Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 18:49   #1261
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Tak na szybko relacja z wizyty
Kamil jest ciągle Kamilem Waży 1200g i wszystko jest ok. Szyja długa, zamknięta. Następna wizyta za 3 tyg., potem będą co 2.
Brawa za udaną wizytę.

My z pieskiem moim wróciliśmy właśnie ze spacerku. Dotleniłam się i chyba zdrzemnę się pół godzinki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:50   #1262
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
zastanowie sie

a powiedzcie mi czy trzeba sie zdeklarowac wczesniej w ktorym szpitalu sie chce rodzic? czy jak to jest?pytam bo tata mi sie pytal a ja niewiedzialam co powiedziec...nie orietowalam sie:P
Z tego co wiem, nie trzeba. Po prostu jedziesz.

Ale wiecie co... U mnie pojawia się jeszcze twardnienie brzucha, nawet na wizycie był twardy jak kamień. Może to ją zmartwiło dodatkowo, oprócz tych bóli...
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:51   #1263
lachryma
Zakorzenienie

u mnie z ruchami jest różnie. zawsze są z rana i wieczorem- kiedy idę spać. po posiłku też zazwyczaj mała zastuka do mnie. ale czasami jest tak (zwłaszcza jak latam ciągle gdzieś i jestem aktywna), że nie czuję jej przez parę godzin. ale tak jest od początku, więc się tym nie martwię.
Stary 2013-04-18, 19:03   #1264
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
to będziemy w tym samym czasie chodziły a ile masz spotkań, jak często? ja mam 8 spotkań, raz w tygodniu
wlasnie nie wiem dowiem sie dopiero na pierwszym spotkaniu. Ale cos o 11 pisali

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:09   #1265
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamil jest ciągle Kamilem Waży 1200g i wszystko jest ok. Szyja długa, zamknięta. Następna wizyta za 3 tyg., potem będą co 2.
Odnośnie kłucia w okolicach pępka - nie jest za dobrze, jeśli tak się dzieje... Dostałam na to luteinę do stosowania przez tydzień i jeśli nie będzie się powtarzać, to mam odstawić. Nie skraca mi się szyjka, więc generalnie nie ma jakiś poważnych konsekwencji jeszcze, ale lepiej interweniować.
Planujemy jutro jechać do Wałbrzycha (300km) i pani powiedziała, że to ostatni moment, bo potem już nie pozwoli. W ciąży zwiększa się ryzyko zakrzepów i mamy robić często przerwy, a ja mam ruszać dużo nogami.
Pytałam też o ruchy. I moja ginka powiedziała, że dobrze byłoby w każdej godzinie poczuć, że się rusza. Że mogą się zdarzyć okresy dłuższego braku aktywności i jeśli wtedy nie pomaga żadne pobudzanie dziecka słodkim albo ruszaniem brzucha, to jechać na IP. Tak samo jak nagle tych ruchów jest znacznie mniej. Generalnie jak coś niepokoi to sprawdzać, a nie czekać.
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
\
Byłam z mamą na spacerze. Zjadłam zdrowy obiadek głównie złożony z różnego rodzaju sałatek i surówek, a potem 2 gałki lodów włoskich pysznych i potem jeszcze mcflurry w macu, a co, haha
Ale fajnie było, mimo, że gorąco.
Ja też dzisiaj jadłam loda ale nie z maca ino z kauflanda

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Aaaa zapomniałam się Wam pochwalić-byliśmy dziś znów po garnitur i był w domu brat tego naszego kolegi I odzyskaliśmy .... marynarkę
Spodni nie mógł znaleźć, ale wziął od nas numer i obiecał przeszukać dom
A pożalił się nam, że on też ma z bratem problem, bo jemu za to zginął laptop i pewnie go gdzieś opchnął jego braciszek
rozwalił mnie koleś na łopatki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40375839]
Mój twierdzi, że kłucie w okolicy pępka oznacza, że rozchodzą się mięśnie i jest to zjawisko fizjologiczne, a po porodzie wróci do dawnego stanu.
[/QUOTE]

Mnie tak właśnie dzis kłuło koło pępka, ale wzięłam no-spe i przeszło. Nie panikowałam właśnie, bo pamiętam, że było pisane że to nic złego

Idę się przewietrzyć na balkon

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-04-18 o 19:10
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:13   #1266
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
zastanowie sie

a powiedzcie mi czy trzeba sie zdeklarowac wczesniej w ktorym szpitalu sie chce rodzic? czy jak to jest?pytam bo tata mi sie pytal a ja niewiedzialam co powiedziec...nie orietowalam sie:P
Jak zaczniesz rodzić to jedziesz gdzie Cię nogi poniosą (tudzież gdzie Cię zawiozą)
Tzn. nic wcześniej nie deklarujesz

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:18   #1267
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak zaczniesz rodzić to jedziesz gdzie Cię nogi poniosą (tudzież gdzie Cię zawiozą)
Tzn. nic wcześniej nie deklarujesz
a mozna dzwonic na karetke jak sie rodzi czy raczej samemu badz taxi? ( nie no ja bede jechac autem ale wiecie,chcialabym byc doimformowana :P)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:28   #1268
iwona335
Zakorzenienie

witamodebrałam wyniki krwi, moczu itd
toxo ok, hcv, hiv ok
ale w krwi mam pare rzeczy ponizej normy i nie wiem cyz sie martwic
-hematokryt
- rdw
-limfocyty
- a naurocyty powyzej normy
no i oczywiscie w moczu liczne nabłonki, leukocyty (25-30), i liczne bakterie
całą ciaże ten mocz mam taki kiepski a ja nie odczuwam z tym zwiazanych zadnych dolegliwosci

troche ta krew mnie martwi, jutro wizytuje wiec moze sie dowiem co i jak
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:36   #1269
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oliath pytanie do ciebie bo jesteś ekspertką od allegro. Jak teraz w tym nowym allegro wynaleźć takie paki/komplety ubranek jak ty znajdywałas?
Juz Ci skubane odpowiedzialy nizej
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Zjadłabym karkówki z grilla

Pytanie nie do mnie ale jeżeli pozwolisz odpowiem
Wchodzisz u góry w dziecko, potem ubrania, potem zestawy i już
U mnie pewnie jutro karkoweczka z grilla piekarnikowego, a dzis sie poswiece i ja zamarynuje kiedy mi zakupki przyjada o 21

Cytat:
Powiedzcie mi.. Oliath bedzie wiedziec:P jak sa zestawy ubranek itp ... no i jest aukcja i nieraz pisze ze cena minimalna nie zostala osiagnieta,to znaczy ze nie kupilo sie tej paki tak jakby nie? albo ze jest wogole cena minimalna niewiem czy rozumiecie o co mi chodzi:P
Kilka dobrych duszyczek uprzedzilo moja odpowiedz ale milo miec opinie eksperta
Cytat:
Znaczy to, że sprzedawca ustalił cenę minimalną po jakiej chce sprzedać. Jeśli licytacja nie osiągnęła tego minimum to rzeczy nie zostaną sprzedane.
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
cenę minimalną ustala osoba sprzedająca, jest to takie minimum, jeśli którego się nie osiągnie, przedmiot nie zostanie sprzedany.
np jest licytacja od 0 zł, ale sprzedający ustalił sobie cenę minimalną 50 zł i przedmiot nie zostanie sprzedany jeśli nie osiągnie ceny 50 zł.
oczywiście cena minimalna nie jest znana licytującym.

Cytat:
mhm.. ja jestem bardziej zdecydowana na zeromskiego-ale musze siasc faktycznie i pomyslec tez nad kopernika bo... tez mam znajomą polozna no i zawsze to inaczej zobacze narazie sie wkrecilam w ogladanie paczek z ciuszkami na all OLIATH UDUSZE CIE!!!!!!!!!!!!!!!!:brzyd al::brz ydal:
Hyhyhyh, no to wsiaklas
Cytat:
OK przygotowuję podrabiane ogórki małosolne, tyle, że zamiast cebuli wrzuciłam czosnek (bo go kocham). Leża dopiero 5 minut ale pachną niemiłosiernie Tylko nie rozumiem roli skórki pieczywa w tym wszystkim.
No jak to, fermentacje przyspiesza

PODPISALISMY KREDYT

Jeszcze akt notarialny.

Mialabym ciarki w jądrach, gdybym miala jądra

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Odnosnie pogody, to ja odszczekuje wszystkie swoje radosci z powodu lata.
Czuje sie fatalnie, duszno mi non stop, ledwo laze, nie mam apetytu w ogole, no dramat.
Lilo spi, przestancie schizowac z tymi ruchami prosze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:37   #1270
d0tkaaa
Zakorzenienie

Oliath to chwila rozluznienia :P bo mi nie odp lub nie zauwazylam:P jak Ty wynajdujesz te rzeczy w atrakcyjnych cenach i wogole? ja to juz nic na oczy nie widze lol mam jedną aukcje na oku ale niewiem...

