Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 10:51   #1441
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

hej dziewczyny - ja dzis zostalam w domku bo pol nocy wymiotowalam i nie dalam rady zwlec sie z lozka.....do teraz mnie mdli i mam zawroty glowy

uciekam do lozeczka
Stary 2013-04-19, 10:54   #1442
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja mam juz pare rozstepow w okolicy pepka Smarowalam sie od poczatku ciazy kremem nivea zwyklym ale lekarz powiedzial ze w tym miejscu po porodzie nic nie bedzie widac i mam sie smarowac oliwka z firmy Frei( massage öl für schwangere). Kupilam ta oliwke za 10€ 100ml wiec droga i szybko sie wchlania przez co moze byc malo wydajna. Zdzieraja z ciezarnych jak sie tylko da!
To spróbuj te balsamy i oliwki z serii babydream, tym bardziej, że jesteś na miejscu
są tanie, mają fajne składy, a działanie pewnie też takie samo - czyli natłuszczenie.
Jedyne co mnie wkurza w tym balsamie to fakt, że dość długo się wchłania, bo ja najchętniej po wysmarowaniu wskoczyłabym w piżamę i od razu do łózka

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Aaaaa twój TZ jest cudowny uwielbiam jak faceci w tych sprawach są nieuswiadomieni. Moj za to nie wie co to celulit i bardzo swojego czasu chciał wiedzieć co to. Ale ja go nie mam zamiaru uświadamiać, im mniej wie tym lepiej dla mnie

No w tych sprawach mój musi być uświadomiony, bo ja spory cellulit miałam i przed ciążą dosłownie wszędzie - nogi, tyłek, łydki, ramiona, piersi

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny - ja dzis zostalam w domku bo pol nocy wymiotowalam i nie dalam rady zwlec sie z lozka.....do teraz mnie mdli i mam zawroty glowy

uciekam do lozeczka
O kurcze to ładnie się bidulko namęczyłaś Ja już dzięki bogu powoli zapominam, co to wymioty.
Odpozywaj
Stary 2013-04-19, 10:54   #1443
czarownica1
Zakorzenienie

Wróciłam i gdyby nie ten ból lędźwiowego to by nawet super było
pogoda w sam raz dla mnie, 13 stopni i gicio starczy

Kochaniutkie, te nasze hormony to dowalają nam nieźle. Jest mi lżej, że nie tylko mnie te doły dopadają i płacze, ale wolałabym jednak, żeby to nas nie gnębiło.

Roxi, zastanawiam się, czy aby Synek z Tż nie okłądają mnie w nocy jaką dechą

Byłam na zakupach i kupiłam sobie TRUSKAWKI, śliczne są, wiadomo niewiele wspólnego mają z naszymi polskimi, są mniej słodkie (to i lepiej bo cukier nie skoczy), ale pachną zaje......cie
W smaku też niezłe
Kupiłam jeszcze babydream chusteczki i tani/tomi kurcze jakieś takie. Chce zobaczyć zapach i wogóle jak "smakuje"

Kupiłam jeszcze z Babydreama płyn do kąpieli dla mam. Pachnie dzieckowo
Powąchałam babydreama i Hippa dla dzieci i zapach bardziej hippowy mi się podoba. Skłądy oba mają bdb więc chyba postawię na Hippa, ale.... babydream ma większy wybór kosmetyków.

a no i gwóźdź w oponie grubaśny, najpierw panowie, że na już mi nie zrobią, mogę zostawić auto i przyjść później, ale jednego ruszyło sumienie i od ręki mi załątwił sprawę Pewnie pomogł mój ubrany na biało, rzucający się w oczy brzuch

no i tyle z relacji, jeszcze w sprawie kocurzycy mojej kochanej będę dzwonić ale pewnie jutro pojadę z nią na zastrzyk.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:54   #1444
Neni1984
Zakorzenienie

Ogłaszam, że wyprawkę mam praktycznie skompletowaną
Brakuje mi już tylko: łóżeczka, kosmetyków do mycia, proszku, kosza na pieluszki, maści na sutki i jeszcze jednej koszuli do szpitala. No i pewnie jeszcze kilku rzeczy, o których zapomniałam

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-19 o 10:56
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:56   #1445
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

uciekam do lozeczka
Ita, bidulko, a skąd te wymioty i zawroty? Bo Ty chyba już nie masz pierwszych objawów ciąży?
Może się czymś zatrułaś?
Stary 2013-04-19, 10:56   #1446
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ja zakupy robię
Materacyk do łóżeczka, przewijak na łóżeczko, ręcznik z kapturkiem, rogal do spania i karmienia dwustronny, gruszka na kozy, skarpeteczki i spray do nosa z wodą morską
NAAAAAAJS
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40384203]Czy udko z kurczaka mogę rozmrozić w wodzie?

Sory za głupie pytanie, ale ostatnio dużo mrożę, wcześniej od razu robiłam...[/QUOTE]
Mozesz oczywiscie
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Oliath za kredyt, wreszcie splaciłas ten ogromy dług za mandat to teraz już bez problemu bedziesz wiedziala ze raty trzeba na czas
jaka dowcipna od rana
Cytat:
Piję
Ostatnio nagminnie 2 dziennie
Bardzo źle co?
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jak u ciebie 2 kawy pochłaniają 3 łyżeczki to może i ja lury nie piję Kiedyś piłam strasznie mocne kawy, parzone z 2-3 łyżeczek, czarne
Jak u was nie-lury pochlaniaja TYLKO 2-3 lyzeczki, to ja stad ide.
Moja jedna parzona musi zawierac minimum 1,5 lyżki stolowej z gorka, i to jest PO tym, jak sie w ciazy ograniczylam .
Ale duzo mleka wlewam i duzo slodze
Cytat:
My wczoraj z TŻ siedzieliśmy na balkonie i on pił sobie zimne piwko. Tak mi ochoty narobił, że wzięłam od niego tę butelkę i 2 łyczki zrobiłam. I taką mnie z butelką piwa i tym brzuchem przylukał sąsiad
Ty patologio
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 10:59   #1447
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Brakuje mi już tylko: łóżeczka, kosmetyków do mycia, proszku, kosza na pieluszki, maści na sutki i jeszcze jednej koszuli do szpitala. No i pewnie jeszcze kilku rzeczy, o których zapomniałam
o kurcze neni
Nie żeby to było nie do przewidzenia
Wklejałaś chyba tą swoją listę do klubu, nie?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jak u was nie-lury pochlaniaja TYLKO 2-3 lyzeczki, to ja stad ide.
Moja jedna parzona musi zawierac minimum 1,5 lyżki stolowej z gorka, i to jest PO tym, jak sie w ciazy ograniczylam .
Ale duzo mleka wlewam i duzo slodze
hahahahah, no to sekret nadaktywności oliath został rozwiązany!
Stary 2013-04-19, 11:01   #1448
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
|A co do snów, to też mam dziwaczne, najgorsze jest to, że zaraz po przebudzeniu je pamiętam i zawsze sie tak dziwnie czuję
Też tak mam dzisiaj mi się śniło, że chodziłam w dziurawych butach i palce mi wystawały a była zima i nie wiedziałam co zrobić. Nawet nie czytam interpretacji bo zaraz sobie coś wkręce złego

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wiecia co ja sie martwie troche ze bede miala rozstepy, bo nie moge smarowac brzucha i cyckow, gin zabronil
idzia rozstępy to w 90% genetyka tak jak dziewczyny pisały - jak masz mieć, to będziesz miała nawet jak byś się co dzień smarowała.
A jak Ty się w ogóle kobito czujesz???

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Haj
Anulka gratuluję 3 z przodu, zaczyna się robić poważnie
Anulka no właśnie gratulacje

Cytat:
Które pieluszki na pooczątek? Pampers Newborn czy Pamper Premium Care?
Newborny

Cytat:
hallo mamuski.Dzisiaj delikatne ochlodzenie ale jak dla mnie jest przyjemne. Mieszkanie ogarnelam a teraz czas na obiad (chili con Carne)pychotka Brzuchatki czy pijecie kawe? Ja nie umiem sobie rano odmowic deikatnej kawy z mleczkiem
Pije kawę zawsze rano - ja rozpuszczalną, z mleczkiem bo pomaga mi bardzo na wypróżnienie poza tym lubię

Cytat:

Ja mam je w nosie, bo mój tż nawet nie wie, co to zapytałam się go kiedyś, czy mu przeszkadzają, a on na to "a jak one wyglądają?"
Musiałam zapalić odpowiednie światło i pokazywać w konkretnym miejscu
Mój ma tak z cellulitem ostatnio stanęłam w majtkach i mówie - zobacz jaki mam celulit, on sie pyta gdzie no to ja pokazuje a on do mnie że nie widzi no to złapałam palcami skórę i mówie zobacz jaka skórka pomarańczowa a on że nie widzi różnicy albo ściemnia żeby mnie pocieszyć albo faktycznie nie widzi różnicy.

Cytat:
Ja z tego wszystkiego tylko alkoholu 100% odmówię Chociaż jak wczoraj wieczorem było tak cieplutko i bardzo letnio, to zamarzyło mi się zimne piwko wypite gdzieś na świeżym powietrzu - takie mam skojarzenie z latem i wakacjami
Oooooooo tak o tym samym wczoraj mówiłam do Tż, że najbardziej będzie mi brakowało zimnego browara jak pójdziemy gdzieś na grilla

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Ptysie Misie Kolorowe,
Dobrze, że już piątek niech ten czas leci nie mogę się doczekać Antosia na świecie. Tak mi się do niego tęskni
Dziś jedziemy zobaczyć wózek z ogłoszenia. Trzymajcie kciuki żeby było z nim wszystko ok bo cena dobra i mi się podoba i jak nowe oglądałam to solidne i lekkie.
Za furę dla Antosia

Neni pisałas, że ściągnęłaś dwa łyki piwa od Tż, ja ostatnio spróbowałam łyka kasztelana bo jeszcze nie piłam. No ale łyk to przecież nic się nie stanie.
A w ogóle jak ostatnio byliśmy za zakupach to Tż tachał torby a ja wzięłam tylko czteropak piwka i czipsy w rekę - mina niektórych babek w kauflandzie bezcenna, bo Tż popylał z przodu a ja szłam sama - pewnie pomyślały że jakaś patologia ze mnie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:01   #1449
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze neni
Nie żeby to było nie do przewidzenia
Wklejałaś chyba tą swoją listę do klubu, nie?
Do klubu nie, ale gdzieś tu wklejałam
Stary 2013-04-19, 11:02   #1450
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Neni, no właśnie ja od kilku dni przerabiam ten temat, te czy te.
Ponoć lepsze na noc są premium care tzn. lepsze ogólnie, delikatniejsze i bardziej chłonne, ale że droższe to dziewczyny na noc je dają.
Ale te Newborny też dobre opinie mają a są tansze.
Ja chyba wezmę premium na początek. Na początku trzeba by Maluszkowi jak największy komfort dać jak wyjdzie z bezpiecznego cieplutkiego miejsca, a pózniej zmienimy może na lidlowskie?
zobaczymy.
Stary 2013-04-19, 11:03   #1451
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Neni pisałas, że ściągnęłaś dwa łyki piwa od Tż, ja ostatnio spróbowałam łyka kasztelana bo jeszcze nie piłam. No ale łyk to przecież nic się nie stanie.
A w ogóle jak ostatnio byliśmy za zakupach to Tż tachał torby a ja wzięłam tylko czteropak piwka i czipsy w rekę - mina niektórych babek w kauflandzie bezcenna, bo Tż popylał z przodu a ja szłam sama - pewnie pomyślały że jakaś patologia ze mnie
Myślę, że co do tych 2 łyków to każdy ma swoje "sumienie" i rozpatruje to inaczej. Moje sumienie podpowiada mi, że to nie jest grzech wielki. Ale bardzo mnie denerwuje jak ktoś mnie gorąco namawia na pół lampki wina albo kieliszek wódki "bo co ci się stanie"
Stary 2013-04-19, 11:04   #1452
surka
Zakorzenienie

