Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 17:49   #1411
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laski ratuunku...
caly dzien siedzialam na wc,potem sikalam co 2minuty i boli jak cholera:/
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
ani lezec,ani siedziec..niewiem?!
apap?nospa? melisa?
tak sie mecze ze szok:/ wrr
ojojoj współczuję, że tak się męczysz
sama już nie wiem, melisa nie zaszkodzi, ale pewnie też nic nie da,
ja bym chyba nie brała żadnych leków

nie chcę krakać, ale chyba cosik się zaczyna co? Mała Zu chce wyjść z brzuszka

to może jedź do szpitala ,co? albo najpierw zadzwoń do gina ?
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:51   #1412
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kurczę niefajnie ja rozumiem, facet pracuje, pewnie jest zmęczony ale Ty też nie leżysz do góry brzuchem
Jakby mi w ogóle nie pomagał to i ja przestałabym cokolwiek robić, może to by go obudziło no ale macie Blankę to nie bardzo możesz sobie na takie coś pozwolić... Mam nadzieję, że jak Kubuś się urodzi to mąż się trochę opamięta...
niestety justi, już tego próbowałam, skończyło się tylko moją frustracją, bo on mógłby mieszkać w chlewie i by mu to nie przeszkadzało. Jest naprawdę beznadziejnym przypadkiem, uwierz mi, matka go tak nie nauczyła, jeszcze wiecznie go broni, wyręczać by chciała we wszystkim, a jak mówię, że nie wie co to sprzątanie to ona mi przywołuje jakąś sytuację z dzieciństwa, kiedy to niby podczas sprzątania złamał sobie rękę i ma z tego powodu uraz. Wiem, pochlastać się można, ale to cała moja teściowa. Z nią to już w ogóle od dłuższego czasu w żadną dyskusję się nie wpuszczam na żaden temat, bo to jest nie na moje nerwy naprawdę.
Najgorsze jest to, że jak rozmawiamy na spokojnie o tym, to on dalej twierdzi, że ja mam "po prostu inne pojęcie porządku niż on"... a kiedy ja mówię, żeby przestał filozofować i używać tego argumentu, bo porządek to porządek, tylko on jest jakiś niedorozwinięty na tym punkcie, to nic nie daje. A w ten sposób, to niestety nigdy nie dojdę z nim do porozumienia, jeśli on kmji będzie wmawiał, że bałagan to porządek.
Nie sądzę, żeby pojawienie się Kubusia na świecie cokolwiek zmieniło niestety. W końcu się skończy moją wyprowadzką, jak już nie wytrzymam tego.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:52   #1413
Veronic
Wtajemniczenie

metropolitan- uuu to ciężki typ z Twojego TŻ-ta , i faktycznie już się chyba nie zmieni...

Pochwalę Trochę Mojego TŻ-ta- on to jest porządniś jak nabałagani to zawsze posprząta, czasem pomoże mi odkurzyć itp nie mogę w tej kwestii narzekać na niego , nooo i opuszcza klapę w wc

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-04-18 o 17:54
Stary 2013-04-18, 17:55   #1414
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
metropolitan- uuu to ciężki typ z Twojego TŻ-ta , i faktycznie już się chyba nie zmieni...
no wiem... normalnie to ogarniam w miarę dom i jest ok. Ale teraz nie mogę sprzątać i o wszystko muszę się prosić.
Chyba, że znacie jakieś terapie szokowe? bo już wszystkiego się podejmę, serio
Stary 2013-04-18, 18:01   #1415
Elusiek
BAN stały

Cytat:
laski ratuunku...
czop odszedl..
a teraz mnie boooli jak przy przeziebionym pecherzu i skurcze ale takie z parciem jakbym miala sie zlac i zes...ac na razz!
apap?nospa? melisa?

jak jest źle to dzwoń do gina, lub do szpitala zadzwoń, ja jak nie mogłam do lekarza się dodzwonić to na patologie ciąży dzwoniłam w szpitalu i tam bez problemu kobiety pomagały i doradzały co zrobić
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:10   #1416
karolina2121
siedzę i myślę

Ach właśnie wróciłam z miasta Jak gorąco Wyszłam na balkon i myślałam, że jest tak średnio - ciepło, ale wietrznie, więc zapakowałam marynarkę i sweterek ... oczywiście gdy wyszłam na zewnątrz myślałam, że się rozpuszczę żałowałam, że nie wzięłam koszulki z krótkim rękawem Poszłam do parku, pogapiłam się na kaczki i wrony i było fajnie Potem połaziłam troszkę po sklepach z małymi przerwami na odpoczynek, bo brzuch dokuczał... zjadłam nawet loda włoskiego szkoda, że muszę sama spacerować... mój pracuś ciągle w pracy
Teraz siedzę i jem winogronko, a w lodówce mam jeszcze arbuza i truskawki

Aaa i co do truskawek, właśnie dzwoniła ciotka męża żeby jej zamówić specjalne sadzonki truskawek, które można trzymać nawet na balkonie. Podobno dają bardzo dużo owoców i kwitną do września
http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1225 - o takie coś

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
różnie z ich kremami było... niektóre były bardzo sensowne, niektóre nie wiem po co tyle kosztują, bo takie zwyczajne... a jak ci ten pasuje, to spokojnie sobie używaj. składy cycków nie urywają, no ale nie ma co demonizować - mają też perełki
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Z tego co mi mówiła kosmetyczka to te kremy są ok, buzia ładnie wygląda ALE nie należy ich używać stale. Jedno opakowanie Vichy na dwa swojego normalnego kremu. Bo te Vichy są mega naładowane składnikami różnymi i rozleniwiają skórę a tego nie chcemy

Kurde szkoda, że nie można stale go używać bo właśnie poszukuję swojego number łan - kremu idealnego Może coś polecicie do cery mieszanej/normalnej ?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
laski ratuunku...
czop odszedl..
apap?nospa? melisa?
O mamo może się zaczyna ?
Stary 2013-04-18, 18:10   #1417
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
laski ratuunku...
czop odszedl..
apap?nospa? melisa?
kurcze posprawdzaj czy regularne, albo zadzwon tak jak dziewczyny mowily zawsze to lepiej sie poradzic
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczęta... znowu was zaniedbałam
wczoraj miałam wizytę, jest ok, nie ma jakichś symptomów porodu, ktg wyszło bez skurczy chociaż mały skubaniec zawsze na ktg siedzsi spokojnie i brzuch mi się nie spina, bo dzisiaj już na przykład mam masakryczne skurcze... także spakuję dzisiaj w końcu może tą torbę bo oczywiście znów nie spakowałam, a to w końcu już 38 tc. W tym tc urodziłam Blanusię...

ooo, ja też byłam dzisiaj w Zabrzu z małą u gastrologa, odważyłam się pojechać jednak, bo miałam nie jechać, bo się bałam, że zacznę rodzić po drodze na ślunsk ale by było...

mój mąż mi nie pomaga wcale w domu. Jest to jedyna rzecz, o którą się kłócimy.. Czasem mi ju ż ręce opadają, zwłaszcza ostatnio i mam tego dość. Próbowałam już chyba wszystkiego... nic nie sprawiło, że zaangażował się w pomoc przy domu..

naprawdę już nie wiem co robić.
za wizyte
mój malz zawsze pomagal , wiekszosc czesc czasu w pracy spedzal ale pomagal , odkurzyl umyl podlogi wytrzepal dywan albo zmienial posciel a i zmywal i gotowal ... nie prasl i nie prasowal

ja polezalam i pospalam i lepiej jest .... cisnienie spadlo troche ... roboty pelno a ja dzisij nicc nie zrobilammm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:13   #1418
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
niestety justi, już tego próbowałam, skończyło się tylko moją frustracją, bo on mógłby mieszkać w chlewie i by mu to nie przeszkadzało. Jest naprawdę beznadziejnym przypadkiem, uwierz mi, matka go tak nie nauczyła, jeszcze wiecznie go broni, wyręczać by chciała we wszystkim, a jak mówię, że nie wie co to sprzątanie to ona mi przywołuje jakąś sytuację z dzieciństwa, kiedy to niby podczas sprzątania złamał sobie rękę i ma z tego powodu uraz. Wiem, pochlastać się można, ale to cała moja teściowa. Z nią to już w ogóle od dłuższego czasu w żadną dyskusję się nie wpuszczam na żaden temat, bo to jest nie na moje nerwy naprawdę.
Najgorsze jest to, że jak rozmawiamy na spokojnie o tym, to on dalej twierdzi, że ja mam "po prostu inne pojęcie porządku niż on"... a kiedy ja mówię, żeby przestał filozofować i używać tego argumentu, bo porządek to porządek, tylko on jest jakiś niedorozwinięty na tym punkcie, to nic nie daje. A w ten sposób, to niestety nigdy nie dojdę z nim do porozumienia, jeśli on kmji będzie wmawiał, że bałagan to porządek.
Nie sądzę, żeby pojawienie się Kubusia na świecie cokolwiek zmieniło niestety. W końcu się skończy moją wyprowadzką, jak już nie wytrzymam tego.
O kurde współczuję Ci niektóre matki strasznie krzywdzą swoich synów wyręczając ich we wszystkim... jak facet to już sprzątać nie musi? Ja swojego Antka od małego będę szkolić
Stary 2013-04-18, 18:13   #1419
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
kurcze posprawdzaj czy regularne, albo zadzwon tak jak dziewczyny mowily zawsze to lepiej sie poradzic

za wizyte
mój malz zawsze pomagal , wiekszosc czesc czasu w pracy spedzal ale pomagal , odkurzyl umyl podlogi wytrzepal dywan albo zmienial posciel a i zmywal i gotowal ... nie prasl i nie prasowal

ja polezalam i pospalam i lepiej jest .... cisnienie spadlo troche ... roboty pelno a ja dzisij nicc nie zrobilammm
dobrze , że z ciśnieniem lepiej

mój także nigdy nie pierze ani nie prasuje ale to mu mogę wybaczyć bo wszystko inne zrobi
Stary 2013-04-18, 18:15   #1420
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloooo
ale żeście naskrobały szalone!

Jutro ma przyjechać dziewczyna oglądać kieckę ślubną. Trzymajcie kciuki żeby kupiła
No i przez to dziś musiałam sprzątać a zawsze robię to w piątki. I trochę mi z tym zeszło bo jeszcze myłam kwiatki i umyłam ostatnie okno
Miałam iść na spacer ale już nie mam sił
Na jutro mi zostało wyczyszczenie kuchenki i umycie podłóg. Miałam męczyć TŻta żeby to zrobił no ale on przychodzi z pracy i idzie robić w piwnicy więc już nie mam serca go męczyć.

vil dla Ciebie.
A z tym niewyspaniem to chyba prawda bo ja nie śpię od 2 miesięcy. Czasami po 2 godz i tyle. Dziś się obudziłam o 3 i koniec spania. A w dzień nie śpię. Fakt jestem zmęczona ale zasnąć dalej nie mogę;/

pawie oczko za łóżeczko

Veronic za wizytę
Stary 2013-04-18, 18:27   #1421
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Brawo dla dziewczynek

To normalne ,że łodyga wysycha. Od ziemi powinna odbić nowa odnoga, albo z łodygi czasami odbija. Tyle, że ze storczykiem jest tak, że chyba później już nie ma tyle kwiatów co wcześniej, no chyba, że może się o niego jakoś specjalnie dba. Ja nie dbam w ogóle i nie podcinam i właśnie czekam, aż 3 raz mi zakwitnie, pąków ma dużo, ale zobaczymy co z tego będzie

Ja też już po wizycie. Same dobre wieści Szyjka w normie, miękka, ale na tym etapie to powiedział, że normalne. Julek waży już ok 2900 Do tego zapytałam, czy w razie czego przyjmują wcześniaki i od 36 tygodnia przyjmują Lekarz powiedział, że jeszcze tydzień i już będzie bezpiecznie
za wizytę
Cytat:
laski ratuunku...
czop odszedl..
apap?nospa? melisa?
jak dziewczyny radzą: Dzwoń gdzieś Ale możliwe, że to już już i Zu będzie
Stary 2013-04-18, 18:30   #1422
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
O kurde współczuję Ci niektóre matki strasznie krzywdzą swoich synów wyręczając ich we wszystkim... jak facet to już sprzątać nie musi? Ja swojego Antka od małego będę szkolić
no właśnie, ja tez tak nie chcę Kubusiowi zrobić, takiego kalectwa. Ale prawda taka, że też na matki wszystkiego zwalać nie mozna, bo ja do momentu, jak zamieszkałam z tżem to nawet nie umiałam pralki włączyć, ale od momentu jak mieszkamy razem to wszystko robię i jakoś potrafię. To samo z gotowaniem, nic mnie mama nie nauczyła, wszystko w kuchni teraz zrobię sama, może jakichś tortów nie piekę, ale obiady to bez problemu. Mój brat też tak był wychowany ale teraz żona go goni i wszystko jej robi, akurat z tym to ma rację.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

za wizyte

oo. to mój jedynie właśnie pralkę włączy i upierze, rozwiesi, ale już zdjąć to nie zdejmie, wisiałoby tydzień, gdybym nie oporządziła prania.

ale mnie skurczybyki łapią dzisiaj, miałam nawet kilka takich dość bolesnych... chcę już poród, nie chcę już z brzuchem łazić, naprawdę. Dość już mam brzucha
Stary 2013-04-18, 18:33   #1423
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
boli mnie dzisiaj w klatce piersiowej na wysokości biustonosza po prawej stronie, prawie cały dzień, coś jak kłucie w sercu, ale tam nie ma serca
pewnie jakiś nerw... z nerwów boli stresujesz się ostatnio za dużo? no tak, stresa to my wszystkie mieć teraz możemy spróbuj się jakoś odprężyć. spacer, joga, pływanie? wielka porcja pysznych owoców (ewentualnie z dodatkiem bitej śmietany, no niech będzie )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:34   #1424
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
no właśnie, ja tez tak nie chcę Kubusiowi zrobić, takiego kalectwa. Ale prawda taka, że też na matki wszystkiego zwalać nie mozna, bo ja do momentu, jak zamieszkałam z tżem to nawet nie umiałam pralki włączyć, ale od momentu jak mieszkamy razem to wszystko robię i jakoś potrafię. To samo z gotowaniem, nic mnie mama nie nauczyła, wszystko w kuchni teraz zrobię sama, może jakichś tortów nie piekę, ale obiady to bez problemu. Mój brat też tak był wychowany ale teraz żona go goni i wszystko jej robi, akurat z tym to ma rację.

W sumie u mnie było tak samo Może kobiety mają po prostu większe poczucie estetyki... ja nie cierpię brudu i bałaganu Często nie dopuszczam męża do sprzątania, bo wiem, że ja zrobię to lepiej/dokładniej
Stary 2013-04-18, 18:35   #1425
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna za wizytę

barwineczek rozumiem co czujesz, ja przez święta non stop słuchałam że jestem "gruba". Do 7 m-ca miałam mały brzuszek i mało przytyłam a później to średnio 1 kg na tydzień. Jest mi z tym źle bo ciężko się poruszać, oddychać i w ogóle. Czuje się jak hipopotam i tu jeszcze takie teksty słuchać.

iwona witaj my też siedziałyśmy na marcówkach. To całkiem normalne

Magiusia dobrze że wszytsko ok, niepotrzebnie Cię ten lekarz nastraszył
Stary 2013-04-18, 18:36   #1426
barwineczek
Wtajemniczenie

Axella aż sama zaczęłam się denerwować, a jak to się zaczęło? co robiłaś? najlepiej skontaktuj się z lekarzem lub idź na izbę przyjęć
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:39   #1427
cloche
Zakorzenienie

ooo, axella rodzi???
chyba że zaraz doczytam, że nic z tego... a dziewczynka by się przydała...
Cytat:
no nie................... już wspomniałam dzisiaj na temat takich matek........ bosz, jeszcze się przyznawać do tego, że się podczas sprzątania rękę złamało... to jakby się przyznać do jakiejś totalnej nieudolności! ta kobieta poważnie skrzywdziła swojego syna, nie ma co........
może jak się kiedyś spakujesz z dziećmi, to jemu jednak rączki ruszą się do roboty
Stary 2013-04-18, 18:39   #1428
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

oo. to mój jedynie właśnie pralkę włączy i upierze, rozwiesi, ale już zdjąć to nie zdejmie, wisiałoby tydzień, gdybym nie oporządziła prania.

ale mnie skurczybyki łapią dzisiaj, miałam nawet kilka takich dość bolesnych... chcę już poród, nie chcę już z brzuchem łazić, naprawdę. Dość już mam brzucha
hiii
no to trzymam kciuki zeby sie rozwinely
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
haloooo
ale żeście naskrobały szalone!

Jutro ma przyjechać dziewczyna oglądać kieckę ślubną. Trzymajcie kciuki żeby kupiła
No i przez to dziś musiałam sprzątać a zawsze robię to w piątki. I trochę mi z tym zeszło bo jeszcze myłam kwiatki i umyłam ostatnie okno
Miałam iść na spacer ale już nie mam sił
Na jutro mi zostało wyczyszczenie kuchenki i umycie podłóg. Miałam męczyć TŻta żeby to zrobił no ale on przychodzi z pracy i idzie robić w piwnicy więc już nie mam serca go męczyć.

vil dla Ciebie.
A z tym niewyspaniem to chyba prawda bo ja nie śpię od 2 miesięcy. Czasami po 2 godz i tyle. Dziś się obudziłam o 3 i koniec spania. A w dzień nie śpię. Fakt jestem zmęczona ale zasnąć dalej nie mogę;/

pawie oczko za łóżeczko

Veronic za wizytę
trzymam oby kupilasa
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dobrze , że z ciśnieniem lepiej

mój także nigdy nie pierze ani nie prasuje ale to mu mogę wybaczyć bo wszystko inne zrobi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:45   #1429
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiem... normalnie to ogarniam w miarę dom i jest ok. Ale teraz nie mogę sprzątać i o wszystko muszę się prosić.
Chyba, że znacie jakieś terapie szokowe? bo już wszystkiego się podejmę, serio
mój mąż kiedyś sam sprzątał i prasował, potem miał za dużo pracy, więc znalazł kobitkę do sprzątania i to go rozleniwiło. Z drugiej strony naprawdę dużo pracuje i nie miałabym sumienia go prosić żeby jeszcze np: odkurzał.
Myślę że jakbym go poprosiła to by pewne rzeczy zrobił, ale okien, czy prasowania to bym chyba nawet nie chciała żeby się za to zabierał.
Mój tata też rzadko robi coś w domu.
Zresztą jak on wróci z pracy to ja też nic nie robię, tylko sobie razem czas spędzamy
Stary 2013-04-18, 18:45   #1430
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Aaa i co do truskawek, właśnie dzwoniła ciotka męża żeby jej zamówić specjalne sadzonki truskawek, które można trzymać nawet na balkonie. Podobno dają bardzo dużo owoców i kwitną do września
http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1225 - o takie coś

Kurde szkoda, że nie można stale go używać bo właśnie poszukuję swojego number łan - kremu idealnego Może coś polecicie do cery mieszanej/normalnej ?
kiedyś mama te truskawki posadziła na balkonie... robiła wszystko prawidłowo (wychowywała się też na wsi i "wyrosła" na polu, w sadach praktycznie... i działkę kiedyś też mieliśmy i pełno truskaw) - i z tych krzaczorów ani jedna truskawka nie powstała

a co do tego kremu, akurat to zależy od tego który to. nie wszystkie są jakieś tam skoncentrowane. to jest ten normalny na dzień czy jaki? podaj linka z tym "rozleniwianiem" skóry to może i być prawda, ale w zwyczajnym kremie na dzień rzadko znajdują się jakiekolwiek składniki, które mogłyby czymś takim grozić.
ja to polecić mogę same naturalne kosmetyki
Stary 2013-04-18, 18:49   #1431
candace1
Zakorzenienie

Hej
już jestem w domku.
Wizyta ok.
Szyjka trzyma mocno jakby była z cementu- długa i zamknieta.
Wszystko z małym dobrze - nie spieszy mu się jak widać z wyjściem na zewnątrz i moja gin mówi, że posiedzi do terminu
I najlepsze jest to, że przystopował z przyrostem wagi
Waży 3900 i jeśli urodziłby się w przyszłym tyg. to siłami natury a jak później to będzie cc.. Póki co moja gin nie chce niczego przesądzać.
Powiedziała tylko, że nie urodzę naturalnie dziecka powyżej 4kg bo tak jestem zbudowana... że nie dam rady.
Kolejna wizyta 29.04 - Jenny jak możesz, to proszę dopisz mnie do listy. I wtedy zapadnie ostateczna decyzja - no chyba, ze urodzę przed wizytą, ale jest to raczej mało prawdopodobne.
Pobrała mi wymaz na paciorkowca. I dostałam listę badań do zrobienia potrzebnych do porodu.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:50   #1432
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

axella postąpiłaś dobrze chociaż rozumie że jest Ci ciężko bo na pewno teraz w ostatniej fazie ciąży potrzebujesz czułości i bliskości. Jesteś na prawdę silną kobietą
A czy Tobie w ogóle będzie miał kto pomóc po porodzie przy małej? np mama?

pawie oczko nie zażywaj żadnej nospy, bo po co?

Kinga za wizytę

pawie oczko ja nie mam zamiaru brać ze sobą jakichkolwiek zaświadczeń o ubezpieczeniu. Po 1 niby już nie trzeba a po 2 jako ciężarną i tak MUSZĄ mnie przyjąć

salviae dla maluszka no z tę temperaturą w szpitalach to jest jakaś masakra;/
Stary 2013-04-18, 18:50   #1433
angie83
Raczkowanie

Axella, dziewczyny dobrze piszą. Zadzwoń do gina, połoznej czy nawet do szpitala. Opinia kogoś fachowego na pewno nie zaszkodzi i tobie nerwów oszczędzi. Nie siedź i nie dumaj, tylko dzwoń gdzieś. Trzymam kciukasy
Stary 2013-04-18, 18:53   #1434
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Hej
już jestem w domku.
Wizyta ok.
Wszystko z małym dobrze - nie spieszy mu się jak widać z wyjściem na zewnątrz i moja gin mówi, że posiedzi do terminu
Waży 3900 i jeśli urodziłby się w przyszłym tyg. to siłami natury a jak później to będzie cc.. Póki co moja gin nie chce niczego przesądzać.
Powiedziała tylko, że nie urodzę naturalnie dziecka powyżej 4kg bo tak jestem zbudowana... że nie dam rady.
Kolejna wizyta 29.04 - Jenny jak możesz, to proszę dopisz mnie do listy. I wtedy zapadnie ostateczna decyzja - no chyba, ze urodzę przed wizytą, ale jest to raczej mało prawdopodobne.
Pobrała mi wymaz na paciorkowca. I dostałam listę badań do zrobienia potrzebnych do porodu.
wow, ale wielkoludzik, piękne chłopisko z niego będzie
Stary 2013-04-18, 18:55   #1435
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Hej
już jestem w domku.
Wizyta ok.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:56   #1436
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
laski ratuunku...
czop odszedl..
apap?nospa? melisa?
axela a do szpitala masz daleko? Bo ja bym chyba na Twoim miejscu podjechała na IP na badanie...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:58   #1437
axella
Zakorzenienie

GG do axella

za nic nie moge sie skupic na liczeniu skurczy.
jutro gin na 11 i nikt nie ma czasu mnie zawiezc.oby minelo.. lub rozkrecilo sie :P

boli..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:58   #1438
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Axella, dziewczyny dobrze piszą. Zadzwoń do gina, połoznej czy nawet do szpitala. Opinia kogoś fachowego na pewno nie zaszkodzi i tobie nerwów oszczędzi. Nie siedź i nie dumaj, tylko dzwoń gdzieś. Trzymam kciukasy
axelli nie ma już na forum... może zaczęła coś działać... ooo jednak jesteś

Can- za wizytę i za dużego Dzidziusia
Stary 2013-04-18, 19:00   #1439
angie83
Raczkowanie

Swoją drogą wróciłam do linku na temat objawów zwiastujących poród, który jest zamieszczony na początku wątków

http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

i chyba sobie wydrukuje normalnie.
Stary 2013-04-18, 19:01   #1440
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
ooo, axella rodzi???
chyba że zaraz doczytam, że nic z tego... a dziewczynka by się przydała...

no nie................... już wspomniałam dzisiaj na temat takich matek........ bosz, jeszcze się przyznawać do tego, że się podczas sprzątania rękę złamało... to jakby się przyznać do jakiejś totalnej nieudolności! ta kobieta poważnie skrzywdziła swojego syna, nie ma co........
może jak się kiedyś spakujesz z dziećmi, to jemu jednak rączki ruszą się do roboty
nooo... tylko nie mam gdzie pójść, bo moje mieszkanie sprzedaliśmy... zresztą ostatnio już mu naprawdę serio tym zagroziłam i zaczęłam sie pakować i od tego czasu coś tam pomoże, dzisiaj odkurzył i wytrzepał dywan.
Za☠☠☠iste w nim jest to, ze lubi spędzać czas z małą i naprawdę w tym mnie ostatnio bardzo wyręcza, zresztą od samego początku robił przy niej wszystko, przewijał, sprzątał po wymiotowaniu i najgorsze takie rzeczy.. Teraz wiem., że z Kubusiem też tak będzie, więc z tym to jesyt kochany.
Każdy ma niestety jakieś wady... ale fakt, trochę przegina.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mój mąż kiedyś sam sprzątał i prasował, potem miał za dużo pracy, więc znalazł kobitkę do sprzątania i to go rozleniwiło. Z drugiej strony naprawdę dużo pracuje i nie miałabym sumienia go prosić żeby jeszcze np: odkurzał.
Myślę że jakbym go poprosiła to by pewne rzeczy zrobił, ale okien, czy prasowania to bym chyba nawet nie chciała żeby się za to zabierał.
Mój tata też rzadko robi coś w domu.
Zresztą jak on wróci z pracy to ja też nic nie robię, tylko sobie razem czas spędzamy
no ja tez tak zawsze robiłam i wiesz co to jest chyba błąd, bo on pewnie myśli, że to mieszkanie się samo sprząta, teraz to właśnie nie bedę całymi dniami nic robić, a jak wróci do domu to ostentacyjnie bedę sprzątać, żeby widział ile to pracy kosztuje

Cytat:
kiedyś mama te truskawki posadziła na balkonie... robiła wszystko prawidłowo (wychowywała się też na wsi i "wyrosła" na polu, w sadach praktycznie... i działkę kiedyś też mieliśmy i pełno truskaw) - i z tych krzaczorów ani jedna truskawka nie powstała

a co do tego kremu, akurat to zależy od tego który to. nie wszystkie są jakieś tam skoncentrowane. to jest ten normalny na dzień czy jaki? podaj linka z tym "rozleniwianiem" skóry to może i być prawda, ale w zwyczajnym kremie na dzień rzadko znajdują się jakiekolwiek składniki, które mogłyby czymś takim grozić.
ja to polecić mogę same naturalne kosmetyki
o kurde, a ja sie właśnie na te truskawencje tak napaliłam....

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella postąpiłaś dobrze chociaż rozumie że jest Ci ciężko bo na pewno teraz w ostatniej fazie ciąży potrzebujesz czułości i bliskości. Jesteś na prawdę silną kobietą
A czy Tobie w ogóle będzie miał kto pomóc po porodzie przy małej? np mama?

pawie oczko nie zażywaj żadnej nospy, bo po co?

Kinga za wizytę

pawie oczko ja nie mam zamiaru brać ze sobą jakichkolwiek zaświadczeń o ubezpieczeniu. Po 1 niby już nie trzeba a po 2 jako ciężarną i tak MUSZĄ mnie przyjąć

salviae dla maluszka no z tę temperaturą w szpitalach to jest jakaś masakra;/
ja tez nie biorę, co prawda i tak nie muszę bo rodzę prywatnie, ale w szpitalu nie mogą ciężarnej odmówić świadczenia. Nie ma czegoś takiego jak odmowa porodu i nie mają prawa tego zaświadczenia wymagać!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości