|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Miałam telefon w sprawie pracy, początkowo pani zapytała czy może zadać mi kilka pytań m.in. ile chciałabym zarabiać netto, w jakich godzinach jestem dyspozycyjna. Przed chwilą dzwoniła drugi raz z zaproszeniem na rozmowę. Pewnie miałam najniższe oczekiwania finansowe
Jest to firma zajmująca się telemarketingiem, kiedyś zrezygnowałam z pracy u nich właśnie jako telemarketer, bo nie podobało mi się.. teraz stanowisko specjalista ds.rekrutacji, zobaczymy czy to jakaś sensowna oferta Jutro o 13 idę na rozmowę do nich![]() Lecę na spacerek, dzisiaj pogoda jest wspaniała
|
|
|
|
|
#1982 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja pracowałam od 9 do 18. Raz na dwa tygodnie mogłam wyjść o 14. Dla mnie to są najgorsze godziny. Nic nie mogłam załatwić, trzeba było brać specjalnie wolne.
Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-04-18 o 17:31 |
||||
|
|
|
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
to ma ogromne plusy jak jest lato i wiosna, bo masz jeszcze mnóstwo dnia po pracy i możesz się nasłonecznić. zimą strasznie, bo rano tak ciemno, brrr. ale latem czadowo i ciepło i po urzędach jeszcze można pochodzić coś załatwić na mieście
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka jak szukaliście pracy w Anglii? jest jakaś specjalna strona, pośrednik? Nigdy wcześniej nie myślałam o wyjeździe za granicę ale... zaczyna mnie nosić
|
|
|
#1985 |
|
BAN stały
|
Jest gorzej 39 stopni gorączki. Zażyłam tabletkę na spadek gorączki, pół dnia przeleżałam.
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, aktualnie jesteśmy z tym panem współpracownikiem na etapie szukania "kto mógłby nam to powiedzieć" - kolejne 2 faktury odłożyłam ale za to zaksięgowałam pozostałe
póki co powiedział mi, że to z czym sobie rady nie damy, mamy odłożyc do wtorku. Najgorsze, ze skończyłam faktury i nie miałam co robić a ten pan musiał szybko zlecenia robić więc nie dawał mi dużo do robienia, wolał sam, bo ja pewnie wolno robię a musiał zdążyć.,.. jutro już nie mam faktur i nie wiem, co wymyślić.Za to pisałam e-maile do Niemców w sprawie zaginionego dowodu dostawy.
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy pisałam, ale w zeszłym tygodniu miałam rozmowę na program praktyk letnich 2,5 miesięcznych do banku. Rozmowa całkiem miła, także po angielsku, starałam się być elokwentna i używać trudniejszych angielskich słów. Pani mnie wtedy poinformowała, że to przedostatni etap rekrutacji i ostatni to rozmowa z dyrektorem oddziału. Myślałam, że nic z tego, ale dzisiaj pan zadzwonił i mam rozmowę w poniedziałek o 11:00!
![]() Pulinaj, ja też już za stara jestem, żeby za friko biegać na praktyki. Na szczęście w banku chcą płacić.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-04-18 o 19:22 |
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Erite, powodzenia
![]() szakal, a nie opisujecie faktur na odwrocie lub oddzielnej dołączonej kartce, za co ta faktura? Gdzies musi być zapisane ile dla jakiego klienta i za co. |
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Się smiej
ja wtedy miałam jakieś 17 lat może? Więc wiesz burza hormonów i te sprawy - byłam w siódmym niebie Zresztą miałam słabość do marynarzy bo chodziłam do zespołu szkół gdzie było też technikum żeglarskie i co piątek chłopcy musieli ubierać mundurki mmmm ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
U mnie też była piękna pogoda cały dzień praktycznie. Mój tata wyjeżdża z soboty na niedzielę do Niemiec na 2 miesiące na szparagi i mu auto wypucowałam, 3 godziny się męczyłam i teraz nie mam siły na nic, bo mam takie zakwasy (wczoraj sobie poćwiczyłam dodatkowo) ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Anjuta, Gwiazdeczka, nie dziękuję.
![]() cycki w górę mówisz. hehe
|
|
#1994 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40378765]cyc do przodu i w górę to podstawa
![]() ja spędzam weekend z książką do ang aby się poduczyć przed pon [/QUOTE]To muszę kupić dobry push-up. ;p Ja to samo.
|
|
#1996 |
|
Konto usunięte
|
ja tęsknie za hiszpanem, ale nie mam motywacji... wszędzie niemiecki, niemiecki, niemiecki bleeeeee...
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
na jakiego to jest, ale nie ma jak rozbić całą kwotę na poszczególne miejsca na trasie
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40378906]ja tęsknie za hiszpanem, ale nie mam motywacji... wszędzie niemiecki, niemiecki, niemiecki bleeeeee...[/QUOTE]
No właśnie, niemiecki, moja pięta achillesowa. ;/ Chyba się złamię i jak skończę kurs włoskiego, to się wezmę za niemiecki. Muszę się jakoś tylko pozytywnie nastroić do tego.
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet zdjęcia im robiłam haha ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A pomyśleć że ja niemiecki na maturze zdawałam a teraz praktycznie ni w ząb... Dziura w głowie Ja też się muszę zmotywować, nie wiem dlaczego o tę motywację u mnie tak ciężko... |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 | |
|
Kawaii strona mocy
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40378906]ja tęsknie za hiszpanem, ale nie mam motywacji... wszędzie niemiecki, niemiecki, niemiecki bleeeeee...[/QUOTE]
No i co z tego, że wszędzie jest niemiecki? Jeśli Ci się nie podoba i nie będziesz miała odpowiedniego podejścia, to nawet jakby się paliło i waliło, to się go nie nauczysz ... wracaj do Hiszpana i koniec Chociaż zauważyłam u Ciebie (tak jak czytałam posty w ukryciu ) pewnego chwytania co może się przydać. Takie podejście z językami może zgubić, uważaj, zaczniesz dużo rzeczy, a żadnych porządnie nie zrobisz ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
To nie parodia, to najniższa krajowa
![]() Cytat:
![]() Dostałam zaproszenie na rozmowę ![]() Poniedziałek, godz. 11:00. 6,75 netto/h. Umowa zlecenie na pół etatu, ale godzinowo wyjdzie pół lub cały etat, w zalezności od miesiąca itd. Tylko teraz mam kłopot - czy ja będę na takiej umowie ubezpieczona? No i to jest sklep, w którym strasznie kradną i co inwentaryzację podobno wymieniają pracowników Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-04-18 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Inkwizytor
|
[QUOTE=Maguda_;40379338]No i co z tego, że wszędzie jest niemiecki? Jeśli Ci się nie podoba i nie będziesz miała odpowiedniego podejścia, to nawet jakby się paliło i waliło, to się go nie nauczysz ... wracaj do Hiszpana i koniec
Chociaż zauważyłam u Ciebie (tak jak czytałam posty w ukryciu ) pewnego chwytania co może się przydać. Takie podejście z językami może zgubić, uważaj, zaczniesz dużo rzeczy, a żadnych porządnie nie zrobisz ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Odpowiednie nastawianie to połowa sukcesu Ja się przełamałam i powoli zaczynam dawać radę z niemieckim a moja antypatia była bardzo silna. W zasadzie sa smaczki które dodają mu uroju. Długie słowa poskładane z małych słowek co działa jak układanka itd. Jak zobaczyłam jak jest syrenka to padłam (tak oglądam sobie bajki na dobranoc)
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#2003 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Cieszę się, że zmieniasz nastawienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na studiach cofnęłam się w rozwoju, zaniedbałam tę sprawę i dziś już niewiele pamiętam
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw baba tzw. "babochłop" może jeszcze jako tako prowadziła te zajęcia, ale poszła na chorobowe. Ta nowa to była jakaś masakra co zajęcia opowiadała nam co tak naprawdę możemy znaleźć w kiełbasach, dżemach i innych takich, bo ona gdzieś tam kiedyś pracowała i wszystko widziała |
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za umowę zlecenie nie dostaniesz świadectwa pracy, więc nie będziesz mieć nigdzie wpisane, że to zwolnienie dyscyplinarne (tak mi się wydaje).
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie ubezpieczenie jest jedną z najważniejszych kwestii, fajnie, że jest tak, jak napisałaś. |
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: O! ktoś mnie już ubiegł w odpowiedzi
Edytowane przez Ol Ka Czas edycji: 2013-04-18 o 22:01 |
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo czekasz góóóóra tydzien jesli masz jakies specjalne wymogi ![]() Oczywiscie sa strony, ale nie ma to jak sie przejsc osobiscie: http://www.jobcentre.co.uk Oprocz tego jest mnostwo ogloszen np na sklepach/ barach/biurach podrozy i przynajmniej nie jest tak jak u nas ze mowia: oddzwonimy, tylko od razu Ci mowia tak czy nie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Jest to firma zajmująca się telemarketingiem, kiedyś zrezygnowałam z pracy u nich właśnie jako telemarketer, bo nie podobało mi się.. teraz stanowisko specjalista ds.rekrutacji, zobaczymy czy to jakaś sensowna oferta
Jutro o 13 idę na rozmowę do nich

Selaine, podziwiam Twoją wytrwałość i optymizm. Na pewno znajdziesz lepszą pracę.