|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Libra ja nie przeklinałam jakiś czas temu ale ostatnio mam dość tego życia i jadę po wszystkim i wszystkich... Ale moje lustro zaczyna powtarzać i brzydkie słowa więc czas się wziąć za siebie tylko jak?
No i przechwaliłam go bo dzis ledwo oczy otworzył to mnie tak w☠☠☠☠ia.... Jadę sama zaraz do biedronki i chyba dłuuuuuuga kolejka będzie ![]() Monka u mnie tylko jedna osoba na diecie jest
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Libra - u mnie tz to chyba na zawał by padł jakby tak mu Oliwka samochód załatwiła. Ty lepiej swojemu to powiedz teraz to jak przyjedzie za jakiś czas do Pl będzie już oswojony z tą nowiną.
My wczoraj pojechaliśmy do babci czyli pod Kielce. Tym razem wysypki nie dostałam.
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron ma Julka jakieś blizny po ospie?
Zosia jak spała zdarła strupek z takiej dużej krosty i boje się że będzie miała bliznę na czole. Miało jeszcze któreś dziecko ospę?
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
prosze
![]() Cytat:
to drugie z dzisiaj
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - Izuś to prawdziwe piękności
Sara - mój miał ospę w styczniu. Ale on miał setki krosteczek. I drapał. Wszystkie ślady jeszcze mu nie zeszły, bez względu czy były drapane czy nie. Tak samo poznikały te drapane. Więc bez obaw. P0P - To na pewno bierzesz wapno czy coś na alergię że teściowa nie dała rady.Gdzie jest Mrowak znowu???????
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2013-04-20 o 10:39 |
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
bao Izunia śliczna
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#3067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale siedzi sobie w kącie i mówi do mnie : "Mamo, wiesz co by mnie rozweseliło..." ja pytam co. a ona: "Jest białe jak mąka, płynne jak woda, bardzo to lubie- co to jest" a ja mówie nie wiem... a ona MLEKO! No i wypiła butle mleka i humorek ma lepszy, ale ten opis mnie rozwalił, mądrala. Cytat:
Libra ale numer z autem, mój tz by nas chyba poćwiartował... oby były to powierzchowne ryski... Bao Isia |
||
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia ma chyba z 400 krostek ale już ładnie schodzą. Dzisiaj jedną rozdrapała, taką dużą. Bao- Iza prześliczna
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
bao, iza piękna
![]() libra, upppsss, chciało by się powiedzieć
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
BAO piękności ( tfu tfu ) , sama slodycz , i te nóżki w tych rajtkach
LIND a co robisz ? Szalejesz z przygotowaniami czy na lajcik ? Ja jeszcze nic nie zaczęłam , ale luzik luzik mam cała noc |
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Jemal, kochany najlepsze życzenia urodzinowe |
||
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh wywalilo mnie , za dużego kciuka mam i sie cofnelam .
NATASZKA taaa ja ci dam dmuchać Tak tak dziś ma. Dziękuje Idę cos porobic bo jeszcze mam w planie malowanie ścian , pracy nie ubyło a czasu tak a ja kawke pije Wyslalam tz ta na zakupy , był tez w pl sklepie, miał mi kupic kefir, ta kupił ale jeden , jak nie napiszesz ze 5-7 sztuk to jedn weźmie |
|
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sara Zosia nawet jak teraz będzie miała bliznę to ona jeszcze zdąży zniknąć. Tylko nie wystawiaj jej na słońce bo blizny wtedy lubią się rozrastać. Pilnuj tylko żeby teraz to rozdrapanie się nie zainfekowało, albo już go nie ma
![]() Bao no przecież co chwila pytałam gdzie jesteś ![]() Fajnie że się do przedszkola dostaliście. U nas wyniki będą dopiero 23 kwietnia o 15-tej. Niedawno się dowiedziałam że dyrektorka jakiemuś rodzicowi powiedziała, że w tym roku może się i tak zdarzyć że grupy 3-latków nie będzie bo muszą przyjąć 5-cio i 6-cio latki. Nic zobaczymy bo z naszym przedszkolu są dodatkowe 3 grupy zerówkowe w szkole no i mamy w razie co wybrane jeszcze 2 przedszkola. Iza ![]() Cytat:
Próbowałaś na gardło roztworu octu jabłkowego ? Cytat:
Ja kilka razy widziałam dzieciaki przedszkolne na spacerach w takich kamizelkach odblaskowych z numerem przedszkola. Fajny pomysł bo raz że dziecku łatwiej odnaleźć swoich a i trudniej się oddalić niezauważonym o pomyleniu dziecka nie wspominając Też wolę rodzinkę Cytat:
Cytat:
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mu dziś szykujesz jakąś bibkę tak? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Jak się czujesz?? |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA jutro .
Padne z mojego czuba , miał mi kupił w pl galaretki kolorowe , a kupił mi 9 sztuk - słodka chwila - kisiel |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
całkiem nieźle, dziękuję, jeszcze kaszel męczy, ale już nie tak mocno. Tylko rano i wieczorem mam napady starego gruźlika
![]() Cytat:
izz, nie płukałam. Gardło mnie samo nie bolało (o dziwo), tylko od kaszlu.Ale dziękuję, może w przyszłości wykorzystam
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Monka - 100 lat, radości i wielu innowacyjnych pomysłów dla Twojego 3latka
Monka, Libra - dajcie linki do swoich ulubionych zestawów ćwiczeń Minęły 3 tygodnie, czas się delikatnie zacząć ruszać, bo mam do zrzucenia 9 kg. Przy 57kg czuję się całkiem ok, 55kg byłoby lepsze, ale 2 kg to cycki jak nic, o ile nie więcej. W każdym razie poczułam, że mam jakieś mięśnie na brzuchu, to czas wziąć się za nie.
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Monka- 100 lat dla 3 latka.
Bao - Iza śliczna
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
EVI tak do pl go wyslalam , bo moje lubią Polska galaretke i chciałam im zrobić a tu mi hurtem kisle kupił
MEGI moje ulubione to Zuzka i HiiT ( stara nazwa BR tv) , ale ja od tego roku wiecj nie ćwicze niż ćwicze . Jak juz to polecilabym ci orbiterek , rowerek na spokojnie po troszkę , zeby sie rozruszać i krzywdy sobie nie zrobić ( ale chyba w domu nie masz ) a innych nie znam ćwiczeń . Poczekaj niech ci te 6 tyg mina , kg i tak stracisz , potem będziesz mieć całe zycie nad popracowaniem nad miesniami brzucha . Ja juz zrobiłam 3 sałatki i prawie 3 bita , bo ma narazie 2 bity i brakuje mu jeszcze 1 bita , zeby byl pelnym 3 bitem , jutro reszta . Jarac mi sie chce ![]() CZubus dziękuje za zyczenia , chodzi cały dzien i śpiewa sobie sto lat , albo happy birthday : hahaha: Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-04-20 o 20:31 |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Monka - dzięki. Już se na YT znalazłam tę Zuzkę. Wiem, że wcześnie, ale tak na lajcie chcę coś zacząć. Najbardziej chciałabym pobiegać na początek, ale moja młoda żyć bez mamy nie może i ruszę, jak ustabilizuje jej się bardziej sen. A tak się budzi i tylko mama może ją ukoić. Może jutro wezmę wszystkich na spacer, ją nakarmię, uśpię i oni będą się bawić, a ja pobiegam dookoła
![]() Powiem, że z dwójką jest ciężko momentami. Ale jaki lajcik, jak jedno jest w przedszkolu Ostatnio umyłam okna, wyprałam firany, mieszkanie posprzątane etc. Dzisiaj śpią od 18:30 (skutek długiej jazdy na hulajnodze) i umyłam lodówkę, kuchnię ogarnęłam i pomyślałam, że jakaś zumba my się przydała.
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
MEGI no to jak ja bedziesz robic to modyfikuj i wolniejsze tepmo , nie dotrzymuj jej kroku . Ja w poniedziałek tez ja zaczynam i juz sie boje , zadyszki dostaje po wchodzeniu na górę
Cyckiem karmisz ? To trudniej dziecko regulować , jak moje na butelce byli to z zegarkiem jedzenie, spanie itd . Poczytaj moze język niemowlaka , tam sa fajne rady dla cyckowych dzieci i jak ustawić im harmonogram dnia, karmienie , spanie i aktywność . Opisane sa tez 5 rodzajów niemowlaka i jak do nich podejść . Moja Biblia , dzięki niej miałam lajt . O widzisz przypomnialas mi , musze zacząć na rolki śmigac bo nam fajna drozke w polach zrobili , tylko zacząć zacząć |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Cyckiem, a nawet dwoma. Kalina w porównaniu do Igora jest spokojna. Jakoś się układamy do siebie wzajemnie.
A tę książkę gdzieś mam - poigorowa, może czas odświeżyć pamięć
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już chyba wiem, ACC. Bardzo mi pomagały.I poczytałam trochę o tym occie jabłkowym i na kaszel tez można go stosować http://ocetjablkowy.net.pl/dietaoctowa.php
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-04-20 o 22:15 |
|
|
|
|
#3085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi do lekarza na kontrole , robi badania i leki też bierze , a dorobił się sam - nie doleczył anginy . Cytat:
Są takie specjalne flamastry do tuszowania rys . TZ kilka razy tak służbowe naprawiał ![]() Cytat:
![]() Ale ona już duża . Cytat:
Fajne ma ćwiczenia , tylko rób mniej powtórzeń . ma stronkę na fejsie też . Dużo lasek z nią ćwiczy i efekty wklejają na fejsa . Rozruszała kobitka sporo Polek . Ja sama czasem w domu jej ćwiczenia robię Zimno to i nic ciekawego się nie dzieje . Jutro na teatr do domu kultury idziemy .
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Monka wszystkiego najlepszego dla młodego
Megi mój ulubiony zestaw to wsadzam dupę na rower i naginam ze 20 km ![]() O samochodzie już powiedzieliśmy tatusiowi ,to że nie był zachwycony to delikatnie powiedziane ![]() Teraz wystawiam go za bramę ,może więcej nie będzie porysowany najwyżej go za.je.bią (tfu tfu ,na chodzie są ,niedawno w okolicy rąbnęli kilka)Do lakiernika pewni w końcu pojadę ale się okaże że cały jest do lakierowania a to pewnie ze 2 koła jak nie 3 ,orientuje się ktoś? i tak muszę jechać na wymianę oleju to zapytam Dzisiaj z kosiarką szaleliśmy po ogrodzie ,wykosiliśmy duży trawnik ,miko siedział na koszu i jeździł ze mną więc przynajmniej odpadło mi machanie głową na prawo i lewo. Obleciałam wszystkie rabaty i powyrywałam chwast co tam który wyskoczył i jakoś dzień zleciał. |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
MEGI hehe to mała szaleje przy cyckach.
Wiesz co moze nie biegaj jeszcze ale zacznij robić sobie z mała , jak młody w przedszkolu , jakieś szybkie spacerki , szybkim marszem to tez jest świetny sposób na początek i rozruszasz mięśnie , kalorie spalisz a potem moze jak masz gdzie biegi , albo rolki z mała w wózku . Z małym na rolkach smigalam. Wlasnie z dziećmi i ograniczonym czasem to jest tak ze trzeba kombinować i szukać rozwiązań . |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a gdzie taki flamaster kupię , u mnie akurat z doborem koloru nie byłoby problemu bo jest czarny,jak to się nazywa dokładnie to poszukam może na allegro?
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem Megi,jestem.Czytam sobie. Do pisania nie mam weny,melodii,nastroju-czy jak tam zwal.
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa na rower ANIA dzięki . Nie wiedziałam ze po anginie mozna mieć takie problemy . Trzeba sie pilnować i twardzieli nie udawać . Tak wracając do chorób to ja chyba w tym roku nawet kataru nie miałam , e bo nie pamietam , jedyna możliwość przypomnienia ,jeżeli tutaj pisałam , ale jak nie to nic mi nie było . LIND jak tam wkuwienia poziom zmalał ? Przeszło ci ? Wyloozowalas sie w biedrze ? . Dzisiaj moj młody sie pyta czemu w angli nie ma biedronki ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Pewnie na stacji , albo samochodowym , wiem ze kiedys w tv to reklamowali - mango - czy jakos tak . Lamierowanie pewnie kupę haju wyniesie . Ja moj kiedys tez zarysowalam ale w ciąży byłam i na brzuch zwalilam , ze sie dokładnie odwrócić nie mogłam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Ciekawe kiedy by się skapneli
Minęły 3 tygodnie, czas się delikatnie zacząć ruszać, bo mam do zrzucenia 9 kg. Przy 57kg czuję się całkiem ok, 55kg byłoby lepsze, ale 2 kg to cycki jak nic, o ile nie więcej. W każdym razie poczułam, że mam jakieś mięśnie na brzuchu, to czas wziąć się za nie.