|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
![]() Pogoda rewelacyjna. Mąż zabrał mnie na spacer na stadion i na placki po węgiersku do stangreta. Teraz rodzice zabierają mnie na działkę i na grila. Podoba mi się bycie w ciąży
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojoj zazdroszcze mnie na grilla nie zapraszaja, ale się wpraszaja xD
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczyny
MamaIzabela fajnie, że jesteś wiewi witam Ja ubranek na 56 kupuję parę sztuk, ale nie za dużo. Reszta na razie 62 i 68. Na zimę chyba już za 70 mogę się rozglądać nie?? bo ostatnio widziałam super sweterek taki cieplejszy za parę złotych ale nie wzięłam bo nie wiedziałam jaki rozmiar na zimę ![]() Iza dopisz mi termin porodu na 19 sierpnia i synka Adasia
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec spoko mozesz kupic, ponadto sweterek to i na chlodniejsze dni w wiosne ci sie przyda.
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałyście może o (lub byłyście) hurtowni art. dziecięcych LE-GO na Górnej? Podobno mają bardzo niskie ceny????
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Magolinka widze ze imie wybrane dla synka ładne
![]() Iza ja byłam w tej hurtowni ceny mają fajne ale jednak zedecydowałm sie na ares na 1 maja ale na górnej też byliśmy i można się tam obkupić bo mają dużo rzeczy tyle ze wózki mi sie kompletnie nie podobały i mały wybór poza tym chyba mają mniej firmowych rzeczy tylko produkty polskie po,lowa poprana i poprasowana teraz musze to gdzies poukładać jest tej roboty a tu jeszcze dzidzi nie ma na swiecie |
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planujesz chodzić na szkołe rodzenia, ja właśnie kończe na nią chodzić i tak sie zastanawiam czy ten certyfikat ukończenia szkoły rodzienia sie mi przyda i bede rodzić w sali do rodzinnego i z możliwością porodu w wodzie.....bo koszt spory szkoły rodzenia bo ponad 360 zł ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
choć drogawa ![]() Ja mam kilka ubranek na 56, ze 3 komplety, body, pajacyki ze 3, 2 pary śpiochów. Jednak wiecej mam na 62, choć zauważyłam że romziar rozmiarowi nierówny i np. 62 z h&m są wieksze niż 62 ze smyka, tak samo jak porównąć polskich firm np. śpiochy romziar 56 z jednej wiekszy niż 62 z drugiej ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja wczorej zakończyłam pranie dla małej, dziś biore się za prasowanie tego wszytskiego, póki mam wene i chęci a dodotakowo jutro moi rodzice przyejżdzaja do nas na weekend , pierwszy raz beda u nas nocowali, chcą zobaczyć jak urządziliśmy pokój dla małej, wiec pasuje wszystko łądnie poukładać w komodzie i szafie. Nawet wczorej na szybko malowałam wzór z szablonu który zrobił Tż nad łóżeczkiem Super wyszedł
|
||
|
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za pranko no i malunek![]() Przydałoby się zdjęcie :P ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Mała daje dzisiaj czadu, a tu 31tc się zaczyna i coraz mniej miejsca w brzuszku więc dostaje po żebrach i pęcherzu Ale widok przejeżdżającej przez brzuch stópki CUDO!!!!![]() Kobietki jakie wózki wielofunkcyjne polecacie, kupiłyście??? Bo ja już się poddaje Edytowane przez MamaIzabela Czas edycji: 2013-04-19 o 15:35 |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny gdzie w kielcach kupujecie ciązowe ubrania? wiem ze na plantach jest jedno stoisko ale czy jeszcze gdzieś? teraz jestem na etapie poszukiwania letnich spodni bo w nic kompletnie nie wchodze mam tylko ciązowe dzinsy ale chciałm coś lżejszego moze z materiału na allegro troche sie rozglądam ale wolałabym przymierzyć
Iza ja kupilam x-landera xq gondola i spacerówka a osobo fotelik maxi cossi |
|
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy ile na ubrania chcesz wydać, ja mam "rybaczki" z Orsay i w H&M Mama w Tesco są świetne ciuchy, mam bluzkę! A jeśli nie chcesz szalec no to second-hand ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- becik_4 a gdzie kupilas wózek? w sklepie czy internecie? |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie becik, ale ja np mam navingtona cadeta, a osobno mam fotelik maxi cosi citi ktory sie da wpiac do tego modelu wozka. Jesli bys byla zainteresowana jedna z kieleckich mamusiek chce ten wozek sprzedac. Pisz to jak cos to was ze soba skontaktuje
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeprasza, źle kliknęłam ![]() Dziękuję, ale na razie zbieram opinie o wszystkich firmach jakas masakra poprostu, x-lander jedni mówią, że ok drudzy, że skrzypi i gondola mała, graco ciężki, o taco tez różne opinie |
|
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za ruchy małej, moja to już kompletnie niemam miejsca, stale mam góry, fałdy na brzuchu bo tak dupke wypina i plecki![]() a wózek kupiliśmy bebetto luca 3 w 1 z fotelikiem w kmplecie w hurtowni ares ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() my wybraliśmy luce bo najpierw chcieiliśmy bebetoo solaris, ale luca jest prawie 2 kg lżejsza i wogóle waga tego wózka jest lżaejsza niż innych a dla mnie to ważne, bo mam dyskopatie i na dodatek wóżek musze z 2 pietra znieść. tu jest ranking wózków: http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...-ranking-2012/ Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-19 o 17:52 |
||
|
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję :d |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam ze co wozek to opinia, najlepiej wybrac pod siebie.
ja mam dwa i z zadnego do konca nie jestem zadowolona.W kazdym mnie co innego drazni. takze najlepiej to pojedzic po hurtowniach podpytac, pojezdzic, a jak chce sie uzywke, to wtedy juz wybrany model szukac na tablicy czy allegro.
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
ja kupowałam wózek też w Aresie ale dziewczyny mają rację każdy ma ajkieś wady i zalety ja nic nie mogę powiedziec bo cały czas stoi w pokoju
a czy w H@M tym w koronie są ciążowe ubrania? bo kiedyś byłam w tesco to tylko jedne spodnie dresowe tam były i tyle a na stronie sa takie rybaczki które mi sie podobają ale niestety nie ma u nas jeszcze wysyłki internetowej |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Tako Jumpera używkę kupioną za 350 zł i jestem zadowolona. Tylko ciężki jak diabli skubaniec. Dlatego jak Agata miała rok kupiłam lekką spacerówkę.
Przy drugim zrobię inaczej. Kupię samą gondolę używaną tanią. A spacerówkę jakąś lepszą osobno. |
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana w koronie są dwa H&M jeden na poziomie 0 drugi na poziomie 1, więc ciążowe ciuszki napewno w którymś będą . W Tesco jest juz tylko jeden h&m. Jesli moge spytac to ile ten x-lander w aresie kosztował??? Edytowane przez MamaIzabela Czas edycji: 2013-04-19 o 20:28 |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Atena jak leżałam w szpitalu to do jednej dziewczyny przychodziła położna i ją wypytaliśmy. Powiedziała że tż może być na sali porodowej bez tej szkoły rodzenia. Ja nie robię szkoły rodzenia bo mój się ze mną nie wybiera rodzić... nie będę go zmuszać.
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Iza za wozek dalismy 1668 i to byla promocja a nie wiem jaka jest cena regularna ale tam czesto sa jakies promocje na wozki
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie kieleckie dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć, jeśli można ![]() TP według OM mam na 27.08, ale według każdego kolejnego usg TP się zbliża coraz bardziej, według ostatniego to 18.08. W brzuszku mam córeczkę, Hanię albo Magdę, jeszcze nie zdecydowaliśmy do końca. Chodzę do dr Raczka, rodzić będę chyba na Kościuszki wacham się jeszcze co do Prostej, ale słyszałam dużo negatywnych opinii co do opieki poporodowej tam. Dzidzię planujemy rodzić razem, tzn ja z mężem Co do wyprawki to mam narazie tylko ciuszki- kupiłam sporo jeszcze podczas zimowych wyprzedaży w Smyku, a teraz odkryłam że w lumpkach można dostać cudeńka za grosze, więc chodzę i szperam A co do ubrań dla siebie to nie kupuję takich typowo ciążowych, tylko poprostu większe rozmiary normalnych ubrań, często w lumpkach. Najlepiej czuje się w sukienkach (to wersja "elegantsza" ) i w leginsach+tunikach/bluzkach za" pupę".
29.08.2013 Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2013-04-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
senna87 witaj
![]() ja się tak zbieram zeby połazić po tych lumpach ale jakos nie trafiam na fajne rzeczy co jedynie w robanie wybralam co nieco dla małego na osiedlu też mam ze dwa ale takie małe i jeszcze tam nie byłam a ze juz coraz ciezej mi sie chodzi to sie musze szybko zebrac |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak ci sie podoba? Co do lozeczka my mamy turystyczne, a z ikei mozesz zamowic przez ich strone, ale nie wiem ile za dowoz sobie licza. Ja dzis obczajalam na butelki na allegro i takie tam. Musze juz w maju zamowic, co by czekalo na mlodego.
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiecie w których hurtowniach jest największy wybór spacerówek takich tanich do 250 zł?
P.S. Czy to wątek tylko dla ciężarówek? Czy nie ciężarówka (czyli ja |
|
|
|
|
#205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
My wózek kupujemy używany z przewożeniem go też nie będzie problemu bo mamy samochód kombi. Generalnie te wózki mają dużą gondolę, na czym mi zależy i podoba mi się też wizualnie. I tak jak piszecie, nie każdemu się w 100% dogodzi z wózkiem. Zawsze znajdzie się coś, co mogłoby być w nim lepsze . Wczoraj mi przyszła pierwsza paczka: pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyk, laktator, podkłady, rożek itp. Cytat:
Imiona dla córeczki ładne, szczególnie Magda ![]() My łóżeczko prawdopodobnie dostaniemy ![]() Cytat:
![]() Żartuje jak dla mnie to super, że się udzielasz. Czym nas więcej tym lepiej |
||
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
A w ikei możesz kupić więcej rzeczy takich na zaś
![]() sztućce np. mają świetne, pojemniki na zabawki, ręczniczki z kapturkiem, my teraz planujemy kupić te krzesełka mamut |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec jak najbardziej musisz z nami zostać ![]() Ja łóżeczko mam drewniane pasuje nam do mebli i jakos nie jestem za turystycznymi do codziennego spania ale wiem ze są coraz bardziej popularne jak dla mnie za malo stabilne |
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WITAMY!!!! Już wpisuję Cię na pierwszą stronę ![]() Co do Prostej, koleżanka tam rodziła w zeszłym roku i nie była zadowolona z opieki poporodowej. Ale opinie są naprawde różne, o czym można poczytać na naszym wątku ![]() Rzeczywiście w lumpkach znajdzie się zawsze coś fajnego i bardzo dobrego jakościowo. Łóżeczko kupuję takie : http://www.sklep.inter-comp.pl/LOZEC...AFA-37858.html W związku z tym że planujesz łóżeczko na dłużej polecam Ci: http://artykulydzieciece.pl/632-klup...ko-140x70.html Z wózkiem mamy problem za dużo tego ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#209 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla udowodnienia, że jesteś nam potrzebna wpisana zostałaś na pierwszą stronę ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
za paczuszkę i wybrany wózek ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
To chyba zrobię tak że obejrzymy wózki w aresie, a potem zamówimy przez internet bo są lekkie różnice w cenie
|
|||
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Iza ja mam przewijak z motywem takiej samej żyrafy co na twoim łóżeczku kupiony w aresie wiec moze sobie tam zobaczysz to bedzie ci ąłdnie pasował do całości
są też pościele i rożki z tym samym motywem spory wybór wózków jest też na zagnańskiej za marketami po lewej stronie też duża hurtownia ale nic tam nie kupowałam tylko oglądaliśmy właśnie wózki ale nie mieli x landera xq tylko ten model xa kurcze ale ma sie zrobić ciepło pod koniec tygodnia jak najszybciej musze kupic te spodnie w poniedziąłek chyba pójdę do tej korony zobacze co mają w tym h@m bo w dzinsach to sie ugrzeje a w leginsach nie lubie chodzic przy takiej temperaturze ( za obcisłe i nie przewiewne) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

kocham wiosne/lato.

mnie na grilla nie zapraszaja, ale się wpraszaja xD

12.06.2010

Za pranko no i malunek

.