![]() |
#2581 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Elllmi, gotowe wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
popatrzyłam na pasek - dawno tyle osób na raz nie widziałam tu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Konto usunięte
|
Szkoda, że tradycyjnie część to podglądacze - kazmira po raz pierdyliarty wywoływana, i cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas chyba faktor 30 to zamało, bo mała czerwona. Mam dwa typy, albo uczulenie na marchewkę albo słońce. Trochę wkurzające rozszerzanie diety w czasie tak słonecznych dni. Szaja powiedz mi jak objawia się alergia pokarmowa na skórce, jak to wygląda? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40370177]Poduszkę z przodu należy odłączać bezwzględnie ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Dziewczyny, co z Lady i neurologiem? albo przegapiłam, albo się nie odzywa ![]() Dzięki za info ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
hej gadułki, moje dziecko dziś było jak zaczarowane
![]() humorek mu dopisywał no i zauważyłam dziś,że znowu robi mostek, tylko tym razem zapiera się piętami i unosi dupkę i tułów, dziś też wyciągał obie ręcę do psa widziałam,że robił to w niesamowitym skupieniu jesteśmy też po basenie, ale bedziemy też chodzić chyba w poniedziałki bo raz w tygodniu wydaje mi się za malo po południu poszliśmy na chustowy spacer do lasu bo zastanawiałam się w jakim miesiącu rosną konwalie i myślałam,że może to już ![]() mały usnął w chuscie- fajnie bo ostatnio żadko mu się to zdarza ja też mleczka nie mogę, dziś mialam ciut w kawie i całe łapy wysypane mam- kupilam sobie dziś sojowe ale takie se, chyba się szarpne na mleko ryżowe tylko ta cena ![]() a dla odmiany zamiast owsianki ostatnio zajadam się kaszą jaglaną z odrobiną mleka (teraz sojowego ![]() ale owsianka w tej wersji tez jest cudna ![]() ] Cytat:
![]() Cytat:
promieniowanie jest także w cieniu zresztą chyba wszyscy wiedzą,że przez wiatr się też opala ![]() a może masz owulke? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Paaadam, chyba idę się myć i spać.
Moje dziecko ma zegarek w głowie, zasypia natychmiast o 21:20 ![]() Ciekawie przy tym walczy ze snem machając głowką na boki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2588 |
Konto usunięte
|
Debrah, jak na boki macha główką to niedostymulowana, pobujać by trzeba
![]() Nina, u Agatki - 10-15 minut po zjedzeniu plamy czerwone na policzkach lub czerwona wysypka,d robniutkie krosteczki takie. Do tego masakryczny wk...rw był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A maiałm jeszcze napisać, ze moje dziecko z dnia na dzień zrobiło się a-społeczne. Wczoraj u moich rodziców dostawiła taką histerię, zę sie w ekspresie zbieraliśmy do domu. jak tylko, była w foteliku w aucie to spokój. Myślałam, że to taki jednorazowy wybryk. Dziś po spcerze pojechaliśmy do męża babci i tylko weszliśmy do domu i to samo co wczoraj tylko w gorszym wydaniu. Darła się tak okropnie aż byłam cała mokra z nerwów i stresu. Po 15 minutach darcia trzeba było jechać do domu. Normalnie nie wiem co się stało nigdy wcześniej tak nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Konto usunięte
|
Nina, może jej temp. na przykład nie odpowiada?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dziecko wyczuwa inne zapachy czy co? a z drugiej strony czemu mu nie przeszkadza jak idziemy na zakupy czy na basen? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40380929]Debrah, jak na boki macha główką to niedostymulowana, pobujać by trzeba
![]() Nina, u Agatki - 10-15 minut po zjedzeniu plamy czerwone na policzkach lub czerwona wysypka,d robniutkie krosteczki takie. Do tego masakryczny wk...rw był ![]() No właśnie po pierwszym dniu nic nie widziałam, wczoraj były małe plamy a dziś to masakra, ale teraz zbladły i to bardzo. Kurde ja już nic nie wiem. Zdjęcie zrobiłam ,ale są takie słabe że nic prawie nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zakorzenienie
|
rozebrałam się w łazience i padłam, wyglądam jak czubek
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40380599]Elllmi, gotowe wszystko ![]() dzięki; chyba się przerzucę na tego elastyka jak młody nie będzie współpracował widocznie nasz poziom zajefajności znacznie wzrósł ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstyd sie przyznawac co dzisiaj zjadlam (wlasciwie to nic), przez tych gosci jakos nie bylo czasu. Codziennie sobie powtrzam, ze nastepnego dnia porzadnie zjem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Rozeznanie
|
Hej kochane!
![]() Wybaczcie, że się nie odniosę, ale padam na twarz. Jestem ciągle na bieżąco ale pogoda piękna była więc z małym prawie cały czas na dworze byliśmy ![]() ![]() ![]() My dziś na chustospacerku body z krótkim, spodenki, skarpetki i czapka cienka co by od słońca nas ochroniła, bo dawało nieźle. Mały i tak się upocił. Było 25 stopni i uwierzcie mi, że szlag mnie trafia jak widzę te matki co to dziecko w kombinezonie, pod kocem i osłonką a na wierzchu sweter i płaszcz matuli, która dziarsko w krótkim rekawie popyla ![]() Od niedzieli zachodzę w głowę o co chodzi. Mały jutro kończy 3 miesiące, do tej pory płacz to się zdarzał naprawdę sporadycznie, no i 15 minut i spokój, no góra pół godziny, a od tej nieszczęsnej niedzieli gdzie mały się rozwrzeszczał u babci, 3 dni z rzędu po jedzonku o 16 histeria. We wtorek po 15 minutach przeszło, a dzisiaj znów u babci byliśmy i tam jadł, i tak się rozryczał, że płakał dobrą godzinę, ale pod koniec to już były wrzaski i histeria i widziałam że ze złości bo nie mógł spać a chciał. Przyszedł tż dał małego do fotelika, i jak tylko wyszedł z mieszkania to się mały uspokoił. A mnie tak żal go było, wiem, że gdybym była w domu to by szybko minęło, a tak to za dużo bodźców bo 4 osoby w tym moja babcia robiąca co najmniej za 10 osób. I ja już naprawdę nie wiem co mam robić z tą moją babcią. Kocham ją bardzo, nie chcę jej robić przykrości ale ona obrażalska jest bardzo i twierdzi że się na nią uwzięłam, bo ciągle zwracam jej uwagę, ale dziewczyny trzymajcie mnie, upierdliwa jest, że szok. Ona musi non stop do małego ćwierkolić, jak nie śpi to ok, ale wkurza ją że patrzy na mnie a nie na nią, no ale dajcie spokój, poszła ze mną ostatnio do parku jak mały był w chuście, to trzymała go za nóżkę, jak je, to go głaszcze po buzi, jak śpi, to też co chwilę go dotyka i on się wybudza, a dzisiaj jak przy histerii go nosiłam z bezsilności na samolocik to go trzymała za rączki. I co 3 sekundy ze smoczkiem latała bo mały wypluwał, aż moja mama jej powiedziała, że zaraz jej go wsadzi w gębę :P a na spacerze to nie ma opcji żeby mały w wózku spał, bo co chwilę przystaje, przechyla wózek na tylnich kołach do siebie i patrzy na niego, a mnie to denerwuje, pytam się widziałaś, żeby ktoś tak robił? To oddała mi wózek że mam sama wozić. Ech... Ja rozumiem, że zwariowała na jego punkcie i bardzo go kocha, ale rany, przecież to nie maskotka, skoro go tak kocha to niech zrozumie że on potrzebuje też spokoju a nie stymulacji 24 godziny na dobę... No ale chyba dzisiaj była zawiedziona że to jej cudowne noszenie w niczym nie pomogło. Do tego ciągle mówi o tym że już jest stara i widzę że ma kryzys z tym związany, a ja się boję że kiedyś jej zabraknie i będę miała wyrzuty sumienia że jej ograniczyłam kontakt z prawnukiem. A była u nas/my u niej w piątek, niedzielę, poniedziałek, środę i dziś. Zmęczona już tym jestem ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle czytałam że dzieci noszone w chustach nie mają kolek albo w mniejszym stopniu a tu u nas się pojawiły i jakoś się to zbiegło z chodzeniem w chuście. Może przypadek, a może dla małego to za dużo bodźców jak się w chuście obudzi i wszystko ogląda ![]() ![]() Jeszcze się Wam pożalę, że idąc dziś przez centrum Katowic byłam załamana, gdyż nie ma tam ani grama cienia! Zero drzew większość wycięta! ![]() Nic, lecę nakarmić małego i spać, dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Kochane dziękuje za wszystkie słowa otuchy,zarówno na forum jak i w klubie!
![]() ![]() Niunia musi nosić aparat przez 24godz na dobe,minimum 3 miesiące choć lekarz powiedział że będzie to około 5. ![]() Wczoraj po raz pierwszy Zostawilam Blanke z kimś innym niż tz,z moja mama. No i Niunia dała jej niezłą szkole życia. Ale oczywiście-źle ubrana,za zimno w domu (23st) no i mam za mało pokarmu bo dziecko dorwało się do butelki jakby nigdy nic nie jadło. Pominę fakt że nie jadła wtedy ponad dwie godziny-a to dużo jak na mojego głodomorka,więc była oczywiście glodna. A to że z jednej piersi ściągnęłam dla niej na szybko przed wyjściem 100mk to nie świadczy że mam dużo pokarmu ![]() Moja corcia kochaną wynagrodziła mi chyba wczorajszy dzień. Zasnela po ciężkich bojach z sama sobą i szelkami o 19.30,obudziła się o 1,szybko piers na spiocha,Zasnela przy piersi co jej się NIGDY nie zdążyło w nocy,potem taka sama pobudka o 3,Zasnela przy piersi,nadal śpi,choć kręci się mocno. Widać że Jej te szelki przeszkadzają,bo weszła w okres szybkiego machania nozkami. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza jestem
![]() ![]() ![]() Ooo fewcia jest. Niunia śpi a Ty ta z własnej woli wstałaś tak wcześnie? A z bioderkami będzie dobrze. Tyle kciuków i dobrej energii masz tu od nas że nie może być inaczej ![]() Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-19 o 05:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Obudzilam się bo Niunia się bardzo zaczęła wiercic i już nie Zasnelam.
Bidulka zmęczona jesteś,może w dzień odpoczniesz ![]() Blanka już na nogach,zjadła i marudzi,pewnie przez te szelki. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Przyzwyczai się biedulka. Na początku na pewno będzie się chciała z tego wyswobodzić i będzie się wierciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
U nas też pobudka o 5:30. Zmowily się nasze dzieci czy coś
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
A moj kochany Maluch spal 8h. Mam nadzieje, ze to nie przypadek i juz tak bedzie
![]() ![]() No nic. Czas na sniadanko, kawe i bonitki... Dziewczyny wspolczuje widoku dziecka w szelkach itp. Musicie byc silne... |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zadomowienie
|
A u nas nocka niby nawet ok ale mimo to jestem padnieta, Bartuś usnal o 21 budzil sie na karmienie o 2 i o 5, zjadl z piersi i zaraz zasypial o 6:45 obudzily go bardzo bolace baczki i dalam mu 90 ml mm teraz probuje jeszcze usnac, mam nadzieje ze mu sie to uda bo sama bym sie zdrzemnela.
Mamy karmiące mm. Jak czesto podajecie maluszka herbatki? Jakie? Ile ml?
#2605 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Ja tez chwile po porodzie mialam brzuch lepsiejszy niz obecnie, no ale rozszerzylam diete mamy kp i jadlam wszystko juz praktycznie lacznie ze smazonym, wiec mimo duzo mniejszej wagi cialo sflaczalo:P teraz jestem na tej bezmlecznej jak pacze przepisy to sa mega leciutkie te dania wiec moze spadnie mi tluszczyku jeszcze ![]() oczywiscie codziennie albo Ewka albo jogging ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128]Ok jest wszystko co między centylami, czyli między 3 a 97 ![]() - rozbieżność między centylem wzzrostu i wagi nie powinna być więcej niż 50 - jeśli masz np. 10 centyl wagi i 75 wzrostu to trzeba by się temu przyjrzeć - ale tu bierze się pod uwagę także aspekt genetyczny, czyli wygląd rodziców ![]() - porównuje się dziecko do samego dziecka - czyli czy systematycznie rośnie - nie musi być wielki przyrost wagi i cm, ale ma być, czy nie ma drastycznych spadków ani wzrostów centyli ![]() To ja pobiłam rekordy :d ale u nas lato ![]() Wpisane masz na bank NDT, nie wdt ![]() ![]() o rozwoju genialnie: http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html U nas spodenki bawełniane, skarpetki zdjęte potem, bodziak z długim (błąd!), bez czapeczki. Dziecko w wózku mega spokojne ![]() ![]() ![]() Dawajta przepis ![]() A druga fotka, może dojrzycie - na tym środkowym drzewie ptak siadł sobie centralnie na samym czubku, ja nie wiem, jak on się tam utrzymał, ale napatrzeć się nie mogłam ![]() szajus wczesniej dawalam przepis bokeh, bede na kompie to Ci zacytuje jeszcze raz ![]() I dzieki Ci matko wszechwiedzaca, co my bysmy bez Ciebie tu zrobily? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wczoraj mialam zalamke - generalnie spodziewalam sie, ze moga byc problemy z napieciem u Malego - w koncu w ciazy bralam tyle lekow rozkurczowych i w takich dawkach,ze glowa mala. No i przyjelam to normalnie, troche mnie to przybilo wiadomo bo myslalam, ze jak Maly ma juz te 3 miechy to bedzie ok, no ale sie trzymalam. Ale tescie zaczely lamentowac, moja mama lament, maz sie przylaczyl bo jak uslyszal inne lamenty to do choru wstapil, no i oni wszyscy tak na mnie wsiedli, tak mi dali popalic wczoraj, w sensie tak - milion pytan na sekunde, jak go nosic, ile go nosic, jak odkladac, jak przewijac, pokaz to, pokaz tamto, dziesiec roznych nr telefonow do rehabilitantow, dzwonilas? Pisalas? Czemu nie? Odezwal sie? Ale jak to? To zadzwon znowu. Napisz znowu. Ile razy sie wygial? To noszenie go pomoglo? Jak spal to sie wyginal? A jak sie wygina to go hamowac czy co robic? I nie pomagaly tlumaczenia, ze NIE WIEM, ze rehabilitant pokaze i powie, jak sie malym opiekowac. Duzo mi nie brakowalo a bym wybuchnela i powiedziala, zeby mi dziecka przez ten okres czasu nie dotykac, nie ruszac, nie nosic! I chyba tak zrobie. Dziolszki, ja mialam tak glowe wielka wczoraj, ze wieczorem przeryczalam 3godz, po prostu.... Siadlo we mnie wsio, bo teraz tak naprawde wszystko jest w moich rekach, ja to musze pozalatwiac, poumawiac sie, i jeszcze wysluchiwac, ze za dlugi termin i czy dzwonilam w miliardy innych miejsc, zeby bylo szybciej ![]() A maz jak jest aniolem tak cholerka wczoraj sie w ogole nie popisal bo przeciez wszyscy chca dobrze, a ja mam pretensje ![]() A siostry sie pytalam czy pamieta jak w drzwiach stala to dopiero jak jej opisalam sytuacje to sobie przypomniala hahaha a ja prawie zawal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
Lady nie martw się,napięcie jest do wypracowania. Fakt,że może to dłużej potrwać,ale na pewno minie. Ją sobie tłumacze że napięcie i bioderka to nic z wadami serca czy mózgu. Inaczej bym Zwariowala! Kochaną rehabilitant Ci pokaże jak nosić i opiekować się Małym. I sama dużo pomożesz Mu wtedy. My niestety nie możemy zrehabilitować póki chore bioderka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128]
A druga fotka, może dojrzycie - na tym środkowym drzewie ptak siadł sobie centralnie na samym czubku, ja nie wiem, jak on się tam utrzymał, ale napatrzeć się nie mogłam ![]() Ale słodko śpi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Lady, współczuję, rodzina się też martwi, ale nie ułatwiają sprawy. Trzymam kciuki za szybkie terminy i szybką poprawę. Miś pięknie dziś śpi, od 20 do 4 rano, potem o 7 zjadł i dosypia jeszcze. Miłego dnia dziewczyny : |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40379128] To ja pobiłam rekordy :d ale u nas lato Dorka bez skarpetek, a rękaw spokojnie mogłam długi wziąć. U nas spodenki bawełniane, skarpetki zdjęte potem, bodziak z długim (błąd!), bez czapeczki. Dziecko w wózku mega spokojne ![]() A druga fotka, może dojrzycie - na tym środkowym drzewie ptak siadł sobie centralnie na samym czubku, ja nie wiem, jak on się tam utrzymał, ale napatrzeć się nie mogłam [/QUOTE] ale słodka fryzurka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co lamentów to też współczuję, sama jesteś wystraszona i zdenerwowana a tu jeszcze takie histerie odstawiają, a dla męża ![]() Dziewczyny bardzo Wam współczuję problemów z Maluszkami ale to wszystko minie i na pewno się wszystko ułoży. Trzymam za Was wszystkie (i za Wasze maleństwa)kciuki. Będzie dobrze ![]() Mi się szykuje dopiero problem, bo Mały na pewno bedzie mieć zabieg na tego swojego małego sisiorka ale to pediatra mówiła, że dopiero ok. 2 r.ż.Polecała jeden szpital, gdzie takie coś wykonują ale jak weszłam na fora i zaczęłam czytać to włos mi się zjeżył na głowie, bardzo negatywne opinie, jeśli chodzi o leczenie tej wady (co prawda mamy pisały o gorszej wersji tej wady ale mimo to). I teraz nie wiem co robić, bo nasza pediatra zachwala bardzo szpital a ja się boję, bo z tego co pisali ludzie wynika, że oni taką wadę traktują jak swoistego rodzaju eksperyment a ja nie chcę, żeby ktoś eksperymentował na moim Kubulu ![]() ![]() Nasza noc minęła pięknie, chociaż bałam się, że będzie gorzej bo przed 20 wróciliśmy ze spaceru a Mały cały czas spał w wózku. Ubrałam go w body, śpioszki i na to cienkiego pajacyka, jako "koc" zabrałam swoją arafatkę i mu nóżki przykryłam, wzięłam też koc ale okryłam go dopiero wieczorem jak przechodziliśmy przez las a tam od bagien strasznie zimno jest. No i czapeczkę cienką bawełnianą. Myślę, że dobrze bo Mały szczęśliwy spał a jak patrzyłam na karczek to taki miło ciepły ![]() Dzisiaj wieczorem jedziemy do moich rodziców ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Wtajemniczenie
|
Hej... to ja Was chyba wszystkie pobiję... Pobudka przed 4 rano. Najpierw Maja na jedzenie, potem mąż zaczął szukać telefonu, coś upuścił i Karinka się obudziła
![]() ![]() ![]() Z pozytywnych rzeczy to Karinka się dostała do przedszkola od września ![]() no i w kuchni płytki położone ![]() podczytuję Was trochę ale nie mam czasu na pisanie bo większość dnia spędzamy na polu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.