokojnie porownywalna z Pampers
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry,ale jestem mega otumaniona dzis. Najbardziej mnie wkurza,ze te wszystkie leki na zgaga smakują okropnie jak bym jakas ścianę jadła :/
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)ita83 (połówkowe), mela1234, d0tkaaa, magdalennne ![]() Dotkaaa tu nas chyba wrabia z tymi wizytami, ale niech ma te kciuki, zapewne nie zaszkodzą
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
A kupujecie moze podgrzewacz do chusteczek? Ja zamowilam,ale jak mi nikt nie kupi to nie wiem czy sama to kupić czy to jest takie potrzebne
![]() Oliath - a jakie ma działanie zasypka z mąki? U nas nie ma juz tych baby powder bo położna mówiła,ze to średniowiecze i ze wystarczy sam np. Sedocrem,ktory uwielbiam i sama używam po goleniu
|
|
#1004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dietetyczka powiedziała mi, że w takim razie lepiej dla mojego zołądka przerzucić się na lekkie rybki niż jeść mięso bo będę "cierpieć".Najlepiej jeść potrawy lekko strawne, wyłączyć kawkę (popijam z mlekiem delikatną rozpuszczalną), mocne herbaty, zielona też wysusza śluzówkę. A leki na zgagę??? Ani jeden, a stosowałam też trochę przed ciążą nie byłdobry. Wszystkie to fujstwo do kwadratu ![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
Kuzynka mnie nastawiła, że powinnam mieć wszystkie kosmetyki jedej firmy, żeby wiedzieć jakby co, co uczuliło Lokatorka. Kurcze, ale wkurza mnie takie podejście, że wszędzie mnie nastawiają, że dziecko może być uczulone na to czy tamto. Rozumiem, ale przecież tak być nie musi. A po drugie: chciałam Nivea serie, na necie piszą, że dobre, Sroka pisze, że badziew. Że najlepszy Hipp, albo Babydream. Babydream osobiście mnie nie przypadł do gustu (szampon wysuszał włosy, oliwka skórę, reszty kosmetyków profilaktycznie już nie stosowałam, co by się nie dobić ). No i co ja biedny żuczek-biedronek mam począć?Kupować Nivea? Kupować Papmers na rozruch kanalizacji Lokatorka, a potem przerzucić się na Lidlowskie? Boszzzzeeeee jakie to wszystko skomplikowane ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- aaaaa.... już sobie przypomniałam co miałam napisać parę dni temu w sprawie Margosi i braku USG na wizytach... Ja też mam lekarza bez USG, Usg mam oddzielnie - 3 planowe w czasie ciąży, u świetnego gina-położnika-genetyka Fakt, rzadko widujemy się z Lokatorkiem, ale gin jest mój od kilkunastu lat, zna mnie od dooopy strony włacznie z psychiką więc wolę tak, a Lokatorka to ja będę oglądać 24 h na dobę od lipca
|
|||
|
|
|
#1005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki,
zmywamy się do przedszkola Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do mąki / zasypek - nam się latem przydały - Norbert dość mocno się pocił i zasypywałam mu paszki, pachwinki, załamania skóry pod kolanami, szyję Sudocrem też będę miała, choć jego skład jest dyskusyjny |
|||
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usg to właśnie mam identycznie ![]() Cytat:
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Uciekł mi autobus musiałam zrywać męża, by mnie odwiózł spóźniłam się do pracy Założyłam pierwszy raz w tym roku adidaski i mam chód jak krowa Zaraz szybciorem Was nadrobię, bom ciekawa jak tam po wizytach No i pewnie znowu będę dziś zacofana, bo szykuje się w pracy sporo roboty..blech |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Idę sobie łyknę panadolu, bo coś mi nie chce przejść ten ból głowy
![]() I muszę się w końcu wybrać do US Bo dawno mnie tam nie widzieli
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w słoneczny poranek
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kawy tez nie pije. Jak mam pic rozpuszczalna to wole w ogóle. Herbatę owszem, ale tez rzadko bo czesciej pije jakas tam dla ciężarnych specjalna. Nie wiem od czego to? Do tego macie czasem takie cos,ze bierze Was taki jakby bolo ciarki co przechodzi po plecach i czuje jakby taki skurcz w plecach, zwłaszcza w kregoslupie na dole? Wybierz Babydream/ Hipp. Nivea naprawde nie jest dobra skladowo. Cytat:
