|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Włosy!dokąd lecicie?
Witam
![]() jestem tu aby znaleźć odpowiedź na nurtujący mnie od dawna problem,a mianowicie wypadanie włosów,ogólnie to wypadaja od kilku lat,ale ostatnio zrobiło ich sie mało,szybko sie przetłuszczaja,moze wynika to z tego ze duzo cwicze i duzo sie poce. robiłem badanie krwi i mam troche podwyzszone erytrocyty,glukoze przy gornej granicy,tsh 0,8 przy dolnej granicy 0,5, i równowage kwasowo zasadowa własnie nierówną,ph w normie ale inne elementy nie. Mam 25 lat i probowałem już różnych rzeczy.Czy mozesz mi coś polecić? Pozdrawiam Przemek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy!dokąd lecicie?
Mi pomogła kozieradka. Dużo możesz się dowiedzieć od Anwen ,to link do jej włosowego bloga http://www.anwen.pl/search/label/wypadanie%20włosów
Nie przejmuj się za bardzo, jesteś mężczyzną...kiedyś czytałam, że wypadanie włosów może być związane z wysokim poziomem testosteronu , także wiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się lekarze pytają czy w rodzinie nie ma nikogo kto łysieję- jeśli jest to łysienie jest dziedziczne i nic się z tym nie da zrobić.
Albo winowajcą są hormony-(testosteron? )warto byłoby zbadać... ![]() Cóż by tu więcej napisać.. Z chęcią człowiek by cos doradził. ale sam od roku walczy z wypadaniem ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi
![]() Napewno przejże podany link. Testosteron również zbadalem i jest on w normie ![]() Tak pozatym stosowałem różne zestawy witamin,płukanki ze swierzego skrzypu,pokrzywy,odzywki z miodu,staram sie dobrze odzywiać,zero fastfoodów,no i sport,ale co do włosów jednak chyba nie poradze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nic się nie martw, tak naprawdę włosy są prawdziwemu mężczyźnie średnio potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
heh dokładnie ;D Bruce Willis to dobry przykład
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Problemem prawdopodobnie nie jest sam testosteron, ale jego przemiana w 5α-Dihydrotestosteron (DHT). Poczytaj sobie o łysieniu androgenowym, bo to dość rozległy temat.
Jeżeli jesteś otwarty na branie suplementów, to mógłbyś spróbować czegoś takiego -Prostamol/Prostagran dawki mniejsze niż lecznicze, ale brać przez dłuższy okres czasu. One teoretycznie są na problemy z prostatą, ale zapobiegają przemianie testosteronu w DHT, faza wzrostu włosa może się wydłużyć ![]() ![]() -możesz też wcierać coś z palmą sabałową, ale efekt będzie słabszy niż łykanie suplementu -raz w tygodniu spróbuj myć głowę Nizoralem albo jego odpowiednikiem, ważne, żeby miał ketakonazol. Trzeba trochę przetrzymać na głowie, on też hamuje miejscowo przemianę testosteronu w "złą" formę -spróbuj łykać biotynę, ale tak 5mg dziennie, można kupić tanio na Allegro Spróbuj takiej kuracji przez 3 miesiące, nie gwarantuję, że coś to da, ale warto spróbować Zerknij do tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275 udzielają się w nim głównie kobiety, ale rady mogą pomóc facetom przede wszystkim Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Ci za odpowiedź
![]() Tak sobie myśle,że najprawdopodobniej mam to po ojcu,choć do końca niczego niemożna być pewnym i powody mogą być różne. Czytałem już kiedyś na temat rodzaji łysienia,przyczyn itd. i w sumie jeśli chodzi o typowe męskie łysienie to w wiekszośći jak nie we wszystkich przypadkach jest to nieuchronne. Co do prestamolu to niezamierzam stosowac nawet w małych dawkach,nigdy niewiadomo co za składniki są danych tabletek,dlatego nie ma sensu ryzykować i probować na sobie jak człowiek zdrowy. Skutki moga być negatywne i może się to objawić szybciej lub później. Najlepsze według mnie są naturalne suplementy w postaci owoców,warzyw itd. Probowałem różnych rzeczy i nic z tego. Jeszcze się nie poddaje i próbuje pewnych rzeczy,ale jeśli za jakiś czas wyłysieje to juz się z tym pogodziłem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.