![]() |
#2821 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
Dziekuje za namiary,szukam mocno,nie wiem czy nie bede zamawiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=dolceana;40250662]Dziewczyny, a gdzie zamawiacie winetki?
Ja szczerze powiedziawszy myślałam, że zrobię je sama... tak samo tablice z listą gości i stolikiem. Mam jeszcze pytanie dotyczące bukietu i fryzjera. Jeśli chodzi o kwiaty- to czy znacie jakąś fajną kwiaciarnie, która robi ładne ale niekoniecznie drogie bukiety? (mam 5 dróżek ^^ ). Zastanawiam się czy kupować te kwiaty w Krakowie... bo tu niestety jak słyszą ślub to ceny są 2x wyższe niż normalnie... (Najlepiej przekonałam sie przy obrączkach, gdzie w Krk Pani nam powiedziała 2400 zł a poza Krk kupiliśmy te same za 1500zł o.O ) Ja polecam Pania Anne Fudali kwiaciarnia Ładne Kwiatki. Robi piekne niepowtarzalne bukiety przede wszystkim ze świeżutkich kwiatow i jest elastyczna cenowo. Ja zamawialam kilka razy bukiety okolicznosciowe i zawsze byly wyjatkowe! Bede u niej tez zamawiala cala oprawe kwiatowa na swoj slub, juz mam termin na 2014 zaklepany. Jesli chodzi o cenę to mysle, ze mieszcza sie w kategorii sredniej za wysoka jakos. ![]() Kto chce namiary podam na priv'a. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [QUOTE=extassy;36428634]https://www.facebook.com/studio.ladne.kwiatki/photos sama moge polecic kwiaciarnie ŁADNE KWIATKI ![]() O wiedzialam, ze gdzies juz widzialam post, w ktorym ktos polecal no i znalazlam! ![]() Podpisuje sie pod tym prace cudowne, jakosc bardzo wysoka, co do cen to nie wiem jakie dla kogo sa wysokie bo ja licze sie z cena bukietu w granicach 250-300 max jeszcze do konca nie zdecydowalam z jakich kwiatow, ale na pewno z roznych, chce taki mix kwiatowy. A druhny mysle 50-80 zl max 100, ale chce zeby mialy bukieciki, albo bransoletki....to jeszcze do przemyslenia, zobacze jakie sukienki wybiora i zdecydujemy. Do przyszlego roku jeszce mam troche czasu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- mi też się bardzo podobał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2825 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny
![]() Co do kwiatów to udalo mi sie znalesc fajna nowa pracownie bo dziala dopiero od roku i dostalam promocje ze place za same kwiaty a usluga jest za free w zamian za fotki dekoracji wiec tu mi sie udalo bo jak slysze ze na bukiet ktos chce dac 300zl to dla mnie to juz przesada bo jaka marze ktos narzuca skoro taka cena? masakra!! Najdrozsze chyba sa storczyki ktore i ja mam w bukiecie ale to i tak jest max 100zl za duzy bukiet? no ale ok to moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Raczkowanie
|
Cena 100 zł za bukiet brzmi jak z kosmosu.
