|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
kurde znowu mnie boli a raczej kuje w okolicy jajnika prawego... już się tym tak przejmuje bo na około ino same zle wiesci. eH... juz sama nie wiem, ktory bol jak cos jest niebezpieczny. GDZIE TEN 30 KWIETNIA, JA SIE PYTAM!?
![]() dZIEWCZYNY - MOŻE KTORAS SIE ZAŁAPIE.. https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html bo ja niestety przegapiłam
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-18 o 18:41 |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja wizyta dopiero 5 maja
|
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się szczęśliwie trochę zaczyna odmieniać, bo do tej pory to mogłam jeść wszystko co tłuste i mączyste, placki, pierogi, kopytka i inne cudeńka, a wszystko pięknie na chrupko wysmażone. Teraz to nawet jakieś ciemne pieczywko z serkiem i warzywkami zaczyna smakować
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Mi smakują ogólnei rzeczy raczej słone i kwaśne, slodycze zjem, ale raczej marzę o maślance np
![]() Jak się sprawdza największe gaduły na wątku? |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jestem
Jak zawsze po wizycie prze szczęśliwa!Zacznę od tego że Pani doktor bardzo przesympatyczna kobietka, wszystko ładnie opowiadało co po kolei robi,sprzęt miała I klasa, Tż wszedł z mną pierwszy raz do gabinetu, każdy miał swój monitor, ja swój,Tż swój i ginka swój ![]() Usg zrobiła mi przez brzuch bo wszystko było ładnie widać. Maluszek sobie smacznie spał i nie był skory do pomiarów, pani doktor musiała nim kilka razy potrząsnąć Na koniec go tak rozruszała,że zaczął normalnie break dance Nam odstawiać i pokazał Nam "pione" , Oglądaliśmy go też przez 3d. Ma już 6cm, raczki, 10 paluszków, nóżki ;-)Słodki widok!Wszystkie parametry ok, ryzyko wystąpienia wad jest minimalne, tętno dziecka idealne, serduszko pięknie biło. Na płeć oczywiście za wcześnie.Widziałam,że nawet Tż się wzruszył i zapowiedział że już na każdą wizytę wchodzi ze mną do gabinetu ![]() Na koniec pojechaliśmy do Mc Donald's w wiadomym celu ![]() Dziękuje za kciuki ;-*
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-18 o 20:00 |
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Dzastin, mialysmy dwie kreseczki w tym samym dniu i Nasze dzieci sa identycznej wielkosci hehe
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka jutro odda moje L4 i zobaczymy czy będą plotki ploteczki
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam dokładnie to samo. Teraz mam ochotę na coś zdrowego. Owoce, warzywa, nabiał.
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszylam sie hot-dogiem z sosem duńskim
Kwaśne to podobno na chłopca
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że moje maleństwo jest zdrowe i wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niedługo truskaweczki będa będe wcinać kilogramami i arbuzyyyy! jakbyście wiedziały ile ja arbuzów w poprzedniej ciązy wciągnęłam, masakra
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-04-18 o 20:52 |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos wspominal o takiej liscie , Zeby pozniej porownac , jaka płeć obstawiala mama a jaka lekarz?
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie umiem nadrobić
mało czasu mam.... tu praca, dom, córa do tego piekna pogoda, ze skzoda siedziec w domu
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawki
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
no szkoda siedzieć w domu ale jak trzeba to co zrobić
![]() no można zrobić taką liste ja przeczuć nie mam
|
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak wpadam na chwilę... dzisiaj miałam trochę wolniejszy dzień, wcześnie skończyłam pracę i całe prawie popołudnie spędziłam z siostra i dzieckiem na spacerze. Naładowałam swoje baterie psychiczno- fizyczne. Trochę może jestem zmęczona ale zadowolona, że w końcu udało mi się odpocząć od obowiązków i poświęcić dziecku więcej czasu. Przepraszam, że zaniedbałam wątek, obiecuję poprawę.
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Ja miałam dokładnie to samo z pierwszym dzieckiem, wszystkie owoce szły ilościami hurtowymi. Arbuza takiego ok 3 kg to w 1- 2 h potrafiłam pokonać. A jutro to mam w planach kupić mrożone truskawki i zjeść je z jogurtem i makaronem. Takich świeżych nie kupuje, bo są i tak bez smaku. Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-18 o 21:08 |
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Meine liebe kiedy macie czas tyle postów naprodukować
ledwo , ledwo dobrnęłam ![]() przede wszystkim przepraszam, ale zapomniałam nicka dziewczyny, która pisała o niezbyt dobrych wiadomościach z usg genetycznego, trzymam kciuki i będzie/musi być dobrze gratulacje dla małych rączek, nóżek i paluszków ![]() jutro piątek a ja padam na twarz, tak mi się nie chce iść do pracy oj ja mi się nie chce....u nas w domu trochę zamieszanie, bo zmieniamy auto i zamiast dzidziowych tematów są o przebiegach i koniach mechanicznych ![]() Ja niestety nic od nikogo z ubranek i innych pierdół nie dostanę w spadku, dzieci u nas w rodzinie niet
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zaraz ywśle tż po mrożone |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się też zapisać do różnych programów on-line i dostajesz paczuszki na różne etapy życia dziecka. Anoula możesz rodzić tysiąc kilometrów od domu i swojego lekarza, jeśli taki będzie Twój wybór ![]() Trele też planuję tą poduchę. Taką do karmienia też mam, rogala małego. Była zbawieniem. Paulinaizabela ta moja przyjaciółka z Ir wróciła w ubiegłym roku do kraju. Urodziła drugie dziecko i się zawinęła. Jej mąż jeździ naprzemiennie miesiącami na kontrakty i jakoś im się kręci ![]() Peggy w pierwszej ciąży nie pracowałam 00anulka00 witaj, zapraszamy ; ja w ciąży z córką rodziłam na wątku przedostatnia. ale było pusto i się dłużyłooooryba jak będziesz tak tyrać, to zmęczenie raczej nie minie...:/ ja też mam koszmary, ale chyba lepiej nie będę opisywać.. Trele to mogło być to . w ciągu tygodnia będzie powtórka! spróbuj się położyć na boku bez podpórki- jest opcja, że się zezłości i skopie ![]() Dzastin, no wow. Jaki brzuń! ![]() Trele Twój już duży!' połówkowe przez brzuch. Mnie za to prądy przechodzą w piersiach. Boli normalnie jak....&^^)*% Agatko ja potwierdzę kwestię nospy; brałam przez kilka tygodni 3x dziennie. i to forte. bo tak kazali w szpitalu. teraz też zdarza mi się brać, jak odpoczynek nie może uspokoić ciągnięcia. acelinka, ja też w poprzednim wątku osobiście poznałam sporo dziewczyn i z kilkoma do dziś mam bardzo bliski i ciepły kontakt. Ja też prałam przed porodem. Tak około 6 tygodni. coralady nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to może nastąpić później.; ja odstawiłam po 8 miesiącach, więc podobnie do Ciebie. i bardzo mi na tym zależało. szpital był w szoku, że po cc mam nawał w ciągu kilku godzin od zabiegu. Dzastin wspaniałe wieści! uff... nadrobiłam 16 stron. litości nie macie. u mnie ogólnie tak sobie. mam dużo złych myśli i jakoś nie mogę wyplenić. niby tu pociągnie, tam zaboli itd. piersi podbiegły już dużymi żyłami, trochę zmniejszyła się ilość brudzenia... kurcze nie wiem kiedy nastąpi ten etap, że będę spokojniejsza. chyba dopiero przy ruchach .wg usg jestem w 10t3d a wg OM 11t3d mniej więcej. Ale bliżej mi do terminu z usg, bo wiem że owulacja była spóźniona o niecały tydzień. wizyta we wtorek. od pewnego czasu niektóre dziewczyny się nie odzywają i trochę mnie to martwi... miałam dziś pokupować na all trochę legginsów i spodni dla mojej żaby, ale tyle naprodukowałyście, że tylko do wyra mi się chce.
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Hhaha..wy z tymi truskawkami a ja będę niedobra i powiem, że rozmroziłam dzisiaj kilogram ubiegłorocznych i zrobiłam pyszny, aromatyczny koktajl
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
gratuluję dzastin super wiadomości z USG. Coralady trzymam bardzo mocno kciuki!! Trzeba być dobrej myśli. Tak pisałyście o weselach, my teraz idziemy w maju na jedno wesele, muszę kupić jakąś sukienkę, a żeby było jeszcze fajniej to we wrześniu jak będę w 8 miesiącu to mamy drugie wesele na którym uwaga uwaga zostałam poproszona żeby być świadkową To wesele mojej kuzynki, jestem chrzestną jej synka i jeżeli będę się tylko dobrze czuła to bardzo im będzie miło jeżeli będę świadkową ![]() A tak ogólnie oprócz tego mamy jeszcze 4 wesela ale chyba tylko na jeszcze jedno pójdziemy. Zależało mi żeby iść na wesele przyjaciół, których w sumie sama zeswatałam ale niestety mają wesele 19 października, a ja mam teoretycznie termin na 16 ;( więc będę z nimi tylko myślami zapewne. Ja byłam dzisiaj na wizycie u swojego gina, bo genetyczne robił inny lekarz. No i położna mnie ważyła, o dziwo od początku ciąży przybyło mi 1,5 kg, póki co od trzech wizyt mam tą samą wagę. Ginek stwierdził że macica bardzo ładnie rośnie i jeszcze sobie posłuchaliśmy dzisiaj serduszka mojego bąbelka ![]() Tak piszecie o owocach, truskawki pysiunia, a arbuz to już nie wspomnę w sklepie tylko czekam na arbuza a na samą myśl mi już ślinka cieknie ![]() A co do tych bóli jajników też tak miałam że w nocy się budziłam nie mogłam spać bo tak mnie bolały, no ale co zrobić maleństwo potrzebuje miejsca
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt, a za te z Was które nie usłyszały dobrych wiadomości
żeby się wszytko dobrze ułożyło.Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja mam ochotę na niezdrowe rzeczy, czasem to mam aż wyrzuty sumienia ze mam ochotę nafaszerować się jakaś chemią :x a od kilku dni chodził za mną BigMac (mimo że ogólnie to akurat tych kanapek nie lubię) dziś przed praca nie było czasu na gotowanie to pozwoliłam sobie na tą rozpustę... ależ mi to smakowało, a frytki... no masakra ![]() Dostaliśmy dziś zaproszenie od przyszłych teściów, chcą porozmawiać o naszych planach na najbliższą przyszłość. Będziemy już wtedy wiedzieli czy serduszko Juniora bije i jeśli wszystko będzie w porządku to za tydzień rodzinki dowiedzą się, że będzie nas o jedno więcej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

nie mówcie tu o takim "złym" jedzeniu
bo potem na wizycie sie okaże ze mam 16 tydzień i 16 kg nadwagi hahaha

Jak zawsze po wizycie prze szczęśliwa!
Na koniec go tak rozruszała,że zaczął normalnie break dance Nam odstawiać i pokazał Nam "pione"
KCIUKI DLA ANI