Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 10:10   #1621
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
aaaa, został mi : MIESIĄC!!! Nie wierzę!
no to Jurek już się może szykować powoli do wyjścia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:12   #1622
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
czy to mała może być tak ułożona że coś tak uciska?
któraś dziewczyna wczoraj o tym pisała, maleństwo jest tak ułożone że naciska

Ashy dla koleżanki

loney bratowa masakryczna. Żeby kasę od rodziny zdzierać już mogła wcale nie proponować. Ja od brata kupiłam łóżeczko i wózek ale resztę rzeczy nam pożyczyli.

Jenny za 34 tc i jestem pod wrażeniem że się tak szybko uwijacie (tfu tfu )

axella no to ładnego psikusa Ci Zu zafundowała no to wracaj szybko do domku
Stary 2013-04-19, 10:13   #1623
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Ja raz.... zakalec mi wyszedł

to co to za chleby kupujesz?

A różnie najczęściej zwykłe pszenne krojone, bo nie lubię razowych
Niekrojone są lepsze, już to zauważyłam
Stary 2013-04-19, 10:14   #1624
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
bylam na usg,na samolocie i co?
mala poned 3,5kg, rozwalcie ledwo na palec i po akcji..
choc nastepnym razem jak beda takie skurcze jak byly to tez przyjezdzac,ale nie ma glupich,nie pojade pio 2h regularnych,bede czekac dluzej:p
jestem nadal glodna,zaluje ze nie zrobilam foty "sniadania".
ogolnie moge isc do domu.
teoretycznie.
bo w praktyce lekarz powiedzial,ze sie zbierac-wiec sie ubralam i ide na recepcje ze wychodze a oni na mnie z paszcza,ze mam czekac grzecznie na wypis (miedzy 12 a 13):/
takim tonem ze az chcialam skomentowac ale skoro mam tu wrocic to lepiej nie:p
wiec czekam do 12-13 i do domku..
No to czekaj grzecznie i ziu do domu zawsze lepiej czekać we własnych 4 ścianach
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:14   #1625
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

co do urlopu ojcowskiego, to kiedyś księgowa u mnie wspomniała, że to jest urlop którego pracodawca nie może odmówić pracownikowi i to pracownik decyduje o terminie. a szefuńcio się wkurzał bo akurat dwóm serwisantom urodziły się dzieci w zbliżonym terminie, a było sporo roboty. no ale urlop dostali kiedy chcieli po interwencji księgowej..
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Dla mnie to jest parnoja. Po pierwsze ojciec ma prawo być z takim małym dzieckiem bo przecież to buduje jakąś więź między nimi no i po porodzie powinien pomagac moim zdaniem. ale nie bo nie dostanie urlopu który mu sie należy.
Cytat:

sprawdziłabym zapisy w prawie, ale z tego co słyszałam pracodawca nie może odmówić udzielenia ojcowskiego w wybranym przez pracownika terminie. to tak jak z macierzyńskim
Jasne kobiety. Pracodawca teoretycznie nie może odmówić tego urlopu, może ewentualnie skorygować jego termin na pasujący dla obu stron. Terminem pasującym dla szefów mojego Męża jest "po sezonie". Mąż mógłby się postawić of kors, bo Mu się przecież należy i w ogóle, ale biorąc pod uwagę, że ciężko wypracował sobie pozycję w firmie, że dostaje na godzinę więcej niż niejeden starszy stażem pracownik, boi się trochę tego zaprzepaścić i ja to rozumiem. Zwłaszcza, że od września mój drugi etat chyba "zaniknie", a kredyt jakoś spłacić trzeba i nie ma się co oszukiwać, nawet głupie grosze na godzinie pracy (Mąż ma płacone za godzinę) dają miesięcznie niemałą kwotę, którą szkoda stracić
Dobrze się składa, że mam dwie ciocie, które są na rencie, do tego akurat tak się składa, że moja siostra koniec czerwca pewnie będzie miała luźniejszy, to mi pomoże, później tato ma urlop, później mama, później znowu mogę liczyć na siostrę, bo wróci z obozu, tak więc jesteśmy dobrej myśli- damy radę.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 39 tc
za 39 tc!
39... brzmi baaardzo poważnie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:17   #1626
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
no to Jurek już się może szykować powoli do wyjścia
Uuuups, coraz bliżej
Stary 2013-04-19, 10:18   #1627
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A różnie najczęściej zwykłe pszenne krojone, bo nie lubię razowych
Niekrojone są lepsze, już to zauważyłam
To fakt, niekrojone lepsze ja mam pod nosem piekarnię i pani mi na świeżo chlebek kroi, więc jest super bo w sklepach nie raz się nadziałam i ten krojony nie był świeży

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:19   #1628
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Słuchajcie jakie jajka. Mam koleżankę nr 12. I okazuje się że to żona mojego kolegi z pracy jak wczoraj po południu wszedł to w pierwszej chwili pomyślałam że ktoś go z pracy na przeszpiegi przysłał
haha, no nieźle... całą warszawę i okolice przerobisz w tym pokoju
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:20   #1629
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
choc nastepnym razem jak beda takie skurcze jak byly to tez przyjezdzac,ale nie ma glupich,nie pojade pio 2h regularnych,bede czekac dluzej:p
teoretycznie.
bo w praktyce lekarz powiedzial,ze sie zbierac-wiec sie ubralam i ide na recepcje ze wychodze a oni na mnie z paszcza,ze mam czekac grzecznie na wypis (miedzy 12 a 13):/
No to psikus. Ale ja i tak mam przeczucie, że to już niedługo, a raczej na dniach

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:22   #1630
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam w 39 tc
U mnie znów pobudka o 3;/ wstałam po 5 razem z TŻtem. Ale za to już mam prawie wszystko posprzątane. Tylko zostało wyczyścić suszarkę na naczynia ale to muszę poczekać aż naczynia wyschną
Zaraz zabieram się za rozpruwanie tej mojej koszuli do szpitala, ciekawe co z tego wyjdzie

Jaka u was pogoda? u mnie słoneczka brak, ale mam nadzieję że później wyjdzie tak jak to było wczoraj

spoko spoko już doczytałam. W takim razie też bym olała i nawet się nie prosiła bo po co ale taka Pani sprzątająca nie miałaby ze mną łatwo bo ja to muszę mieć szyściutko- kurz starty na szafach, kontaktach, listwach itd

ja też jajeczniczka oczywiście
na szafkach, każda listwa, kaloryfer, obrazeczek itd. wszystko idealnie błyszczy, najpierw ją przeszkoliłam
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:23   #1631
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Aaś a normalna ta koleżanka nr 12?
3 tyg szybko zlecą

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
i bardzo dobrze zrobił dla niego

Ada za 32 tc

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
to już mnie zaczyna wkurzać. DO terminu porodu zostało 12 dni, a ja nie odczuwam nic. Czop nie wyszedł, ani grama śluzu więcej, zero bólu, skurcze nie różnią się niczym od tych miesiąc temu. Jak tak dalej pójdzie to przez miesiąc nie urodzę, a tak strasznie bym chciała
kurcze mam identycznie;/ z tym że mi zostało 14 dni
Stary 2013-04-19, 10:25   #1632
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Sharp 39 tydzień. Wow

Jeny. Ja w tym terminie będę już rozpakowana od minimum 2 tygodni

Vil, Ash ja was podziwiam z tym fenoterolem. Szlag mnie już trafia a dr na obchodzie powiedziała żebym jeszcze się przemeczyla ze 2 tyg...i potem już wszystko mi odstawia i niech się dzieje
Pessar będą trzymać jak długo się da. Raczej to będzie akcja że ściągną i od razu na porodowke

Ale pogoda średnia:-( znowu któraś zabrała słońce
Stary 2013-04-19, 10:25   #1633
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Od czegoś trzeba zacząć
Zamówiliśmy stół. Ponieważ nie mogłam zaocznie zdecydować który kolor to jest taki co do krzeseł pasuje to pojechaliśmy z mężem z krzesłem i dopasowaliśmy.
Coś mam napięty brzuch dzisiaj ...
Mina sprzedawcy pewnie bezcenna, jak weszliście z krzesłem do sklepu

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz pomyślałam, że zanim ja urodze (20 czerwca) to tutaj już nikogo nie będzie, bo wszystkie Mamusie będą już z maluszkami. A wtedy czas na Wizaż będzie mocno okrojony
Jeszcze ja tu będę, mam tp na 19 Ale z drugiej strony - patrz jakie obczajone będziemy, jak dziewczyny będą się radami i poglądami wymieniać

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
żadna nawet znana firma, kupiliśmy wieki temu (10 lat chyba) w jakimś lidlu czy aldiku ważne, że są programy, które mnie zadowalają np. jest też jeden do samego wyrobienia ciasta - czy to na pizzę czy na drożdżowe - wrzucam wszystko tam jak leci i bez roboty mam za 1,5h pięknie wyrośnięte wywalam na blachę, kładę na to co trzeba i do pieca.
Ja mam FastBake Morphy Richards, ale to zdobyczna i w dodatku bez instrukcji i miarki Przepis na chlebek rozpracowałam i jak dla mnie - pycha. Tylko rachunek za prąd przyszedł po pierwszych dwóch miesiącach używania większy o 100. Cloche a jak u Ciebie? Też tyle prądu żre?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A my cały dzień mieliśmy sesję. Fotografka okazała się "swoją babką" więc spędziliśmy razem super dzień, a ona zrobiła tyle zdjęć co zazwyczaj robi na ślubnych plenerach Poczytam Was troszkę, ale nadrobię pewnie jutro (chyba, że przepowiednia Ady się sprawdzi i będę rodzić )
Pochwalisz się chociaż jednym? Możesz nawet twarze w paincie zamalować

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Musimy jeszcze tylko kupić wózek, fotelik i bazę.. czyli zostało nam najgorsze, bo ciągle nie możemy się zdecydować... Świra już dostaję, nie wiem jaki wózek kupić. Przez myśl już mi nawet przechodzi nowy Tako alive 3w1 z fotelikiem MC..
a na początku go wykluczałam
JA też nie mam jeszcze wózka. Wczoraj byłam po raz drugi w Smykolandzie i dostawili dwa nowe modele w cenie, która mnie interesuje i zbaraniałam. Ogólnie byłam nastawiona na Jedo Bartatinę, ale jak poczytałam opinie, to już sama nie wiem. Jest bardzo leciutki i idealny do bujania, ale podobno stelaż trochę lichy. O Tako czytałam dużo dobrych opinii i też go biorę pod uwagę. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już zamówię, bo czas oczekiwania to 4 tyg.

Cytat:
Pojechaliśmy, dała nam 2prześcieradła, poszewkę na kołderkę i podusię oraz otulacz (wszystko już troszkę sprane, tylko otulacz fajny) no i na odchodnego powiedziała, że chce za to 100zł
masakra
oczywiście dam jej te 100zł, niech se w doopę wsadzi.. ale wiecie co ręce opadają
tyle co od nas dostali, Tż swojej chrrześnicy (ich córce) wszystko kupował, ciągle prezenciki itp. zabieramy dziewczynki na weekendy.. jesteśmy na ich każde zawołanie.. a tu takie podziękowanie..
Wcześniej chciała nam sprzedać wózek, ale nie wzięliśmy. A teraz wyszło, że oddała go za darmo swojej pracownicy...
MASAKRA...
Wiesz co...to ja bym jej podziękowała. Łaski bez

Cytat:
Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość.
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
Ale za godzinę przyszedł właściciel i wziął go na rozmowę i ma znaleźć do pracy dwie nowe osoby, wtedy mój będzie miał mniej pracy - miejmy nadzieję i jeszcze podwyżkę dostał
Ryzykant, ale kto nie ryzykuje, ten nie je To chyba oznacza, że ma ogarniętego szefa i jest dobrym pracownikiem...no i ma dużo szczęścia

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
fajnie by było jakbyś pokazała efekty strasznie jestem ciekawa tego przewijaka, jak to sobie rozkminilas?
To raczej będzie "spód do przewijania", który będę kłaść na łóżku, a drugi będę mieć na dole (bo mam piętrowy domek). Jak się dziecko skula, to na łóżko (i wtedy kupę będę mieć wszędzie ). Musiałabym kupować dwa przewijaki, które cudem nie są, a zawsze wolę opcję hand made - co by mieć zajęcie i się wykazać. Więc ze starego materaca będę mieć dwa nowe produkty Produkcja rusza w weekend, bo wczoraj szukałam materiału na narzutę na łóżko. Znalazłam - 8 zł/m, ale cena lamówki mnie dobiła. Zapłaciłam za nią drugie tyle, co za materiał. Tylko, że sama oczywiście tego nie uszyję (nie umiem takich rzeczy ), zlecone mamie.

Axella ale nas podpuszczasz
Stary 2013-04-19, 10:26   #1634
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To fakt, niekrojone lepsze ja mam pod nosem piekarnię i pani mi na świeżo chlebek kroi, więc jest super bo w sklepach nie raz się nadziałam i ten krojony nie był świeży
Lepsze, lepsze, bo znajomy piekarz mówił, że te krojone czekają jeden dzień po upieczeniu, bo świeżo po wyjęciu z pieca trudno je pokroić więc do sklepu trafiają na następny dzień... a niekrojone od razu po upieczeniu.
Stary 2013-04-19, 10:27   #1635
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:
Aaś a normalna ta koleżanka nr 12?
3 tyg szybko zlecą
wczoraj do 1 gadalysmy
Stary 2013-04-19, 10:29   #1636
Veronic
Wtajemniczenie

Witam Wszystkich !! hej hej
==

lonely lady
- "cudowna" bratowa niektórzy to naprawdę mają tupecik

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

No i wczoraj zapomniałam napisać, że... witamy w 34 tc!!!
za owocny dzionek i za 34 tydzień

Cytat:
hej ho! Z zrobila nam wszystkim kawal!
i jednak sie rozmyslila..

skurcze zaczely byc regularne,dojazd-mega bol,bylam pewna ze to juz,przyjecie,papiery,roz warcia praktycznie brak:p no i pod ktg,i co? mega skurcze zanikly po nastu minutach..
tz odeslany,ja zostaje na patologii bo niby przepowiadacze a regularne tyle czasu ale milely..eh..
i glupia kazalam tz zabrac akurat ta torbe ktora byla wazna a zostawilam ta bezsensowna.
:/ wiec spie w soczewkach xD

ogolnie oddzial mega fajny"sympatyczny,laski spoko,jedna wiesniara tylko pali..

wyjde moze jutro..wyciszylo sie(jaka ulga )
hehe oj ta Zuzia jaka spryciula, chciała postraszyć mamusię

Cytat:
Ale jeszcze maks 3 tyg!
Dziś kończymy 34tydzień!!
A pamiętacie jak w lutym mnie przyjmowali i pisałam że wszyscy mówią żeby dotrwać do 34tyg? Wtedy wydawało mi się to jakimś kosmicznym terminem bo był dopiero 26tydzień a teraz?

A jeszcze mnie dr na obchodzie chciała wczoraj w bambuko zrobić bo mi mówi że jeszcze 4 tyg...ja jej na to że mówiła że tylko 3 i jak to tak? a ona na to że faktycznie ta cholestaza to tylko 3 tyg przede mną. Że jak się raz umawialysmy na 10.05 maks to słowo się rzekło
no to wielkie za rozpoczęty 35 tydzień do 10 maja już niedługo

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

a i Ja witam się dziś w 32 tygodniu ciązy

wszystkim skończonym i zaczętym kolejnym tygodniom wielkie
zobaczcie ..teraz to juz z górki..a jak ciepło to w ogóle czas leci jak szalony
za 32 tydzień
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się piątkowo. Wczoraj zaczęliśmy z Młodym 33 tc!
Z moich planów ogarnięcia w tym tygodniu wyprawki nici. Jedynie kilka prań nastawionych, no i w niedzielę dojedzie do nas nasz wózek- w końcu go zobaczymy "na żywo".
Poza tym kurczaki zapowiada mi się mega pracowity weekend, bo trzy dni będę musiała siedzieć w szkole i nadrabiać czerwiec (bo jakoś nie widzi mi się prowadzić zajęcia między skurczami ).
Poza tym mam humor do du.py, bo mnie koleżanka wykręca z moją kasą... Kuźwa!
Do tego wczoraj podczas smarowania zauważyłam, że zwiększyła mi się ilość cellulitu na nogach Ale wygląda na wodny, bo nawet nad kolanami jest... Obym szybko po ciąży się z nim rozprawiła, bo nie wyobrażam sobie śmigania całe lato w długich spodniach!
Dobra, nie smęcę już. Idę się ogarnąć coby wyglądać jak człowiek
za 33 tydzień
oby ten cellulit zniknął (też bym chciała,żeby mój w magiczny sposób zniknął )
i powodzenia w szkole !

Cytat:
A taki kolorek farby kupiliśmy wczoraj do pokoiku Jurka na wsi
ładny

Cytat:
teoretycznie.
oo to nawet duża panna z Twojej Z .
fajnie, że możesz wyjść do domu i dobrze, że za dużo nie pyskowałaś :P bo by Cię jeszcze zapamiętali
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:30   #1637
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Ale pogoda średnia:-( znowu któraś zabrała słońce
Mi też

A mała kopie mnie po pęcherzu...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:31   #1638
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
wczoraj do 1 gadalysmy
no to w końcu się doczekałaś normalnej
Stary 2013-04-19, 10:31   #1639
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ale parcie to się zaczyna chyba dopiero po pełnym rozwarciu
no tak, ale podobno niektóre kobiety przed porodem się tak... "oczyszczają" same z siebie, bez pomocy "rytuału lewatywy"
Stary 2013-04-19, 10:34   #1640
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ładny

Cytat:
spoko, takie maniaczki jak my dadzą radę
no ja będę na pewno

Cytat:
no to czekamy na następny raz i oby Zuzia się następnym razem nie rozmyśliła
Stary 2013-04-19, 10:35   #1641
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Zachowała się jak zwykła prymitywna świnia. Nic tylko ją Następnym razem nawet nie idź i nie patrz bo nie warto. Powinna Ci to wszystko za darmo oddać i jeszcze się ładnie uśmiechnąć. Niby wychowana babka na poziomie a tu taki prymityw .
to prawda.. szkoda gadać
nie nadrabiałam i nie widziałam "oryginału" Twojego pytania o storczyki, ale teraz zauważyłam jak Aaś cytowała.
Storczyki są łatwe w uprawie, ale musi im podpasować stanowisko..
Jeśli przekwitnie to ni obcinaj od razu, tylko poczekaj aż pęd zaschnie.. dopiero jak zaschnie to można obciąć NAD OCZKIEM, bo z oczka wypuści i będzie znowu kwitł
jeśli chodzi o nawadnianie to storczyki najlepiej lubią kąpiele. Jeśli masz jednego to szkoda zachodu i wystarczy, że podlejesz raz w tygodniu obficie, pamiętaj tylko żeby później zlać nadmiar wody. Bo one nie lubią stania w wodzie... To się wiążę z ich naturalnym środowiskiem, rosną w tropikach gdzie są ulewy a później długie okresy suszy.. lubią też zraszanie po korzeniach (te takie białawe które wystają znad doniczki)
Jeśli chodzi o światło to też trzeba wypośrodkować, nie lubią zacienienia, ale nie lubią też bezpośredniego, palącego słońca...

Trochę chaotycznie to wszystko napisałam, ale mam nadzieję że pomogłam chociaż troszkę

Cytat:
Wróciliśmy do domu po 21:00 , ale kolejny owocny dzień za nami - mamy już drzwi wstawione (ekipa miała być między 12 a 14, a przyjechali przed 15 i jeszcze nikt nie odbierał tel tylko pół dnia włączała się poczta No ale tak jak gadali uwinęli się w ok 4h), mąż wydrapał do końca sypialnię i jutro bierze się za elektrykę , a mój tato z moją małą pomocą prawie wydrapał cały salon (została jedna mała ściana i sufit). To tyle co u nas A teraz trochę poczytam co się tutaj dzisiaj działo

no to pięknie
za postępy w remoncie i za 34 tc

Cytat:

skurcze zaczely byc regularne,dojazd-mega bol,bylam pewna ze to juz,przyjecie,papiery,roz warcia praktycznie brak:p no i pod ktg,i co? mega skurcze zanikly po nastu minutach..
tz odeslany,ja zostaje na patologii bo niby przepowiadacze a regularne tyle czasu ale milely..eh..
i glupia kazalam tz zabrac akurat ta torbe ktora byla wazna a zostawilam ta bezsensowna.
:/ wiec spie w soczewkach xD

ogolnie oddzial mega fajny"sympatyczny,laski spoko,jedna wiesniara tylko pali..

wyjde moze jutro..wyciszylo sie(jaka ulga )
a to mała zgrywuska
ale nas wszystkie nastraszyła.. ja to byłam pewna, że tulisz już Z. do cyca
jakoś wróżę Ci szybki poród

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:37   #1642
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dopytajcie czy Tako Alive miał już testy z fotelikami MC, bo jak my byliśmy oglądać wózki to w jednym sklepie babka nam powiedziała, że nie i możemy go kupić ale tylko z fotelikiem Tako.

A Mutsy już nie bierzecie pod uwagę ??

My jutro albo w sobotę odbieramy łóżeczko i materac i będzie nam brakowało: literek (będą do 10 dni, bo już zamówione), maty (jeszcze się zastanawiamy czy kupić i jaką), laktatora (mam plan kupić po porodzie), stołu do przewijania (kupimy dopiero jak będziemy wiedzieli, że zdążymy się przeprowadzić), chusty (cały czas się zastanawiam czy kupować ) i... kocyka/kocyków, więc też już praktycznie jesteśmy gotowi
hmm.. nie wiem jak to jest z tymi testami, bo znajomi kupili ten wózek właśnie z fotelikiem MC za który więcej dopłacili. Są bardzo zadowoleni..
Mutsy też bierzemy pod uwagę, wizualnie podoba mi się 100x bardziej niż tako. tylko w tym sklepie co byliśmy ich nie było i znowu nie mogłam przetestować i obmacać
a ile Was wyszedł cały zestaw Mutsy z fotelikiem ?
i powiedz mi jak ta spacerówka w mutsy, daje rade ? jest taka porządna, że w zimie zda egzamin ?
bo muszę przyznać, że tako alive miło mnie zaskoczył właśnie spacerówką

Cytat:
Mój TŻ złożył wczoraj wypowiedzenie z pracy, bo ma dość.
Ile czasu można pracować po 300 godzin. Powiedział, że nie jest robotem, że czeka na najważniejszą osobę w swoim życiu i nie ma zamiaru słuchać tylko o swojej córce i oglądać ją w łóżeczku. Położył i wyszedł.
o kurczaki.. ryzykownie. Ale jak widać opłacało się
ogromne klask i: dla Tż
do odważnych świat należy. Jak to mówi mój Tż- kto nie ryzykuje ten nie pije szampana

Cytat:
ty naprawdę mogłabyś książki pisać o tej bratowej
ojj to prawda..

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej tity
wczoraj było tak pięknie że od godziny 10 do 15 pracowałam z tż i Wikiem w ogrodzie...posprzątane i pograbione..cudne szafirki i hiacynty już w pączkach i oczy cieszą..na robiłam się jak dziki bąk i dzisiaj mam mega zakwasy ..wszędzie..
Wiktor cały czas był ze mną i i to bez czapeczki.
zachwycony bawił sie i szalal...uwielbiam takie upały..
cukinie rozsadzasz najpierw w domku czy od razu do gruntu...???
Ja w tym roku po za dyniowatymi chce posadzic dla dzieci porzeczki ..maliny nowe ..truskawki....

[/COLOR]a i Ja witam się dziś w 32 tygodniu ciązy
:
jejjj... zazdroszczę Wam tych swoich ogródków
my teraz nie mamy nie mogę się doczekać jaak kiedyś dorobimy się ogródka i będę mogła w nim szaleć

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
1.lonely, fajnie, że już masz wszystko skompletowane no i pokoik gotowy, to duży wysiłek to wszystko zrobić, ale za to jaki przyjemny prawda?

2.a zachowanie twojej bratowej to jest naprawdę jakiś kosmos, ja nie rozumiem, jak można od rodziny brać pieniądze za takie rzeczy. Ja, ponieważ mam drugie dziecko w drodze, to nie daję co prawda bratu, ale wszystko pożyczam, zawsze najpierw wypiorę, przygotuję, żeby mieli czyste, nawet jak widzę, że bratowa się krępuje wziąć, to wciskam im na siłę rzeczy typu leżaczek, krzesełko do karmienia, mata edu itp. A ona też jest w porządku, np. dałam jej swój sterylizator-podgrzewacz to mi kupiła teraz nowy, czego ja nie chciałam, bo uważałam, że to nie fair wobec niej i powiedziałam,żeby jak chce to niech mi odda stary a sobie kupi nowy, ale ona się uparła, że mi już takiego starego nie będzie oddawać tylko już sobie zatrzyma a mi kupiła nowiutki. Od żony tża kuzyna dostawałam do Blanki masę pięknych ciuszków i teraz też dostałam dla Kuby, ona ma rodzinę w Stanach i jej przysyłają. Nic nie chciała za to, ale jej synkowi mam zamiar kupić jakiś wypasiony prezent chociaż. Nie rozumiem więc naprawdę, jak można tak się zachować i to wobec rodziny. Może niech ona to sobie na allegro wystawi za 100 złotych, ciekawe kto by jej to kupił

3.ja nie miałam, przemywałam wodą przegotowaną, bo mi lekarka mówiła, że jak nie ma problemu z oczkami to lepiej samą wodą, a solą dopiero, jak coś by się działo
1.to fakt.. troszkę zamieszania było.. ale ile frajdy
2. Masz rację, takie relacje to normalka.. zwłaszcza w rodzinie. Tak właśnie powinno być. Ale jak widać są wyjątki

3. Na ostatnich zajęciach SR mieliśmy o pielęgnacji noworodka i położna mówiła, że oczka są bardzo wrażliwe na początku. W szpitalu dzieciaczkom coś do nich zakraplają, żeby złagodzić podrażnienia. A my przez pierwsze tygodnie powinniśmy przemywać oczka jałowym gazikiem i przegotowaną wodą. Do jednego oka jeden gazik ! a jeśli coś by się działo to spróbować z rumiankiem lub mocną herbatą. Sól fizjologiczna do zakraplania i przemywania oczek jak coś się dzieje. Kupiłam na wszelki wypadek..

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Lonely ja bym tej bratowej oddała tą pościel i niech sobie ją wsadzi w d*** (za przeproszeniem)!!! Tutaj za nową zapłaciłaś mniej! Ale bezczelniara I z tym wózkiem też nieźle pojechała....
1. z moim charakterem też bym tak zrobiła.. ale tż wyciągnął tą 100 i jej dał.. dla zasady. Niech spada.
my nie zbiedniejemy, ona się nie wzbogaci ale niesmak pozostanie..

Witam się piatkowo, słonko nam ktoś zabrał i dzisiaj pochmurno i deszczowo.
Po wczorajszym przemeblowaniu dzisiaj nad ranem, około godziny 5 tż juz się kręcił i nie mógł spać, bo tak go boli podbrzusze z jednej strony.. już myśleliśmy, że to wyrostek.. ale to lewa a nie prawa strona.. Chyba budulek wczoraj się przeforsował i coś naciągnął
teraz leży grzecznie i stęka.. chyba faktycznie musi go bardzo boleć

------
lecę nadrabiać dalej
bo później znowu nie dam rady takie z Was Gaduły..

Stary 2013-04-19, 10:40   #1643
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsze, lepsze, bo znajomy piekarz mówił, że te krojone czekają jeden dzień po upieczeniu, bo świeżo po wyjęciu z pieca trudno je pokroić więc do sklepu trafiają na następny dzień... a niekrojone od razu po upieczeniu.
no właśnie... a u nas w piekarni nawet jak przyjdę o 5:00 to mają już chleb do krojenia, który zdążył ostygnąć bo jednak całą noc pieką i jest świeżutki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:41   #1644
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale skoro miałaś taką akcje z przepowiadaczami to wróżę Ci szybki poród
Ta moja przyjaciółka miała w sobotę bardzo silne przepowiadacze, w pon pojechała, w pon była na IP bo mała była nad wyraz aktywna, z rozwarcia 1 cm zrobiły się 2, a wczoraj wróciła do szpitala ze skurczami znów i orzwarciem na 6cm. Więc myślę, że w tydzień się rozpakujesz

Aaś! No wreszcie nastał ten 34tc! Wpadłabym na imprezę ale zdycham po wczoraj... Na szczęście masz fajne towarzystwo wreszcie

Motylek dla męża! Do odważnych świat należy. Zna chłopak swoją wartość, wie co dla niego ważne i nie boi się podejmować radykalnych decyzji! Świetnie. Nie masz co się obawiać, bo tacy ludzie zawsze sobie poradzą

Cytat:
to już mnie zaczyna wkurzać. DO terminu porodu zostało 12 dni, a ja nie odczuwam nic. Czop nie wyszedł, ani grama śluzu więcej, zero bólu, skurcze nie różnią się niczym od tych miesiąc temu. Jak tak dalej pójdzie to przez miesiąc nie urodzę, a tak strasznie bym chciała
Może to cisza przed burzą i jak się rozkręci to poleci po całości szybciutko

Cytat:
Bardzo fajny

Cytat:
Axella a ja tak czekałam na Zuzię śniło, mi się, że urodziłaś i, że Ash jeszcze i jeszcze któraś, ale już nie pamiętam która a tu żadnego nowego bobaska

Cytat:
Vil, Ash ja was podziwiam z tym fenoterolem. Szlag mnie już trafia a dr na obchodzie powiedziała żebym jeszcze się przemeczyla ze 2 tyg...i potem już wszystko mi odstawia i niech się dzieje
Pessar będą trzymać jak długo się da. Raczej to będzie akcja że ściągną i od razu na porodowke
A co telepiesz się po nim? Bierzesz też isoptin? Mi trochę łagodził skutki uboczne feno...

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Pochwalisz się chociaż jednym? Możesz nawet twarze w paincie zamalować
Jasne, ze się pochwale, i tak mnie tu wszystkie znają
Ale pewnie ze 2 tyg poczekamy na fotki.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:56   #1645
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam FastBake Morphy Richards, ale to zdobyczna i w dodatku bez instrukcji i miarki Przepis na chlebek rozpracowałam i jak dla mnie - pycha. Tylko rachunek za prąd przyszedł po pierwszych dwóch miesiącach używania większy o 100. Cloche a jak u Ciebie? Też tyle prądu żre?
a wiesz, że nawet nie wiem? chyba nie jest tak źle z tym żarciem prądu, bo rachunki mam nie takie wysokie w porównaniu ze znajomymi. do polski nie ma co porównywać, bo tutaj zupełnie inne ceny a "przed" i "po" automacie też nie mam porównania, bo ja tu się jakoś tak 10 lat temu sprowadziłam i automat praktycznie od razu miałam...
no, ale ja go też nie używam aż tak często, a kuchenka stary kloc na prąd, strasznie to marnotrawne cholerstwo. może jak się przeprowadzę, będę wszystko bardziej kontrolować, żeby mieć większą świadomość
Stary 2013-04-19, 11:01   #1646
Elusiek
BAN stały

Cytat:

za 34 tc

Cytat:

fajny kolorek, mamy podobnego koloru mebelki zmieszane z kremowym

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-04-19 o 11:02
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:01   #1647
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam przestawiać meble ostatnio przeciągnęłam komodę. jak mój TŻ to zobaczył to myślałam, ze mnie pogryzie
ja też to lubię
tylko teraz Tż nie pozwiolił mi niczego tykać, ale grzecznie latał z meblai tak jak ja dyrygowałam tylko troszkę mu pomagałam..
a teraz biedaczek choruje, bo się ponaciągał

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Lonely- a po co wzięłaś tę pościel od niej? i jeszcze chcesz płacić? mogłaś grzecznie odmówić, nie wiem, to jakaś święta krowa ta bratowa? zwłaszcza, że kupiliście, mogłaś powiedzieć, że pościel już kupiliście.
trochę asertywności kobieto!
mogłaś ewentualnie wziąć otulacz i zaproponować 20 zł
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Co za babsko.
A Wy za bardzo jej ustępujecie. Ja bym powiedziałą, że mniej dałam za NOWĄ pościel i niech tą sprzeda tej swojej pracownicy co jej wózek oddała
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
eee... wiesz co? ja bym jej tą pościel w gębę wcisnęła, grosza bym jej za to nie dała ta kobieta jest szurnięta - a akcja z wózkiem tylko to potwierdza
macie rację, chyba za mało asertywności.. ale jakoś tak dobre wychowanie, wobec bliskiej rodziny mnie hamuje
no i raczej dla zasady daliśmy jej tą 100 niech ma i się cieszy. I niech jej głupio będzie... bo przy okazji na pewno jej napomknę jaką piękną nową pościel kupiliśmy za 230zł

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo. Wczoraj zaczęliśmy z Młodym 33 tc!
Z moich planów ogarnięcia w tym tygodniu wyprawki nici. Jedynie kilka prań nastawionych, no i w niedzielę dojedzie do nas nasz wózek- w końcu go zobaczymy "na żywo".
Poza tym kurczaki zapowiada mi się mega pracowity weekend, bo trzy dni będę musiała siedzieć w szkole i nadrabiać czerwiec (bo jakoś nie widzi mi się prowadzić zajęcia między skurczami ).
Poza tym mam humor do du.py, bo mnie koleżanka wykręca z moją kasą... Kuźwa!
Do tego wczoraj podczas smarowania zauważyłam, że zwiększyła mi się ilość cellulitu na nogach Ale wygląda na wodny, bo nawet nad kolanami jest... Obym szybko po ciąży się z nim rozprawiła, bo nie wyobrażam sobie śmigania całe lato w długich spodniach!
Dobra, nie smęcę już. Idę się ogarnąć coby wyglądać jak człowiek
a jaki wózek w końcu wybraliście bo mi się już miesza...
jeśli chodzi o cellulit to Cię pocieszę.. nie jesteś sama.. nigdy nie miałam, a teraz mam masakryczny.. taki kalafior, że patrzeć w lustro nie mogę
no i na razie o wszystkich spódnicach, sukienkach czy spodenkach mogę zapomnieć... w życiu takich nóg nie pokażę... jeszcze te żylaki na łydce mi wyszły
po porodzie będę musiała podjąć walkę...
na początku sierpnia brat ma wesele.. chyba będę musiała szukać kreacji do kostek

Cytat:
super kolorek, mamy taki w kuchni
pięknie się komponuje z brązem i szarością, więc możesz ponaklejać jeszcze jeżyki

Stary 2013-04-19, 11:02   #1648
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze ja tu będę, mam tp na 19 Ale z drugiej strony - patrz jakie obczajone będziemy, jak dziewczyny będą się radami i poglądami wymieniać
właśnie ja liczę na to korzystanie z doświadczenia innych
Stary 2013-04-19, 11:02   #1649
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda.. szkoda gadać
nie nadrabiałam i nie widziałam "oryginału" Twojego pytania o storczyki, ale teraz zauważyłam jak Aaś cytowała.
Storczyki są łatwe w uprawie, ale musi im podpasować stanowisko..
Jeśli przekwitnie to ni obcinaj od razu, tylko poczekaj aż pęd zaschnie.. dopiero jak zaschnie to można obciąć NAD OCZKIEM, bo z oczka wypuści i będzie znowu kwitł
jeśli chodzi o nawadnianie to storczyki najlepiej lubią kąpiele. Jeśli masz jednego to szkoda zachodu i wystarczy, że podlejesz raz w tygodniu obficie, pamiętaj tylko żeby później zlać nadmiar wody. Bo one nie lubią stania w wodzie... To się wiążę z ich naturalnym środowiskiem, rosną w tropikach gdzie są ulewy a później długie okresy suszy.. lubią też zraszanie po korzeniach (te takie białawe które wystają znad doniczki)
Jeśli chodzi o światło to też trzeba wypośrodkować, nie lubią zacienienia, ale nie lubią też bezpośredniego, palącego słońca...

Trochę chaotycznie to wszystko napisałam, ale mam nadzieję że pomogłam chociaż troszkę
a gdzie to jest nad oczkiem? ja totalna sierota, jak mi opadły kwiatki storczyka i te kikuty tak sobie sterczały samotnie, to sobie pomyślałam, że po roślinie już i wywaliłam bosz... u mnie to żaden kwiatek nie wyrobił...
Stary 2013-04-19, 11:03   #1650
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

super kolorek, mamy taki w kuchni
pięknie się komponuje z brązem i szarością, więc możesz ponaklejać jeszcze jeżyki
Wczoraj właśnie zaczęłam malować do żółtej ramki obrazek przedstawiający jeżyka niosącego muchomora
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości