|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Depilacja woskiem- gdzie tanio i dobrze w Warszawie?
hej, ponawiam pytanie, który salon polecacie? najbardziej interesuje mnie centrum oraz wszystkie w okolicy nitki metra
|
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
ja jak zawsze gorąco polecam Time for Wax!
w centrum jest przy Solidarności, na Kopernika, Grójecka. ale jeśli iteresuje Cię przy metrze, to wilanowska, Al. niepodległości 18
|
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym zadać pytanie odnośnie osób doświadczonych i korzystających przez dłuższy czas z wosku... jeśli tak jak piszecie wizyty są raz w miesiącu lub co 2 tygodnie (mając na uwadze okres letni i odsłonięte nogi) to między wizytami chodzicie z "odrostami"? Chyba nie, prawda? Jak sobie z tym radzicie? Bo podejrzewam, że jeśli chce się włożyć szorty i nie pokazywać światu odrostów na nogach to wypadało by je usunąć normalną jednorazową maszynką ale jaki sens wtedy ma usuwanie woskiem? Tzn. mam na myśli to, że w okresie letnim chyba ciężko jest korzystać z tego typu usług bo nie wyobrażam sobie chodzić z włoskami na nogach w krótkiej spódnicy lub spodenkach
?
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry salon kosmetyczny w Poznaniu
Hej
![]() Odświeżam temat sprawdzonych kosmetyczek w Poznaniu... Powyższe reklamy są osłabiające więc od razu podaje salony, nad którymi się zastanawiam:-Magia na Starym Rynku -M Studio w Novotelu -SPA Spot przy Dolnej Wildzie Czy któraś z Was korzystała może z usług tych gabinetów? Jeśli tak, będę wdzięczna za opinie i polecenie jakieś Pani kosmetyczki
|
|
|
|
|
#125 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam kosmetyczkę na os. Przyjaźni, więc bardzo blisko centrum
Gabinet BioUroda poleciła mi koleżanka z pracy, najpierw byłam na oczyszczaniu twarzy, a potem zaczęłam chodzić na zabiegi złuszczania kwasami. Mam mieszaną cerę z przebarwieniami, więc kwasy odmładzają mnie na wiosnę już od 10 lat Zabiegi są w bardzo atrakcyjnej cenie w porównaniu z innymi salonami czy nawet "gruponami", a właścicielka Renia jest bardzo dobrą kosmetyczką oraz sympatyczną i miłą osobą.namiar www.biouroda-poznan.pl |
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu proszę! Ktoś specjalnie założył konto, by podzielić się jakże cenną informacją o ww gabinecie! Reklam ciąg dalszy Nieładnie.
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
klientka (po 8 zabiegu kwasem glikolowym) |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
![]() sama chciałam założyć podobny watek o kosmetyczkach w Poznaniu. Szkoda że w takich wątkach prawie wszystkie wypowiedzi to reklamy z kont widm założonych tylko po to żeby sie nieudolnie reklamować. Byłoby super gdyby sie wypowiedziała wizażanka, zamiast właścicielki salonu. |
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
plum plum
|
mhh... to nei tak - odrosty pojawiają się dopiero po jakimś czasie, a i z każdym zabiegiem są coraz słabsze, ciensze i mniej widoczne, ja generalnie wybieram wosk, bo po depilatorze mi wrastają w skórę i robi się masakra... ogólnie w wakacje wosk mi starcza na 2-2,5 tygodnia, ale jestem blondynką i mam delikatne włosy, nie wiem, jak to np u brunetek wygląda.
sama korzystam z wymienienionego wyżej salonu time for wax- polecam, bo poziom usług naprawdę jest spoko, na zabieg nie trzeba się umawiać, za całe nogi płacę 89zł |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja się dołączam do pochwał dla TFW
Dwa tygodnie temu byłam pierwszy raz w Wola Parku. Obsługa rewelacyjna i przede wszystkim profesjonalizm w każdym calu! Zdecydowałam się na depilację - całe nogi, pośladki + bikini brazylijskie.. Nie muszę chyba mówić, jak bardzo się bałam ![]() A teraz nie mogę się już doczekać, kiedy pójdę znowu
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
W Warszawie tylko TFW!
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
czy w tym gabinecie Time for Wax jest jakaś toaleta w której można się przygotować do zabiegu (mam na myśli podmycie się)
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Generalnie polecam te salony - od kilku miesięcy tam chodzę i jestem bardzo zadowolona. Bardzo miła obsługa i przystępne ceny (salon przy pl. Zawiszy).Pozdrawiam
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
a jak to jest z tym podraznieniem chcialam przed wyjazdem na wakacje isc na brazylijskie bikini lecz nie mam pojecia kiedy jest najlepszy czas wyjazd 4 lipca wiec juz nie daleko kiedy powinnam w takim badz razie wykonac taki zabieg???
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moim zdaniem, jeśli pójdziesz na depilację dwa dni przed wyjazdem, to powinno być optymalnie.
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażliwą skórę i mi wystarczają dwa dni, przy czym jeśli to pierwszy raz to nie polecam przed wyjazdem, ponieważ mogą wystąpić zerwania naskórka (przez mocne owłosienie, które wcześniej nie było depilowane), drobne siniaki... |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w Time for Wax na Solidarności, robiłam pachy. Zapłaciłam 39 zł, u swojej stałej kosmetyczki płacę mniej, ale wkurzają mnie długie terminy oczekiwania, a do TFW można iść prosto z ulicy - dla mnie to duży plus. Sama depilacja ok, dokupiłam serum opóźniające porost wlosów - może ktoś używał?
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze solarium w szczecinie!!!
witajcie
mam pytanie do tych ktore odwiedzaja badz odwiedzialy solarium w formie na zawadzkiego..otoz chodze tam od jakiegos czasu bylam jakies 4-5 razy bo chce sie troszke opalic na wesele we wrzesniu i jakos to na raty rozlozyc..ale problem w tym ze niewiele widac a ponoc solarium zbiera same najlepsze opinie, wszystkie moje znajome maja jak najlepsza opinie i opalenizne tez przy okazji..sama nie wiem co robie zle, nogi od jakichs dwoch wizyt smaruje kremem sexy legs z onyxa, nie chodze ani za rzadko ani za czesto, robie regularnie peeling calego ciala co 10 dni a jestem dalej biala szczegolnie na nogach..bylam juz na tubie, bylam na lezacym i jedynie od pasa z gore lekko chwycilo..nie wiem moze to dlatego ze jakos na 1-2 wizycie sie bardzo mocno spieklam bo poszlam na zbyt dlugo ale dalam wtedy skorze dobrze odpoczac jakies 1,5 tyg i sie balsamowalam..moze jestem zbyt niecierpliwa zeby oczekiwac czegos po 4-5wizytach ale jak tak dalej pojdzie to na wesele pojade tak samo blada jak bylam zawsze.. ![]()
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Również polecam Time For Wax - pełen profesjonalizm, przez co będą pierwsze raz na brazilian nie czułam skrępowania.
Na pierwszy raz polecam magi wax - mniej boli. Jednak wydaje mi się, że po normalnym wosku wolniej odrastają woski. Drogi Panie a może któraś z Was korzystała z usług tego salonu i mogłaby coś o nim napisać: http://www.waxingstudio.pl/ceny/depi.../#.UeYmH6ySKSI ?? Z tego co zauważyłam ceny mają nico niższe niż w TFW. |
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
Mam do Was pytano. Zamierzam wybrac sie na depilacje woskiem - to byłby moj pierwszy raz !! Naczytalam sie troche o skutkach po depilacji - wrastajace wloski, krostki, stany zapalne........ Czy takie rzeczy czesto sie zdarzaja ? Zalezy mi na dosc trwalym efekcie bo nie chce mi sie codziennie machac maszynka. Czy za pierwszym razem bardzo boli ? Jak dlugie powinny byc wloski zeby isc na taka depilacje ? Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Do depilacji woskiem włoski powinny mieć minimum 0,5 cm, krótszych wosk może nie chwycić, natomist jak są bardzo długie to wtedy depilacja może być bardziej bolesna. Podobno optymalna długość to ok 1cm.
Fakt, jest to dosyć bolesny zabieg, aczkolwiek nie taki którego nie dało by się znieść. Na pierwszy raz polecałabym depilację pastą cukrową - zdecydowanie zabieg jest wtedy mniej bolesny . Pasta cukrowa w różnych salonach może mieć różne nazwy np w Time for wax - magic wax. Co więcej najlepiej zabieg wykonywać po miesiączce jest wtedy mniej bolesny. Jeśli chodzi o długość utrzymywanego się efektu to bardzo indywidualna sprawa - jednym włoski odrastają szybciej innym wolnej, u mnie efekt gładkiej skóry utrzymuje się ok 2-3 tygodni. Co do wrastających włosków i podrażnień. Skóra po woskowaniu jest podrażniona ok 3-4 dni, u mnie po depilacji pastą cukrową 2-3 dni. Na podrażnienie najlepiej sprawdza się u mnie oliwka do ciała. Osobiście po depilacji woskiem nie mam problemów z wrastającymi włoskami, co innego jak używam golarki - wtedy to masakra ;/ Jednak aby włoski nie wrastały należy regularnie wykonywać peeling (oczywiście nie bezpośrednio po zabiegu, ale kilka dni później) i nawilżać skórę, aby jak najbardziej ją zmiękczyć. |
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Echh super, teraz to tylko mam listę salonów do których NIE PÓJDĘ, a nazwy dobrego salonu kosmetycznego w Poznaniu jak nie było tak nie ma ;<
Szukam jakiegoś miejsca, w którym mogę zrobić sobie trwałą na rzęsy i kwas na plecy - ktoś (kto nie założył konta tylko po to, żeby się zareklamować) zna taki salon, w którym kosmetyczki mają odpowiednie certyfikaty i doświadczenie? |
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
najlepsza kosmetyczka w zamosciu na zabiegi na twarz?
Witam. Jestem tu pierwszy raz. Mam problem, z którym sama sobie niestety nie poradzę. Wydaje mi się, ze znajde tu jakas zyczliwa osobę, która moze mi cos doradzic
Mianowicie mialam problem z tradzikiem, odbylam kuracje antyiotykiem teralysal przez ponad pol roku, stosowalam tez wiele masci ale pomogła mi dopiero epiduo i baneocin masc. Moj tradzik zdaje sie byc zazegnany, pozostaly mi jednak niewielkie blizny i przebarwienia.. najbardziej denerwuja mnie takie male dziurki, mam ich kilka na policzkach, to wlasnie pamiatka po tym chorobstwie..no i chcialabym sie tego pozbyc. Czytalam ze mikrodermabarazja moze sobie z tym poradzic, nie wiem jednak do jakies kosmetyczli w Zamosciu moge sie zglosic, ktora mi pomoze a nie zaszkodzi.. Myslalam o cenrum zdrowia puls, jest tam salon kosmetyczny w miare rozsadniej cenie...czy ktos moze korzystal z uslug w tym salonie ? Prosze o pomoc... Z góry dziekuje |
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: najlepsza kosmetyczka w zamosciu na zabiegi na twarz?
Ja mogę polecić salon Grażyna na ul Żeromskiego. Zawsze byłam zadowolona
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja chodzę do Studio Solarium na Emilii Plater i jest rewelacja. Co prawda 1,40zł minuta ale jest naprawdę dobre solarium. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
a jest tam może tuba? potrzebuje wlasnie dobrego solarium z tuba w szczecinie
|
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
ja znam salon magia i mogę jak najbardziej polecić Ci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

?

Nieładnie.

Nie muszę chyba mówić, jak bardzo się bałam