|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
No u nas u nas. Mąż mi dzisiaj przygotowuje grunt =) Ja jutro sadzę.
Ciekawe czy coś z tego wyrośnie. Może się uda, wiecie- szczęście debiutanta =) Z mniej przyjemnych rzeczy- auto mi się sypie... muszę je naprawić i sprzedać. Rower mi teraz zdecydowanie wystarczy, a zawsze jest samochód męża, tym bardziej że jego dużo nie ma. Mogłaby być już 16, chociaż nogi mnie już tak bolą że na samą myśl o rowerze mi się odechciewa. Ale będzie lepiej, może nawet to polubie =)
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
u nas takie cos widzialam w chinskim sklepie, moj chrzesniak dostal od babci na 4 urodziny
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po pracy ide do mamy do pracy pomoc a potem siedzimy na podworku....ogolnie wiosenne porzadki (przez 3 dni obcinalam tuje, plewilam,sadzilam,okopywa lam itd) ![]() a dziekuje dzieki Cytat:
![]() Krzysiek spi a ja korzystam z neta i poszukuje jakis noclegow w okolicy Wroclawia moze Wy macie cos godnego polecenia
|
|||
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
Ewcia zniosła je dzielnie, pozwoliła mi nawet pozałatwiać wszystkie moje sprawy Teraz śpi---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
co do ZUSu to ja nadal uważam ze to nienormalne żeby ciężarne ciągać
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ewy,kotek ja nie pomogę ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- gdzie Was wywiało?
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam z Emilką na spacer.... jak wychodziłam to było 20 stopni a podczas spaceru zaczął wiać mroźny wiatr, a ja miałam tylko cienki kocyk do nakrycia Emilki - mam nadzieję, że się nie przeziębiła
ja miałam sweter i kurtkę a i tak było mi zimno przeszło mi przez myśl, żeby zdjąć kurtkę i nakryć nią Emilkę, ale głupia bałam się, że sobie piersi przeziębię
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Bika no własnie myslalam ze Wy na spacerek nie poszłyście, u nas leje,
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
No dziś mam taki nastrój, że myślałam, ze w końcu nie wyjdę na spacer, zwłaszcza, że rano Emilka spała przy otwartym oknie 2 godziny, ale w końcu się wybrałam, był to nasz ostatni spacer w gondoli
![]() U nas pewnie też zaraz zacznie a jutro mamy grilla u rodziców robić
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż moje nie były jakoś bardzo grubo ubrane i nie mają grubych koców...ale w sumie, wczoraj każdy tak poubierał dzieci ![]() Po szczepieniu...dziewczyny zaczynają teraz trochę marudzić...przysnęły na chwilę i za chwilę się budzą...narazie nie gorączkują, więc jest dobrze ![]() U koleżanki było bardzo fajnie Jej dziewczynki bardzo opiekowały się moimi
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część
Cytat:
Jak ubierasz dziewczynki? Boisz się że ci zmarzną? My też letnio bardzo. Bika: ale śmieszna Emilka:d taka sie duża wydaje przez to że prawie wystaje z gondoli:p Chcecie filmik krótki ze śmiechem dziecia mego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia, jak Maja??
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ten tydzień mi zleciał jak nie wiem. Byłąm zdziwiona, jak się kapnęłam, ze dziś jest piątek. aaby, kasiu za kolejne tygodnie. U nas Maja wczoraj 11 m-ce skończyła ![]() aaby kurcze, mam nadzieję, ze lekarz i cwiczenia ci pomogą. Bika, Blonde tak, ja miałam te nakolanniki do raczkowania. Fajna sprawa. Bo sobie Maja kolanek nie obcierała. Bez nich miała mocno czerwone i aż skórka była sucha. Blonde zdrówka. Gucia o ja... ale mi się lodów chce. Albo sorbeta właśnie. Dodaja Bika o kurde... to u mnie Maja miałą więcej luzu a była w gondoli 5,5 m-ce ![]() Metka mi też glukoza smakowała ![]() bao dziękuję, ze pytasz. Dziś jest lepiej. Nie przekracza 38 stopni. Dziękuję wszystkim Maja dziś czułą się troszkę lepiej, bo gorączka jej troszkę spadła. Zobaczymy jak będzie w nocy bo dziś jeszcze całą noc miała 38.8. Coś jeszcze miałąm napisać i zapomniałam
|
|
|
|
#793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaby miałam jeszcze pisać mój sposób na zaparcia: codziennie do śniadania kawa inka bez mleka i do toalety chodzę codziennie coś dawno Tomalinki nie było
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja też piję inkę codziennie i w sumie z toaletą się zgadza jak u stokrotki
Wiecie, że jutro mija tydzień od odstawienia Nieźle. Musze wejść z tej okazji jutro na wagę. Dziś mi jedna koleżanka powiedziała, ze chyba trochę przytyłam. Wiecie jak się ucieszyłam
|
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam cukrzycę ciążową.. Cytat:
Filmik o tu, króciutki: http://www.youtube.com/watch?v=5cEpR...ature=youtu.be Madzia, nie doczytałam, spadła Majce gorączka? |
||
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi w szpitalu zasmakowała, że ojoj...ale ja po niej nie latałam do kibelka Asia mi zaczyna chyba gorączkować...heh
|
|
|
|
|
#797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No fakt juz troche malo miejsca ma ![]() a ja pamietam ![]() Cytat:
Cytat:
Ale Tz dzis wczesniej wrocil wiec dali mi spokoj ![]() Cytat:
za szczepienie.Cytat:
![]() Dzieki Oby sie jej polepszyło Cytat:
tez nie biegalam do toaletyDaj jej cos na zbicie Dobry wieczor ![]() Przelezalam cale popoludnie, dopiero wstałam, Seba zasypia ![]() Zrobie sobie gorace melko i ide do łózka
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Domi też 38
Narazie łądnie śpią to jeszcze poczekam
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe co u Strong jak jej się pracuje i Nikity też dawno nie było
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-04-19 o 21:20 |
||
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Macie coś na gorączkę w domu?
Moja na szczęście bez gorączki, chociaż trochę niespokojna była. Śpi już. Ile tygodni mają Twoje dziewczyny?? Dla uspokojenia powiem, żebyś pamiętała, że u malchów od 38 zaczyna się stan podgorączkowy, troszkę inaczej niż u dorosłego, więc jeszcze nie jest źle - oby nie poszło w górę. Cytat:
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
446 g.....
Cytat:
![]() o cukrzycy dowiedziałaś się dopiero po teście z obciążeniem, czy coś wcześniej na nią wskazywało? |
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
stokrotka - dziekuje kotek - super z tym przedszkolem ![]() magda - dużo zdrowki dla Mai , oby to była 3dniowka! blonde - dzięki bika - czego to ludzie nie wymysla Moja znajoma urodzila w 23tc chłopczyka , a teraz taki grubasek z niego ![]() o kurde kaska - super ze wizyta udana i Mikolaj ma się dobrze! Mi tam glukoza bardzo smakowała ![]() aaby - gratuluje 13tc ( ale ten czas leci! ) O kurcze to nie za dobrze po wizycie Mam nadzieje ze rehabilitacja Ci pomoze! malenstfo - kciuki za szczepienie ![]() Gucia - dziekuje Maja te szpile jeszcze w kolorze koralowym i się zastanawiam czy nie wziasc ... no i miętowe tez ![]() metka - dziekuje Jak dobrze ze już piątek ![]() Jutro rano jade do dentysty a później spotykamy się ze znajomymi ![]() A tak wogole to chyba musze częściej brac Domino na zakupy , dzisiaj w sklepie tak się usmiechal do faceta który sprzedawal ryby ze dostal drugi kawalek lososia gratis Będzie z niego chyba jakiś biznesmen
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Przy obciążeniu. W zasadzie normę niedużo miałam przekroczoną (nietolerancja glukozy) ale postępowanie i zagrożenia takie same jak w cukrzycy. Z tym, że u nas waga Małej była w normie (średniczek) i do końca w sumie nie stwierdzono żadnych powikłań cukrzycowych u dziecka.
A pytałaś lekarza jak wypada waga Twojej córci w widełkach, czyli na tle innych dzieci? Wahania chyba dość duże mogą być, ważne by dziecko nie było za małe. Chyba, że masz jakieś inne symptomy, które mogą o cukrzycy świadczyć? U mnie pomiar cukry we krwi na czczo, na początku ciąży był okej, dopiero przy teście z obciążeniem gorzej. |
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
w trakcie usg nikt nie mówił że coś jest nie tak, mnie samą zaczeło zastanawiać, czemu bąbel jest większy. w środę mam wizytę u gina to dopytam dokładnie.
u mnie glukoza na początku też była ok, teraz niedługo będe robić obciązenie. żadnych symptomów cukrzycy nie mam
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
No to może po prostu jest większa ale wszystkow porządku?
![]() Tak trzeba zakładać
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witam się w ten piękny słoneczny poranek ![]() Budowa idzie pełną parą, dlatego nie mam czasu na wizaż za bardzo...na nic nie mam czasu bo albo jeździmy sobie z małą na dworzu albo z mężem załatwiamy coś z budową . Od pon tż będzie pracował po 12 godz przez cały miesiąc więc to wszystko zostanie na mojej głowiePrzelatuję Was czasem z tel ![]() Madziu, zdrowka dla Maji Maleństwo i jak gorączka? Natala, gratuluję dziewczynki ![]() I więcej nie pamiętam ![]() A! I @ przyszła, ale spodziewałam się bo już nosiłam krążek i lekarz mówił, że tak jak zawsze będzie, że jak go wyjmę to przyjdzie. A rok @ paskudy nie było |
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
ONYKS - właśnie się miałąm pytać co tam u Was
![]() ja też myślę że @ niedługo przyjdzie bo już od 3 tyg czuję że jest blisko ( nawet wczoraj podpaski kupiłam :P) Jak tam Nataszka? Ewcia już pięknie śmieje się w głos, zwłaszcza w kąpieli jak jej szyję myję ale leniuszek,klocuszek nie chce główki dźwigać, chwilę popodnnosi a potem leży ![]() zdaj później do k jakąś fotorelacje z budowy u nas nocka poszczepienna dobrze, na szczęście (odpukać) żadnych niepokojących objawów. pozdrawiam
|
#808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak jęzorek wystawia Bika, i jak dzisiaj spacerek w spacerówce??
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też pochmurno i co chwilke popaduje
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie to samo a jutro chciałam grilla robić zamiast obiadu- już sobie smaka narobiłam i
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

a moja panna prezentowała się wczoraj tak - zdjęcie zrobione po 17, więc już nie było tak upalnie 

moze Wy macie cos godnego polecenia 

Maja dziś czułą się troszkę lepiej, bo gorączka jej troszkę spadła. Zobaczymy jak będzie w nocy bo dziś jeszcze całą noc miała 38.8.