Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszczamy! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 12:18   #4381
patu323
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
I jak tam wam dzień minął?
My nie mamy zbyt wiele czasu dla siebie przez pracę i moją szkołę.
Ale nadrobimy to, w końcu się uda!
a miło troszke plany się zmieniły, bo mieliśmy iść potańczyć ze znajomymi a dostałam okres i brzuch bolał jak nie wiem co, więc tylko był króciutki spacer a reszta czasu w domu, ale się nie nudziliśmy w tą sobotę zabieram go na rower jak będzie ładna pogoda w takie piękne miejsce wezmę ze sobą coś dobrego i będzie mini piknik

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Wróciłam. Żyje. pędziłam 4 dni w słonecznej Wenecji. Niesamowite. Dalej w to nie wierzę
wow, ale zazdroszczę Wenecja jest jednym z miejsc, które koniecznie chciałabym w życiu zobaczyć. jest na 2 miejscu po wyspach nad oceanem

Cytat:

Domi - fajne buty, w moim stylu, chociaż obcas mógłby być trochę inny. Ale i tak pewnie zwróciłabym na nie uwagę. Niestety, Deichmann to nie dla mnie, wszystkie buty są za duże, nie ma mojego rozmiaru. (tzn.czasami jest, ale rzadko, a jak już się znajdzie to i tak bywa zbyt duży )
skąd ja to znam mój rozmiar to 35 rzadko kiedy uda mi się upolować tanie buty...

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
No, dużo się nasłuchałam od wcześniejszych bywalców Wenecji jak tam śmierdzi, że brudno, na szczęście ja widziałam już kompletnie inne miasto. Jak z pocztówki, obrazka, filmu. Jak dostane zdjęcia, to coś pokaże, obiecuje
Czekam na zdjecia, trzymam za słowo

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Świetna sukienka ta granatowa
Ja w poniedziałek idę na zakupy po lumpeksach, mam nadzieję, ze upoluję coś fajnego

Mam dziewczyny nietypowe pytanie Znalazłam kilka, na prawde tylko kilka rozdwojonych końcówek. Ogółem końcówki włosów są ok, nie trzeba jeszcze ich podcinać. Wyglądają ładnie, nie są wysuszone. Nie mam w domu fryzjerskich nożyczek, mam tylko takie typowe do papieru. całych włosów wiadomo że bym nimi nie podcinała. ale jak bardziej włosom zaszkodze- obcinając te kilka włosków rozdwojonych zwykłymi nożyczkami czy zostawiajac je w spokoju ryzykując że rozdwojenie pójdzie dalej i potem fryzjerka utnie więcej?
Stary 2013-04-18, 12:31   #4382
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

A, i jeszcze kupiłam nasionka stewii
Mam ksylitol, ale nie mogę go niestety jeść nawet w mikroskopijnych ilościach. TZ też. Poza tym wyczytałam o jakichś najnowszych badaniach, które sugerują, ze ksylitol może powodować raka.
Zużyję jako płyn do płukania jamy ustnej, bo wzmacnia zęby.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:36   #4383
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
a miło troszke plany się zmieniły, bo mieliśmy iść potańczyć ze znajomymi a dostałam okres i brzuch bolał jak nie wiem co, więc tylko był króciutki spacer a reszta czasu w domu, ale się nie nudziliśmy w tą sobotę zabieram go na rower jak będzie ładna pogoda w takie piękne miejsce wezmę ze sobą coś dobrego i będzie mini piknik

wow, ale zazdroszczę Wenecja jest jednym z miejsc, które koniecznie chciałabym w życiu zobaczyć. jest na 2 miejscu po wyspach nad oceanem

skąd ja to znam mój rozmiar to 35 rzadko kiedy uda mi się upolować tanie buty...

Czekam na zdjecia, trzymam za słowo

Świetna sukienka ta granatowa
Ja w poniedziałek idę na zakupy po lumpeksach, mam nadzieję, ze upoluję coś fajnego

Mam dziewczyny nietypowe pytanie Znalazłam kilka, na prawde tylko kilka rozdwojonych końcówek. Ogółem końcówki włosów są ok, nie trzeba jeszcze ich podcinać. Wyglądają ładnie, nie są wysuszone. Nie mam w domu fryzjerskich nożyczek, mam tylko takie typowe do papieru. całych włosów wiadomo że bym nimi nie podcinała. ale jak bardziej włosom zaszkodze- obcinając te kilka włosków rozdwojonych zwykłymi nożyczkami czy zostawiajac je w spokoju ryzykując że rozdwojenie pójdzie dalej i potem fryzjerka utnie więcej?
Lepiej fryzjerskimi, ponieważ te do papieru nie są przystosowane do cięcia włosów. Jakby Ci to wytłumaczyć? Po prostu zmiażdżą włosy i te zniszczone końcówki. W związku z tym będą dalej rozdwojone
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:37   #4384
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Ja mam za to opakowanie drażetek ze stewii tylko jakoś zużyć nie mogę bo mi nie podchodzą
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:40   #4385
kocurzyca
Zakorzenienie

Nasionka mam w większości z lidla. Jak patrzę na ceny w sklepach ogrodniczych to mi sie odechciewa upraw.
Pomidory z własnych pomidorów z zeszłego roku. A także z pomidorów z Lidla. Jeszcze szef mam mi przynieść sadzonki.
I jeszcze papryką będzie.

Musze rozstawić moją mini szklarnię wreszcie.
Dobrze, ze jeszcze nie rozstawiłam. Wczoraj był taki huragan, jakiego naprawdę od wielu lat nie widziałam. Moja szklarnia zapewne byłaby już gdzieś w kosmosie.
Nie dało się iść po ulicy. Stałyśmy z koleżanką na przejściu dla pieszych, i musiałyśmy się, pochylone trzymać płotków, bo byśmy się poprzewracały. Obok jakaś babka z dziećmi to samo.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Ja mam za to opakowanie drażetek ze stewii tylko jakoś zużyć nie mogę bo mi nie podchodzą
W sensie słodzik czy cukierki?
O słodziku ze stewii tez czytałam nieciekawe informacje. Ale wiele rzeczy trzeba brać z przymrużeniem oka.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2013-04-18, 14:06   #4386
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Lepiej fryzjerskimi, ponieważ te do papieru nie są przystosowane do cięcia włosów. Jakby Ci to wytłumaczyć? Po prostu zmiażdżą włosy i te zniszczone końcówki. W związku z tym będą dalej rozdwojone
to że lepiej fryzjerskimi to ja świetnie wiem Pisałam, że wszystkich włosów bym nawet nie tknęła nimi. Zaznaczyłam tylko że takich nie posiadam, a do fryzjera się nie wybieram, bo nie widzę potrzeby - nie pójdę z prośbą o podcięcie tylko tych 10 włosów a zostawienie reszty a reszta owego podcięcia nie wymaga, a mi zależy na jeszcze 10 cm długości, więc unikam fryzjerów dlatego się zastanawiam nad "mniejszym złem"- czy lepiej zostawić rozdwojone ryzykując że pójdą dalej, a potem fryzjerka jak zobaczy jednego włosa z rozdwojeniem np na 3 cm to wszystkie tak podetnie, czy lepiej pociachać je zwykłymi nożyczkami?
Stary 2013-04-18, 14:28   #4387
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
to że lepiej fryzjerskimi to ja świetnie wiem Pisałam, że wszystkich włosów bym nawet nie tknęła nimi. Zaznaczyłam tylko że takich nie posiadam, a do fryzjera się nie wybieram, bo nie widzę potrzeby - nie pójdę z prośbą o podcięcie tylko tych 10 włosów a zostawienie reszty a reszta owego podcięcia nie wymaga, a mi zależy na jeszcze 10 cm długości, więc unikam fryzjerów dlatego się zastanawiam nad "mniejszym złem"- czy lepiej zostawić rozdwojone ryzykując że pójdą dalej, a potem fryzjerka jak zobaczy jednego włosa z rozdwojeniem np na 3 cm to wszystkie tak podetnie, czy lepiej pociachać je zwykłymi nożyczkami?

A może byś tak kupiła sobie nożyczki fryzjerskie do domu? Ja mam swoje za 70 zł . Służą mi już ponad rok
Stary 2013-04-18, 14:32   #4388
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
A może byś tak kupiła sobie nożyczki fryzjerskie do domu? Ja mam swoje za 70 zł . Służą mi już ponad rok
Mam troche wydatków na najbliższy czas, a poza tym szkoda mi wydać ok 100 zł na nożyczki by podciąć kilka włosów raz na miesiąc, bo tyle mi się tylko rozdwaja, a całych swoich kręconych włosów bym nie podcieła sama czy nie dałabym ich mamie czy siostrze, bo są zbyt wymagające. Mam swoją zaufaną fryzjerkę u której zawsze jestem zadowolona z cięcia i nie będę ryzykowała na swoją rękę.
Stary 2013-04-18, 17:18   #4389
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Mam troche wydatków na najbliższy czas, a poza tym szkoda mi wydać ok 100 zł na nożyczki by podciąć kilka włosów raz na miesiąc, bo tyle mi się tylko rozdwaja, a całych swoich kręconych włosów bym nie podcieła sama czy nie dałabym ich mamie czy siostrze, bo są zbyt wymagające. Mam swoją zaufaną fryzjerkę u której zawsze jestem zadowolona z cięcia i nie będę ryzykowała na swoją rękę.
Może kup takie rossmanowe nożyczki do cięcia włosów, często są w promocji i na początku będą na pewno ostre. Kosztują około 15zł.

Padam z nóg, chociaż mam lepszy już humor. Znów mi się zachciało coś robić, więc przygotowania do sesji czas zacząć

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:39   #4390
otako
Zakorzenienie

Przygotowania do sesji w połowie kwietnia? Ambitna jesteś

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 17:58   #4391
xxxMikixxx
Zakorzenienie

otako znasz jakiegoś dobrego ginekologa w Luxmedzie? Muszę gdzieś zapisać się na USG, nie mam pojęcia do kogo. Ginekolog polecała wybrać się do Luxmedu, ale nie znam tam lekarzy. Poszłam dzisiaj do mojej lekarz sprzed ciąży i pocałowałam klamkę, nieczynne

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 18:04   #4392
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
W sensie słodzik czy cukierki?
O słodziku ze stewii tez czytałam nieciekawe informacje. Ale wiele rzeczy trzeba brać z przymrużeniem oka.
Słodzik, takie malutkie tableteczki. Nie smakuje mi z nimi ani herbata ani kawa
Stary 2013-04-18, 18:04   #4393
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Życie Mam mnóstwo projektów - po 3 na jeden przedmiot - i nie zdążę ich zrobić dzień przed, zwłaszcza że wymagają korekt, muszą być przedmiotem uprzedniej (najlepiej długotrwałej) krytyki prowadzącego. Mało co im się podoba, sami od siebie nie wymagają, by przyjść i prowadzić zajęcia, a potem na przeglądzie jest teksańska masakra. Na egzaminy teoretyczne będę się uczyć tydzień przed, ale tego nie da się zrobić tak o. Na samą warsztatową schodzi się więcej, niż trwa semestr, więc chodzę na zajęcia do innych grup, by jakoś nadgonić. Te studia to wymagająca czasu i poświęcenia robota fizyczna.

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-04-18, 18:24   #4394
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
otako znasz jakiegoś dobrego ginekologa w Luxmedzie? Muszę gdzieś zapisać się na USG, nie mam pojęcia do kogo. Ginekolog polecała wybrać się do Luxmedu, ale nie znam tam lekarzy. Poszłam dzisiaj do mojej lekarz sprzed ciąży i pocałowałam klamkę, nieczynne
znam
Chodzę do dr Urszuli Gąsowskiej - Giszczak. Na tygodniu przyjmuje w Luxmedzie przy Tesco. A ja chodzę do niej w soboty, na Radziwiłłowską (za Placem Litewskim).
Bardzo fajna kobitka

O, widzę, że i na Królewskiej przyjmuje.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2013-04-18 o 18:27
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:06   #4395
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Pracowałam w LuxMedzie i mam tam znajomych. To Warszawa,ale system jest na całą Polskę, więc jesli będzie taka możliwość to poproszę o obiektywną ocenę, do kogo pacjentki zapisują się najchętniej.

Pytanie nie do mnie, przepraszam za wtrącenie
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 21:53   #4396
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Pracowałam w LuxMedzie i mam tam znajomych. To Warszawa,ale system jest na całą Polskę, więc jesli będzie taka możliwość to poproszę o obiektywną ocenę, do kogo pacjentki zapisują się najchętniej.

A mogłabyś się czegoś dowiedzieć w Warszawie? Chodzi mi o dobrego okulistę i ginekologa
Stary 2013-04-18, 22:01   #4397
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Może kup takie rossmanowe nożyczki do cięcia włosów, często są w promocji i na początku będą na pewno ostre. Kosztują około 15zł.
Ja takie mam właśnie. Na własny uzytek, to mi się i za 5 lat nie zepsują.
Cytat:
Słodzik, takie malutkie tableteczki. Nie smakuje mi z nimi ani herbata ani kawa
Ja kawy ani herbaty nie słodzę, Ale na przykład do szejków czy koktajli owocowych wolałabym nie sypać cukru. Słodzika nigdy nie próbowałam. Smak liści mi odpowiada.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2013-04-19, 00:21   #4398
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
znam
Chodzę do dr Urszuli Gąsowskiej - Giszczak. Na tygodniu przyjmuje w Luxmedzie przy Tesco. A ja chodzę do niej w soboty, na Radziwiłłowską (za Placem Litewskim).
Bardzo fajna kobitka

