Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 13:47   #1141
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Asiunia Śliczne zdj
Jakoś sobie Ciebie wyobrażałam inaczej hehe znamy się tylko po nazwach użytkownika ale zaraz każdy pewnie sobie wyobraża tą 2 osobe...ja myślałam że jesteś blondynką ciemną blondynką z włoskami do ramion hihi
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:53   #1142
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

a ja dziś wychodzę !!
mam dość siedzenia w domu, katar już coraz mniej dokucza, mogę swobodnie raczej oddychać więc idę na ćwiczonka do SR

patrze przez okno jak ludzie chodzą i widzę, ze w bluzach, ale ja się boje jeszcze, chyba założę płaszczyk, najwyżej będę głupio wyglądać, ale co mi tam w ciąży jestem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:03   #1143
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mi z mlekiem zupelnie nie po drodze w tej ciazy tzn. wiem, w jakiej postaci by mi weszlo nie litr, a ze dwa albo lepiej WHITE RUSSIA - Malibu z mlekiem

Nie lubię kokosów więc malibu u mnie odpada.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko dobrze
A kiedy jakieś USG masz i dowiemy się co u Ciebie w brzuszku rośnie?
Na 6 maja chyba się umówiłam na USG, ale teraz w weekend w CH jest u mnie darmowe 4D i chyba uparcie stanę w kolejce! Już się z tatą umówiłam, że mu Małgosię podrzucę (bo mój mąż szaleje teraz traktorem po polach) więc raczej 90% że tam będę.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A z mlekiem u mnie średnio... Czasami wypiję, ale nie w takich ilościach na pewno. Z resztą to sklepowe mleko niewiele ma wspólnego z mlekiem, a krowiego nie wolno.
Kochanie, sklepowe to też krowie Jedynie przetworzone. A takie świeże można byleby było przegotowane. I chyba będę męża do sąsiada wysyłała po takie mleko bo u nas cielaki wszystko wypijają, poza tym krowy wolny wychów mają więc wydoić się ich nie da bo pół dzikie są i uciekają.

Dzwoniłam do szkoły rodzenia, pani mnie zapisała i poinformowała, że potrzebują 5 pań, żeby zebrać komplet i wtedy oddzwaniają i umawiają na konkretny termin. Ja jestem czwarta więc jeszcze 1 pani i będzie komplet. Już nie mogę się doczekać.

Ok idę sadzić bratki z Małgosią bo się doczekać mała nie może
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:05   #1144
Myszolka91
Raczkowanie

Witam sie w tym cieplutkim dniu dzisiaj idziemy ogladac mieszkanko i mam nadzieje ze przypadnie Nam do gustu.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:19   #1145
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, dopiero wstałam
Pobijam ostatnio wszelkie możliwe rekordy, ale dzisiaj to przesadziłam
Robię kawkę i zabieram się za nadrabianie
poszalalas

Jem lunch w pracy, dzisiaj skromnie bo tylko jabłko, ale jakże pyszne.
U mnie chyba lunie deszcz bo sie dziwnie ciemno zrobilo...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:24   #1146
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

wy tu tak gadu gadu o szkole rodzenia a ja juz jestem zapisana do szkoly rodzenia i nie wiem kiedy sie u mnie zaczyna
ale zadzwonilam i sie pytalam sie o to czy bede mogla przychodzic z Wiktoria i sie okazalo ze tak ale mamy po 20 dostac smsa z miejscem spotkan i idziemy do grupy takiej zeby byly inne dzieci

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:33   #1147
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Ale pogoda!!!!!!!! Nawet Margosi nie udało się słońca wygonić

Jedno jest pewne... Do jesieni nie wychodzę z domu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:38   #1148
magolina
Wtajemniczenie