Nawet jeśli jest to młoda firma na rynku to prowadząc kwiaciarnię ktoś powinien mieć kurs florystyczny. Widziałaś zdjęcia bukietów które robi ta firma? masz pewność, że zrobią dokładnie taki jaki chcesz i wytrzyma cały dzień? Ja kupowałam bukiet u pani Agaty Bobrowicz. Był nietypowy i tylko ona podjęła się wykonania. Płaciłam półtora roku temu ok 200zł. ( z róż) O ile dekorację sali- kościoła powierzyłabym firmie która jest niedługo na rynku ( taka z pewnością będzie chciała się pokazać więc zrobi wszystko staranniej) to nie pozwoliłabym robić bukietu ślubnego i to w takiej cenie w dodatku! Przecież przy robieniu bukietu czy dekoracji zawsze trzeba brać poprawkę, że jakiś kwiat się zniszczy i trzeba go wymienić na nowy. Znam ceny z giełdy kwiatowej na bieżąco i bukiet ze storczyków za 100 zł brzmi nierealnie- chyba, że będzie w nim tylko 1-2 storczyki a reszta to inne kwiatki. Sama prowadzę firmę i wiem, że końcowy produkt (tutaj bukiet) to nie tylko koszt kwiatów ale także dodatków, materiałów jakie się zużywa przy wykonywaniu, paliwo, zus itd. Wątpię by ktoś policzył za same kwiatki i nie miał na tym choćby minimalnego zysku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Przyczajenie
|
Sorry Zaczarowana 18, ale ja nie zamierzam ryzykowac dla jakiejs nowej pracowni, ktora nie ma zadnego doswiadczenia i nic nie potrafi zrobic! czy Ty wogole wiesz jak dziala pracownia? Bo ja juz na wlasnej skorze sprawdzilam! pracownia pracuje jak ma zlecenie...tzn nie robi czegos jak nie ma zamowionego...jak zadzonisz to nie ma zadnych kwiatow j nic ci nie pokaze. A daje Ci niska cene za zdjecia? watpie...za darmo to jeszcze mnie przynajmniej nikt nic nie dal! jak liczy Ci tak malo to na pewno jest gdzies haczyk...jakie ma doswiadczenie jesli jest od roku...i co Ci moze pokazac ze swoich prac...skoro nie ma zdjec i nie robila ślubow...Kradnie zdjecia innym kwiaciarniom? I jaka masz gwarancje, ze zrobi Ci tak jak widzialas na zdjeciu?
Ja nie podjelabym takiego ryzyka dla paru zlotych oszczednosci! I jak juz Samiramis wspomniala taka pani powinna miec kurs florystyczny i to pewnie podstawowy nie wystarczy zeby zrobic dobrze bukiet slubny....nie mowiąc juz o innych elementach dekoracji. Ja nastawilam sie na bukiet do 300 zl bo mi na nim bardzo zalezy, bede go miala na kazdym zdjeciu i musi byc wyjatkowy i przede wszystkim mi sie podobac bo powtorki z zaslubin nie planuje! Sukienke chce kupic w granicach 3000 i okolo 10% wartosci sukienki mam zamiar przeznaczyc na bukiet...taka mam strategie! Dlatego z rozmyslem wybieralam florystke i sprawdzilam ja przy innych okazjach i polecilam Wam sprawdzona kwiaciarnie. Margarite przy jubilacie tez odwiedzilam, ale to co oni robia to zupelnie nie w moim stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Raczkowanie
|
ooo widze ze wywołalam ogole poruszenie moim wpisem hihi w woli wyjasnienia bukiet bedzie z niewielkiej ilosci storczyka tajlandzkiego a reszta to frezja i roza oraz liscie i trawa wiec stad taka cena no i nie jest zbyt duzy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Raczkowanie
|
Możesz wkleić zdjęcie bukiety który ta "pracownia" ma zrobić? lub jakiegoś podobnego.
