|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
ja też...
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Perse, a ty nie możesz rumianku, melisy czy rooibos pić?
Moze wodę z cytryna? Zeby sobie urozmaicic. Zawsze to lepsze niż czarna herbata. Ja popijam czesto rooibos jak mi woda brzydnie. Jest nawet polecany kobietom w ciąży. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-19 o 14:22 |
|
|
|
#3183 |
|
Konto usunięte
|
A ja już sama nie wiem, wolę nie ryzykować z niczym nowym. Do końca zostały 3 miesiące, jakoś przeżyję..
|
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40389617]A ja już sama nie wiem, wolę nie ryzykować z niczym nowym. Do końca zostały 3 miesiące, jakoś przeżyję..[/QUOTE]
Rozumiem. |
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział, że to nic takiego. Mam się strać już w pierwszym cyklu bo jest lepsza płodność. Pani hematolog, która stwierdziła małopłytkowość i agregację płytek, powiedziała, ze taki jest mój urok ![]() Podczas ciąży wszystko było ok. Dzidzia rozwijała się prawidłowo. "Jedynie" miałam odklejając się kosmówkę i krwiaka. Jak to pan Doktor ładnie powiedział, ze 95 % kobiet ma tak i wszystko będzie ok. Za tydzień poszłam na wizytę bo zaczęłam brudzić, serduszko już nie biło. Z wymiarów wychodziło, że zatrzymało się dzień wcześniej i do tego dnia ładnie rosło tak jak powinno... Po wielu badaniach, rozmowach z lekarzami, dziewczynami tutaj, rożnymi artykułami i w końcu zaczęłam brać acard. Na własną rękę. Okazało się, że acard zapobiega agregacji. Po rozmowie z kolega lekarzem wyjaśnił mi to prosto. Jeśli moje płytki się agregują to znaczy, że się sklejają. Tworząc tym samym mikro skrzepy. Wystarczy, że zrobił się krwiaka w nim Mirko skrzep...dzidek nie miał szans bo zablokował dojście tlenu i pokarmów. Idąc dalej tą drogą. Skoro rósł to to pewnie zabrakło tlenu i się udusił. Potwierdził taka teze mój obecny lekarz. Jednak nigdy na 100% nie dowiem się czy tak było. Teraz brałam acard. Miałam odklejająca się kosmówkę, ale krwiaka nie było. Czy to była przyczyna... Dla mnie to konowały i nie zmienię zdania! Dobra lece do lekarza... |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Kooocur, no to w Twoim przypadku to tak, bez dwóch zdań.
Ale napisałas o konowalach pod postem Agaty o badaniach po pierwszym poronieniu, myślałam ze piszesz ogólnie o lekarzach nie robiących rutynowo nic po pierwszym #. Choć z myślenia i kojarzenia faktów, zebrania porządnego wywiadu nic nie zwalnia. Nie ważne juz
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-19 o 15:15 |
|
|
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za prace ![]() Cytat:
![]() Kochana ![]() Ja jestem wściekła.Odebrałam telefon że w przyszłym tygodniu mam tydzień wolnego BEZPŁATNEGO bo nie ma pracy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
było świetnie - jak jest ten spektakl u Was w mieście, to polecam baaardzo - naśmiałam się za wszystkie czasy - a Bobrowski...mmm...mniami
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochana trzeba być bojowo nastawionym i nie poddawać się - trzeba walczyć ![]() _________________________ ____ kochane polecam na maxa ten spektakl - nawet mój mąż, który nie chciał iść tak się naśmiał, że z bananem wychodziliśmy oboje - świetnie było trzeba się czasem odchamić a 18.05 idziemy na kabarety a co Agatka Kooocur czekam na info po wizytach
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-19 o 19:13 |
||||
|
|
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka Kooocur jak wizyty??
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem serduszko bije. Wygląda, ze jest ok.
Nie miałam usg, ale szyjka zamknięta. Waga....rośnie i to sporo ![]() Skierowanie do poradni diabetologicznej no i oczywiście dieta
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Super.
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
agatka dziewczyny już ci wszystko napisały, ja jedynie mogę dodać od siebie, że ja nie czekałam długo na badania, chyba 2 tygodnie, ale to mi chyba mój lekarz przez swojego znajomego załatwił
![]() alfa możesz mi poradzić czy jest sens, żebym teraz zrobiła badania ANA 1, ANA 2. bo ich nigdy nie robiłam. joanna1978 ty szukasz pracę czy chcesz zmienić?
|
#3195 |
|
Konto usunięte
|
Kocurku cieszę się, że wszystko OK
![]() Czekamy jeszcze na wieści od Agatki... |
|
|
|
#3196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też łagodny pies pogryzł koleżankę. Dziewczyna ma teraz całą buzię w bliznach, i to był piesek niezwykle łagodny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już to wystarczy ANA1 najpewniej jeśli zrobisz to wyjdzie ci wynik negatywny, więc i tak nie będziesz miec pewności że w ciąży ich nie było w gruncie rzeczy takie przeciwciała rzadko występują, ale jak widać po mnie się zdarzają
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-04-19 o 19:30 |
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam dziś morfologię i chyba wszystko mam źle
![]() Te podstawowe, czyli erytrocyty, hemoglobina, hematokryt na minusie
|
#3199 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis mialam telefon ze szkoly, ze Ala zle sie czuje. pani powiedziala, ze tak jest co piatek przed w-f-em i co ona ma z tym zrobic. jko dobra mama poradzilam jaj wywiesic na drzwiach zdjecie Ali z podpisem tej uczennicy nie przyjmujemy w piątki
ja sie znowu pohwale. zaryzykoalam zrobienie butow Marysi na szydelku umiejac tylko lancuszek, polslupki i slupki. po sonczeniu zastanawiam sie kiedy ja jej to zaloze, bo lekko nie ten rozmiar mi wyszedl
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dotarłam do domku..... Diagnoza potwierdzona...ciąża obumarła....we wtorek mam się zgłosić na oddział....ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona....i przyjmuje wszystko na klatę....z wizyty jestem bardzo zadowolona jakkolwiek to brzmi....pani dr SUPER młoda i rzeczowa! rewelacja! I wiem że jak będzie kolejna ciąża to ona ja prowadzić będzie..... Powiedziała że mam się nie załamywać bo teraz jest baaaardzo dużo takich przypadków....że kobiety ronią 2-3 ciąże a kolejne są książkowe! Pochwaliła bardzo Tż że mnie wspiera i tylko pozazdrościć takiego męża! Powiedziała co i jak....o badaniach też wspomniała.... po zabiegu będa decydować w klinice tzn w tym szpitalu w Bytomiu co robić dalej bo pytałam czy można zrobić kariotyp zarodka...w sumie nie sądzę aby zrobili...pow że badanie his-pat będzie na pewno ale jej powiedziała że takie badanie nic nie wnosi i przytaknęła....ale ogólnie super Kobieta! Dała mi swój nr telefonu w razie jakichkolwiek pytań mam dzwonić ona mi udzieli informacji....
|
|
#3202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
agatko dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę.
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40395480]Szczęście w nieszczęściu, że znalazłaś ludzkiego lekarza!! Odetchnęłam z ulgą... I masz super postawę, jesteś bardzo dzielna
[/QUOTE]powiem szczerze że sama odetchnęłam i jak miałam czarną wizję szpitala tak wiem że będzie dobrze...!! A dzielna jestem tylko dzięki Tż....jakoś z tym drugim # lepiej sobie radzę być może dlatego że wiem jak to wszystko już wygląda.... Pani dr zabroniła się załamywać i poddawać! Powiedziała że będzie dobrze!
|
#3205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem, że takie przykłady można mnożyć, zresztą u nas na forum ich nie brakuje również, ale kwiaciarka, która mi robi kwiatki dla Dawidka na grób zawsze mi opowiada o swojej synowej, która jest też po 2 lub więcej # - teraz kłócą się z mężem o imię dla synka, bo termin tuż tuż... |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
aha pytałam o badania....Pani dr powiedziała żebym wróciła do dr u którego zaszłam w ciążę....on wszystko zleci i powie co i jak...ale delikatnie podpytałam....i powiedziała...toxo i cmv plus chlamydia....TOXO i CMV już robiłam....chlamydi nie,,,,chyba że to z wymazu robią też??
pytałam o zespół antyfosfolipidowy...powie działa że owszem będzie trzeba zrobić....pytałam też o kariotyp zarodka....powiedziała że będą już decydować po zabiegu w szpitalu czy robić czy nie...ale to i tak nic nie wniesie do sprawy w 90% tak jak badania his-pat...no i Nasze kariotypy.... W PROVICIE cena 430zł od osoby....
|
#3207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40388212]Wiesz co, ja nie mam już nic innego do picia, tylko wodę i herbatę, to czasami ją piję, do śniadania i czasami jeszcze raz w ciągu dnia Ja już naprawdę mam tak ograniczoną dietę, że powoli zaczynam marzyć o lipcu...[/QUOTE] a ziołowe herbatki? albo owocowe? zawsze to urozmaicenie a kawa zbozowa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3208 |
|
Konto usunięte
|
Esiu herbatki owocowe można, ale trzeba uważać, żeby nie były za słodkie - a ja mam oczywiście taką (sypaną) z suszonym burakiem, który podnosi cukier
Kawa zbożowa właśnie też jest średnio zalecana (tak mówi książeczka), chodzi właśnie chyba o to, że ona jest ze zboża, a nie każde zboże można przy tej cukrzycy... Mam przeanalizowany chyba każdy produkt w kuchni :P Ale kupiłam dzisiaj dobry chleb, taki z mega ilością ziaren, pyszny, ale też strasznie drogi, 5 zł za chyba półkilowy bochenek :/ |
|
|
|
#3209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a może macie jakieś strony na których by mozna było poczytac od a do z co robic w kierunku tych wszystkich badań jakie można i nalezy zrobic aby dzidzius był zdrowy? i na fundusz oczywiście prywata odpada.
a praca sama do mnie zadzwoniła. wysłałam kilka miesięcy temu cv. ide spać bo nocka w szpitalu była ciężka. pozdrawiam
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

u mnie też łagodny pies pogryzł koleżankę. Dziewczyna ma teraz całą buzię w bliznach, i to był piesek niezwykle łagodny