Chwilowo wróciłam, bo ta pogoda sprzedawców wystraszyła

Cytat:
No w tych sprawach mój musi być uświadomiony, bo ja spory cellulit miałam i przed ciążą dosłownie wszędzie - nogi, tyłek, łydki, ramiona, piersi
j
Mój też jest uświadomiony, ale to głównie dlatego, że sam ma cellulit na boczkach

Cytat:
wow gratuluję ja prócz ubranek dla dzidzi nie mam nic
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:04   #1453
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Dzien doberek

Czemu ten wczorajszy dzien nie moglby trwac dluzej? Tak pieknie sloneczko swiecilo, a dzis szaro buro... Nie lubie... Ale za to wczoraj sobie troszke polatalam, ogarnelam domek i bylo lux, do wieczora kiedy zaczal mnie bolec kregoslup na wysokosci lopatek, normalnie katastrofa nic nie dzialalo, takze noc mialam z glowy

Podziwiam i zazdroszcze ze mozecie tak dlugo spac, moj naturalny budzik ustawiony jest chyba na 8 bo kazdego dnia w takich okolicach wstaje, a tak czasami by sie chcialo pospac.

A w zalaczniku wstawiam fotki moich lowow dla Marcelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (75,5 KB, 28 załadowań)

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:06   #1454
DamiankaKamilka
Raczkowanie

C.d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (83,4 KB, 21 załadowań)

Stary 2013-04-19, 11:06   #1455
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Czemu ten wczorajszy dzien nie moglby trwac dluzej? Tak pieknie sloneczko swiecilo, a dzis szaro buro... Nie lubie... Ale za to wczoraj sobie troszke polatalam, ogarnelam domek i bylo lux, do wieczora kiedy zaczal mnie bolec kregoslup na wysokosci lopatek, normalnie katastrofa nic nie dzialalo, takze noc mialam z glowy

Podziwiam i zazdroszcze ze mozecie tak dlugo spac, moj naturalny budzik ustawiony jest chyba na 8 bo kazdego dnia w takich okolicach wstaje, a tak czasami by sie chcialo pospac.

Stary 2013-04-19, 11:07   #1456
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40384203]Czy udko z kurczaka mogę rozmrozić w wodzie?

Sory za głupie pytanie, ale ostatnio dużo mrożę, wcześniej od razu robiłam...[/QUOTE]

noo, w torebce foliowej wkładam do zimnej wody (pełen garnek)
Stary 2013-04-19, 11:07   #1457
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Nie wiem czemu nie moge dodac kilku zalacznikow, ale juz ostatnie lupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (87,3 KB, 23 załadowań)

Stary 2013-04-19, 11:12   #1458
czarownica1
Zakorzenienie

Margosia.... kocham Cię za to:

Moje hasło przewodnie na najbliższe miesiące
Nic nie robić, mieć nałogi...Bumelować gdzie się da
Leniuchować, świat całować... Dobry Panie pozwól nam

zrobię z tego tabliczkę i powieszę w centralnie w chałupie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

dobra, nadrobiłam pijąc kawkę
no i a propos kawki: piję 2 słabe, rozpuszczalne z mlekiem dziennie. Słabiutki, czasem mieszam pół na pół z kawą inką, ale już rzadziej.

No i jeszcze coś: kupiłam glukoze na jutro rano
dwie na wszelki wypadek, jakbym tę pierwszą spawiowała, to następnego dnia zrobię drugą
Stary 2013-04-19, 11:14   #1459
surka
Zakorzenienie

Cytat:
hallo mamuski.Dzisiaj delikatne ochlodzenie ale jak dla mnie jest przyjemne. Mieszkanie ogarnelam a teraz czas na obiad (chili con Carne)pychotka Brzuchatki czy pijecie kawe? Ja nie umiem sobie rano odmowic deikatnej kawy z mleczkiem
Ja piję jedną rozpuszczalkę dziennie, czasami z ekspresu, ale zdarza mi się i 2 wypić

