![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to prawda ,że niemycie włosów ogranicza przetłuszczanie ?
Nie nie kiedyś tak nie miałam. Tylko właśnie problem w tym, ze na moich włosach od nadmiernego przetłuszczania się pojawił się łupież ;/ co szczerze mówiąc kiedyś było dla mnie nie do pomyślenia ;/ zastanawiam się czy lepiej zwrócić się z tym do dermatologa czy ginekologa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadmiar testosteronu i wszelkich 'meskich komponentow' - tlusta skora, wypryski. Nadczynnosc tarczycy - sucha i luszczaca sie skora ciala i glowy. Takie dwa podstawowe przyklady. Kup sobie szampon w spreju, ew. puder matujacy - mnie to ratuje dnia trzeciego, gdy nie mam mozliwosci umyc i wymodelowac wlosow. Dobre sa tez wcierki ziolowe - niby robia oklap jak kladziesz na sucha skore, ale po myciu wlosow, w mokra - juz lepiej. Mi troche wyregulowaly tluszczenie sie skory. Myje wlosy co 2 dni - optymalnie dla mojej dlugosci i stopnia przetluszczania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Aha aha. Bo ja właśnie niedługo idę na badania pod względem testosteronu wolnego itp. i jak otrzymam wyniki mam się stawić do ginekolog. Może lepiej poczekać z tym aż ginekolog coś zaradzi a nie iść do dermatologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Najpierw zrób badania hormonów
![]() Pomoc może też odrobinę suchy szampon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Odnośnie głównego tematu odpowiadam, że niemycie włosów wcale nie działa na przetłuszczanie. Sprawdziłam to i był to mój błąd. Loj, który wytwarza nasza skora jest z czasem szkodliwy dla naszej skory i włosów, wiec ich nie myjąc skazujemy włosy na karę.
Mi pomogła odpowiednia pielęgnacja i dieta, ograniczyłam mycie z codziennego na 2-3 dni. Skora nie reaguje swędzeniem, pieczeniem i łupieżem, jak bywało wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.