![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Włoski kręcone- na codzień
Racja - im dłuższe włosy, tym mniej się kręcą. Ja miałam rok temu kręconki do połowy pleców i przy głowie się prostowały. Za to na końcach były prześliczne.Ehh...żeby włosy rosły tak z 4-5 cm na miesiąc.Mojej koleżance tak rosną, nie ma sprawiedliwości na tym świecie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Też mam wrażenie że mam włosy od kilku osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Dobry sposób na ujarzmienie włosków.Też czasami je zakręcam i ładniej wyglądają, są jakieś bardziej błyszczące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ja czasami myslalam o tym, zeby zrobic sobie trwała i miec spokoj...
Ale wiem ze to głupie rozwiazanie, bo strasznie zniszczy włosy i co z tego ze bede miala krecone jesli brzydkie, suche i nienaturalnie wygladajace... Mimo tego ze potrafia mi zrobic niezła niespodzianke, i ułozyc sie naprawde nieładnie, to i tak uwazam ze krecone sa najlepsze na swiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś też podkręcałam na papiloty ale moim zdaniem ładniejsze efekty daję nakręcenie na te małe plastikowe wałeczki do trwałej. Oczywiście nie tak tradycyjnie bo wtedy nawet z dłuższych włosów baran murowany. Ja nakręcam tak jakby na sprężynkę pasmo włosów i w moi przypadku efekt jest super.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że po prostu w świeżo umyte, mokre włosy, trzeba dać trochę produktu utrwalającego (do stylingu), np. wosk lub guma do włosów (w moim przypadku Joanny) i przede wszystkim nie suszyć suszarką ani nie bawić się w czesanie szczotką
![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
U mnie tez najlepsze włosy sa po uzyciu Gumy Joanny (jak sie skonczy to sprobuje got2b schwarzkopf'a) i poprostu zostawic do samodzielnego wyschniecia.
W zadnym wypadku nie czesze włosow... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ja też nie czeszę włosów, bo po pierwsze moich kręciołków nie da się rozczesać bez 3 albo 4 odżywek, a po drugie,to po rozczesaniu wyglądają fatalnie,są obciążone odżywkami,prostują się miejscami i nadają się tylko do prostowania prostownicą albo do kucyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja czesze włosy zawsze po umyciu,gdybym ich raz nie rozczesała to zamiast loków miałabym tylko kołtuny
![]() ![]() Moje loki wyglądają najlepiej,gdy podczas suszenia ugniatam je rękami,ale ,że i bez użycia suszarki są suche to zupełnie z tego sposobu zrezygnowałam ![]() Muszę spróbować kiedyś iść spać z mokrymi,ciekawe co rano zobaczę w lustrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Chciałabym mieć takie włosy, by móc je swobodnie rozczesywać...Marzenie.Os tatnio prostowałam je przeróżnymi odżywkami z jedwabiem i szczotką, ale efekt był jak u innych osób przed prostowaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
![]()
scarlettmonroe może wkleisz fotkę??
![]() Ja przez 19 lat życia miałam prościutkie włosy,ale nagle zaczęły się falować,a potem kręcić.Pewnie do tej pory część osób jest przekonania,że albo codziennie kręcę albo mam trwałą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
A już myślałam, ze cały świat ma piękne włosy, a ja jedna mam siano. Ksywy przez całą podstawówkę brzmiały: szopa, pierzasta, sianowata itp. ...
Jednak w gimnazjum - nie wiem czemu- postanowiłam o nie zadbać. Obkupiłam się specjalistycznymi szamponami, odżywkami i piankami, co na początku nie dało zbyt dobrych efektów. Teraz bez nich boję się ludziom pokazać. Jesli nie użyję odpowiedniego szamponu, odżywki i pianki , wysuszę włosu suszarką i rozczeszę szczotką (jak to zawsze robiłam) mam na głowie niemalże afro. Jeszcze miesiąc temu miałam włosy do połowy pleców, ale - jak to już kilka osób przyznało- przytłaczały mnie. No bo w końcu jak, jeśli nie dziwnie musi wyglądać malutka dziewczynka (1,50 ;/ utrapienie moje) z burzą włosów i pyzatą twarzą ...? ;/ Ścięłam włoski do łopatek i już ładnie się kręcą ![]() ![]() NIGDY WIĘCEJ SZCZOTKI i SUSZARKI! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
ja prostuje ;D
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Obecnych zdjęć raczej nie wkleję, bo nie mam cyfrówki.Ale mam starsze foty na płytce.Jak będę miała czas, to je tutaj wrzucę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Nie chcę nikogo straszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dokladnie tak samo ![]() ![]() A co do kładzenia się spać z mokrą głową to czasem tak robię a efekty są bardzo rożne...od pięknych regularnych loków, po pół-prostą szopę ![]() Jeżeli nie są juz takie ładne po prostu biorę spryskiwacz moczę je trochę i suszę glową w dól ugniatając rękami, słabym nawiewem suszarki i wracają do poprzedniego stanu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Mi sie włosy zaczeły krecic jak je obciełam troche za uszy, mniej wiecej w wieku 11-12 lat.
I sa etapy bardziej i mniej krecone, ale i tak cudo co mi sie zrobiło z zupełnie prostymi włosami. Ciagle jestem pełna obaw, ze po ciazy hormony znowu zaczna szalec i wlosy sie wyprostuja :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
ej wiecie co ja tez mialam kiedys proste wlosy jako dziecko dopiero jak obcielam to zaczely mi sie krecic i tak brzydko ukladac :/ teraz zapuszczam dlugie moze znow zaczna byc proste????
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej kręcone miałam jak byłam nastolatką, teraz skręt złagodniał i mam coś więcej niż fale, ale mniej niż typowe loki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A to moje włoski. Traktuje je pianką, bo jak tego nie zrobię to są strasznie nijakie. Ale wolałabym, żeby były takie mooocnoo skręcone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ładne masz włoski, takie falowane... Kurczę, ja to mam strasznie skręcone
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Co to za cudowne ekstrakty??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Babcia mnie tym poi, bo jest fanatyczką diet,zdrowej żywności itp. O ile się nie mylę, to jest jakieś Alveo.W każdym razie trudno mi określić, co mi pomogło na moje włoski, bo mniej więcej jednocześnie zaczęłam je regenerować,używać preparatów na podkreślenie skrętu.Chociaż - teraz odstawiłam te kosmetyki, a włoski nadal się kręcą i to coraz mocniej,bo dzisiaj miałam loczki po szamponie i odżywce z jedwabiem plus rozczesywanie grzebieniem.Jak na razie na 100% jest pewne,że urosły i zgrubiały mi włosy na rękach, co mnie wpienia i je ściacham, bo nie zamierzam wyglądać jak goryl.Tych na głowie też jakoś mi przybyło,ale niestety ściemniały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja też mialam ten sam problem. Umylam wieczorem i uzylam odzywki do wlosow kreconych i mialam piekne loczki ;D Kiedys rano wstalam i rozczesalam je na sucho. Chyba sobie nie wyobrazacie co sie wtedy dzialo. Szopa na maxa ;D Teraz to tylko rozczesuje na mokro przy okazji mycia wlosow. A tak wogole to ide cieniowac wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
mi moje wlosy bardzo sie podobaja jak sa mokre a jak wysychaja wolabalbym byc juz lysa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Może jakiś żel - zawsze,jak chcę mieć fajne sprężynki daję na włoski żel i zazwyczaj spray rewitalizujący Welli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.