|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
rybko
Mam nadzieję że szef chociaż troche wykaże się empatią i nie będzie Ci łądował całodziennych zmian i zlecał jakiś super dodatkowych prac. Jak tak to normalnie sama tam przyjde a z Rybnika daleko chyba nie mam
|
|
|
|
#3062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wymienionych dziewczyn to malinka i motylek pisały ostatnio, a Misia przeniosła się na mamusie wrześ-paź, co z resztą to nie wiem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się wkurzyłam... gościu zadzwonił,że jednak nie przyjedzie obejrzeć tego auta bo nie jest na 100% zdecydowany a ma ponad 180 km do Pń... Idziemy na jakiś spacer, później zajrzę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
A my dzis postanowilismy ze sie wyprowadzamy , zmieniamy mieszkanie na wieksze .. I nagle sie okazuje ze w umowie mamy ze mozemy sie wyprowadzic kiedy chcemy , ale czynsz bedziemy placic tak dlugo Az a) ktos sie wprowadzi b) skonczy sie umowa. No I czar prysł .. Nie Wiem jak to ogarniemy , bo umowa do 10.09 a termin na 28.09 a urodzic 2 tyg wczesniej to zadna sztuka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szef podły, ja bym się nie przejmowała jego " zgodami" tylko korzystała z przywilejów ciężarnej,w końcu mamy dobre prawo które nas chroni
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Ju mi jakos lepiej , tzn tak inaczej, jakby mi tam caly czas cos chodzilo w tym brzuchu , ale jest to takie mega delikatne , nieregularne i w sumie sama nie wiem co to . Na logike mogly by to byc pierwsze ruchy a z drugiej strony caly czas sie wsluchuje bo nie chce zeby mnie cos zmylilo
Kurde nie wiem , nie bylam nigdy w ciazy ![]() Kiedys pisalam o znajomej ze slaska ktora robi genialne sesje brzuszek +maluszek i naprawde tanio . Znalazlam ja w google http://fotokati.blogspot.co.uk/
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i za takie małe mieszkanie to ja dziękuję. zwłaszcza ze za tą kwotę mam ładne dwu pokojowe blisko centrum.
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i wklejam Wam moją Perełkę ukochaną, jak znajdę moją Whisky to tez wciepne coś
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
O ale fajna kicia
ja za kotami nie przepadam, moze dlatego ze zawsze mialam Psa , a kota znalam tylko jednego , mojej kolezanki , byl zdziczaly gryzl I drapal . Twoj wyglada naprawde sympatycznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też powoli dziczała- byla sama przez 16 h na dzień więc jej się nudziło, ale jak tylko zobaczyłam co sie dzieje wzięłam drugiego kota do domu i razem się bawiły- od razu jej przeszło drapanie i gryzienie i teraz razem się bawią, ganiają i nawet razem rozrabiają no i potem zaczęłam z nią spędzać więcej czasu, pracę zmieniłam i było git ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- trele- a moze to takie ruchy dzidzi?
|
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapisz sobie date bo gin się bedzie pytał![]() a ja ogarniam i ogarniam maskara jakas TŻ mial mi pomóc a okazuje się ze min do 18 bedzie w pracy a jutro jeden dzien wolny to nie mam sumienia go ścigac do roboty..... |
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
ja obiecałam tżtowi że mu pomogę sprzątać jak wrócę z pracy o 22 ale chyba nie dam rady, poza tym on mnie odciąga od wszelkich ciężkich prac fizycznych.. Myślę że też się boi o naszego skarba..
Ale u mnie dzisiaj ch%$#^a pogoda. :/ wieje, zimno, pochmurno, deszczowo
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrz emu tak, jak robią takie durne zapisy w umowach ![]() imię, nazwisko i adres proszę już ja go znajdę Cytat:
a wiecie jakie cudowne uczucie jak dzidziuś wypycha piętke albo rączke potem i przesuwa po brzuchu albo tańczy tak że cały brzuch skacze śliczne fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mieliśmy z kuchni wszystko powyciągać do remontu przygotować, eh...
|
||||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie sloneczko, wychodze wlasnie z kolezanka na ogrooomne lody. A jutro mam wizyte o 12.30 na drugim koncu londynu . Nigdy bym sobie nie wybaczyla jakby cos bylo nie tak a ja bym to przeoczyla. Mam nadzieje ze sie myle i ze to właśnie dzidzia tak bryka. Trzymajcie za mnie kciuki bo ja jestem taka panikara ze dzisiaj mam nocke z głowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
trele smacznych lodów
i za jutro, będzie dobrze
|
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam tyle, że nic już nie wiem
![]() Edytte bardzo mi przykroTrele mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze i że to dzidziuś tak Cię straszy. Dobrze, że się zapisałaś do tego lekarza na wszelki wypadek jednak Peggy ale o co chodzi z tym odchodzeniem od dowcipnego usg? też googlowałam, ale nic nie znalazłam, a odniosłam wrażenie, ze nie o promieniowanie Ci chodzi Ryba oszczędzaj się ile możesz Więcej nie pamiętam ![]() A jeszcze- Antibia piękny masz avatarek A i ktoś pytał o wizyty- ja mamw pon. genetyczne |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam List. 02.05.2013 mam pierwszy scan
Trele_Morele jaka fajna pisamordka anulka2205 najkrócej mówiac zagladajądanie tamtędy nie jest naturalne. Ja rozmawiałam z profesorem i on mnie przekonał. Nie jestem lekarzem. Nie powtórze medycznych terminów Kochana. Zapytaj swojego Gina co o tym sądzi. Nawiasem mowiąc przez lata udzielałam się na wielu wątkach starankowych i... większość kobiet traciło swoje dzieci 24 godziny po scanie. Ale... to moje obserwacje. Mykam na spacerek
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś pytał o sprawdzony przepis na gołąbki. Ja zawsze robiłam tak :
Składniki : gówkę młodej kapusty, mięso mielone około 0,5kg, torebkę ryżu, jajko, dużą cebulę, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Farsz -mięso mielone+jajko+starta cebula+ ugotowany wcześniej ryż+ przyprawy. Kapustę sparzamy tak dwa pierwsze liście, potem "gotujemy" żeby była miękka. Jak już liście są miekkie to wyciągamy całą główkę i delikatnie odrywamy liśc po liściu, jak już to zrobimy to wkładamy w nie farsz i zawijamy. Na dno garnka dajemy ze 3 liście kapuchy zeby się gołąbki nie przypaliły układamy na nich gołąbki i zalewamy wodą i na koniec już dodajemy koncentrat zeby się zrobił sos pomidorowy Chcialabym już poczuć ruchy.. no ale czytałam ze w pierwszej ciąży to dopiero po 20tyg prawdopodobne.. czyli za ok 1,5 miesiąca dopiero...
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Peggy - szybko ten scan
super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Peggy- nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale sądze że gdyby faktycznie było takie ryzyko to lekarz by informował o tym pacjentkę, albo robili by jeden taki podgląd i po powiedzieli ze gdyby się coś działo to żeby odrazu na IP jechać i się nie zastanawiać. U mnie nic takiego nie powiedział, mało tego nawet go pytałam czy nie lepiej byłoby robić takich USG do II trymestru bo wtedy lepiej widać ( przynajmniej u mnie ) to powiedział, że jeżeli ktoś ma ogromną nadwagę ( dokładnie powiedział : " nie żebym kogoś chciał obrazić bo każdy jest inny, ale jak ktoś ma WIELKĄ fałdę tłuszczu na brzuchu to robię dowcipnie- inaczej nic nei zobaczymy póki dziecko jest małe ) No a tak to on nie widzi potrzeby i średnio do 10tc robi dowcipne. Ja tam uważam, że lekarz wie co robi i gdyby faktycznie jakoś udowodniono takie rzecy to zaprzestali by tego badania, albo tylko za zgodą pacjentki. No nie wiem, to moje zdanie a tak poza tym to za scan!
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
aj z tym USG to takie czcze gadanie...każdy ma swoje przekonanie ale wg mnie nie ma to wpływu. żeby dopochwowe zaszkodziło trzeba by było je robic ok godz ( wtedy moze skoczyc temp ciałao 0.5 st)
to tak jak jest ze wszystkim,a szczerze to zastanwomy się co w dzisiejszych czasach jest zdrowe? bo chyba nic. bo bardziej szkodliwe niz usg sa np fale wytwarzane przez komputer albo mikrofale....no i c0? ja gdyby nie usg to bym 2 dziecko straciła. zreszta nikt tu nie chodzi codziennie na usg. a kobiety ktore traca ciąże zawsze szukaja przyczyn- ja tez tak miałam. a bo mozna było nie sprzatac, a bo nie trzeba było wieszac firanek, a bo nie trzeba było sie denerwowac itp. no i tez jak ktos jest przy kości tez ciężko mu zrobic przez brzuch- no niestety to sa fale i niestety nie zawsze mozna tak jak się chce.... |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy można tak po prostu odmówić wykonania badania, ciekawe jak zareaguje lekarz ![]() Ja miałam w sumie ostatnio i dopochwowe i przez brzuch
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głodna jestem. co by tu dziabnąć...
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wszamałam jajko sadzone z warzywami z patelni. I teraz zapijam herbatką grejfrutową
![]() O usg myślę jak Antibia, jest wiele gorszych rzeczy, ale w kosmos się na te 9m-cy nie wystrzelimy, chociaż tam też promieniowanie a i podejrzewam, że faktycznie jesteś w lepszej sytuacji niż np. dziewczyny w londynie, bo jak sama piszesz na prowincji to pewnie bardziej indywidualnie traktują człowieka, widac nawet po terminach usg Twoim i Trele, o ile krócej Ty musiałaś czekać.
|
|
|
|
#3085 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się nie zgodzisz to chyba lekarz nie może wykonać USG. Chociaż mnie to on nawet nie pytał tylko kazał ię rozebrać i tyle
A ja wszamałam zapiekankę
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba oszczędzaj się trochę skoro Ci się takie sytuacje zdarzają
![]() Ja dziś pojechałam na wieś do babci i chyba trochę przesadziłam z pomaganiem w ogródku, bo bolą mnie plecy w krzyżu i trochę brzuch. W sumie to liczyłam na dużo lepsza pogodę, a dziś było tak zimno :/ Tyle dobrego z tego że babcia zrobiła kopytka Zaczęłam się też trochę martwić o reakcję rodziny, bo wszyscy na razie wiedzą tylko o zaręczynach i mówią ze dobrze by było ze ślubem poczekać przynajmniej do końca licencjatu... no ze ślubem możemy i zaczekać ale dziecko przyjdzie na świat wcześniej. |
|
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
NA tym wątku jestem nowa. O tym, że zostanę mamusią w 100% wiem od 8 marca, kiedy widzieliśmy bijące serduszko. Testy robiłam ok. tyg. wcześniej, ale jakoś trudno było mi uwierzyć. O dzidzię staraliśmy się ponad rok, udało się po badaniu drożności jajowodów. Na wizytę z założeniem karty idę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czy wy już robiłyście te wszystkie badania? Można je zrobić jednym dniem? Co do mojego samopoczucia to jest różnie, zależy chyba od pogody. ostatnio boli mnie żołądek, nie mam prawie na nic ochoty. Jak tyko o czymś pomyślę już mi się robi niedobrze i wiem, że tego nie przełknę. Jak narazie najlepiej wchodzi mi sok pomarańczowy i banany.
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
może kapusta za miękka albo za mała jak na farsz
? Anoula - kopytka a co do reakcji, pewnie pamiętasz jak ja się bałam. Można byłoby powiedzieć że sra*am w gacie Ps. też Wam tak działa wizaż?? jakby chciał a nie mógł? bo ja normalnie ani cytować nie mogę Wszystkich postów jakie bym chciała po drugie zawiesza mi się i na dodatek z opóźnieniem pokazuje mi nowe wiadomości ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
No to super że widzieliście już serducho! Badania można zrobić jednego dnia, zwłaszcza jak masz je na jednej recepcie Takie objawy ciąży mdłości, nudności, wymioty a który jesteś tydzień? banany Napisz na pw do POMADKI o wpisanie na listę ( nick, wiek, OM TP )
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Już chciałabym, żeby wszyscy wiedzieli, dzisiaj mama zapaliła przy mnie papierosa, nie mogłam się podeprzeć tym żeby nie paliła przy mnie bo jestem w ciąży, tylko musiałam uciekać na zewnątrz hehe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

sama tam przyjde a z Rybnika daleko chyba nie mam

KCIUKI DLA ANI
co do mojego brzucha , to chyba lepiej ale nadal jakos inaczej .. Oby to byla faktycznie dzidzia , ja bardziej sie czuje jakbym kamien polknela ? Oczywiscie głupia
a szefa wspolczuje 
Kurde nie wiem , nie bylam nigdy w ciazy 

ja za kotami nie przepadam, moze dlatego ze zawsze mialam Psa , a kota znalam tylko jednego , mojej kolezanki , byl zdziczaly gryzl I drapal . Twoj wyglada naprawde sympatycznie 

a mieliśmy z kuchni wszystko powyciągać do remontu przygotować, eh...

bardzo mi przykro
super