O, widzę, że i na Królewskiej przyjmuje.
Z tego co sprawdziłam ona nie robi USG ciążowego. Znalazłam jakąś Adriannę Kondracką, może do niej pójdę w ciemno

Cytat:

Gdybyś mogła to poproszę

Jutro jadę z rodzicami oglądać suknie Za mną ciągle chodzi ten model Na pewno jest w jednym salonie, pojedziemy zobaczyć ją na żywo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg greatest_ebc34cba59.jpg (24,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101-1.jpg (50,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101-2.jpg (47,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101-3.jpg (39,8 KB, 39 załadowań)

Stary 2013-04-19, 07:32   #4399
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co sprawdziłam ona nie robi USG ciążowego. Znalazłam jakąś Adriannę Kondracką, może do niej pójdę w ciemno

Gdybyś mogła to poproszę

Jutro jadę z rodzicami oglądać suknie Za mną ciągle chodzi ten model Na pewno jest w jednym salonie, pojedziemy zobaczyć ją na żywo

Bardzo ładna . Miki, jak u Ciebie samopoczucie?
Stary 2013-04-19, 07:44   #4400
sylvi300
Zakorzenienie

Miki ładna suknia, będziesz ślicznie wyglądać

ale miałam dziś okropny sen, śniło mi się, że włosy mi wypadały garściami, co za koszmar!

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:46   #4401
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już dawno powinnam zakuwać, bo moja sesja rusza w maju.
Ta, wiem. Mam zrąbaną uczelnię

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Miki ładna suknia, będziesz ślicznie wyglądać
Mi też się podoba

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:12   #4402
sylvi300
Zakorzenienie

mi osobiście marzy się suknia z siateczką na dekolcie i grubych ramiączkach

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:19   #4403
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja kawy ani herbaty nie słodzę, Ale na przykład do szejków czy koktajli owocowych wolałabym nie sypać cukru. Słodzika nigdy nie próbowałam. Smak liści mi odpowiada.
Ja też przeważnie nie słodzę ani herbaty ani kawy. A co robisz z liścmi ?

Śliczna suknia Miki z pewnością będziesz w niej super wyglądać
Stary 2013-04-19, 15:48   #4404
kocurzyca
Zakorzenienie

Re: Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zap

Cytat:
Ja też przeważnie nie słodzę ani herbaty ani kawy. A co robisz z liścmi ?

Śliczna suknia Miki z pewnością będziesz w niej super wyglądać
Jak robie szejka to moge dorzucic liscie i zblendowac calosc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2013-04-19, 17:50   #4405
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Suknia zamówiona Wzięłam tą, którą wyżej pokazywałam. Mierzyłam co prawda rozmiar 40, bo tylko taka była w salonie, ale i tak wyglądała pięknie Do tego welon dość krótki z błyszczącą lamówką. Mierzyłam jeszcze kilka innych sukni, różnych fasonów, ale każdy stwierdził, że w tej najlepiej

Stary 2013-04-19, 18:02   #4406
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Te z załącznika też mierzyłam w innych salonach:

1. Fatalnie w niej wyglądałam, zero talii, zero niczego babka wciskała, że ładnie, ale kompletnie się w niej nie widziałam.
2. Ładnie leżała, ale jednak tamta którą zamówiłam wyglądała o wiele lepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MIQUELA-B.jpg (73,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f002284382.jpg (40,1 KB, 37 załadowań)

Stary 2013-04-19, 18:49   #4407
201612231846
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154643

aktualizacja

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

A tak zaczynałam pielęgnację

Czerwiec 2011
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154644
Stary 2013-04-19, 18:56   #4408
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Te z załącznika też mierzyłam w innych salonach:

1. Fatalnie w niej wyglądałam, zero talii, zero niczego babka wciskała, że ładnie, ale kompletnie się w niej nie widziałam.
2. Ładnie leżała, ale jednak tamta którą zamówiłam wyglądała o wiele lepiej
Piękna ta pierwsza, tylko ją widziałam przed momentem.

[Kol 3,2]
zupa

Edytowane przez Celestyn3k
Czas edycji: 2013-04-19 o 18:58
Stary 2013-04-20, 00:39   #4409
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Suknia zamówiona Wzięłam tą, którą wyżej pokazywałam. Mierzyłam co prawda rozmiar 40, bo tylko taka była w salonie, ale i tak wyglądała pięknie Do tego welon dość krótki z błyszczącą lamówką. Mierzyłam jeszcze kilka innych sukni, różnych fasonów, ale każdy stwierdził, że w tej najlepiej
super
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:05   #4410
Bellitudoo
Zakorzenienie

Miki, czekamy na zdjęcia na Tobie Bardzo ładna jest.

Mi się ostatnio spodobały wianki zamiast welonu

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości