|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
booożeee, same maturzystki tutaj
![]() a swoją drogą, staro się czuję przez to w tym roku będzie oczko ![]() P.S PROFIL MOJEJ RODZINKI -> http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?&a=1465562 Edytowane przez lovelyashley Czas edycji: 2013-04-17 o 19:53 |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś Charlene w Irl szuka au pair dla swojej rodzinki irlandzkiej w Midleton od końca czerwca do max października 7 miesiecy i 2 lata, praca 4 dni w tygodniu
jak ktos zainteresowany o moze pisac na grupie dla au pairek https://www.facebook.com/groups/cork...okmark_t=grouplaseczka sie nazywa Charlène Verhaeghe wymienilam z nia pare wiadomosci i wydaje sie okejka
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
ja mam w planach wyjazd jako au pair do usa. Postaram się zrealizować to za rok, gdyż akurat wtedy ukończę (mam nadzieję) licencjat.
Mam dwa pytania: 1. Nałogi - palenie papierosów - jak są postrzegane na takim wyjeździe? 2. W przypadku, gdy posiadam tatuaż, jestem z góry zdyskwalifikowana ? Czy takie informacje należy gdzieś zamieszczać??
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() myślę, że tatuaż nie gra roli, no chyba, że od góry do dołu jesteś wytatuowana to raczej możesz przestraszyć rodzinki
|
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#336 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny za info
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
||
|
|
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już mam oczko Szczerze mówiąć to ja już nie wiem jaką strategie obrać żeby była skuteczna, jeśli chodzi o rodzinki... Kilka pozytywów i cisza. Bu.
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak się zastanawiam co do "mojej" rodzinki z Niemiec, mam ich wprost zapytać, kiedy zdecydują się na jakąś au pair? w rozmowie z nimi powiedzialam, ze moge zacząć 3 czerwca, więc chcialabym wiedziec tak z miesiąc wczesniej
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny, powodzenia w szukaniu
przypominam też świeżakom, że na APW JEST LIMIT WIADOMOŚCI! Uważajcie więc, żeby nie mieć później problemu
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn z Londynu i orientujących się w temacie
"Moja" rodzinka (przynajmniej tak lubię o nich myśleć ) napisała mi, że mieszkają w South Woodford, wg nich metrem 25/30 minut do Oxford Street, jak się to ma do rzeczywistości? Kojarzycie okolicę? Rodzinki czasami lubią lekko koloryzować Mam z nimi rozmowę na skypie w niedzielę i żołądek mi się zaciska na samą myśl o tym
|
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we Francji mieszkalam w narciarskim kurorcie, angielski slyszalam czesciej niz francuski, w domu takze byl tylko angielski ![]() Natomiast w Szwajcarii do dzieci mowilam po Polsku, ze znajomymi po angielsku...i jak juz musialam gdzies cos zalatwic to ludzie takze mowili po ang. Nawet bbs udalo mi sie extra zalatwic i dawalam rade ![]() pozniej jak juz sie nauczylam bylo latwiej. au pair ktora mnie zastepuje nie mowi w zadnym jezyku dobrze i chyba jakos sobie radzi- dzieci jej pomagaja. Cytat:
Moja nastepczyni pali, na profilu na apw nie przyznala sie, ze pali. Gdzies pozniej sie spytala hostki czy moze palic- wiec jesli nie przy dzieciach i nie w domu, to ok. ( info dot. palenia masz w kwestionariuszu na apw) Tatuaze- niee, mysle ze to nikomu nie przeszkadza, chyba ze trafisz na jakas baardzo konserwatywna i nietolerancyjna rodzinke. O tym nie musisz nawet w sumie pisac- no chyba ze tatoo masz monsturalnej wielkosci i nie da siemgo niezauwazyc i jakos bardzo wplywa na Twoj wyglad..
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że czym jestem starsza, tym bardziej pewna siebie i moje życie staje się lepsze wraz z upływem czasu ![]() A swoją drogą, jak pisałam w wątku dla zdających egzamin na prawko, też byłam starsza niż większość dziewczyn, bo byłam na II semestrze I roku studiów. Edytowane przez heziola Czas edycji: 2013-04-18 o 10:35 |
|
|
|
|
|
#343 |
|
Przyczajenie
|
leszczynska
jeśli chodzi o tatuaże, ja mojej rodzince nawet nie wspomniałam o moim, nawet nie pomyślałam, że mogliby mieć coś przeciwko redgramophone South Woodford jest w 4. strefie (więc nie jest źle!), masz tam Central line, czyli bez przesiadek jedziesz prosto na Oxford Circus i faktycznie, jest to bite pół godziny drogi. Z South Woodford masz bliziutko do Stratford, gdzie jest Westfield, duuża galeria handlowa, w której masz praktycznie wszystkie sklepy, które są na Oxford St. (http://uk.westfield.com/stratfordcity/).
|
|
|
#344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tatuaż nie jest duży i na pewno nie jest jakiś chamski, ale wiadomo są różni ludzie, nawet w tak wyluzowanych Stanach, więc trzeba dmuchać na zimne Dzięki za odpowiedź dziewczyny )
||
|
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Hej, w sobotę mam 1 rozmowę, niestety wszystkie rodzinki mnie olały
a ta jedna co na samym początku mnie zaakceptowała jest dalej chętna, więc muszę już się określić, bo nikt inny nie pisze, a nie chcę zostać na lodzie![]() p.s czy ta nazwe au pair wymawia się normalnie?
|
|
|
|
|
#346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak normalnie? No normalnie! oper
|
||
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiele osob wlasnie dosc smiesznie to mowi np. " ałpir" haha duzo moich kolezanek ze studiow tak mowilo jak wiedzialy, co robie ![]() slyszalam tez " oper" z akcentem na " o" ale au pair jest z francuskiego i wymawiamy najnormalnjej.." ou per" ![]() Cytat:
FoodSenses Jedzonko fit i absolutnie nie fit FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-18 o 13:01 |
||
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
eh dziewczyny powiedzcie mi, czy jak "prowadzicie negocjacje" z jakąś rodzinką, to ona sama się do was odzywa, czy to raczej wasza inicjatywa? Moja idealna rodzinka z Niemiec ma coraz więcej aplikacji na APW i boję się, że jednak do nich nie trafię.. Rozmawiałam z nimi w niedziele, potem w środę się do nich odezwałam i chwilę popisaliśmy i w sumie zastanawiam się, może się umówić z nimi na kolejną rozmowę w weekend? I spytać ich wprost o to, kiedy się zdecydują czy jak?
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to mam w końcu jakąś sensowną ofertę. 2ka chłopców, 3 i 6 lat, miasto 20min od Barcelony, 70euro, praca 8-16, potem wolne, weekendy wolne. Ogólnie rodzinka sympatyczna, byłabym ich pierwszą au pair. Są chętni żeby zabierać mnie na wycieczki w weekendy Ale niestety to nie jest nad morzem, a mi się tak marzy, żeby mieć blisko plaże, tak to tylko w weekendy mogłabym jeździć na plaże. Ale oprócz tej oferty żadna inna sensowna się nie trafiła. Co myślicie?
|
|
|
|
#351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj mam rozmowę na skypie z MOJĄ (ah ) rodzinką z Mediolanu dostałam dwa pozytywy z UK na lato (odpowiedzi na aplikacje wysłane jakiś czas temu), ale już mi się spodobała wizja lata w Hiszpanii ;3 może jednak do Londynu pojadę w następne lato... poza tym nie miałabym serca teraz powiedzieć mojej Hiszpańskiej rodzince, że jadę do Anglii, a nie do nich ich córka ma urodzinki w sobotę (tak jak ja) i chciałam jej coś zrobić, i myślałam, myślałam, i wymyśliłam, że napiszę na kartkach litery "HAPPY 7th BIRTHDAY, jej imię!!!" i zrobię sobie z nimi zdjęcia, a potem zlepię to w jeden napis, co myślicie? macie jeszcze jakiś pomysł?
|
|
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obczaj lokalizacje, bo jak masz nad morze 100 km to też blisko jednak![]() Cytat:
|
|
|
#353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja 40 min od Barcelony, oferta moim zdaniem bardzo fajna, 70 euro tygodniowo to sponio ja też będę pierwszą au pair mojej rodzinki i tylko trochę gotowania będę miała i nauka dzieci angielskiego, zero sprzątania, mama większość czasu będzie ze mną, a wydaje się być bardzo w porządku, więc mi to odpowiada
|
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#355 | ||
|
Rozeznanie
|
jeju czemu tak gnacie z tymi postami
DDDja tu nie nadążam ![]() Cytat:
Czasami nawet bardziej się opłaca wrócić do Polski ( NAWET W USA!!!)niż robić w danym kraju. a jak ktoś ma jakieś kanałowe leczenie to już w ogole kosmos ;x Cytat:
![]() hahah oczywiście, najbrzydszą ![]() Da tak w ogóle to nie wiem czy patrzycie na bloga, czy jak tam u was jest, ale przypomne. że od lipca chcę jechać do USA i właśnie mam teraz 2 super rodzinki! i podobają mi się obie na maaaaksa i do tego drugi raz z nimi gadam!!! z jedną i drugą rodzinką ![]() Wczoraj byłam taka zestresowana, zimne poty miałam, zimno mi było - no bo na drugiej rozmowie oni mogą już zadać mi to pytanie i najgorsze, że ja nawet nie wiem która rodzinka jest "lepsza" różnią się - każda ma swoje plusy i minusy, dziś będę z jedną gadać i jak ja będę nimi dalej zainteresowana i oni mną to wam prześlę i może mi pomożecie. Wiadomo, że dogadywanie jest bardzo ważne, ale nie brałabym w ogóle pod uwagę rodziny z którą się nie dogaduję. Mam nadzieję, że jeszcze ani jedna rodzina ani druga nie zpaytają się mnie czy chcę do nich jechać, bo będę musiała kręcić. (Życzcie powodzenia mi - dziś o 22:30 rozmowa!
|
|
|
#356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym byla szczera, to tez takie toche manipulowanie, ale mozesz napisac, ze sa Twoja idealna rodzinka i jestes zdecydowana na nich, ale nie wiesz czy oni, i zeby Ci choc napisali do kiedy sie zdecyduja, bo Ci zalezy .... ![]() wtedy ich przycisniesz nieco, no i tekst ze oni sa idealna rodzinka dla Ciebie nieco ich podkreci )Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bede siedziec cicho ....:p
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam się z nimi na drugą rozmowę już z kamerkami z obu stron w niedzielę, więc mam nadzieję, że zobaczę dzieciaki! fajnie mi się z nimi rozmawia, bo mówią bardzo pozytywnie a dzis napisali do mnie "Liebe Natalie" czyli chyba też mnie polubili
|
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To że możemy widzieć mimikę, gesty, ruchy drugiej osoby to tak bardzo na nas wpływa, więc dobrze że się umówiliście ![]() Nie ma to jak rozmowa z kamerką!
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, przejrzalam pierwszą strone w poszukiwaniu informacji o ubezpieczeniach i zauwazylam, ze jest literóweczka w moim nicku
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Laczu, mogłabyś dać namiary na tę rodzinkę, co chce Au-Pair na wakacje w Londynie?
Bo jednak szukam na wakacje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

w tym roku będzie oczko 

jak ktos zainteresowany o moze pisac na grupie dla au pairek 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja już mam oczko 

(