Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 22:08   #1501
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Jak to jest? Od włosy dbam od ponad 2 lat i doczekałam się tylko 2 komplementów i to jednego dnia, miały wybitny GHD, a Atredermu używam niecałe 2 miesiące i już tyle razy usłyszałam, bardzo mi sie poprawił stan twarzy itp.
Nawet mama pochwaliła, a u niej o komplement naprawdę ciężko, max. 2 razy w roku słyszę od niej coś miłego...
super, że Atre pomógł
Stary 2013-04-18, 22:12   #1502
rozwydrzona
Zadomowienie

polecicie jakiś ciekawy kosmetyk - szampon albo odżywkę albo maskę - z serii Babuszki Agafii? jeszcze w tym wątku mnie nie było przez ten czas pofarbowałam się mango (jednak lubię mocne rudości ! ) i ścięłam grzywkę... ale nie wiem, czy to był najlepszy pomysł... niby mi lepiej, ale na lato to spory problem... nie wiem, czy to przez wcieranie, czy co, ale ścięte półtora tygodnia temu, a już jest za długa szkoda, że reszta nie rośnie w takim tempie
Stary 2013-04-18, 22:14   #1503
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

Jak się nie dostanę na medycynę, to prostu strzelę sobie w łeb albo poderżnę gardło w centrum Katowic, coby szumu narobić
Osiem razy podchodziłam do dziada, a zaliczyłam! Nikomu nie życzę takiego horroru.

W pierwszej połowie lipca planuję samobójczy skok do Rawy, kiedy mój cel strategiczny B.1.4. Obrona pracy dyplomowej nie zostanie zrealizowany. Jeżeli taka forma samounicestwienia Ci odpowiada to możemy ewentualnie się zsynchronizować.

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Imienniczko, ostro walczysz o miejsce top spamerkach, zauważyłam
No ba.
Od soboty siedzę w domu i się nastrajam, bo nie czuję parcia na deadline. Wszystko ma swój koniec- w sobotę następuje zmiana statusu na 'deadline pojutrze', a wtedy kij w tyłek, red bull w żołądek i ZERO internetów.

O, i stwierdziłam, że jutro zaszaleję i zrobię sobie płukankę octową, bo ostatnio robiłam w tamtym roku. Hahaha.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 22:22   #1504
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
No jasne że tak

Powinnam mieć jutro GHD, ale znając moje szczęście to pewnie nie będzie...
Jeszcze muszę powtórzyć geografię, ale jestem tak padnięta, że nie rozumiem co się dzieje

Nie męcz się, idź spać
Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
chyba gwuść

moj ma ok. 12 com, a nie farbowałam od połowy sierpnia
Może być

Też spory. Jakbym cały czas walczyła o przyrost, to teoretycznie po roku miałabym ok. 25 cm. Jeśli teraz odpuszczę, to finalnie wyjdzie mi 17 cm/rok. Zawsze 5 cm na plusie od zwykłych śmiertelników
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 22:24   #1505
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Jak już pisałam włosy czeszę szczotką z naturalnego włosia (dzika) od niedawna, mam jeszcze taką jedną z Rossmana z naturalnym włosiem, ale ona ma też plastikowe wypustki a one mi szarpią włosy, dlatego z niej zrezygnowałam. Mokre włosy z odżywką b/s rozczesuję grzebieniem o szeroko rozstawionych ząbkach, ale...... jest plastikowy Przymierzam się do kupna drewnianego, ale czekam na przypływ gotówki

Najchętniej kupiłabym już innych olej, zrezygnowała z kokosa, ale dopiero co go kupiłam i co z nim zrobię? Co prawda mogę wykorzystać go w kichni, ale już maczałam w nim paluchy

Kochane a wg Was jaki kolor mają moje włosy? Bo w zasadzie tylko Kascysko wyraziła swoją opinię
To czesz tylko tym grzebieniem - szczotka ma zbyt gęsto upakowane ząbki do czesania fal. I najlepiej spróbuj tylko na mokro z odżywką d/s.

Ciepło zabije ewentualne palcowe zarazki
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a jak myślisz czy mam jak na razie dalej uzywac delikatnego szamponu, cyz jak rypacze mi bardziej służą to nimi? czy moze jakis szampon z sles ale z olejkami?
Używaj tego, co Ci służy. I w przypływie gotówki zrób badania (mnie wraz z morfologią i próbami wątrobowymi podstawowy pakiet kosztował pięćdziesiąt parę złotych).
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 23:01   #1506
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Jak to jest? Od włosy dbam od ponad 2 lat i doczekałam się tylko 2 komplementów i to jednego dnia, miały wybitny GHD, a Atredermu używam niecałe 2 miesiące i już tyle razy usłyszałam, bardzo mi sie poprawił stan twarzy itp.
Nawet mama pochwaliła, a u niej o komplement naprawdę ciężko, max. 2 razy w roku słyszę od niej coś miłego...
Ja odkąd zaczęłam dbać o włosy dostałam komplement jeden raz... że mi chyba włosy urosły
A na temat cery słyszę często i to bardzo miłe ;]
Cytat:
moj ma ok. 12 com, a nie farbowałam od połowy sierpnia
Mój ma ok. 8 cm, a rozjaśniałam w marcu w tamtym roku
Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
polecicie jakiś ciekawy kosmetyk - szampon albo odżywkę albo maskę - z serii Babuszki Agafii?
Maska jajeczna i drożdżowa się fajnie sprawdzają w mixach, bo są rzadkie i mix łatwiej na włosy nałożyć.
Rada Ver. Pomocna jak komórka bez karty.

Pójdę lepiej spać

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 23:03   #1507
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
A nie jest czasem tak, że wódka to wódka, bez względu na jej nazwę
Alkohol z Alterry wielu osobom nie służy. Mi też
a to już kwestia indywidualna, mi krzywdy nie robi

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Ja niedługo zbankrutuję. Mam ostatnio fazę na bieliznę od kiedy odkryłam, że w Esotiq jest taka śliczna i niedroga bielizna. Do tego akurat w tym do którego chodzę jest świetna kobitka, która zawsze dobrze dobierze i nie chce mi na siłę sprzedać produktu, a ja to bardzo cenię Akurat wczoraj stwierdziła, że żaden stanik mi dobrze nie leży, a szkoda
nie kuś... potrzebuję ładnego stanika, a i TŻ my się ucieszył

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Garnier AiK?
dałabym

Cytat:
Napisane przez NAasia91 Pokaż wiadomość
Za Waszą propozycją kupiłam sobie odżywkę b/s z joanny. Bardzo fajna jest, rzeczywiście włosy są takie jakby bardziej odżywione. Zrobiłam zdjęcia aktualnie włosów( kilka godz. ppo umyciu) ale widzę po nich, że chyba jeszcze czegoś im brakuje, są suchawe. Podcinam końce co miesiąc/dwa.

Pierwsze zdjęcie moja aktualna długość
Drugie zdjęcie z lampą błyskową
Na trzecim trochę przechwyliłam głowę, żeby lepiej było ocenić ich stan.

Odrosty wyglądają na zdrowe.
Włosy trochę mi się falują, ale nie wyglądają interesująco. Czasem zrobię sobie warkocza żeby zrobił się jakiś kształt.
Może to ten olek kokosowy? Mam wrażenie, że bardzo pasuje moim włosów, ale mogę się mylić.
ale blaaaaaask

ja z lenistwa nie myję dzisiaj głowy, myję jutro z rana - w końcu wiosna przyszła

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 06:19   #1508
martaakow
Zakorzenienie

Jej, umyłam odżywką, nałożyłam tylko Joaśkę pokrzywową b/s, żadnej stylizacji dziś.
Efekt? Przeciążenie jak ta lala.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2013-04-19 o 06:23
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 06:46   #1509
201612231846
Konto usunięte

Cześć!

Musiałam dzisiaj wcześniej wstać. . Dzisiaj idę na kameralną imprezę .
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:08   #1510
Dolczi
Zakorzenienie

Hej.
Kupilam hibiskus. Nie jest mielony tylko to suszone kwiaty. Jak zrobic z tego plukanke? Czy do niej moglabym ocet jablkowy dodac by jednoczesnie zakwasic wlosy?

P.S. Kciuki pomogly- z fretka lepiej, ale kolejne dwie choroby doszly.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:16   #1511
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
omg ja dawno w sumie nic konkretnego w TV nie oglądałam
Ja lubię Sprawe dla reportera I generalnie takie programy

Cytat:
Zmierzyłam dziś odrost. Całe 15 cm, a farbowałam ostatni raz końcówka czerwca/początek lipca
Farbowałam tak samo jak ty ostatni raz

Hej

Ja miałam dzisiaj nałożyć amle na włosy ale nie wytrzymałam () i wieczorem nałożyłam na odzywkę i zaraz umyję włosy I zapach amli jest.. dziwny Czytałam o nim ale tego się nie spodziewałam

W ogóle przeżyłam teraz coś strasznego :mur Nie wiem skąd ale u mnie w domu jest pełno takich dużych, ale serio takich mega dużych, czarnych, grubych, owłosionych pająków I spotkałam go na schodach..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 07:18   #1512
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Farbowałam tak samo jak ty ostatni raz

W ogóle przeżyłam teraz coś strasznego :mur Nie wiem skąd ale u mnie w domu jest pełno takich dużych, ale serio takich mega dużych, czarnych, grubych, owłosionych pająków I spotkałam go na schodach..

KLIK...

Ja już umyłam włosy i się zakręciłam
Stary 2013-04-19, 07:21   #1513
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Jej, umyłam odżywką, nałożyłam tylko Joaśkę pokrzywową b/s, żadnej stylizacji dziś.
Efekt? Przeciążenie jak ta lala.
to chyba ta wiosna, mnie też ostatnio wszystko przeciąża

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej.
Kupilam hibiskus. Nie jest mielony tylko to suszone kwiaty. Jak zrobic z tego plukanke? Czy do niej moglabym ocet jablkowy dodac by jednoczesnie zakwasic wlosy?
zalej jak normalną herbatkę, zaparz, ostudź i zrób płukankę w sumie octu też możesz dolać.

Cytat:
wady wiosny - wychodzą robale
ale współczuję, u mnie też kiedyś była taka epidemia i zawsze wtedy stoję jak sparaliżowana, nie wiem czy zabijać siebie czy jego najpierw

trzymajcie kciuki za wyschnięcie włosów, bo jednak nie ma 23 stopni znowu tylko 10, a ja przed chwilą umyłam i za godzinę muszę wyjść z domu

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:24   #1514
natalkaa7522
Zakorzenienie

Nie wejdę w ten link

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Ja nie zabiję Znaczy w tamte wakacje było tak, że wstałam rano, idę do łazienki i widzę coś wielkiego na płytkach w kuchni. Dobrze że miałąm okulary bo bym nie zuważyła go W domu nikogo nie było a ja się boję zabić takiego dużego pająka bo on zacznie uciekać a jak by wszedł mi na stopę czy gdzieś.. to chyba by mnie musieli wynosić z domu To wzięłam domestos, ajax, płyn do szyb i słoik i najpierw zaczęłam go polewać płynen do szyb i ajaxem i wtedy on się ślizgał i potem polałam go domestosem i przykryłąm słoikiem. Wiem, niehumanitarnie go zabiłam ale nie było jak inaczej
Stary 2013-04-19, 07:27   #1515
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
to chyba ta wiosna, mnie też ostatnio wszystko przeciąża

zalej jak normalną herbatkę, zaparz, ostudź i zrób płukankę w sumie octu też możesz dolać.

wady wiosny - wychodzą robale
ale współczuję, u mnie też kiedyś była taka epidemia i zawsze wtedy stoję jak sparaliżowana, nie wiem czy zabijać siebie czy jego najpierw

trzymajcie kciuki za wyschnięcie włosów, bo jednak nie ma 23 stopni znowu tylko 10, a ja przed chwilą umyłam i za godzinę muszę wyjść z domu

Może podsusz suszarką? Za pół godzinki?
Stary 2013-04-19, 07:30   #1516
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Ja też

Część B, to gwóźdź programu

Strasz mnie więcej W Kato byłam na biol-chemie, teraz wrzucili mnie na p. społeczno-prawny, bo nie ma miejsc, ale i tak jedziemy podstawą, więc nie robi mi to różnicy. Nie mam nawet pewności, że będę w biol-chemie, bo dyrektorka mojej nowej szkoły ma dopiero interweniować u ministra edukacji i starać się o sfinansowanie mi miejsca - mimo kompletu uczniów. Niemniej, nawet jeśli zostanę na obecnym profilu, to i tak będę zakuwać z biologii i chemii, żeby zdawać na maturze
Moja przyjaciółka ze studiów była w liceum na profilu informatycznym.
Ja byłam na biol-chemie niby, ale moja kobieta z chemii była tak nieogarnięta, że i tak wszyscy chodzili na korki Fajnie, jakby się udało, ale nawet jakby nie wyszło to nie ma co się załamywać tylko walczyć dalej

Mam dzisiaj cały dzień wolny. Co ja mam ze sobą zrobić? Mam tyle roboty, że sama nie wiem od czego zacząć. Ok, najpierw wstanę z łóżka, to chyba dobra myśl

Cytat:
Ja odkąd zaczęłam dbać o włosy dostałam komplement jeden raz... że mi chyba włosy urosły
A na temat cery słyszę często i to bardzo miłe ;]
Chyba cera się bardziej rzuca w oczy
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:31   #1517
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie wejdę w ten link

Ja nie zabiję Znaczy w tamte wakacje było tak, że wstałam rano, idę do łazienki i widzę coś wielkiego na płytkach w kuchni. Dobrze że miałąm okulary bo bym nie zuważyła go W domu nikogo nie było a ja się boję zabić takiego dużego pająka bo on zacznie uciekać a jak by wszedł mi na stopę czy gdzieś.. to chyba by mnie musieli wynosić z domu To wzięłam domestos, ajax, płyn do szyb i słoik i najpierw zaczęłam go polewać płynen do szyb i ajaxem i wtedy on się ślizgał i potem polałam go domestosem i przykryłąm słoikiem. Wiem, niehumanitarnie go zabiłam ale nie było jak inaczej
Nie dostaniesz zawału, klikaj

Ja kiedyś podobnie ćmę zabijałam... Spryskałam lakierem do włosów, Domestosem, obłożyłam papierem toaletowym, na wierzch dałam worek na śmieci i obkleiłam brzegi taśmą klejącą, żeby nie uciekła. Miny tato nie zapomnę
Stary 2013-04-19, 07:34   #1518
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
]
Ja kiedyś podobnie ćmę zabijałam... Spryskałam lakierem do włosów, Domestosem, obłożyłam papierem toaletowym, na wierzch dałam worek na śmieci i obkleiłam brzegi taśmą klejącą, żeby nie uciekła. Miny tato nie zapomnę
Coooo?
Najlepszy jest worek na śmieci obklejony taśmą
Stary 2013-04-19, 07:35   #1519
natalkaa7522
Zakorzenienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 07:38   #1520
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej.

P.S. Kciuki pomogly- z fretka lepiej, ale kolejne dwie choroby doszly.
Zaparz po prostu herbatkę i wypłucz włosy. Hibiskus sam w sobie jest kwaśny, więc octu nie potrzebujesz

Trzymam kciuki za fretkę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 07:41   #1521
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Nie dostaniesz zawału, klikaj

Stary 2013-04-19, 08:05   #1522
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiosna przyszła i wszystkie owady się budzą... wczoraj TŻ u siebie też zabił kilka pająków...

Kaveri, natalkaa7522 jak możecie się tak niehumanitarnie zachowywać wobec owadów!
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:15   #1523
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Kaveri, natalkaa7522 jak możecie się tak niehumanitarnie zachowywać wobec owadów!

Mogę się przyłączyć do tego zacnego grona- razem z kuzynem, za pomocą dezodorantu i zapalniczki mordowałam mrówki. Byłam mała, głupia i podobało mi się to jak podskakiwały i skwierczały.

Ależ brzydko się zrobiło za oknem.. Znów mnie spuszy.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-04-19 o 08:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 08:52   #1524
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wycieniowana
Nawet już z miksem na głowie, żeby się zakręcić zaraz

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 08:59   #1525
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Wycieniowana
Nawet już z miksem na głowie, żeby się zakręcić zaraz
Zdjęcie ma być dzisiaj!
Ja zaraz kręcę miksa i wreszcie biorę się do nauki
Stary 2013-04-19, 09:00   #1526
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Zdjęcie ma być dzisiaj!
Ja zaraz kręcę miksa i wreszcie biorę się do nauki
Mam taką nadzieję choć pogoda za oknem nie nastraja chyba na GHD

Przypomniałaś mi... Ja też spadam do książek

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:20   #1527
justusia16
Wtajemniczenie

Rob
Cytat:
Nie wejdę w ten link

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Robie podobnie

U mnie pelno zab wyszlo
I jezy...ktorych sie panicznie boje

Na noc dalam oliwkle bd plus odzywka Balea moreblonde, rano umylam, nalozylam artiste wzmacniajaca z 6 DUZYMI KROPLAMI olejku, splukalam, nalozylam joaske b/s z 3 kroplami jedwabiu - zawinelam w recznik... odwinelam nalozylam znow jedwab, wyschly probowalam ujazmic je jedwabiem.... doschly juz prawie....i mam PUCH

?

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2013-04-19 o 09:23
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 09:24   #1528
rozwydrzona
Zadomowienie

ja nałożyłam na oliwkę BD jeszcze Isanę kakaową, a potem po myciu nałożę ciężką maskę - Rainforest Waxa do ciemnych włosów 3mcie kciuki za efekty
Stary 2013-04-19, 09:32   #1529
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

a istnieje gdzieś lista rzeczy potencjalnie puszących?
Stary 2013-04-19, 09:43   #1530
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
a istnieje gdzieś lista rzeczy potencjalnie puszących?

Wszystko może puszyć. Źle dobrane oleje, za dużo lub niewłaściwie zastosowane proteiny, humektanty. To zależy od indywidualnych preferencji Pana Włosa, od pogody (Anwen kiedyś pisała o punkcie rosy) i pierdyliona innych czynników.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości