Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 13:53   #2971
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja mam 30 dopiero
ja też 30.04 i na pewno nie będe miala wtedy USG
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:56   #2972
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
ja też 30.04 i na pewno nie będe miala wtedy USG
ja zapłacę 70 zl i mi zrobi bo w 11/12 tc mam darmowe

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 13:56   #2973
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale Wy za granica, to nie dziw, że tak późno. Swoją drogą to "troszkę" idiotyczne według mnie, ze tak późno się tym interesują:/
Dla mnie to nie idiotyczne
Dla mnie idiotyczne jest narażanie matki na stres robiąc jej USG jak jeszcze może nic nie zobaczyć A po za tym dowcipne USG w krajach wysokorozwiniętych odchodzi do lamusa (radzę się Wszystkim zainteresować dlaczego)
Oczywiście to moje zdanie i nikogo nie chcę obrazić

Ja tylko raz będę miała ten stres, które każda z Was przeżywa kilka razy zanim tak naprawdę można stwierdzić czy dziecię się dobrze rozwija. Tak naprawdę dopiero z genetycznego można coś się dowiedzieć o stanie dziecka, więc po co wcześniej patrzeć? A po za tym USG to bądź co bądź promieniowanie.

Mam nadzieje że nie zabrzmiałam jakbym atakowała. Nie chcę nikogo urazić. Chcę tylko wyrazić moje zdanie na ten temat.
Stary 2013-04-19, 14:04   #2974
Mya1989
Zakorzenienie

Peggy, no nie wiem czy raz. Jakbym miała 1 USG w 12 tc to cały czas bym się denerwowała, czy wszystko jest ok, bo gtak naprawdę wcześniej nic bym nie wiedziaa -nawet tego, czy jajo jest puste czy nie. Ja nie mówię, ze należy sobie robic usg co 2 tygodnie, bo tego zwolenniczka też nie jestem.

A po co wcześniej patrzeć, nie wiem - może czasami ciąża jest zagrożona i dowiedzieć się można tego dzięki USG? Tak mi się wydaje w każdym razie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 14:08   #2975
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witajcie! Ja dzisiaj mam wizytę i usg. Zaczynam się denerwować. Zaraz muszę się szykować, bo mamy jeszcze parę rzeczy z mężem do załatwienia. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i wieczorem uda mi się coś napisać jak było.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:10   #2976
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja dzisiaj mam wizytę i usg. Zaczynam się denerwować. Zaraz muszę się szykować, bo mamy jeszcze parę rzeczy z mężem do załatwienia. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i wieczorem uda mi się coś napisać jak było.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 14:11   #2977
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja 10 maja , chyba najpozniej z Was wszystkich !
ja mam 13 maja, więc Cię pobiłam.

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy USG genetyczne, o którym piszecie = to jest to samo co :

Ultrasonograficzna diagnostyka prenatalna płodu - USG „genetyczne” w 11-13 tygodni + 6 dni ciąży z oceną komputerową szacowanego ryzyka wystąpienia u płodu zespołu genetycznego - możliwa również ocena ryzyka w połączeniu z wynikami badań biochemicznych matki - wolnej podjednostki beta-hCG i białka PAPP-A; Badanie akredytowane przez The Fetal Medicine Foundation (certyfikat FMF nr. 90284) - badanie wykonywane głowicą przezbrzuszną;

bo właśnie 13 maja mam mieć USG z oceną przezierności karkowej itp. ale z kolei jeden lekarz mi powiedział, że prawdziwe USG genetyczne jest płatne. I już sama nie wiem jakie mam mieć. Piszecie o tych USG genetycznych, ale to chyba chodzi o standardowe USG między 11 a 13 tygodniem i nie będzie ono połączone z tymi badaniami PAPPa??

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:13   #2978
olenka1304
Raczkowanie

Witajcie pare dni nie pisalam ale naprawde nie mialam czasu szybko przeczytalam co napisalyscie a ze jest tego duzo to i tak mi zajelo to troche czasu i spadalam .U mnie dzisiaj dobre wiadomosci
Bylam po recepte u lekarza a on zrobil mi usg chcial zobaczyc czy jest zarodek bo mowil ze nie potrzebnie bede brala tabletki jak jest puste jajo.
Bardzo sie ciesze bo jest zarodek i serduszkoLekarz okreslil ciaze jako 8 tydzien i 4 dzien .
Wedlug miesiaczki jest 8 tydzien i 1 dzien wiec dzidzia musi byc duza.
Opis usg dostane w poniedzialek wiec cos wiecej bede wiedziala.
Nastepna wizyte mam 10 maja wiec troche czasu ale jestem spokojna
Trzymam za was kciuki i za wasze wizyty . Postaram sie wiecej pisac chociaz teraz znowu weekend i ja mam szkole .
Ja nie mam zadnych przeczuc co do plcitzn ja bym bardzo chciala chlopca i dlatego jakos mysle ze bedzie dziewczynka no zobaczymy.
U mnie narazie tylko TŻ wie i moj tata bo razem z nami mieszka i bardzo sie z tego cieszy dzisiaj mu potwierdzilam ze jest wszystko ok .Pozdrawiam

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:14   #2979
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Peggy, no nie wiem czy raz. Jakbym miała 1 USG w 12 tc to cały czas bym się denerwowała, czy wszystko jest ok, bo gtak naprawdę wcześniej nic bym nie wiedziaa -nawet tego, czy jajo jest puste czy nie. Ja nie mówię, ze należy sobie robic usg co 2 tygodnie, bo tego zwolenniczka też nie jestem.

A po co wcześniej patrzeć, nie wiem - może czasami ciąża jest zagrożona i dowiedzieć się można tego dzięki USG? Tak mi się wydaje w każdym razie
Zgadzam się z poprzedniczką. Ja nie wiem, czy dałabym radę wytrzymać do dzisiaj i mieć pierwsze usg w 11- 12 tc. Wiadomo co za dużo to nie zdrowo ale niektóre to chyba dzięki usg mogły utrzymać ciąże, bo wiadomo było co i jak.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:33   #2980
Mya1989
Zakorzenienie

Jejuu, tak mi się w pracy nudzi, jak mops

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 14:37   #2981
ilona_0105
Raczkowanie

Powiedzcie mi czy jak pójdę na pierwsze usg w poniedziałek to dostanę zdjęcie mojej perełki ?

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:38   #2982
Mya1989
Zakorzenienie

Ja dostałam od razu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 14:38   #2983
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam piątkowo
Ale pędzicie

Dzastin piękne wiadomości

Dzidzia mam nadzieję, że dziś już samopoczucie lepsze Wszystko będzie dobrze- tak trzeba sobie tłumaczyć

Antibia Gratki wygranej sesji mam nadzieję, że się pochwalisz

Aaby

Olenka świetne wieści Gratuluję serduszka

Cytat:
Największe gaduły:
Dzastin08 243
ryba91 176
anulka2205 153
paulinaizabela 135
agatkaa1 118
misia332 111
Trele_Morele 105

a ja dopiero 55 wiadomości bida:d
Ooo i ja jestem

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nieskromnie pochwale się moją ostatnią sesją
http://grinderphotography.blogspot.c...brzusznie.html

i może roczkową natalci
http://grinderphotography.blogspot.c...ekinierka.html
fajnie mieć taką zdolną koleżanke fotogafke
WOW!!! świetne sesje - obie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
a u mnie dalej plamienia, już drugi dzień - dzięki Bogu to nie krew, ale takie plamy beżowe. Biorę tą luteinę, ale na razie jakoś poprawy nie widzę, no może taką mini minimalną Pocieszam się, że z bejbikiem wsio dobrze, ale kurcze do poniedziałku to mi nie zleci. Oby tylko plamienia do pon przeszły, bo jak nie to pewnie ginka nafaszeruje mnie lekami :/
pozytywne myślenie działa cuda

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
abby tak chodzi o przepuklinę pierścienia pepkowego.Miałam robiony test podwójny- alfa fetoproteiny i wolne Beta HCG.Trzymam kciuki za nasze Maluszki,żeby były zdrowe!!!

No i z wyników badan nie dowiedziałam sie niczego konkretnego,oprócz tego że jestem w ciązy i parametry w normie,ale dziwne te normy.Całkiem inne znalazłam w necie.Sama juz nie wiem co mysleć
Cora na pewno będzie wszystko ok z Twoim maluszkiem
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
i czekamy an dobre wieści
Stary 2013-04-19, 14:39   #2984
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
No nie nadrobie. Czytam i czyta i uje wiem

Żyje. Wczorajsze popołudnie przespałam. Praktycznie od 17.00 do 21.00 spałam, potem wstalam, zjadłam, myju myju i znów do wyreczka Normalnie taka senność mnie dopadła jakby dostała obuchem w tył głowy

Trele_Morele Możliwe że ja swoją pierwszą wizytę będę mieć jeszcze jeszcze później Ile kochana czekałaś na kontakt od polożnej?
Ja za pierwszym razem czekalam 4 tyg az mi odpisali ze w tym szpitalu juz nie ma miejsca w moim terminie I mam szukac innego , I potem kolejne 4 tyg. Tym razem czekalam 3 tyg nie cale, a pierwszy skan mialam w 11 tyg. Ja co do tutejszej opieki powiem tak .. Jesli jest wszystko ok to opieki taka jest najbardziej na miejscu. Gorzej jesli zaczynaja sie problemu. Jesli w dodatku do 12 t to na nic nie mozna liczac. Bedzie tak jak natura zdecyduje. Ktos kiedys w szpitalu powiedzial mi ; Jesli do 22 tyg dokonuja aborcja bez problemu, to czemu mieli by ratowac plod do 12? Ja np jestem do dzis ze w poprzedniej ciazy zabraklo tylko progesteronu .. Tym razem ciezkimi silami postawilam pol Uk I PL na nogi zeby zrobic zApasy luteiny I progesteronu. Zaplacilam 20f za opakowanie ale sie udalo , bralam jak tylko sie zorientowalam. Tutaj jest odpowiednik luteiny I kosztuje 2,5funta na recepte. Ale zaden lekarz nie moze go przepisac przed 12 t ciazy. Nie Wiem jak bylo naprawde , ale dla mnie juz zawsze bedzie ze to ta luteina tym razem uratpwala moje dziecko )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:49   #2985
De28
Wtajemniczenie

Jejku,ile naskorbalyscie.Nie nadazam Nie mam niestety tyle czasu.Biegam za moim berbeciem:jedno jest pewne-w tej ciazy 20 kg nie przytyje, bo mam mojego synka

Podczytuje ale nie mam czasu pisac wiec wybaczcie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:53   #2986
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 14:58   #2987
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy USG genetyczne, o którym piszecie = to jest to samo co :

Ultrasonograficzna diagnostyka prenatalna płodu - USG „genetyczne” w 11-13 tygodni + 6 dni ciąży z oceną komputerową szacowanego ryzyka wystąpienia u płodu zespołu genetycznego - możliwa również ocena ryzyka w połączeniu z wynikami badań biochemicznych matki - wolnej podjednostki beta-hCG i białka PAPP-A; Badanie akredytowane przez The Fetal Medicine Foundation (certyfikat FMF nr. 90284) - badanie wykonywane głowicą przezbrzuszną;

bo właśnie 13 maja mam mieć USG z oceną przezierności karkowej itp. ale z kolei jeden lekarz mi powiedział, że prawdziwe USG genetyczne jest płatne. I już sama nie wiem jakie mam mieć. Piszecie o tych USG genetycznych, ale to chyba chodzi o standardowe USG między 11 a 13 tygodniem i nie będzie ono połączone z tymi badaniami PAPPa??

Przezierność karkową bada się na genetycznym, a prenatalne to jest to samo co genetyczne.

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jak pójdę na pierwsze usg w poniedziałek to dostanę zdjęcie mojej perełki ?
Ja dostaję za każdym razem foto.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 15:07   #2988
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z poprzedniczką. Ja nie wiem, czy dałabym radę wytrzymać do dzisiaj i mieć pierwsze usg w 11- 12 tc. Wiadomo co za dużo to nie zdrowo ale niektóre to chyba dzięki usg mogły utrzymać ciąże, bo wiadomo było co i jak.

ostatnio miałam dość wczesnie USG ok 5 tygodnia i zaczeła sie od razu schiza ze ciąza jest opozniona, kazali mi chodzic co tydzien/ dwa i ciągle mieli nowe wizje i coraz gorsze.

liczyli według OM i byly duze opoźnienia chociaz ciągle mowilam ze mam bardzo nieregularne

teraz chodzę do innego lekarza, on pozno robi USG (co nie znaczy nie inaczej nie bada pacjetki), sam mówi ze ile to juz razy robil USG serca nie ma, kobieta sie denerwuje, przychodzi za 2 tygonie i jest ok, albo ile to juz razy wczesniej lekarze skazywali ciążę na zabieg, on poczekał 3-4 tygodnie i bylo ok.

tak naparwdę te pierwsze tygodnie bywają bardzo różne, bo niewiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i moze byc tydzien, dwa, trzy róznicy, zresztą te fale też nie są obojętne dla dziecka (co nie znaczy że powodują wady czy cos w tym stylu)

tez bym chciala zobaczyc wczesniej dziecko, ale jak mam znowu usłyszec to samo, ze ciąza wygląda na mocno opoznioną i serca brak to wolę poczekać
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 15:16   #2989
_Peggy
Zakorzenienie

Wiecie co... mój mąż jest cudowny
Przeniósł się na stałe na nocki by być ze mną na każdym USG i przy każdej wizycie u położnej. Czy to nie urocze?
On z tych co jak nie pośpi w nocy to się nie wyśpi wcale. Teraz pracuje 12 godzin 4 razy w tygodniu, śpi max. 6 godzi (i to na raty) ale nie... "to moje dziecko, muszę przy tym być tak samo jak ty Mamuśko"

Trele_Morele. Mam ciarki jak czytam Twoją Historię Kochana. Obym nigdy nie była ale... będąc w Twojej sytuacji postąpiłabym bardzo podobnie Nawet teraz rozważałabym branie luteiny na własną rękę w razie krwawień (mam "załatwioną" przez Teściową z Polski)

Ja wiem że ludzie tu różnie traktują ciążę i ciężarną. Ja jednak mam to szczęście że nie mieszkam w wielkim mieście a na prowincji i moje dziecko już w 5 tygodniu dla pielęgniarki i lekarza było Dzieckiem. 5 lat starań i leczenia... może stąd to "inne" podejście Lekarz mi nakazał jechać migiem na pogotowie jak tylko zobaczę coś innego niz normalnie w majtkach, tak samo kazał się zachować w razie bólu... głowy. Ja naprawdę wiem że jakby coś się działo to będą walczyć o moje Dziecko
Znajoma miała w szóstym tygodniu ciąży krwawienia i bóle. No i normalnie zrobili jej USG, dostała leki i... i teraz ma roczną Córkę. Wszystko zależy od tego na jakiego lekarza i jaki szpital się trafi (ja podobnie jak znajoma rodzić w tzw. katolickim szpitalu)

Mya1989 Rozumiem Cię. Powiem Ci jednak że... ja wolę tak po Angielsku. Cały czas mam z tyłu głowy historie mojej przyjaciółki. na pierwszym USG powiedziano jej że zarodek na 80% się nie zagnieździ, potem że coś tam się nie wytworzyło a na trzecim że to puste jajo i dali skierowanie do szpitala na zabieg. Resztkami sił dziewczyna umówiła się na prywatną konsultację i okazało się że dziecko jest i to zdrowiutkie. Ma syna i to taki Ancymon że głowa mała. W pudełku pamiątkowym z badaniami USG, z testem, plakietką ze szpitala i perwszymi skarpetkami ma skierowanie na łyżeczkowanie macicy. Kochanie dlatego ja wolę każdą (dobrą czy złą) wiadomość usłyszeć raz. I puki nic się nie dzieję zaufam naturze Moja Mama też mnie nie widziała takiej malutkiej, a jaka udana córa Jej wyrosła (4200 przy porodzie )

00anulka00 tak mi przykro Kochanie. Nawet nie wiem co napisać. Łzy mi się cisną do oczu. A może to zwyczajnie młodsza ciąża niż przewiduje lekarz?
Stary 2013-04-19, 15:22   #2990
Mya1989
Zakorzenienie

Wydaje mi się, ze to duzo od lekarza zalezy. Mój mi tylko powiedział, że wg OM to 5/6, ale groszek jest mneijszy, no i nie należy sie martwić. Więc też mi w sumie powiedział,że jest mneijsze niż powinno byc, ale stwierdził, że wszystko ok.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Przeniósł się na stałe na nocki by być ze mną na każdym USG i przy każdej wizycie u położnej. Czy to nie urocze?
On z tych co jak nie pośpi w nocy to się nie wyśpi wcale. Teraz pracuje 12 godzin 4 razy w tygodniu, śpi max. 6 godzi (i to na raty) ale nie... "to moje dziecko, muszę przy tym być tak samo jak ty Mamuśko"

Trele_Morele. Mam ciarki jak czytam Twoją Historię Kochana. Obym nigdy nie była ale... będąc w Twojej sytuacji postąpiłabym bardzo podobnie Nawet teraz rozważałabym branie luteiny na własną rękę w razie krwawień (mam "załatwioną" przez Teściową z Polski)

Ja wiem że ludzie tu różnie traktują ciążę i ciężarną. Ja jednak mam to szczęście że nie mieszkam w wielkim mieście a na prowincji i moje dziecko już w 5 tygodniu dla pielęgniarki i lekarza było Dzieckiem. 5 lat starań i leczenia... może stąd to "inne" podejście Lekarz mi nakazał jechać migiem na pogotowie jak tylko zobaczę coś innego niz normalnie w majtkach, tak samo kazał się zachować w razie bólu... głowy. Ja naprawdę wiem że jakby coś się działo to będą walczyć o moje Dziecko
Znajoma miała w szóstym tygodniu ciąży krwawienia i bóle. No i normalnie zrobili jej USG, dostała leki i... i teraz ma roczną Córkę. Wszystko zależy od tego na jakiego lekarza i jaki szpital się trafi (ja podobnie jak znajoma rodzić w tzw. katolickim szpitalu)

Mya1989 Rozumiem Cię. Powiem Ci jednak że... ja wolę tak po Angielsku. Cały czas mam z tyłu głowy historie mojej przyjaciółki. na pierwszym USG powiedziano jej że zarodek na 80% się nie zagnieździ, potem że coś tam się nie wytworzyło a na trzecim że to puste jajo i dali skierowanie do szpitala na zabieg. Resztkami sił dziewczyna umówiła się na prywatną konsultację i okazało się że dziecko jest i to zdrowiutkie. Ma syna i to taki Ancymon że głowa mała. W pudełku pamiątkowym z badaniami USG, z testem, plakietką ze szpitala i perwszymi skarpetkami ma skierowanie na łyżeczkowanie macicy. Kochanie dlatego ja wolę każdą (dobrą czy złą) wiadomość usłyszeć raz. I puki nic się nie dzieję zaufam naturze Moja Mama też mnie nie widziała takiej malutkiej, a jaka udana córa Jej wyrosła (4200 przy porodzie )

00anulka00 tak mi przykro Kochanie. Nawet nie wiem co napisać. Łzy mi się cisną do oczu. A może to zwyczajnie młodsza ciąża niż przewiduje lekarz?
Wiem doskonale, ze to zależy od podejścia, u mnie wśród znajomych nie było takich przypadków więc pewnie dlatego mam takie a nie inne spojrzenie. Natomiast jakbym miała takie doświadczenia i znała takie przypadki jak Ty to uważałabym tak samo

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 15:41   #2991
_Peggy
Zakorzenienie

Chyba za dużo się naczytałam i świruje.

Piersi bolą mnie znacznie mniej niż 2 tygodnie temu. Teraz jest 10 tydzień i 1 dzień. Czy to normalne?

Mya1989
Stary 2013-04-19, 15:44   #2992
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Piersi bolą mnie znacznie mniej niż 2 tygodnie temu. Teraz jest 10 tydzień i 1 dzień. Czy to normalne?

Mya1989
wiesz co, też mnie mniej bolą, tylko jak rano się obudzę, jak wstanę to już nie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 15:51   #2993
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, też mnie mniej bolą, tylko jak rano się obudzę, jak wstanę to już nie
Ja mam całkiem podobnie tylko że mnie praktycznie wcale nie bolą
Wczoraj np. dopiero wieczorem coś je tam lekko poczułam
Choć... jak sutki pomacałam i są wrażliwe wręcz bolesne
Stary 2013-04-19, 15:55   #2994
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Masz świetnego męża mój narzeczony nie może sobie zmienić na nocki...ale na każde usg będzie brał wolne dobrze ,że ma taką prace powiedział ,że dzidzia musi poznać tatusia a tatuś dzidzie.... bardzo mnie to cieszy chce zobaczyć jego minę jak zobaczymy naszą krewetkę.... zastrzegł tylko,że chyba nie da rady być ze mną przy porodzie...kiedyś mówił że chce dopóki nie zobaczył na internecie porodu

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 15:56   #2995
paulinaizabela
Zakorzenienie

Mnie piersi wogóle nie bolały i nie bolą...tylko sie trochę powiększyły i zauważyłam więcej żył na nich

Teraz i tak mamy luksus, że możemy oglądać nasze maluszki...kiedyś takich rarytasów nie było
Stary 2013-04-19, 15:58   #2996
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam całkiem podobnie tylko że mnie praktycznie wcale nie bolą
Wczoraj np. dopiero wieczorem coś je tam lekko poczułam
Choć... jak sutki pomacałam i są wrażliwe wręcz bolesne
Ogólnei mnie piersi tylko rano bolały, za to miałam tydzien, że musiałam nosić tylko superusztywniane staniki bo sutki żyć mi nie dawały. Mam jeden strasznie wycięty stanik i normalnie był ok, założyłam go na inwenture i myslalam, ze oszaleje, bo piersi mi wyskakiwały, albo sutki i ocierały się o koszulkę. Męczarnia tak było jeszcze we wtorek, a teraz nic, rano tylko jak się obracam w łóżku zabolą i nic więcej, za to Ulka się rozpycha, bo macica mi chyba rośnie.

Czytam na wątku marzec-kwiecień opisy porodów, dałam radę tylko dwa, nawet drugi do połowy, bo łzy w oczach i zaraz bede płakać takie to wzruszające a ja w pracy to nie bardzo

wgl na początku jak się dowiedziałam, to Pani w sklepie mnie podku**** i zaczęła mi klientka pyskowac, to jak wyszła to ja w ryk i wszyscy klienci mnie pocieszali

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-19, 16:13   #2997
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Masz świetnego męża mój narzeczony nie może sobie zmienić na nocki...ale na każde usg będzie brał wolne dobrze ,że ma taką prace powiedział ,że dzidzia musi poznać tatusia a tatuś dzidzie.... bardzo mnie to cieszy chce zobaczyć jego minę jak zobaczymy naszą krewetkę.... zastrzegł tylko,że chyba nie da rady być ze mną przy porodzie...kiedyś mówił że chce dopóki nie zobaczył na internecie porodu
Mina mojego TŻ jak zobaczył kreseczkę na ekranie była bezcenna on się od dawna zarzekał ze przy porodzie nie chce być bo nie chce żebym mu palce połamała hehe ale po wczorajszej rozmowie wydaje mi się że zaczyna się powoli łamać co do tego.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 16:13   #2998
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Angażują się Tatuski

Ja osobiście nie wyobrażam sobie by Małża nie było ze mną przy porodzie. Wszak to nasze a nie tylko moje dziecko. On ma podobne zdanie, a wręcz uznał że gdybym Mu zabroniła to by się wyprowadził
Nie kumam tych bojaźliwych facetów mdlejących na widok krwi Jak dla mnie to skrajnie niemęskie i ja bym nie chciała takiego Tatusia dla mego dziecka. Eh nie mogę się wypowiadać na te tematy bo się przez nie porzarłam z koleżanką Nazwałam jej mąża tchórzem bo bał się nawet pobierania jej krwi. Koniec tematu Peggy

Mój po obejżeniu porodu uznał że te dziecko jest jakieś... dziwne i sine Biedny chyba myślał że wyjdze różowe i śliczniutkie, najlepiej ze smoczkie w buzi No i teraz mnie namawia na poród w wodzie (jest taka możliwość) bo gdzieś wyczytał że to tak dobrze dla dziecka, mame mniej boli itp. No nie wiem... zobaczymy

Nie pamiętam na jakim kanale, ale chyba na TLC leci program "Położne". Jest to program baaaardzo dokładnie i ze szczegółami pokazujący poród w szpitalu w Menchesterze (kamera na krocze ) Jeśli chcecie wiedzieć jak to wygląda to polecam, ale nastawcie się na to że czasami bywa drastycznie (vakum). My oglądamy z TŻ

Piosenka na dziś
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
Stary 2013-04-19, 16:25   #2999
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

nieskromnie pochwale się moją ostatnią sesją
http://grinderphotography.blogspot.c...brzusznie.html

i może roczkową natalci
http://grinderphotography.blogspot.c...ekinierka.html
fajnie mieć taką zdolną koleżanke fotogafke

Piękne zdjęcia! A te z małą to już w ogóle cud miód i orzeszki

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
wydaje mi się że my nigdy nie zaznamy spokoju, a przynajmniej do czasu gdy dziecko nie przyjdzie na świat, bo na początku gdy się starałyśmy to myślałyśmy byle tylko zobaczyć II kreski, później to było mało i byle kropka zobaczyć, dalej żeby serduszko biło, to później też za mało i żyje się od wizyty u gina do wizyty.. hehhhh.... no chyba że jak już zacznie porządnie kopać to będziemy spokojniejsze
Zgadzam się w 100 %

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, która ma teraz najbliżej jakąś wizytę?

Teraz na szczęście nie muszę długo czekać bo tylko 1,5 tyg.
U mnie w poniedziałek USG

Cytat:
Trzymam kciuki! Zdaj relację!

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Witajcie pare dni nie pisalam ale naprawde nie mialam czasu szybko przeczytalam co napisalyscie a ze jest tego duzo to i tak mi zajelo to troche czasu i spadalam .U mnie dzisiaj dobre wiadomosci
Bylam po recepte u lekarza a on zrobil mi usg chcial zobaczyc czy jest zarodek bo mowil ze nie potrzebnie bede brala tabletki jak jest puste jajo.
Bardzo sie ciesze bo jest zarodek i serduszkoLekarz okreslil ciaze jako 8 tydzien i 4 dzien .
Wedlug miesiaczki jest 8 tydzien i 1 dzien wiec dzidzia musi byc duza.
Opis usg dostane w poniedzialek wiec cos wiecej bede wiedziala.
Nastepna wizyte mam 10 maja wiec troche czasu ale jestem spokojna
Trzymam za was kciuki i za wasze wizyty . Postaram sie wiecej pisac chociaz teraz znowu weekend i ja mam szkole .
Ja nie mam zadnych przeczuc co do plcitzn ja bym bardzo chciala chlopca i dlatego jakos mysle ze bedzie dziewczynka no zobaczymy.
U mnie narazie tylko TŻ wie i moj tata bo razem z nami mieszka i bardzo sie z tego cieszy dzisiaj mu potwierdzilam ze jest wszystko ok .Pozdrawiam
Gratuluje! A słyszałaś serduszko? To piękne uczucie
Ja jeszcze przed ciążą chciałam córeczkę, a jak już się dowiedziałam, że się udało to jest mi totalnie obojętne czy będzie syn czy córka byle było zdrowe i piękne po rodzicach I przeczuć też nie mam.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Mnie piersi wogóle nie bolały i nie bolą...tylko sie trochę powiększyły i zauważyłam więcej żył na nich

Teraz i tak mamy luksus, że możemy oglądać nasze maluszki...kiedyś takich rarytasów nie było
Mnie piersi też nie bolały i nie bolą. W ogóle się nie zmieniły. Jak widać to sprawa bardzo indywidualna.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:03   #3000
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

test pappa jest podwójny lub potrójny; jeden dotyczy badań usg i z krwi a drugi jeszcze pobrania płynu owodniowego. przy czym robi się je wyłącznie w przypadku potencjalnego zagrożenia wadami genetycznymi.

usg genetyczne (prenatalne) bada przezierność karkową, czy są 2 rączki, nóżki i czy przez pęcherz przelewa się płyn oraz tempo bicia serca jak dobrze pamiętam. jest to badanie dokładne, ale krótkie.

My CHYBA będziemy robić test potrójny.

Cytat:
Ja bym nie dała rady; gdybym poczekała na naturalne poronienie podczas moich krwotoków prawdopodobnie straciłabym drugiego bliźniaka. Po tylu stratach i problemach każde brudzenie wywołuje we mnie lęk. Gdybym tak jak w UK wyszła z założenia, że mam się zdać na naturalną kolej rzeczy, nie miałabym dzisiaj córki. Zwyczajnie miałam niedomogę progesteronową i straciłabym ją przy podejściu lekarzy z UK.
Nie miałabym dziś również tej ciąży, w której jestem. Ba. Wykrwawiłabym się we własnym łóżku.

Moja ciąża wymaga tego abym co najmniej co 2 tygodnie miała usg. I nikt mi nie powie, że to źle. Skoro sytuacja tego wymaga, i tak twierdzi lekarz, to ja się na niego zdaję.
Cytat:

Mya1989
Ja jestem jakieś 3-4 dni dalej od Ciebie i też znacznie mniej bolą mnie piersi.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Przepraszam, mój błąd. Test podwójny i potrójny jest badaniem laboratoryjnym. USG genetyczne po prostu stwierdza nieprawidłowości w budowie, ale czasem jest brane pod uwagę przy potencjalnej ocenie ryzyka wystąpienia chorób genetycznych i jego nieprawidłowy wynik jest też wskazaniem do zrobienia testy podwójnego lub potrójnego.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości