|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
U nas w cieniu 23' już
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie to tż kąpie KArola bo dla mnie jakis za mały jeszcze ja kąpałam tylko 1 raz jak tż-ta nie było w domu, ale póki się nie sprzeciwia to niech kąpie
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za nockę !Cytat:
za pełzanie !mój nawija jak najęty,odpowiada
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-04-18 o 10:48 |
||
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
proszę o głos na zespół mojej kuzynki (czyli na Wrocław) http://www.facebook.com/questions/438768649539015/
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3006 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie w cieniu już 22 stopnie, zbieram się zaraz do parku z książką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE i szybkiej regeneracji!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jaki okrąglutki, śliczny! A mam jeszcze pytanie: kiedy wypisują ze szpitala po cc? W czwartej dobie?
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziołchy
![]() Ptaszysko super że będziesz miała swoją małą istotkę przy sobie w końcu Ja rano byłam na badaniach,jak się pielęgniara zapytała na kiedy termin-powiedziałam że na poniedziałek- to rozległ się nerwowy chichot ![]() Musiałam też kupić puder w płynie-wszystko mnie swędzi!! No i Tajgusia gratulacje
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laski- co na te potówki, smarować czymś, przemywać?
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
AW: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- U nas na razie cisza .. o 9 dostalam cwiartke tabletki z proglastyna, polezalam godzine pod KTG.. teraz czekam na obiad, pozniej znowu kontrolne KTG .. O 14 lub 15 kolejna tabletka .. Oby sie rozkrecilo bo to czekanie jest straszne ![]() moja wspollokatorka tez jest na wywolywaniu .. wiec sie wspieramy ![]() Boli mnie tylko podbrzusze, ale wczesniej tez bolalo .. Glowka jest bardzo nisko
|
|
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AW: Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jak najszybciej i jaknajmniej boleśnie
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu woda![]() Cytat:
![]() Strippi - zaraz zagłosuję ![]() Klementynka jako ze wypełniam VZM to mi sie ty przypomniałaś złożyliście wy już?
|
|
|
#3014 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dla Jasia i dla mamusi że wszystko dobrzeNo a Jaś widać jaki radosny i szczęśliwy Cytat:
Cytat:
Cytat:
super przyrostCytat:
A Karol jaki okrąglutki widać że ładnie przybiera ![]() Moderna ogromne, byś mogła szybko tulić maluszkaCo do wychodzenia po cc to u nas do 5 doby się zostaje w szpitalu Hej Mamusie ![]() U nas trochę męcząca nocka, Mały nie dojadał i tylko drzemki sobie robił i budził się od nowa na jedzenie no myślałam że oszaleję taka nie wyspana byłam od 1.30 do samego rana tak było...Mam takie pytanie bo mimo tego że nie mam twardych piersi to czuję takie jakby kłucie i rwanie w piersi i nie wiem co to może być czy ktoś tak ma?
|
||||||
|
|
|
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kl aski: ależ się cieszę!!!!! czekam na relację z pierwszych chwili Malutkiej w domku Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny synek i jaki banan ![]() Cytat:
![]() też się boję ![]() heh.. najgorsze. oby, oby!
|
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Upał u mnie 26 stopni ale na szczęście jest wiatr więc nie odczuwa się tak tego ciepła siedzę na balonie i czekam na tż bo nudzę się sama w domu
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Leze pod KTG , co 5 minut boli masakrycznie , gryze barierki
![]() polozna nieuprzejma
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AW: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Trzymam kciuki żeby szybko poszło!A położna...grrr!
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki rozwój akcji i jej koniec
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Cytat:
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Moderna jestem z tobą trzymaj się
|
|
#3022 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://local.msn.com/worldweather.as...p;src=Windows7 macie moja dzisiejsza POGODE !!! buuuu Cytat:
COZ ZA WSPANIALA WIADOMOSC samegp rana ciesze sie ogromniascie Cytat:
wow gratuluje .. duze chlopczyk Cytat:
dla Karola i oczywiscie sama rozkosz Cytat:
Cytat:
za wytrwalosc .. polozna to wiesz i za akcjeklementynka - za karmienie bez nakladek pani - za wizyte u neurologa nestelle - podziwiam Roszka tyle bez zmiany hihimoj wstal o 2.30 dzis - osikany pampek jak ohohoho ... zmiana .... tuli tuli o 3 ... butla ( poszla 100 !!! ) beczke - tuli tuli - i slychac MEGA PIERDA z kleksem eh ale wiem ze musze dac rade .. w sumie jakby nie Paczac nie mam innego wyjscia haha. do pozniej laseczki ide robic ''przeglad'' rzeczy sprzed ciazy ciekawe jak to wyjdzie ![]() . |
||||||
|
|
|
|
#3023 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny!
Właśnie wróciłam od ginekologa - nic sie nie zmieniło od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu Lekarz stwierdził, że w ciągu tygodnia to ja raczej nie urodzę, choć wiadomo, że w każdej chwili może się zacząć nagle. Mam dużo spacerować, nie powiem, żeby mi się chciało, bo gdzie nie pójde to zaraz szukam kibelka Jutro idę na KTG. Na pocieszenie poszłam do lumpka i oczywiście coś dla Kubusia przyniosłam... Jeszcze sprzedawczyni ze sklepu osiedlowego jak mnie zobaczyła to mówi: "chyba będą bliźniaki, co nie ?" ![]() Cytat:
Mam jednak nadzieję, że nasze kruszynki nas zaskoczą i do kwietnia się wszystkie wyrobimy ![]() Byłam na warsztatach, ale nic się nowego nie dowiedziałam. Gratisiki jakieś tam drobne dostałam, ale niewiele. Wzięłam udział w konkursie i wygrałam poduszkę do samochodu taką do spania dla dziecka - chciałabym rogala do karmienia, no ale się nie udało, lepszy rydz niż nic ![]() Najlepszy był warsztat o pralce do prania Pani wyciągnęła pianę z bębna i chodziła z tą pianą, zeby mozna było jej dotknąć Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i maluszka!Cytat:
no no pięknie!Cytat:
![]() Słodziak, jak się uśmiecha Cytat:
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-04-18 o 14:45 |
||||||
|
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chłopina wielka! Widać ten przyrost ponad 2 kg! Dziewczyny! Rozdziewiczyłam moją pierś publicznie dzisiaj... polazłam jak oszołom za daleko (bo taka piękna pogoda) i po 3 godzinach mały zaczął płakać... ja na zegarek i szok! Już ta godzina... bylismy w parku, znalazłam ustronną ławkę i cyc na wierzch i dajemy obiad Kilka osób przeszło, zero reakcji... tylko jeden pan, tak ok 50-60 obejrzał się i uśmiechnął Stwierdziłam, że jak Filip pojadł to zostajemy w parku i to był błąd. Zjarałam sobie tym wiosennnym słońcem rękę, jedną! wygląda jak burak! więc teraz klnę na czym świat stoi!
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak raz poszło to już bedzie łatwiej teraz a pan się obejrzał za młodym cycem po prostu hehe
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_________ po tym jak napisałam na forum dzwoniłam do położnej, kazała kupić jakieś kropelki mimo że nie mamy jeszcze pełnych 4 tygodni. mąż poleciał i kupił bobotic, podałam jedna dawkę na razie. teraz śpi, odsypia noc biedactwo. |
||
|
|
|
|
#3027 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie i Roszka - ja myślę że jednak sporo zależy od dziecka... ja też jak widzę mam raczej typ łatwoobsługowy.. ale naprawdę znam osoby, które pomimo że były spokojne, opanowane., pełne miłości.. to np trafiły im się dzieci budzące się co godzinę i wyjące przy odłożeniu i z kolkami po 3 miesiące... które po pierwszy 4 miesiącach po prostu chodziły na rzęsach... wiadomo czasem rodzice popełniają jakiś błąd ale nie ma co generalizować...że jak komuś dziecko płacze i się nie wysypia to jakiś gorszy...więc dziękować bogu czy innemu allahowi za spokojne dzieciaki... bo one mają swoje charaktery i od nich też sporo zależy..ja tam za swojego dziękuję Bo pytanie jakby sobie człowiek poradził, z takim trudnym egzemplarzem... ja wolę się nie przekonywać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
witam się w tym pięknym i słonecznym dniu!!!
!!! DZIEWCZYNY !!! Na jak długo można brać noworodka na zewnątrz?! Nasz dziś kończy 3 tygodnie i zastanawiam się czy jak się wietrzymy i chodzimy na spacery około 2,5 i 1,5 wiec razem 4h... to nie za długo?! bo mi psioczą za uchem że za długo ...mieszkam na wsi, niedaleko jeziorka - ale na spacery gdzie słychać tylko śpiew ptaszków i szum drzew chyba będzie ok? tak na szybko: Ptaszysko16 - GRATULACJE!!! lecę nadrabiać ... Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-18 o 17:29 |
|
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorce
za utratę dziewictwa cyckowego ! My też właśnie po super spacerku, ale ciepło...aż współczuję naszym dupakom...Szkoda, że jutro ma padać
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co nie było az tak zle :Pad 2 - hehe ad 3 - Cytat:
w tym wieku to pozostaje tylko Paczec .. chociaż znam przypadek ze jeszcze dziadki używali życia i UWAGA UWAGA po segregacji CIUCHÓW sprzed ciąży ogłaszam wszem i wobec ... ze mieszczę się we wszystkie PLUS TAKIE CO OST RAZ MIEŚCIŁAM SIĘ NA ZIMĘ ROK TEMU no nic tylko dzieci rodzic i zamiast 2 par spodni mam - ich ciągle 15 ... bluzek nie zliczę 7 kiecek ... ooo szafy mi braknie --- aaa i jakieś 4 pralki do prania bo prawie rok we workach spędziły ![]() co nie zmienia faktu ze CIESZĘ się ogromnie - bo nie będę musiała kasy na ciuchy wydawać . |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

ja kąpałam tylko 1 raz jak tż-ta nie było w domu, ale póki się nie sprzeciwia to niech kąpie
05.07.2008

może po prostu woda

kl aski: ależ się cieszę!!!!! czekam na relację z pierwszych chwili Malutkiej w domku