Ale wlasnie uwielbiam widzieć ta pomoc tych ludzi. Jak jakis pies czy koń przychodzi skóra i kości, a wychodzi wspaniale zwierze ![]() Ja jestem w połowie 6tego,ale żołądek mam wysoko i czuje duzy ucisk. Nie moge juz nosić zwykłych stanikow bo mnie cisnal :/ To jak cos to mąki użyje jak Oliath ![]() Tak wiem Sudocrem jest niby dobrym, ale ma parafine i nie wiem jak niektore dziewczyny to kładą na twarz jako super środek na tradzik ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Ah zdroszcze Wam tych lumpkow jakie świetne ciuszki U mnie widziałam jeden,ale takie szmaty, ze chyba naprawde dla bardzo biednych ludzi i bardzo starych . Dla dzieci nic nie widziałam. Choć w sumie u nas w zwykłym sklepie ubranka nie sa drogie,ale duzo ubrań sobie na ciaze kupiłam używanych na ebay'u za bezcenn
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, no z tymi stanikami to ja mam koszmar... 28 tydzień, brzuch wysoko a ma być wyżej. Cisną mnie akurat jak żołądek i żebra. Już zaczynam stawiać krzyżyk na nie i pal sześć co będzie z cyckami to będzie. Nie daję rady nawet w miękkich.
Co do bólu, ja mam takie coś, że w pewnym momencie brak mi tchu, jakby jelita mi ściskało i przechodzi. Skurcze to nie są, raczej ucisk na przeponę, jelita, ogólnie bebechy przy "turlaniu" się Lokatorka. no i jak dlugo siedze albo opróznie pecherz to mnie ciagna na dole wiezadła. Ledzwiowy tez daje o sobie... a tu jeszcze 2,5-3 miesiace Mierzam ku Hippowi, i może na próbę kupię jeszcze cośz tego babydreama, tanie jest, spróbuję jak na mnie podziała, choć wiadomo, dziecko może inaczej reagować jak matka ![]() Ja jakoś nie mam kiedy się wybrać do lumpka. Może w przyszłym tygodniu... teraz to ja chce jakąś kiecke-namiot sobie poszukać, moze na all? Na upały przy domu by się takie coś przydało. Mama mi ostatnio przyniosła bawełnianą, ale mam nadzieję, że ja tyle do konca ciązy nie przytyję bo ona na 3 cięzarne razem wziete by wlazłą
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-04-18 o 07:37 |
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
Marysia w nocy ok, to teraz ma biegunke. Oby sie to juz dzis skonczylo Co do kosmetykow ja najpierw uzywalan Nivea Baby, a teraz przerzucilam sie na Rossmanowskie, bo kumpela biegla w tych sprawach powiedziala ze maja najlepszy sklad. Ja pieluszki i chusteczki na poczatek zaczne Pampers, ale jesli bedzie OK to przejde na Dady jak z Marysia zrobilam. Wogole musze jeszcze tyle rzeczy kupic wszystko zostawiam na maj. Do pupki mialam sudocrem ale bepanthen tez dobry. ![]() Jem sniadanko wlasnie
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamcie
![]() Dzis spalam tak sobie, chyba dlatego, ze naczytalam sie wczoraj o tych krazkach itp. na szyjke i w nocy mi sie to snilo ![]() Trzymam kciuki za wizyty |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Hejooo
![]() U mnie dziś pięknie świeci słońce i ma być 24 stopnie ![]() Proszę trzymajcie kciukasy żeby dzidzia się ujawniła, o 9 mam USG
|
#1016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,ale nie daje rady bo tak mam jak piszesz. Nawet czasem ucisk samych cyckow mnie wkurza Z Babydream to była fajna historia. Jak byłam w Pl to kupiłam sobie worek Pl kosmetyków najwiecej wlasnie Babydream i Alterra i uwielbialam tez szampon dla dzieci Babydream i stał u mnie na półce w łazience i Tz mowi do mnie "to jakas aluzja na dziecko?" A ja na to, ze "nie czemu, lubie ten szampon" My wcześniej staraliśmy sie 4lata ponad i dosłownie po mcu okazało sie , ze jestem w ciazy ![]() Mowie Wam Babydream jest szczęśliwy i leczy bezplodnosc ![]() Omg! To mi tesciowa swoje kiecki jakieś dała, a ona jest b.szczupla i ma malutki biust to gdzie ja w taka kiecke z moimi cycami, ale co tam moge z wywalonymi lazic bo ona lubi ciężarne. Sama nigdy nie miała dużego brzucha i zyczyla mi jak najdluzszego chodzenia w ciazy. Chyba ja popi*** ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana, przed pracą
![]() któras pisała o zgadze, i ja właśnie ostatnią noc miała okropną z tego powodu. zgaga co chwilę i nic nie pomagało. myślałam, że zwymiotuje, ale jakoś sie trzymałam do rana. eh |
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

. Plus robie sie glodna, a od jedzenia odrzuca
moze sie zmusze do kromeczki zytniego z serkiem, bo nie zasne z pustym zoladkiem 

mama miala 20lat jak mnie urodzila.

jak bym jakas ścianę jadła :/

musiałam zrywać męża, by mnie odwiózł
wszystko zostawiam na maj. Do pupki mialam sudocrem ale bepanthen tez dobry.
12.06.2010