Powiedzmy sobie szczerze- idąc do kwiaciarni nie pytamy ile lat działa na rynku a sam "staż" działalności jeszcze nie daje gwarancji, że bukiet będzie wykonany dobrze i solidnie- zawsze kwiaciarnia może zmienić pracowników itp. Różnie bywa. Sama od niedawna zajmuję się poniekąd dekoracjami ale mówię klientkom/ koleżankom że mogę wykonać to, to i to- a bardziej skomplikowane rzeczy zamawiam u profesjonalistów którzy bukiety robią od lat i mają do tego odpowiednie przygotowanie. Fakt- mogłabym zrobić komuś bukiet ale wątpię czy byłby tak fantazyjny jak kogoś kto w temacie siedzi od 10 lat. Dlatego tego nie robię. Na własny ślub zamawiałam bukiet u sprawdzonej osoby z dobrymi opiniami itp- i co się okazało- bukiet był taki jak chciałam (z płatków róż) ale nie był trójwymiarowy tylko płaski. Owszem był piękny i na zdjęciach prezentował się pięknie (po 2 latach nadal się trzyma ususzony). Widziałam też dekorację tej samej florystki (mega drogą) i niestety byłam rozczarowana w jaki sposób była wykonana. Kompletnie nie była warta swojej ceny. Nie ma reguły- ktoś może być bez kursów i mieć talent do tworzenia bukietów czy dekoracji kwiatowych a ktoś nawet po 10 kursach może kompletnie nie mieć wyczucia. Co myślicie o zamawianiu kwiatów czy dekoracji wykonywanych przez mężczyzn? Spotkałyście się z takim przypadkiem w ogóle? Edytowane przez samiramis Czas edycji: 2013-04-14 o 15:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |
BAN stały
|
Tak jak napisałaś nikt nie ma na twarzy napisane ile pracuje w branży i z wielu czynników składa się jego praca. Cena za kwiaty moim zdaniem zależy od wielu czynników, po pierwsze od rodzaju kwiatów, ich ilości i dodatków. Jak ktoś wcześniej pisał że 300zł za bukiet to norma ja tyle nie zapłaciłam... bo mój bukiet nie był ogromny, więc i ilość kwiatów nie była duża. Ale nie ukrywam że cena za całość zrobiła się nie mała ale na każdym stole była kompozycja plus bukiet dla dróżki i jakieś drobne rzeczy.
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Raczkowanie
|
Pytałam o mężczyzn-florystów, ponieważ mój mąż ma straszną zajawkę na pracę z kwiatami i marzy o własnej kwiaciarni i sprawdzamy teren czy w ogóle kobiety chciałyby kupować u mężczyzny kwiaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mnije jednak- Polska to kraj pełny utartych stereotypów i tak jak w przypadku pielęgniarzy (a przeciez ta praca wymaga czasami niezłej pary) krążą bardzo niemiłe slogany (;
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli pokaże, że to jego pasja, że potrafi to robić i chce, to na pewno klientów znajdzie ![]()
![]() |
#2836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super pomysł na biznes szczególnie ,że go to pasjonuje ! Po za tym mężczyźni okazują się najlepszymi fryzjerami, kucharzami itp. więc może jako florysta też okaże się najlepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zadomowienie
|
Gdzie kupujecie obrączki? możecie polecic jakieś mniejsze salony jubilerskie z obrączkami w dobrych cenach
![]()
#2838 |
Raczkowanie
|
najlepiej zapytaj wujka Gógla o "obrączki kraków" i już masz całą wiedzę , strony, adresy, telefony
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 |
Raczkowanie
|
Mężczyzna w branży kwiatowej jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
Ale ja pytam czy możecie polecić, któryś salon. Umiem znaleźć salony jubilerskie w Krakowie
#2842 |
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy ale nie w Krakowie, tylko w Myślenicach, w art gold, zapłaciliśmy jakieś 1200 zł ale to było w 2010 roku pod koniec, mamy mieszankę białego i żółtego złota. W sumie tam większość biżuterii złotej czy srebrnej kupujemy i zadowoleni jesteśmy zawsze.
#2843 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, polecam Wam jubilera FROART na gołębiej, robi obrączki głównie na zamówienie. Piękne wykonanie, a ceny ma dużo niższe od sieciowych salonów. Nasze obrączki z platyny wyszły ponad 3 razy taniej niż proponowano nam w aparcie!! Później kupowałam tam jeszcze biżuterię ślubną i również jestem zadowolona. Także zajrzyjcie tam, może Wam również przypadnie do gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie i za ile kupujecie wódkę ?
#2846 |
Zakorzenienie
|
ja kupowałam po14,99wyborowa ale to po znajomości
![]()
![]() |
#2847 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wroclawskiej na przeciwko dr irena eris jest monopolowy, w kazdy wtorek jest -10% dla studentow ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Rozeznanie
|
Jeszcze się zastanawiamy nad tą hurtownia i jakimś mniejszym sklepem, chodzi o to, żeby zwrócić to co zostanie, bo na pewno zostanie, a na wszelki wypadek wolimy wziąć więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż mówi, że jedna obowiązkowo musi zostać na pępkowe drugiego dziecka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.