|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Veronic trzymam kciuki ... Bedziemy mieli kolejnego maluszka
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Veronic trzymamy kciuki, bedzie kolejny maluch!
U nas ok, czekam na sniadanie, w nocy mialam mega skurcze, cos dostalam i jest lepiej. |
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ha to nam Veronic zrobiła niespodziankę
trzymam kciuki za Ciebie Kochana !!!
|
|
|
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe zaraz nam sie posypieee tuu a Veronic ma termin na dzien wczesniej niz ja juz sie bojeee
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Coś te chłopy się spieszą
Czekam na info od Veronic.
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
może i Ty nas zaskoczysz? ![]() Ja to sie Juz lepiej nie odzywam bo jakos mnie brzuch od wczoraj pobolewa. Mam nadzieję ze to wina przemeczenia. Wczoraj pojechaliśmy jednak zobaczyć wózek, niestety nie było takiego koloru jak chcieliśmy więc zamówilismy i bedzie do odbioru w przyszłym tygodniu
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-04-20 o 07:49 |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
To znaczy jaki kolor? Bo ty chyba też Jedo Fyn?
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Tak również Jedo
![]() Kolor 215 memo ![]() Na czarnym stelazu i szprychowych kołach dowiedziałam sie przy okazji ze Jedo nowe wozki produkuje tylko z plastikami
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-04-20 o 07:54 |
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie bo nie wiadomo na kogo kolejnego padnie
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Vil - widzialam, ze pytasz co u mnie
wiec tak samo , bez zmian. Od przyszlego tyg ruszam na staz. Bardzo sie ciesze z tego. Aparat na zabki sobie zakladam, ale przed tym masa wizyt u dentysty. Dziurki trzeba zalepic Pochwal sie Przemusiem, dawno ciotki nie widziaaaaly pierworodnego watku
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam z tą czarną tkaniną, bardzo mi się podoba, bo taka niejednolita, jednak czarna i brudu nie będzie widać ![]() No popatrz, a ja mam szprychy i z tego co przypadkiem odkryłam na wielkim pudle w którym to przyszło to oryginalnie z fabryki a nie w sklepie mi dali z magazynu.
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, tz odprawiony do szkoły - biedak nie mogl nic rano znaleźć hehe. ja tez musiałam pomyslec gdzie isc siku
fajnie, ze już mamy najważniejsze z glowy dzisiaj siedziałabym sama, a tak mam mame i pelno zajec od sortowania, po układanie, szycie i co tam jeszcze chce. milo...bo w naszym mieszkaniu ostatnio niewiele mnie trzymalo. wszystkie nelkowe ciuszki, akcesoria zwoziliśmy tutaj, wiec tym bardziej ciagnelo mnie żeby sobie to w końcu ogladac i ukladac pogoda kiepska, wiec zapowiada się sobota sprzatajaca ok uciekam jeszcze polezec, bo trochę znow spojenie daje o sobie znac - za dużo sklonow przy wczorajszym pakowaniu. swoja droga, nie sadzilam, ze 2osobowe lozko i MATERAC wejda do zwyklej osobówki albo biurko...ba nawet klatka 100cm z grubcia na pokładzie, hehe.Cytat:
biedne dzieci, jeszcze się nie urodzily, a już rodzice maja dla nich hobby hehe. Nela dostala superowy stroj...diabla zaczniemy od kształtowania charakteru |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak ten facet mi tłumaczył ze mają jeszcze stelaże z zeszłego roku No chłopak chłopak właśnie ta czarna tkanina świetna jest taka fakturke ma i łatwo bedzie zmyc brud z niej. Sama jestem w szoku ze zdecydowałam sie jednak na czerń a nie jakieś beże :p
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym wózkiem to ja zamawialiśmy pytałam, czy nie ma dopłaty do koloru, bo wszędzie na aukcjach pisało, że powyżej 300 dopłata bo jest taka ircha czy jakoś tak. Oczywiście pani powiedziała, że nie.
Wczoraj przy odbiorze jeden facet składał mi wózek a drugi podszedł z ciekawości pooglądać nowy model i mówi, że to ten kolor specjalny do którego teraz są dopłaty. Nie mówił tego do mnie tylko do tego z obsługi, ale słyszałam. Tak więc udało mi się, bo zamawiałam jako jedna z pierwszych u nich w sklepie i mam taniej.
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic rodzi??!!! AAAAAA
Będzie kolejny maluszek będzie kolejny maluszek
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Diabli gratuluję przeprowadzki
trochę minie nim zaczniecie sie odnajdywać ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
tu gdzie ja zamawialam nic mi nie mówili o dopłacie właśnie tez ni sie podobał ten czarny caly niesamowicie no ale TZ powiedział ze chce z niebieskim cos więc jakos sie dogadalismy . W sumie tylko za adaptery do fotelika i folię przeciwdeszczowa dopłacalismy
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale się zestresowałam, że Veronic już. Uświadamiam sobie że to jak bomba zegarowa ![]() Tak wogóle Dzień Dobry ![]() U mnie i Mateuszka wszystko ok. Czekamy na wyniki cytologii bo nie wiem czy nie bede musiała miec cc Dawno mnie nie było bo kończyliśmy w końcu remont łazienki. I powiem Wam ze jestem z niej mega zadowolona ![]() Za równy tydzień ostatnia miesięczna kontrola i ostatnie L4 dzisiaj rozmawialiśmy z Tż że kiedy to zleciało
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Dużo tych Jedo na wątku
fajnie, potwierdza to dobry wybór :p---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Właśnie zdałam sobie sprawę ze na tym telefonie wogóle znaków interpunkcyjnych nie wstawiam, przez co moje wypowiedzi są niewykle chaotyczne :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnie uznaliśmy, ze wcale nam się nie spieszy, bo skoro to zamiana z moja mama, wiec nie musimy tego robic w jakims konkretnym terminie, nie trzeba zabierać wszystkiego naraz...jakby się uprzec, to mogliśmy zabrać lozko i zapasowe majtki chcieliśmy pomalować przed przyjściem na swiat malej, wiec fakt zwlekaliśmy i stad przeprowadzka wlasciwie miesiąc przed terminem pikanterii dodawala rejestracja firmy pod obecnym adresem, wiec tez chce tu przebywać w razie odwiedzin ![]() rzeczy Nelci od początku zwoziliśmy tutaj, wiec mimowolnie tworzyl się jej kacik i coraz bardziej przyciagal. jeszcze niedawno nie bylam pewna tej przeprowadzki, polubiłam tamto mieszkanie, okolice, nowych sasiadow. tutaj wszyscy znaja mnie od pieluch...i jest inaczej :P ale mam superowy plac zabaw pod blokiem, dużo alejek do spacerowania, podjazd dla wozkow, zamykany korytarz z jednymi sąsiadami, no i najważniejsze metraz! mama po rozwodzie została sama w 3 pokojach, wiec wygodniej będzie jej w naszej dwupokojowej kawalerce (36-39metrow), nizsze rachunki itd. mam tu tez sporo koleżanek z dzieciństwa, jedna ma termin tydzień przede mna i będzie miała synka wiec zapowiadają się wspólne spacerki, plotki - jak za dawnych lat. pokaze młodej gdzie mamusia wspinala się na drzewa, gdzie wpadla sankami do rzeki ![]() sama przeprowadzka poszla mi wczoraj jakos wyjątkowo sprawnie, wrzucałam ciuchy do reklamowek toreb, tz z bratem nosili, wozili. nie braliśmy dostawczego autka, bo nie było potrzeby. 4 czy 5 kursow i gotowe dzień wcześniej przewieźli lozka (tu była od razu zamiana, wiec rozkręcanie, skrecanie), ale wczoraj poszlo ekspresowo. najgorzej będzie z moimi książkami, ale na razie niech sobie tam leza ![]() rozpisałam się, ale najważniejsze, jeszcze niedawni marudziłam, ze nie chce się przeprowadzac, ze to tyyyyle roboty i nie mam sily, a poszlo sprawnie i bez szaleństw. a jeśli chodzi o dalszy remont...chyba będzie mi to potrzebne skupie się na dziecku, syfie w mieszkaniu i czas do wrześniowej operacji szybko zleci. później ewakuuje się na troszkę z domu, tz z babciami zajmie się mala, później juz tylko relax |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam Jedo
![]() O i pierwszy raz w tej ciąży spuchłam po spaniu... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-04-20 o 08:25 |
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie moje słoneczko??
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez za tydzień mam wizytę tylko w poniedziałek trzymaj sie tam Maleńka bo jak Ci sie cos zacznę to bede po turecku obok torby siedzieć i czekać
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj spakujemy trochę jej rzeczy i powoli powinno udac się. na szczęście nie miałam miliona kartonow, wrzucałam wszystko i segregowaliśmy już tu wkladajac do polek najgorzej zacząć, później już z gorki. ooo tak! polecam solidne raty i bez szaleństw.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-20 o 09:55 |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymamy w takim razie za Was ![]() ---- Dzień dobry. Focha ciąg dalszy, tak więc Małżon nie miał co liczyć na buziaka i przytulaka przed wyjściem do pracy (mimo, że nie spałam). Dostał natomiast kolejny wykład Ja już nie wiem jak z tym upartym w niektórych kwestiach chłopem gadać ![]() No i wieczorem dowiedziałam się, że jutro najprawdopodobniej przyjeżdżają w odwiedziny moje koleżanki. Tymczasem spadam wykombinować jakieś śniadanko!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-20 o 08:31 |
|
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ekstra. no to już nie ide spac tylko nadrabiam dalej, hehe. sciskam kciuki. ja tez pewnie spanikuje jak mi wody odejda o tz nie wspomnę. ostatnio mowilam mu, ze ktorejs z Was odszedł czop. zaczal wypytywać co to, po co i co z tym fantem zrobić a wieczorem już w lozku powiedział, ze jak mi czop odejdzie to on dostanie zawalu i będę musiala znaleźć innego kierowcę Veronic, powodzenia! swoja droga fajnie, ze większość porodow zaczyna się w nocy jakos tak intymniej, nie? natura mnie naprawdę zaskakuje. wczoraj zastanawiałam się jakie to niesamowite, ze organizm wie, ze minelo już tyle tyg. i dzidziuś jest gotowy ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
niech sobie lezy w kacie i czeka na swoja kolej z ta walizka to my tez mielismy przeboje. tz pytal przy przewozeniu rzeczy kilka razy co tam jest, wiec mowie, ze to moja walizka do porodu i musi być tam gdzie ja wiec jedziemy razem jednym kursem...hehe
|
||
|
|
|
#1980 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
Jak miło że mamy ten sam termin Jak narazie jestem na nospie bo mi sie szyjka o 1/3 skróciła ale za tydzień odstawiam Ty tez sie trzymaj kochana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

trzymam kciuki za Ciebie Kochana !!!

pobolewa mnie brzuch jak na okres, TŻ w stresie , ja też - nawet porządnie wysłowić się nie potrafię,
hehe zaraz nam sie posypieee tuu 

Będzie kolejny maluszek będzie kolejny maluszek
i podziwiam ze w ciąży się przeprowadzasz, to jakby nie patrzeć, sporo roboty i stresu, ja to jestem teraz leniwa i wygodna, dooopy mi się nie chce ruszać do większych rzeczy:P