Zjadłam obiadek, obejrzałam zaległe odcinki Na wspólnej i Lekarzy, poleżałam a teraz wracam do porządków
znów chodzi za mną arbuz Tż musi podjechac po pracy do Biedry i mi kupić, wczoraj zjadłam połówkę i dzisiaj jak kupi pewnie też wszystko pochłone.....uwielbiam:lo ve:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem.
Byłam u gina, zbadał mnie i wszystko ok. Pytałam o te kopniaki tak bardzo nisko więc zbadał mnie dodatkowo na 2 palce, uprzedzając wcześniej, że będzie bolało. Ale stwierdził, że jest ok. Jak zwykle pytał czy coś jem bo nie widać! A ja pożeram takie ilości, że mój mąż kiwa głową
Dostałam skierowanie na USG i morfologia z moczem. Ale przed wizytą mam to zrobić w maju.
Wracając kupiłam ogórki gruntowe i będę robiła małosolne z podanego tutaj przepisu (przepraszam nie pamiętam kto podawał ), no i wstąpiłam na rybek i kupiłam 6 sadzonek bratków takich malutkich miniaturek co się rozrastają. Zaraz jadę po Małgosię to ze mną powsadza. Tylko myślę, czy do doniczek na ganek, czy na skalniak. Jeszcze będę dokupywała bo to stanowczo za mało, ale coś już musiałam mieć bo mi tęskno za kwiatkami..
Czy wy pijecie mleko? Właśnie pochłaniam 2 szklankę. Wyczytałam w mądrej mamowej gazecie, ze powinno się pić 1 litr dziennie . Tyle nie dam rady choć niesamowicie mi ono wchodzi!
Za wizytę ja mleka pijam/jadam tylko tyle co w owsiance co drugi dzień i do kawki. Generalnie nie przepadam.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ja juz po wizycie
wszystko jest w jak najlepszym porzadku i dzidzia rosnie jak szalona - wazy juz 495gramow

pleas nie zostala potwierdzona jak to na irl przystalo - a mnie sie raz wydawalo ze widze siuraka a raz ze go nie ma
wiec juz sama nie wiem czy wierzyc usg z 17 tyg czy mam sie szykowac na NIESPODZIEWAJKE
najważniejsze, że dzidzia rośnie i jest zdrowa a czemu nie potwierdzają płci??

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

tż wychodził do pracy i nie dał mi buziaka, był na schodach już..i do niego powiedziałam gdzie buziak, ale nie zwrócił na mnie uwagi
za chwilę dzwoni domofon
ja:słucham
tż: cmok
tak mi się ciepło zrobiło
Mała rzecz a cieszy

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w tym cieplutkim dniu dzisiaj idziemy ogladac mieszkanko i mam nadzieje ze przypadnie Nam do gustu.
Powodzenia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:46   #1149
stokrotka24
Zakorzenienie

Asiunia ślicznie wyglądałaś, ładna z Ciebie kobieta

ja znowu tylko na chwilę, po tej glukozie byłam tak zmulona, że 2 godziny spałam, teraz byłam na chwilę u mamy, gorąco u mnie jak latem i ciężko się idzie w takim słońcu. Teraz trzeba robić obiad dzisiaj gulasz i kasza gryczana. Nic mi się nie chce, padnięta jakaś jestem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:46   #1150
fiazo
Zakorzenienie

zbieram się na zajęcia, ale się cieszę, że posłucham ciekawych historii położnych-u mnie zawsze wesołe zajęcia
potem idę do siostry na ploty
do wieczorka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:48   #1151
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Na 6 maja chyba się umówiłam na USG, ale teraz w weekend w CH jest u mnie darmowe 4D i chyba uparcie stanę w kolejce! Już się z tatą umówiłam, że mu Małgosię podrzucę (bo mój mąż szaleje teraz traktorem po polach) więc raczej 90% że tam będę.
Jakby u mnie było też ustawiałabym się w kolejce
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:51   #1152
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jakby u mnie było też ustawiałabym się w kolejce
W Krk będzie chyba 18 maja... ale nie wiem czy będzie mi się chciało stać w tej kolejce

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 14:57   #1153
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Zjadłam obiadek, obejrzałam zaległe odcinki Na wspólnej i Lekarzy, poleżałam a teraz wracam do porządków
znów chodzi za mną arbuz Tż musi podjechac po pracy do Biedry i mi kupić, wczoraj zjadłam połówkę i dzisiaj jak kupi pewnie też wszystko pochłone.....uwielbiam:lo ve:

Za wizytę ja mleka pijam/jadam tylko tyle co w owsiance co drugi dzień i do kawki. Generalnie nie przepadam.

najważniejsze, że dzidzia rośnie i jest zdrowa a czemu nie potwierdzają płci??

Mała rzecz a cieszy

Powodzenia
nie potwierdzaja plci bo taka jest polityka szpitala - bo usg nie daje 100% szansy - no coz ja sie juz nawet oswoilam z imieniem Ziomek a jak dziecko bedzie plakac z powodu imienia to wysle go do madrego tatusia ktory to imie wymyslil - a w razie czego bede was miala na swiadkow ze tak bylo
Stary 2013-04-18, 15:02   #1154
Oliath
Zakorzenienie

Czas na szybka kawke z mleczkiem (w biegu) i lece do Lali na przedstawienie.
Plan jak dotad wykonany na 200% tylko prasowanie na boku, mam uraz po wczoraj

I po raz piewszy w ciazy NIE jestem glodna, o sniadaniu tylko, a normalnie juz bym miala obrobione drugie sniadanie, trzecie sniadanie i obiadek Dziwne.

Do zobaczenia wieczorem, brzuchatki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:12   #1155
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wlasnie spojrzałam na termometr. Jest u nas 24 stopnie
I chyba z tej okazji w końcu ładnie pije, bo juz dwie szklanki mineralnej za mną i herbatka z rana
Jeszcze godzinka i do domu. Miałam w planach iść na miasto ale jakoś ochoty brak. Chyba zasiade ze slonecznikiem na balkonie i będę sie relaksowac

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:13   #1156
mela1234
Zakorzenienie

Wystawiłam sobie router za okno i siedzę sobie na tarasie.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:17   #1157
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

I niczego z tego nie mogę nawet spróbować
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:22   #1158
ita83
Wtajemniczenie

dziewczyny mam glupie pytanie:

ILE entymetrow MA TAKI ZWYKLY PRZEWIJAK DLA DZIECKA???

chce kupic komode i musze miec pewnosc ze bedzie wystarczajaco szeroka zeby polozyc na niej przewijak
Stary 2013-04-18, 15:25   #1159
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Gabi mi stracha napędziła niezłego,już myślałam o pojechaniu na IP,bo od wczoraj rano praktycznie zero znaków życia. Wiem,jestem panikara,ale naprawdę strasznie się bałam bo nawet na słodycze niereagowała,co zazwyczaj robi. Ale przypomniałam sobie że zawsze mnie kopała przy głośniejszej muzyce i niedawno puściłam głośno Rammsteina i wygląda na to że się obudziła Kopie tak że przez brzuch widać znów,co za ulga

Asiunia Wszytskiego dobrego na nowej drodze życia! A zdjęcie śliczne

magdalennne Daj znać co ci powie o tym kłuciu jak wrócisz

Trzymam za dzisiejsze wizyty. Korzystając z pięknej pogody (zamiast wziąć się w końcu za pracę mgr) idę dziś na grilla Pierwszy grill w tym roku,nie mogę tego przegapić, jak myślę o pysznościach z rusztu to odrazu
Stary 2013-04-18, 15:32   #1160
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny mam glupie pytanie:

ILE entymetrow MA TAKI ZWYKLY PRZEWIJAK DLA DZIECKA???

chce kupic komode i musze miec pewnosc ze bedzie wystarczajaco szeroka zeby polozyc na niej przewijak
juz wiem, juz wiem

Size H78, W43, D6cm.
teraz trzeba znalezc komode ktora to pomiesci - chcialam kupic malma z ikei - musze spr wymiary
Stary 2013-04-18, 15:33   #1161
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a ja dziś wychodzę !!
mam dość siedzenia w domu, katar już coraz mniej dokucza, mogę swobodnie raczej oddychać więc idę na ćwiczonka do SR

patrze przez okno jak ludzie chodzą i widzę, ze w bluzach, ale ja się boje jeszcze, chyba założę płaszczyk, najwyżej będę głupio wyglądać, ale co mi tam w ciąży jestem
Ja dziś w legginsach, sukience z krótkim rękawem i balerinach na bosaka Pięknieeee dziś!
Już po zakupach, samochód obmyty z brudu na myjni, tak mniej więcej go opiep**yłam, opona naprawiona, bo dziurka była i uciekało powietrze, a teraz idę zrobić muffiny i zabieram się za szafę. Buziaki!

Asiunia! Ślicznie wyglądaliście! Ale wyobrażałam sobie Ciebie jako drobniutką blondyneczkę

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:38   #1162
sarna405
Zadomowienie

a u mnie w cieniu 27 stopni
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:41   #1163
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Kam do Was pytanko zy uzywacie.takich zwyklych maseczek do twarzy czy sa jakies specjalne dla kobiet ciezarnych . Bo mam maseczke nawilzajaca z orifamu i nie wiem czy mozna ja stosowac w ciazy

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 15:43   #1164
tweedledee
Zakorzenienie

Widzę, że wy wszystkie dzisiaj takie pracusie, tylko ja taki nieogar
Ale była rekompensata, pomyłam okna, sprzątnęłam cały balkon, wyprałam koc, ogarnęłam siebie, czekam tylko aż włosy przeschną, to skoczę do lidla -> leczo tak za mną chodziło, że aż dzisiaj będzie Jedyny obiad, jaki mogę zaserwować tż, który jest w miarę wygodny, bo biedak znowu koło 22 będzie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Co do temperatury - nawet mnie nie dobijajcie, ja i bez ciąży dość ciężko znoszę upały - teraz pewnie będzie lekka masakra. W dodatku nie mam na stanie żadnych zwykłych leginsów, tylko te swoje lekko ocieplane, no i baletek tutaj we wro też nie mam - nie zdążyłam kupić w kozakach latać nie będę, ale te półbuty, które mam też są całkiem ciepłe... nic to, będę do tego lidla "płynęła"
Stary 2013-04-18, 15:46   #1165
czerwony_balonik
Zadomowienie

malaczarnakejt Mam do ciebie pytanie,kiedy należy jechać na IP tzn po jakim czasie jak nie czuje się ruchów? Albo co w przypadku jak ruchy są dużo rzadsze i słabsze niż wcześniej-ile trzeba czekać,aż się poprawi?
Stary 2013-04-18, 15:50   #1166
lachryma
Zakorzenienie

kupujecie sztywne czy miękkie przewijaki?
mój będzie leżeć na komodzie i nie wiem jaki kupić.
Stary 2013-04-18, 15:58   #1167
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
malaczarnakejt Mam do ciebie pytanie,kiedy należy jechać na IP tzn po jakim czasie jak nie czuje się ruchów? Albo co w przypadku jak ruchy są dużo rzadsze i słabsze niż wcześniej-ile trzeba czekać,aż się poprawi?
wiem, ze pytanie nie do mnie, ale...

czym wyższa ciąża tym ruchy rzadsze, bo mniej miejsca jest.
zależy wszystko od ułożenia dziecka, jak się akurat okręciło.
czym więcej się denerwujesz i spinasz tym ruchy rzadsze.

wyluzuj!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja mam drewniany na łóżeczku, a na to taki miękki "gumowy" w prześcieradle na tym drewnianym.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Kam do Was pytanko zy uzywacie.takich zwyklych maseczek do twarzy czy sa jakies specjalne dla kobiet ciezarnych . Bo mam maseczke nawilzajaca z orifamu i nie wiem czy mozna ja stosowac w ciazy
ja uzywam tych co zwykle, moich ulubionych, sprawdzonych, nie kombinuje z nowymi.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a u mnie w cieniu 27 stopni
u mnie tez, ale niestety u mnie wiatr straszny. stół i krzesła mi po ogrodzie latają (drewniane!!!)

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-04-18 o 15:56
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:03   #1168
ita83
Wtajemniczenie

matko mam zacmienie umyslu - pomozcie
jesli przewijak ma H78, W43, D6cm
a komoda
Width: 80 cm
Depth: 48 cm
Height: 123 cm

to czy komoda jest ok na ten przewijak?????

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam zamiar kupic miekki przy pierwszym sie sprawdzil to przy drugim tez bedzie ok
Stary 2013-04-18, 16:04   #1169
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
matko mam zacmienie umyslu - pomozcie
jesli przewijak ma H78, W43, D6cm
a komoda
Width: 80 cm
Depth: 48 cm
Height: 123 cm

to czy komoda jest ok na ten przewijak?????
tak , przewijak mniejszy niz komoda jest.
rozumiem ze to D 6cm to po prostu grubosc przewijaka tak?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 16:05   #1170
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
podają, że po 28/30 tc powinno być te 10 ruchów w ciągu maksymalnie 2 godzin, ale w porze wysokiej aktywności ruchowej dziecka (czyli np z rana albo wieczorem czy po wysoko kalorycznym posiłku).
wiadomo, że każde dziecko może mieć bardziej leniwy dzień i mniej się ruszać.
a coś się dzieje? albo właśnie nie dzieje?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości