|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
To prawda...dużo ciąż na początku jest problemowa i gdyby nie wizyty z usg to by nie przeżyły. |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w 8tyg i mam już dość, ale pocieszam się, że może w 10tyg mi przejdzie ![]() A u nas armagedon - 6 facetów + grill, modle się żeby nie siedzieli do rana, bo ja do pracy muszę jutro wstać Póki co to kursuje między tarasem a kuchnią :/
|
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podeślij kiełbaskę ![]() Ja czekam aż się przeprowadzimy, tam będzie ładny zielony ogródeczek to będziemy spędzać w nim czas o ile pogoda pozwoli
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiełbaski już prawie nie ma, ale mogę wysłać gar z różnymi mięsami, który robi się właśnie na ognisku ![]() Ojjj ogród super sprawa, ja lubię w nim siedzieć, ale robić w ogrodzie nienawidzę Jestem przeciwieństwem mojej mamy, która to uwielbia Ja lubię tylko kwiatki w doniczki sadzić Może mi się to zmieni jak pójdę na L4 i z nudów zajmę się ogrodem, bo dotychczas nie miałam czasu na takie poświęcenia
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie będzie żadnych roślin w ogrodzie...także tylko trzeba będzie trawę kosić
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Mdłości na głodnego to nic dobrego
Nawet nie czuje że rymuje.Jestem głoda ale na co nie spojżę to myślę "neee" No oprócz ogórków, ale TŻ mnie opierdala że to niezdrowo Oberwał gazetą za durne komentarze ![]() Gril Choć ja wege, ale grilowaną papryczkę albo rybkę (ryby jem w ciąży) to bym wsunęła ![]() dzidziadziumdzia nie sądzę że w UK znalazłby się choć jeden lekarz który by zbagatelizował Twoje objawy, więc natura naturą ale jak coś się dzieje to działają
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też mnie beszta, że nic nie jem
A my ciągle walke mamy o kredyt na meiszkanie. Ale coś czuję, że po prostu b ędziemy co msc rate płacili tż mamie i tyle, bo z tym kredytem to czeski film... |
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My postawiliśmy na krzewy, małe drzewka, choinki itp. Także trochę mniej roboty przy tym, ale zawsze coś się znajdzie ![]() Cytat:
A mnie właśnie od ryb całkowicie odrzuciło. A o zapachu ryby wędzonej czy smażonej to już nie wspomnę - do ust nie wezmę ![]() Aaaaa właśnie rodzice mi podrzucili pysznego arbuzika pychotka!!
|
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, dlugo sie nie udzielalam, ale mialam różne perypetie, natomiast starałam się Was podczytywać w miarę regularnie
Cytat:
![]() Ja w sumie miałam już 5 badań ( 11 tydzień) , może trochę dużo, no ale za każdym razem usłyszałam coś co mnie jakoś uspokajało. Nie wyobrażam sobie, że mieszkam w państwie, gdzie USG jest powszechnie dostępne i ja mam śladową możliwość korzystania z niego. Mnie też strasznie zaszokowało podejście w UK/Irlandii do wczesnej ciąży ( dowiedziałam się o nim z wizażu ). No tylko w sumie o żadnych zagrożeniach związanych z USG nie słyszałam
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam i mase krzewow ktore trzeba jesienia przycinac, i mase roznych kwiatow.Roboty ot cholery.Ale ja to lubie ![]() Co do piersi,tez przestaly mnie bolec.Zaokraglily sie i wypelnily,wieksze moze troszeczke. Zazdroszcze wam tych wizyt na usg z mezami.Moj byl dzis ze mna ale i z synkiem i nawet nie mogl popatrzec na ekran,bo maly wpadl w histerie.Ehh.W pierwszej ciazy jest bezstresowo i tak fajnie. Mialam dzis wizyte i przez te moja prace w ogrodzie schudlam 2 kg zamiast przytyc..Male zwawe i machalo raczkami oraz paluszkami ruszalo.Ma juz 5,5 cm. ![]() Przepraszam,ze nie cytuje ale pisze jak zwykle z doskoku. |
|
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzastin08;40385668]Środkową ikonką zaznaczasz wiadomości które chcesz cytować a na końcu klikasz "odpowiedz" na dole po lewej stronie
![]() acelinka, świetna sesja Dziewczyny ile mniej więcej kosztuje taka sesja? Teraz doczytałam 24Kasiula24- to fajnie,idziemy łeb w łeb, kiedy masz następną wizytę? Widzę nawet,że jesteś z Pń? Ja też;-)[/QUOT Tak Poznan Poznan Spore juz te nasze dzidziolki A ja sie chwalilam, ze nie wymiotuje a tu 12,5 tyg ciazy a ja cały dzien wymiotuje
|
|
|
|
#3013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na przykład odklejanie kosmówki. Nawet byś nie wiedziała, że gdybyś leżała, to nie straciłabyś ciąży... A była zdrowa, wystarczyło się pooszczędzać. Z takich ciąż rodzą się zdrowe i silne dzieci. Więc dlaczego w UK nazywa się to naturalną selekcją? Podobnie jest z krwiakami. I nie wiem, nie przekonuje mnie "naturalna selekcja", bo skoro można podtrzymać wcześnie zagrożoną ciążę i wynika ona z problemów matki; nie płodu- rodzi się zdrowe dziecko, to dlaczego skazywać kobiety na takie niepowodzenia i ból? Więcej powiem; wiele schorzeń dzieci, wcześnie wykrytych można leczyć już w ciąży lub obserwować i operować, nawet w łonie matki. Ale MUSI być pełna obserwacja, bardzo częsta aby wychwycić odpowiedni moment. Pod tym względem chyba jednak ufam polskiej służbie zdrowia. Nie miałabym dziś córki, nie byłabym w tej chwili w ciąży, gdyby nie wczesne usg i badania lekarskie. Nie jestem w stanie zgodzić się z Twoją opinią. Cytat:
Cytat:
|
|
#3014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u mnie dziś cały dzień kłucie w podbrzuszu, zaczęło się w pracy rano i trwa do teraz. Bacznie obserwuję śluz...oby tylko plamienia nie było
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Rozeznanie
|
![]() ja mam dziś niezbyt humor a umiejętnie zepsul mi go mój były. wiecie co on jest bezczelny po prostu. Synka ostatni raz brał na weekend 2 tyg przed Wielkanocą,potem ani be ani me ani kukuryku....nie powiem bo mi tona ręke a dzis o 17 dzwoni że on chce Piotrka zabrac....no to mu mówie że my juz mamy plany na weekend i że jak chce dziecko zabierac to niech daje wczesniej znac a nie dzwoni sobie w ten sam dzien....a on co? że ja mu utrudniam ze POWINNAM zmienic plany i ze syn wcale nie musi z nami jeździc ......po prostu
|
|
|
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki z Polski, bylam wczoraj w h&m mama i sa dosyc fajne wyprzedaze, wiec jak ktoras ma po drodze to warto wstapic, chociaz zobaczyc, zawsze to troche taniej
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Niestety muszę się pożegnać. Na usg wyszło, że ciąża obumarła jakieś 2 tygodnie temu. Jeszcze nie wierzę, że mnie to spotkało. Przepraszam nie jestem w stanie pisać. Życzę zdrówka dla was i maleństw.
|
|
|
|
#3019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niedawno wrocilam ze szkoly troche mi zajelo przeczytanie wszystkich wpisow. ![]() Serduszka nie slyszalam nawet dobrze nie widzialam tylko lekarz mowil ze jest zarodek i serduszko bije . Wszystko bylo na szybko poniewaz ja przyszlam tylko po recepte a ze lekarz chcial zobaczyc czy jest zarodek to mialam robione USG .Bardzo sie z tego ciesze bo wizyte mialam miec dopiero 6 maja a tak wiem juz dzisiaj ze jest ok. Mysle ze tam bedzie napisane jak bilo serduszko i ile ma zarodek bo lekarz nic nie mowil tylko ze jest wszystko ok i mam przyjsc za 3-4 tygodnie i wizyte mam przelozona na 10 maja wiec tylko o 4 dni dalej.Teraz w koncu bede mogla poinformowac dalej rodzine o ciazy nie chcialam tego robic dopoki nie bedzie serduszka . Wiem ze siostra TŻ bedzie sie cieszyc a jak jego rodzice zareaguja to nie wiem zobaczymy. ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ja jak wynika zusg jesten w 8 tygodniu i 4 dniu ciazy i piersi juz mnie tak nie bola jak na poczatku. Teraz tylko przy dotyku ,a na poczatku nawet lezec nie moglam tak mnie bolaly. Żylki na piersiach mam tylko z rana jak wstane z lozka albo w nocy pozniej w ciagu dnia juz nie mam.
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze co to się teraz dzieje ... ;(
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mocno Cie sciskam . Co to sie dzieje ostatnio? ;(
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, u nas już po grillu
TŻ poległ , ja zmykam posprzątać i lecę spać, bo jutro trzeba do pracy wstać - niestety ![]() Trzymajcie się Mamuśki i słodkich snów wszystkim życzę
|
|
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Ja rowniez klade sie spac jutro rano do szkoly chociaz tak sie nie chce . Dobranoc
|
|
|
|
#3026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie co się teraz dzieje w głowie się nie mieści.....
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Wy juz do wyra a ja jeszcze godzina roboty
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte tulam mocno
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

Ja jestem w 8tyg i mam już dość, ale pocieszam się, że może w 10tyg mi przejdzie 
Nawet nie czuje że rymuje.

KCIUKI DLA ANI 

Mysle ze tam bedzie napisane jak bilo serduszko i ile ma zarodek bo lekarz nic nie mowil tylko ze jest wszystko ok i mam przyjsc za 3-4 tygodnie i wizyte mam przelozona na 10 maja wiec tylko o 4 dni dalej.
no właśnie co się teraz dzieje w głowie się nie mieści.....