Gin mówił, że 3 filiżanki mogę wypić, nie pytałam o ilość łyżeczek

Cytat:
Mój mąż ma rozstępy, więc na pewno moje w razie "W" go nie odrzucą
Jest b. wysoki i ma rozstępy na biodrach i nogach chyba
Są bladziutkie i ledwo je widać, no ale sama nie chciałabym mieć
Mój też ma na plecach

Cytat:
Ja z tego wszystkiego tylko alkoholu 100% odmówię Chociaż jak wczoraj wieczorem było tak cieplutko i bardzo letnio, to zamarzyło mi się zimne piwko wypite gdzieś na świeżym powietrzu - takie mam skojarzenie z latem i wakacjami
Ja wczoraj też miałam ogromną ochotę na zimne piwko

Cytat:
Słodkości

Cytat:
C.d
Czyżby h&m

A teraz uciekam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:14   #1460
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

uciekam do lozeczka
Biedulka odpoczywaj i oby całkiem przeszło.

Cytat:

Cytat:
-
No właśnie. Jakbym wypiła tak mocną kawę rano jak Oliath to po pierwsze podziałałaby na mnie chyba lepiej niż lewatywa a po drugie chyba bym latała. Mnie mała rozpuszczalna z mlekiem pobudza a co dopiero taki szatan

Cytat:

Myślę, że co do tych 2 łyków to każdy ma swoje "sumienie" i rozpatruje to inaczej. Moje sumienie podpowiada mi, że to nie jest grzech wielki. Ale bardzo mnie denerwuje jak ktoś mnie gorąco namawia na pół lampki wina albo kieliszek wódki "bo co ci się stanie"
O nie nie to już przesada.

Cytat:
śliczności.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:14   #1461
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja pije,bez kawy to bym pozabijala chyba a po za tym straaaasznie lubie..ograniczam sie do jednej rano obowiazkowo a pozniej ew jedną. tyle ze ja rozpuszczalną bo parzuchy nie lubie.

Cytat:
brawooo kosz na pieluchy tez kupujesz? ja tez .. ktory masz na oku?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Neni, no właśnie ja od kilku dni przerabiam ten temat, te czy te.
Ponoć lepsze na noc są premium care tzn. lepsze ogólnie, delikatniejsze i bardziej chłonne, ale że droższe to dziewczyny na noc je dają.
Ale te Newborny też dobre opinie mają a są tansze.
Ja chyba wezmę premium na początek. Na początku trzeba by Maluszkowi jak największy komfort dać jak wyjdzie z bezpiecznego cieplutkiego miejsca, a pózniej zmienimy może na lidlowskie?
zobaczymy.
ja mam porownanie tylko przez malego K szwagierki wiec ona uzywala od poczatku newborn i bardzo chwalila złożyła 1 i 2 jak tu przyjechala to w PL nie ma 3 ( chyba ze my nie znalazlysmy w zadnym sklepie) kupilysmy premium care i byly beznadziejne strasznie szybko przemakaly przede wszystkim i wogole byly o wiele gorsze niz newborn.. teraz uzywa znowu biedronkowych i rosmanowskich i bardzo chwali,zreszta nawet ostatnio w kauflandzie kupila ich pieluchy i tez mowila ze sa fajne i z tych wszystkich najwiekszym niewypalem byly wlasnie premium care.

Hm a bedziecie kupowac na poczatek pieluszki te z wycieciem na pepuszek?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:15   #1462
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja właśnie zauważyłam, że opuchlizna, którą mam na kostce, powiększyła mi się :/
Ale wciąż opuchnięta jest tylko jedna kostka...
Nie wiem, co to oznacza, robiłam 2 tygodnie temu badania na nerki, wątrobę, mocz i wszystko było OK.
Ciśnienie w normie....

Czy któraś z Was też ma opuchnięte kostki? (ale chodzi mi o taką opuchliznę, która nie znika po nocy)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:18   #1463
czarownica1
Zakorzenienie

No i jak się wypuściłam do apteki to musiałam pogadać o:
ponoć WKŁADKI LAKTACYJNE Lansinoh i Mam są bdb. Bella to porażka. Tommee tippy też dobre.
W sprawie butelek: tomme tippy dobre, aventy po raz kolejny słyszę ze przeciekają. Dr Brown chwyt reklamowy.

Do pupy zwykły zielony LINOMAG od dawien dawna najlepszy.
Mówiła to wszystko matka dwójki dzieci, z wieloletnim stażem farmaceutycznym.

I bądź tu człowieku mądry
Stary 2013-04-19, 11:18   #1464
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

uciekam do lozeczka
I dobrze. Odpocznij wreszcie od pracy

U mnie zaczęło strasznie lać. Brzydko na dworze, ale może to dobrze, bo zasypana w papierzyskach jestem. Jadę dziś do księgowej. Pomoże mi z Pitem. Nie mam PIT 11 od mojego byłego pracodawcy i muszę rozliczyć się z pasków, które dostawałam do wypłaty Sama sobie z tym nie poradzę. Poza tym, nie dostałam wynagrodzenia za sierpień i wrzesień i pasków tym samym też. Pan w Urzędzie Skarbowym, do którego jeżdżę po rady i pytania już od miesiąca powiedział mi, że mam za te dwa miesiące się w ogóle nie rozliczać, dołączyć pismo co jak i dlaczego do PIT 37 i ma być dobrze, ale ja mimo to wystraszona jestem czy za dwa lata jakaś kara mnie nie spotka. Siedzę już miesiąc nad tymi papierzyskami, kursuję do Urzędu Skarbowego, a i tak złożę PIT w ostatnim momencie No nic, szkoda tylko, że ten gno.jek, który olał system, prawo, swoje obowiązki wobec pracowników i urzędów śpi sobie teraz spokojnie z rodzinką w Austrii.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:19   #1465
d0tkaaa
Zakorzenienie

ja tez od czasu do czasu (ale rzadko wiadomo) ukradne komuś lyka piwa... nic w tym złego nie ma a mam taka ochote jeszcze jak slonce swieci itp ze dramat - lubie piwko:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:20   #1466
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszcze skompletowania wyprawki i gratuluje Przeraza mnie ilosc rzeczy do kupienia, bo ciuszki to pikus a gdzie reszta

Cytat:
Ja tez jak bede kupowac to newborn
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Ptysie Misie Kolorowe,
Dobrze, że już piątek niech ten czas leci nie mogę się doczekać Antosia na świecie. Tak mi się do niego tęskni
Dziś jedziemy zobaczyć wózek z ogłoszenia. Trzymajcie kciuki żeby było z nim wszystko ok bo cena dobra i mi się podoba i jak nowe oglądałam to solidne i lekkie.:
i pochwal sie jak go nabedziecie

Cytat:
Aaa i nie wiem czy się Wam chwaliłam - mam pierwsze rozstępy!!!!
haha, witaj w klubie roztepowcow, ja niestety tez mam sklonnosci wiec nawet sie tym nie przejmuje, licze ze po ciazy znikna

A i zakochalismy sie w tym wozku tylko cena Nas przeraza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (11,6 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-04-19, 11:21   #1467
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Też tak mam dzisiaj mi się śniło, że chodziłam w dziurawych butach i palce mi wystawały a była zima i nie wiedziałam co zrobić. Nawet nie czytam interpretacji bo zaraz sobie coś wkręce złego

Oooooooo tak o tym samym wczoraj mówiłam do Tż, że najbardziej będzie mi brakowało zimnego browara jak pójdziemy gdzieś na grilla

No moje też nie dość, że dziwaczne, to jeszcze bardziej pod science-fiction podchodzące Moja wyobraźnia mnie przeraża momentami
Co do alko w ciąży - ja w ogóle uważam, że każda kobieta decyduje za siebie i w nic się nie wcinam, jeśli chce wypić lampkę wina, ok, jeśli szklankę piwa, to też (oczywiście nie piszę tu o jakimś regularnym piciu czy popalaniu). Ja po prostu wiem, że gdybym się napiła alkoholu, to chyba bym w nocy ze stresu nie zasnęła, a gdyby cokolwiek się stało, wyrzucałabym sobie ten alkohol do końca swoich dni. Więc wolę nie pić. Ale akurat nie jeśli chodzi o piwka typu karmi czy lech free (pomimo bardzo niewielkiej objętośći alkoholu), to nie mam z tym problemu. W końcu max. 0.5%, to nie5 czy 6%
Cytat:
Do klubu nie, ale gdzieś tu wklejałam
to jakby ci się kiedyś nudziło, to wklej jeszcze raz bo ja oczywiście przez swoją ciążę ciągle jestem do tyłu i dopiero teraz zajmuje mnie temat wyprawki
Cytat:
Tego też bardzo nie lubię Chociaż chyba gorzej czułabym się w towarzystwie, które całkowicie neguje alkohol, nawet w "piwach" typu właśnie karmi czy lech free
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój też jest uświadomiony, ale to głównie dlatego, że sam ma cellulit na boczkach
I bardzo dobrze, masz święty spokój

Damianka śliczne łupy
Stary 2013-04-19, 11:22   #1468
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

sluchajcie a ja mam od kilku dni znow mysli depresyjne dlaczego ten czas tak szybko leci, ciaza to najpieknieszy stan dla mnie chcialabym byc nadal w 5 miesiacu i w ogole, mysle sobie urodze dziecko za chwile, czas tak szybko przeleci a bedzie mial roczek itd a przede mna co? poszukanie nowej pracy- wiadomo, ale juz bedzie wieksze cisnienie na antykoncpcje no bo niw chce sie zdecydowac na kolejne dziecko po roku, czuje jakbym juz powoli spelnila wszystkie role w swoim zyciu, boje sie tych lat przede mna, beda dni radosne ale tez pelne niepokoju. czasem glupio mysle i zastanawiam sie, ze moze za wczesniej sie zdecydowalismy na dziecko po slubie, moze powinnismy dac sobie czas... z drugiej str wiem ze nie wytrzymalabym bez dziecka, zawsze chcialam zobaczyc jak to jest miec w sobie dziecko, porod i jak to jest miec dziecko. juz wczesniej pisalam o tym wiec nie krzyczcie ;/ ja po prostu czasem za duzo mysle

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 11:23   #1469
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40386004]A ja właśnie zauważyłam, że opuchlizna, którą mam na kostce, powiększyła mi się :/
Nie wiem, co to oznacza, robiłam 2 tygodnie temu badania na nerki, wątrobę, mocz i wszystko było OK.
Ciśnienie w normie....

Czy któraś z Was też ma opuchnięte kostki? (ale chodzi mi o taką opuchliznę, która nie znika po nocy)[/QUOTE]

Perse, tu z doświadczenia może nie ciążowego, ale jednak.
Moja Mama miała opuchniętą jedną kostkę i dobry ortopeda po iluś tam pielgrzymkach po lekarzach (a to pająk ugryzł, a to mrówka, a to meszki i takie tam ☠☠☠☠☠☠☠ogie) powiedział, że inne ustawienie kręgosłupa powoduje ucisk na kości-kosteczki i staw skokowy. Ucisk idzie po jakiejś tam żyle i trzeba specjalną wkładkę nosić, która jakby "prestawi" kości w stopie i odciąży ucisk..... proszę się nie śmiać z mojego mocno prostego opisu
to rzeczywiście pomogło i jak Mama założy inny but, albo jest w kapciach to kostka puchnie.
Stary 2013-04-19, 11:23   #1470
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40386004]A ja właśnie zauważyłam, że opuchlizna, którą mam na kostce, powiększyła mi się :/
Ciśnienie w normie....

Czy któraś z Was też ma opuchnięte kostki? (ale chodzi mi o taką opuchliznę, która nie znika po nocy)[/QUOTE]

mnie od kilku tyg boli lewa kostka, jest troche napuchnieta ale w sumie nic sobie z tego nie robie, nasze stawy sa przeciazone, wiecej wody, krwi i moze od tego

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości