![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
Ktosiu, Nesko, Gucia, Kliwia
![]() Mona sto lat. Ja też mam problem z ubraniem, zakładam jej polarek , bo na kurtkę jest chyba za gorąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sciskam cie bardzo!!! ale dzis bylo goraco -mlody biegal w krotkim rekawku - dostal do przedszkola bluze ale mu laski zalozyly tylko bluzke bo bylo za cieplo.. potem mu nawet i bluzke ściągnelam bo poprostu lato ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
zawiodłaś mnie
![]() ![]() ![]() oddaje resztki moich akumulatorów! TŹ poszedł na kosza, ja piorę i poćwiczyłam. ![]() ![]()
#3214 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zakochało się w komunikacji miejskiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie było mnie tu chwile ![]()
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Tom tylko z daleka oglada autobusy, raz jechal jeden przystanek i plakal, ale bylo to dawno-trzeba znow sprobowac ![]() Mona - spóźnione życzenia urodzinowe ![]() scio - współczuje wizyty w szpitalu! to jest straszne ze mamy musza spac w takich warunkach... ja bylam 2 tyg z Tomkiem w szpitalu jak byl malutki i mialam mega szczescie ze mialam izolatke w ktorej mialam swoje lozko czesc jak ja lubie srody-wolne ![]() ale jak sie smieje moj maz-teraz mam godziny administracyjne jako vice dyr i siedze nad przedszkolnymi papierami,zamowieniami, stronami www i galeriami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Jestem wykończona... oczekiwaniem
![]() Wczoraj dostałam mega powera. Skończyłam szyć ochraniacz do łóżeczka, byłam na małych zakupach, posadziłam kwaitki na balkonie, nasmażyłam kotletów... i złapały mnie bóle takie a'la okresowe. Całą noc się meczyłam. Juz myślałam, że zaraz te bóle sie rozkręcą (bo praktycznie cały czas mnie bolało ale znośnie) i co... nic! Synek siedzi i tyle. ![]() A po dzisiajeszej nocy to ja nie wiem jak rozpoznam te bóle porodowe od zwykłych ![]() Na szczęście pogoda nastraja pozytywnie ![]() Mona wszystkiego najlepszego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Gold coś czuję, że to już niedługo! A bóle jestem pewna, że rozpoznasz
![]() ![]() poka pokrowiec? ![]() Kasia cieszę się, że środa chociaż nieco luźniejsza! ![]() Ktosik ale zrobiłaś przyjemność Marcelinie! Nie wiedziałam, że komuniakcja miejska może być tak lubiana ![]() źle mi. wszystko jest nie tak jak powinno. marnie widzę dzisiejszy dzień i kilka następnych.
#3221 |
Zakorzenienie
|
Gold poznasz, poznasz!
![]() ![]()
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Mam dość
![]() W poniedziałek było ok., we wtorek biegunka i wymioty, poszłyśmy do pediatry, zmiana antybiotyku na zastrzyki. Wczoraj ja dostałam jelitówki ![]() Do tego nic nie chce jeść ani pić. Boję się ze się znowu odwodni. Jak a mam pomóc mojemu dziecku. Patrzę na nią taką słabiuteńką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się!
![]() |
#3224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej jak masz skurcze wejsc pod prysznic/do wanny - jak sie beda uspokajac w wodzie beda mniej bolec beda coraz rzadsze to jeszcze nie to.. a jak beda mimo wszystko robic sie regularne albo silniejsze albo nie zanikac to to.. zreszta uwazam ze sie tego nie da pomylic ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tymi bólami może być tak, że są to pierwsze skurcze, albo przepowiadacze, tak mi się wydaje, ale na pewno nie wiem, bo mnie jak złapało to od razu konkretnie ![]() Na pewno rozpoznasz właściwe skurcze ![]() ![]() Cytat:
![]() Tulę mocno!!! Cytat:
Marcelina też nie chciała pić przy ostatniej chorobie i niestety wlewaliśmy jej na siłę strzykawką do buzi, innego wyjścia nie było, a przy gorączce czy wymiotach tym bardziej pić trzeba. Jeśli się boisz, że Agata się odwodni, to podałabym jej na siłę elektrolity i probiotyki. Bo nasze dzieci po prostu są dla siebie stworzone ![]() ![]() Dzień dobry! Od rana mam dobry humor.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
Ktosia na siłę czyli jak? Bo ja się boję, że się zakrztusi jak jej wleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Dużą strzykawką po troszeczku wciskając tłoczek. Najlepiej w pozycji siedzącej. Marcela płakała przy wlewaniu, ale sie nie zakrztusiła. Ten otwór od strzykawki wkładałam między ząbki. Wiem, że to brzmi brutalnie, ale lepsze to niż szpital i kroplówki.
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2013-04-18 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||||
Zakorzenienie
|
Gucia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gadaj co u się działo u Was?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz daję jej na siedząco i to trochę trwa, bo jej troszkę wstrzyknę w bok policzka, wyjmuję, wstrzyknę, wyjmuje- w ramach zabawy, bo ja ją smoczkiem drażnię wkładając jej do buzi i wyjmując z ekstra dźwiękami niczym wyjmowanie pendrive'a z usb ![]() My dziś na kolejnym szczepieniu byliśmy. Tylko trochę inaczej szczepienie wygladadało niż w pl... Ostatnio byliśmy na bilansie, wszystko sprawdzał a potem szczepienie (a tak to zawsze było w pl przed dawką) a teraz pytanie: "zdrowa??" Zdrowa! Odkryć ramionko, ja ją trzymałam usilnie, ostry ryk i nara ![]() ![]() Oddali polską książeczkę, w niemieckiej nic nie piszą a 'wklejają' naklejkę z info jaka była szczepionka, przynajmniej się mogę doczytać co to było ![]() Jeszcze 16.05 i do 5 roku życia spokój ![]() A co się znowu dzieje z Sambą??? Uwaga- chwalę się! ![]() -4 cm w biuście (88 cm) -3 cm pod biustem (78 cm) -2 cm talia (68 cm) -4 cm biodra (94 cm) -1 cm udo (54 cm) i łydka (34 cm) W sumie - 14 cm ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-04-18 o 16:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Scio zdrówka dla malutkiej
Agatek super wynik, brawo ![]() Gucia co jest? to przez pracę czy coś jeszcze?
#3233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez na sile strzykawka po nurofenie, ale wlewaliscmy po policzku, przytrzymujac go.. niestety czasem trzeba.. Cytat:
brawo!!! jestem z Ciebie dumna!!
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Agatek brawa!
Goldi tak jak dziewczyny piszą. tych bóli nie da się pomylić ![]() Scio zdrowia dla was wszystkich
#3235 |
Zakorzenienie
|
scio albo z malej lyzeczki wlewaj
![]() ![]() agatek, wooow, brawo! |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
dużo zdrowka dla Agatki! Cytat:
U nas wszystko wporzadku ![]() ![]() ![]() Widze u Ciebie mega postępy - gratulacje! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Maja wczoraj w nocy dostała gorączki. Prawie 39 stopni. Niestety nie umiemy jej zbić. Byliśmy u lekarza. osłuchowo czysta, zęby też nie rosną. Dostaliśmy skierowania na mocz. Latałam za nią z pojemnikiem, ale udało się szybko złapać. Wyniki dobre, wszystko w normie. Biedna tak się męczy. W nocy dawałam jej czopki, teraz na noc dostała syrop nurofen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ale pediatra też o tym wspomniała. Dlatego dała skierownie na mocz aby wykluczyć inne choroby. Najgorzej, że nie możemy jej zbić tej gorączki. Spada jej po czopku do 38 i zaraz znowu rośnie. Wczoraj w nocy byłam z nią sama. Wzięłam ją do łóżka, to biedna leżała i nawet się nie ruszyła, tylko się w sufit patrzyła. A ja leżałam i ją głaskałam po główce aby przysnęła.
A ta 3 dniówka to trwa 3 dni i potem są krostki, tak? Choć coś pisałyście, że krostki nie zawsze są. |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
Agatek
![]() Co do szczepienia - ![]() Marcela się nie zakrztusiła, ale robiłam to bardzo ostrożnie, właśnie żeby nie trafiać w moment zanoszenia się. Magda trzydniówka nie musi trwać 3 dni, u nas było tak, że gorączkę miała od soboty do wtorku a w środę wysypka. Nie każda trzydniówka kończy się też wysypką, ale ponoć pierwsza zazwyczaj tak. Gorączkę zbijaj, żeby nie dostała drgawek. My podawaliśmy na zmianę nurofen i paracetamol, przy czym nurofen co 6 godzin, a paracetamol co 4. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.