Zuza

Razem
Stary 2013-04-18, 19:38   #1271
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
U mnie pewnie jutro karkoweczka z grilla piekarnikowego, a dzis sie poswiece i ja zamarynuje kiedy mi zakupki przyjada o 21

PODPISALISMY KREDYT

Jeszcze akt notarialny.

Gratuluje kredytu. Oby wszystko szło z górki już.

A o grillu dziś Małgosia mówiła, ale mąż nie kupił nic na niego.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:47   #1272
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Oliath gratuluje kredytu, oby akt notarialny i juz jestescie "w domu"a jak corcia, bo to dzis jakis wystep?

Co do ruchow - moj tez sie chyba nie rusza co godzine aktywniejszy jest rano i wieczorem lub jak najem sie slodkiego.

Marysi nie przechodzi, ale humor jej dopisuje, biegala az do teraz po podworku, a teraz tanczy przy muzyceTZ pojechal jej po smecte - kolezanka pediatra polecila, zobaczymy. Najwazniejsze ze caly czas pije.

Ja dzis ide z TZ przez CH i tak patrze na ta moja pilke z przodu i mowie "Misiek czy mnie sie wydaje, czy mi brzuch urosl?" na co moj TZ "eeee wydaje ci sie" i smieje sie pod nosem. A ja juz czuje ze mi coraz ciezej i chyba zaczynam chodzic jak pingwin

Kupilam dzis Marys sukienke z F&F na lato - nie moglam sie powstrzymac. Musze przejrzec jej ciuszki na lato, ale chyba nam juz nic nie brakuje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 19:48   #1273
Oliath
Zakorzenienie

Dotka, jesli ciuszynki wpadna mi w oko to licze sobie, ile ich jest w aukcji albo - jesli nie wszystkie mi leza - to ile jest takich, ktore chcialabym kupic, mnoze to sobie przez cene, jaka bym ewentualnie mogla zaplacic za sztuke (np. gdyby to byl lumpek), odejmuje koszt przesylki i strzelam

Nie patrze na aukcje, ktore juz osiagaja jakies mega levele 300 czy 500 pln
Czesto ogladam te nie-promowane oferty.
Patrze, czy ciuszki sa praktyczne (np. nie ogladam jeansow dla noworodka :P) i czy duzo wsrod nich smieci (lapki niedrapki, skarpetki, wszystkie bylejaczki sztucznie podbijajace ilosc rzeczy w aukcji).
Uzywam slow-kluczy w wyszukiwarce np. retro
Nie ogladam ciuszkow na lalkach, jakos mnie odrzuca od takich aukcji

Np. jest aukcja z 60 super ciuszkow, kazdy bym mogla kupic za 3 pln na przyklad i by mi nie bylo zal. To daje 180 pln. No ale koszt przesylki jest 25 - wiec odejmuje go od 180 i wychodzi kwota 155 pln - tyle maksymalnie strzelam snajperem (aukcjoner. pl, usun spacje )
Kubulek
Stary 2013-04-18, 19:49   #1274
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Oliath to chwila rozluznienia :P bo mi nie odp lub nie zauwazylam:P jak Ty wynajdujesz te rzeczy w atrakcyjnych cenach i wogole? ja to juz nic na oczy nie widze lol mam jedną aukcje na oku ale niewiem...
ja bynajmniej "poluje" na licytacje, wchodze na parametry od najnizszej ceny, a pozniej na ostatnia chwile licytuje i z reguly sie udaje. To moj sposob i z reguly patrze czy sprzedajacy ma wiecej rzeczy ktore by mnie interesowaly i licytuje wtedy cena za przesylke wychodzi mniejsza.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-04-18 o 19:51
Stary 2013-04-18, 19:57   #1275
malaczarnakejt
Zakorzenienie

odpoczywam nie mam siły ogarnąć szafy jednak. Ale właśnie upiekłam pierwsze muffiny Ciekawe jak smakują, bo wydlądają i pachną ładnie
Co do ruchów, bardzo nie lubię jak Filip mi się rusza tak w środku, nie pod skórą i rusza mi szyjką. I ja czuję w pochwie, że ta szyjka mi się buja. Normalnie masarka... Nie boli, ale nieprzyjemne uczucie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:05   #1276
mela1234
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie, czy wiecie jak odświeżyć kolory w dziecięcych ciuszkach czy nie ma dla nich ratunku? Oliath?....
Stary 2013-04-18, 20:07   #1277
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Ponawiam pytanie, czy wiecie jak odświeżyć kolory w dziecięcych ciuszkach czy nie ma dla nich ratunku? Oliath?....
tez nie znam sposobu i ciekawa jestem co dziewczynki poleca.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-04-18, 20:09   #1278
Oliath
Zakorzenienie

Na moj rozum, Mela, niewiele da sie zrobic

Sprobuj OCTEM, kilka lyzek do prania, ale cudow nie oczekuj
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-04-18 o 20:10
Stary 2013-04-18, 20:09   #1279
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęcia Melcia, wydaje mi się, że tylko barwniki w tej sprawie mogłyby pomóc... Z kolorami to lepiej zapobiegać odbarwianiu, niż barwić...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:09   #1280
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja bynajmniej "poluje" na licytacje, wchodze na parametry od najnizszej ceny, a pozniej na ostatnia chwile licytuje i z reguly sie udaje. To moj sposob i z reguly patrze czy sprzedajacy ma wiecej rzeczy ktore by mnie interesowaly i licytuje wtedy cena za przesylke wychodzi mniejsza.
To ja mam ten sam sposób Nie poluję na paczki, bo często tylko część rzeczy mi się podoba. Poluję na pojedyńcze sztuki, sprawdzam czy sprzedawca ma jeszcze jakieś rzeczy, które chciałabym kupić - i jeśli tak - licytuję minutę przed końcem aukcji
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:13   #1281
tweedledee
Zakorzenienie

Leczo mi już bulgocze i pachnie na całe mieszkanie
Ale i tak z jedzeniem będę musiała czekać do powrotu tż (ok 22) bo wypiłam litr maślanki aż takim hardcorem nie jestem Zaraz się wezmę za prasowanie ciuchów ciążowych od siostry przydadzą się, oj przydadzą Fajnie mi się udało z jedną sukienką kopertową, w której siostra mówi, że wychodziła ze szpitala Ja w niej chyba też trochę pośmigam, bo jest z fajnego materiału, tyle co długi rękaw
Stary 2013-04-18, 20:15   #1282
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ahaaa to tak robicieok ja zbalazlam mega pake na lato 0-3i od 3-6ogolnie i wlasnie musze sie z Pania dogadac tez nie chce placic za nia niewiadomo ile wiadomo moze uda mi sie ustrzelic..ha ide bo mnie tz.milego wieczoru do jutra!!)

Zuza

Razem
Stary 2013-04-18, 20:15   #1283
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia Melcia, wydaje mi się, że tylko barwniki w tej sprawie mogłyby pomóc... Z kolorami to lepiej zapobiegać odbarwianiu, niż barwić...
No to fakt temperatura prania nie wiecej niz 40 stopni, lyzka octu do pojemnika na proszek i dlugi cykl, suszyc w cieniu. Aaaa, i dobrze jest prac intensywne kolory w plynie do prania albo nawet mydle w plynie jak akurat nie mamy plynu - a nie w proszku
Cytat:
To ja mam ten sam sposób Nie poluję na paczki, bo często tylko część rzeczy mi się podoba. Poluję na pojedyńcze sztuki, sprawdzam czy sprzedawca ma jeszcze jakieś rzeczy, które chciałabym kupić - i jeśli tak - licytuję minutę przed końcem aukcji
Ja powaznie polecam aukcjonera. Jesli licytujesz 50 sekund przed koncem, rywale zaczynaja przebijac i w efekcie nawet jesli wygrasz, placisz wiecej - a jesli nie licytujesz wczesniej niz 5 sekund przed koncem, czasem niezla kaska wychodzi na plus, mi chyba znacznie wieksza, niz to co za ten strzal place
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-04-18 o 20:16
Stary 2013-04-18, 20:16   #1284
tweedledee
Zakorzenienie

Aaa no i po prowaniu gazetki z lidla dowiedziałam się, że w poniedziałek będą jegginsy za 29zł, a od czwartku fajne moskitiery (bo ja komarów nienawidzę bardzo wybitnie) - na okno za 9,90 i na drzwi za 22
O jedzonku nie wspominam, bo będzie tydzień francuski i wielu rzeczy bym spróbowała, ale postaram się oprzeć pokusie
Stary 2013-04-18, 20:19   #1285
Oliath
Zakorzenienie

DOTKA, i nigdy sama sobie nie podbijaj ceny licytujac az do przebicia kilka dni przed koncem aukcji ...
Kubulek
Stary 2013-04-18, 20:21   #1286
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja powaznie polecam aukcjonera. Jesli licytujesz 50 sekund przed koncem, rywale zaczynaja przebijac i w efekcie nawet jesli wygrasz, placisz wiecej - a jesli nie licytujesz wczesniej niz 5 sekund przed koncem, czasem niezla kaska wychodzi na plus, mi chyba znacznie wieksza, niz to co za ten strzal place
Zapamiętam na przyszłość

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
DOTKA, i nigdy sama sobie nie podbijaj ceny licytujac az do przebicia kilka dni przed koncem aukcji ...
Dokładnie To jak strzelanie sobie w ... portfel
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:29   #1287
Anulka_p
Zakorzenienie

I nie zdrzemnęłam się. Mąż remontuje= hałasuje i nie da się wypocząć. Na szczęście zapowiedział, że za jakieś pół godzinki kończy, to odetchnę od tych strasznych dźwięków
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:32   #1288
mela1234
Zakorzenienie

A te ogórki są pyszniaste. I ten czosnek, następnym razem więcej wsadzę.
Stary 2013-04-18, 20:33   #1289
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a mozna dzwonic na karetke jak sie rodzi czy raczej samemu badz taxi? ( nie no ja bede jechac autem ale wiecie,chcialabym byc doimformowana :P)
Nie wiem :P

Dobranoc

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 20:37   #1290
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
witamodebrałam wyniki krwi, moczu itd
toxo ok, hcv, hiv ok
ale w krwi mam pare rzeczy ponizej normy i nie wiem cyz sie martwic
-hematokryt
- rdw
-limfocyty
- a naurocyty powyzej normy
no i oczywiscie w moczu liczne nabłonki, leukocyty (25-30), i liczne bakterie
całą ciaże ten mocz mam taki kiepski a ja nie odczuwam z tym zwiazanych zadnych dolegliwosci

troche ta krew mnie martwi, jutro wizytuje wiec moze sie dowiem co i jak
ja ostatnio też miałam hematokryt limfocyty i jeszcze hemoglobinę po niżej normy ale to było niedużo więc ginka nic nie mówiła, a u Ciebie dużo poniżej normy te warości są? jak nie, to nie masz sie co martwić
Cytat:

PODPISALISMY KREDYT

Jeszcze akt notarialny.

gratuluję podpisania kredytu
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Leczo mi już bulgocze i pachnie na całe mieszkanie
Ale i tak z jedzeniem będę musiała czekać do powrotu tż (ok 22) bo wypiłam litr maślanki aż takim hardcorem nie jestem Zaraz się wezmę za prasowanie ciuchów ciążowych od siostry przydadzą się, oj przydadzą Fajnie mi się udało z jedną sukienką kopertową, w której siostra mówi, że wychodziła ze szpitala Ja w niej chyba też trochę pośmigam, bo jest z fajnego materiału, tyle co długi rękaw
ale bym zjadła takiego leczo

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
też powinnam jutro glukozę zrobić, ale wczoraj zapomniałam kupić, a dziś siedzę w chałupie, tzn wychodzę tylko pranie powiesić, próbowałam piesa wyczesać, ale to już nie na mój brzuch
zrobię glukozę w sobotę.
glukoza nie ucieknie, zostawiasz sobie tą przyjemność na weekend

Cytat:
Odnośnie kłucia w okolicach pępka - nie jest za dobrze, jeśli tak się dzieje... Dostałam na to luteinę do stosowania przez tydzień i jeśli nie będzie się powtarzać, to mam odstawić. Nie skraca mi się szyjka, więc generalnie nie ma jakiś poważnych konsekwencji jeszcze, ale lepiej interweniować.
Planujemy jutro jechać do Wałbrzycha (300km) i pani powiedziała, że to ostatni moment, bo potem już nie pozwoli. W ciąży zwiększa się ryzyko zakrzepów i mamy robić często przerwy, a ja mam ruszać dużo nogami.
Pytałam też o ruchy. I moja ginka powiedziała, że dobrze byłoby w każdej godzinie poczuć, że się rusza. Że mogą się zdarzyć okresy dłuższego braku aktywności i jeśli wtedy nie pomaga żadne pobudzanie dziecka słodkim albo ruszaniem brzucha, to jechać na IP. Tak samo jak nagle tych ruchów jest znacznie mniej. Generalnie jak coś niepokoi to sprawdzać, a nie czekać.

Ja mam czasem wątpliwości czy mleko z kartonu ma cokolwiek wspólnego z mlekiem
Ale generalnie masz rację Ja się źle wyraziłam
za wizytę, Kamil już duży jest, ja też mam czasami taki klucia przy pępku i moja ginka twierdzi, że to jelita

jutro jadę na tą kontrolę do Zusu, trzymajcie kciuki oby nic tam głupiego nie wymyślili

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości