|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
no to Jurek już się może szykować powoli do wyjścia
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
któraś dziewczyna wczoraj o tym pisała, maleństwo jest tak ułożone że naciska
![]() Ashy dla koleżankiloney bratowa masakryczna. Żeby kasę od rodziny zdzierać już mogła wcale nie proponować. Ja od brata kupiłam łóżeczko i wózek ale resztę rzeczy nam pożyczyli.Jenny za 34 tc i jestem pod wrażeniem że się tak szybko uwijacie (tfu tfu ) axella no to ładnego psikusa Ci Zu zafundowała no to wracaj szybko do domku |
|
|
|
#1623 |
|
siedzę i myślę
|
A różnie najczęściej zwykłe pszenne krojone, bo nie lubię razowych
![]() Niekrojone są lepsze, już to zauważyłam
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
zawsze lepiej czekać we własnych 4 ścianach
|
|
|
|
|
#1625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze się składa, że mam dwie ciocie, które są na rencie, do tego akurat tak się składa, że moja siostra koniec czerwca pewnie będzie miała luźniejszy, to mi pomoże, później tato ma urlop, później mama, później znowu mogę liczyć na siostrę, bo wróci z obozu, tak więc jesteśmy dobrej myśli- damy radę. za 39 tc! 39... brzmi baaardzo poważnie
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuuups, coraz bliżej
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sklepach nie raz się nadziałam i ten krojony nie był świeży
|
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Aaś a normalna ta koleżanka nr 12?
![]() 3 tyg szybko zlecą Cytat:
dla niego![]() Ada za 32 tcCytat:
|
||
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Sharp 39 tydzień. Wow
![]() Jeny. Ja w tym terminie będę już rozpakowana od minimum 2 tygodni ![]() Vil, Ash ja was podziwiam z tym fenoterolem. Szlag mnie już trafia a dr na obchodzie powiedziała żebym jeszcze się przemeczyla ze 2 tyg...i potem już wszystko mi odstawia i niech się dzieje ![]() Pessar będą trzymać jak długo się da. Raczej to będzie akcja że ściągną i od razu na porodowke ![]() Ale pogoda średnia:-( znowu któraś zabrała słońce
|
|
|
|
#1633 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony - patrz jakie obczajone będziemy, jak dziewczyny będą się radami i poglądami wymieniać ![]() Cytat:
Przepis na chlebek rozpracowałam i jak dla mnie - pycha. Tylko rachunek za prąd przyszedł po pierwszych dwóch miesiącach używania większy o 100. Cloche a jak u Ciebie? Też tyle prądu żre? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To chyba oznacza, że ma ogarniętego szefa i jest dobrym pracownikiem...no i ma dużo szczęścia ![]() Cytat:
). Musiałabym kupować dwa przewijaki, które cudem nie są, a zawsze wolę opcję hand made - co by mieć zajęcie i się wykazać. Więc ze starego materaca będę mieć dwa nowe produkty Produkcja rusza w weekend, bo wczoraj szukałam materiału na narzutę na łóżko. Znalazłam - 8 zł/m, ale cena lamówki mnie dobiła. Zapłaciłam za nią drugie tyle, co za materiał. Tylko, że sama oczywiście tego nie uszyję (nie umiem takich rzeczy ), zlecone mamie.Axella ale nas podpuszczasz
|
|
#1634 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
więc do sklepu trafiają na następny dzień... a niekrojone od razu po upieczeniu.
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
|
|
|
|
#1636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Wszystkich !! hej hej
![]() == lonely lady - "cudowna" bratowa niektórzy to naprawdę mają tupecik za owocny dzionek i za 34 tydzień Cytat:
jaka spryciula, chciała postraszyć mamusię![]() Cytat:
za rozpoczęty 35 tydzień![]() Cytat:
za 32 tydzieńCytat:
oby ten cellulit zniknął (też bym chciała,żeby mój w magiczny sposób zniknął )i powodzenia w szkole ! ładny Cytat:
fajnie, że możesz wyjść do domu i dobrze, że za dużo nie pyskowałaś :P bo by Cię jeszcze zapamiętali
|
|||||
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też
![]() A mała kopie mnie po pęcherzu...
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ale podobno niektóre kobiety przed porodem się tak... "oczyszczają" same z siebie, bez pomocy "rytuału lewatywy"
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
ładny
![]() no ja będę na pewno ![]() Cytat:
i oby Zuzia się następnym razem nie rozmyśliła
|
|
#1641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nadrabiałam i nie widziałam "oryginału" Twojego pytania o storczyki, ale teraz zauważyłam jak Aaś cytowała. Storczyki są łatwe w uprawie, ale musi im podpasować stanowisko.. Jeśli przekwitnie to ni obcinaj od razu, tylko poczekaj aż pęd zaschnie.. dopiero jak zaschnie to można obciąć NAD OCZKIEM, bo z oczka wypuści i będzie znowu kwitł ![]() jeśli chodzi o nawadnianie to storczyki najlepiej lubią kąpiele. Jeśli masz jednego to szkoda zachodu i wystarczy, że podlejesz raz w tygodniu obficie, pamiętaj tylko żeby później zlać nadmiar wody. Bo one nie lubią stania w wodzie... To się wiążę z ich naturalnym środowiskiem, rosną w tropikach gdzie są ulewy a później długie okresy suszy.. lubią też zraszanie po korzeniach (te takie białawe które wystają znad doniczki) Jeśli chodzi o światło to też trzeba wypośrodkować, nie lubią zacienienia, ale nie lubią też bezpośredniego, palącego słońca... ![]() Trochę chaotycznie to wszystko napisałam, ale mam nadzieję że pomogłam chociaż troszkę ![]() Cytat:
![]() za postępy w remoncie i za 34 tc ![]() Cytat:
![]() ale nas wszystkie nastraszyła.. ja to byłam pewna, że tulisz już Z. do cyca ![]() jakoś wróżę Ci szybki poród |
|||
|
|
|
#1642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mutsy też bierzemy pod uwagę, wizualnie podoba mi się 100x bardziej niż tako. tylko w tym sklepie co byliśmy ich nie było i znowu nie mogłam przetestować i obmacać ![]() a ile Was wyszedł cały zestaw Mutsy z fotelikiem ? ![]() i powiedz mi jak ta spacerówka w mutsy, daje rade ? jest taka porządna, że w zimie zda egzamin ? bo muszę przyznać, że tako alive miło mnie zaskoczył właśnie spacerówką Cytat:
![]() ogromne ![]() ![]() klask i: dla Tżdo odważnych świat należy. Jak to mówi mój Tż- kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ![]() ojj to prawda.. Cytat:
![]() my teraz nie mamy nie mogę się doczekać jaak kiedyś dorobimy się ogródka i będę mogła w nim szaleć Cytat:
![]() 2. Masz rację, takie relacje to normalka.. zwłaszcza w rodzinie. Tak właśnie powinno być. Ale jak widać są wyjątki 3. Na ostatnich zajęciach SR mieliśmy o pielęgnacji noworodka i położna mówiła, że oczka są bardzo wrażliwe na początku. W szpitalu dzieciaczkom coś do nich zakraplają, żeby złagodzić podrażnienia. A my przez pierwsze tygodnie powinniśmy przemywać oczka jałowym gazikiem i przegotowaną wodą. Do jednego oka jeden gazik ! a jeśli coś by się działo to spróbować z rumiankiem lub mocną herbatą. Sól fizjologiczna do zakraplania i przemywania oczek jak coś się dzieje. Kupiłam na wszelki wypadek.. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
my nie zbiedniejemy, ona się nie wzbogaci ale niesmak pozostanie.. Witam się piatkowo, słonko nam ktoś zabrał i dzisiaj pochmurno i deszczowo. Po wczorajszym przemeblowaniu dzisiaj nad ranem, około godziny 5 tż juz się kręcił i nie mógł spać, bo tak go boli podbrzusze z jednej strony.. już myśleliśmy, że to wyrostek.. ale to lewa a nie prawa strona.. Chyba budulek wczoraj się przeforsował i coś naciągnął ![]() teraz leży grzecznie i stęka.. chyba faktycznie musi go bardzo boleć ![]() ------ lecę nadrabiać dalej bo później znowu nie dam rady takie z Was Gaduły.. |
|||||
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale skoro miałaś taką akcje z przepowiadaczami to wróżę Ci szybki poród Ta moja przyjaciółka miała w sobotę bardzo silne przepowiadacze, w pon pojechała, w pon była na IP bo mała była nad wyraz aktywna, z rozwarcia 1 cm zrobiły się 2, a wczoraj wróciła do szpitala ze skurczami znów i orzwarciem na 6cm. Więc myślę, że w tydzień się rozpakujesz Aaś! No wreszcie nastał ten 34tc! ![]() Motylek dla męża! Do odważnych świat należy. Zna chłopak swoją wartość, wie co dla niego ważne i nie boi się podejmować radykalnych decyzji! Świetnie. Nie masz co się obawiać, bo tacy ludzie zawsze sobie poradzą ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale pewnie ze 2 tyg poczekamy na fotki. |
||||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a "przed" i "po" automacie też nie mam porównania, bo ja tu się jakoś tak 10 lat temu sprowadziłam i automat praktycznie od razu miałam...no, ale ja go też nie używam aż tak często, a kuchenka stary kloc na prąd, strasznie to marnotrawne cholerstwo. może jak się przeprowadzę, będę wszystko bardziej kontrolować, żeby mieć większą świadomość
|
|
#1646 |
|
BAN stały
|
za 34 tcfajny kolorek, mamy podobnego koloru mebelki zmieszane z kremowym Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-04-19 o 11:02 |
|
|
|
#1647 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko teraz Tż nie pozwiolił mi niczego tykać, ale grzecznie latał z meblai tak jak ja dyrygowałam tylko troszkę mu pomagałam..a teraz biedaczek choruje, bo się ponaciągał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i raczej dla zasady daliśmy jej tą 100 niech ma i się cieszy. I niech jej głupio będzie... bo przy okazji na pewno jej napomknę jaką piękną nową pościel kupiliśmy za 230zł Cytat:
bo mi się już miesza... jeśli chodzi o cellulit to Cię pocieszę.. nie jesteś sama.. nigdy nie miałam, a teraz mam masakryczny.. taki kalafior, że patrzeć w lustro nie mogę ![]() no i na razie o wszystkich spódnicach, sukienkach czy spodenkach mogę zapomnieć... w życiu takich nóg nie pokażę... jeszcze te żylaki na łydce mi wyszły po porodzie będę musiała podjąć walkę... na początku sierpnia brat ma wesele.. chyba będę musiała szukać kreacji do kostek ![]() super kolorek, mamy taki w kuchni ![]() pięknie się komponuje z brązem i szarością, więc możesz ponaklejać jeszcze jeżyki
|
|||||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja totalna sierota, jak mi opadły kwiatki storczyka i te kikuty tak sobie sterczały samotnie, to sobie pomyślałam, że po roślinie już i wywaliłam
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

dla koleżanki
już mogła wcale nie proponować. Ja od brata kupiłam łóżeczko i wózek ale resztę rzeczy nam pożyczyli.

Ślub 27. X. 2012

), zlecone mamie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Następnym razem nawet nie idź i nie patrz bo nie warto. Powinna Ci to wszystko za darmo oddać i jeszcze się ładnie uśmiechnąć. Niby wychowana babka na poziomie a tu taki prymityw 
klask i: dla Tż
nie mogę się doczekać jaak kiedyś dorobimy się ogródka i będę mogła w nim szaleć