|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 2
Hehe :p a ja pamiętam jak o tym gadałyśmy :p że nam mówili że za wcześnie i wgl a im pisały laski że super bo dużo czasu na wszystko i w ogóle
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2
Cytat:
itp ![]() iixi dam znac he he, moja lista ma ponad 70 pytan:P. |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Bitwa w kisielu!
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
uuu
moja miała około 40
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A listy tych pytań już nie mam, ale z PM 2013 albo 2014 miałam
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz ale moja prędkośc pisania postów przez telefon nie jest zbyt zawrotna więc tego nie widziałam
![]() ładnie to tak toczyć bitwę pod nieobecność jednego z zawodników?
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2
No witam wieczorowa porą. Właśnie pokłóciłam się z Grześkiem i kurna teraz nie odpuszczę nie będzie wiecznie mnie tak traktował. W kłótni to zawsze on dyktuje warunki i zachowuje się strasznie lekceważąco w stosunku do mnie co mnie jeszcze bardziej irytuje... Koniec już mi nie zależy jak chce żyć w kłótni to jego wybór nie mój... zawsze pierwsza wyciągam rękę a teraz tyle... Sorki ale jestem strasznie wkurzona.
Ale mnie wciągnęło od wczoraj oglądam "Gorzką zemstę" telenowela moich lat młodzieńczych taka głupia a tak wciąga
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to oglądałam! A co do kłótni to nie daj sobie w kaszę dmuchać. Najlepiej jak jest równowaga i po równo wyciąga się pierwszemu rękę. My z Tż praktycznie nigdy się nie kłócimy. Czasami tylko jest tak, że powie mi jakąś rzecz związaną z wojskiem i ja się wkurzę strasznie i potem tak się zaczynam nakręcać i Tż mnie tak słodko ale stanowczo uspokaja Dzięki temu unikamy bezsensownych kłótni, które do niczego nie prowadzą, bo wiadomo że na wojsko żadne z nas wpływu nie ma
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ogólnie my się też nie kłócimy prawie nigdy ale ostatnio mamy dużo stresów i jakoś nie potrafimy sobie z nimi poradzić. Zawsze dochodzimy do porozumienia ale w sumie to tylko dlatego że ja chce rozmawiać on jak jest zły to nie będzie nic mówił a jak już przestaniemy milczeć dzięki mnie to się dogadujemy jakoś. Ale ja mam dość poczułam się nieszanowana i dlatego tym razem nie odpuszczę, może sam się domyśli że czasami warto odpuścić...
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też oglądałam gorzką zemstę
![]() co do kłótni jak nam się raz na ruski rok zdarzy to ja się focham a TŻ zawsze odzywa się pierwszy
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria to w takim razie musisz mu wytłumaczyć, że Ty nie będziesz wiecznie wyciągać ręki do zgody, bo to nie fair z jego strony
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj oglądać tą salę.... ♥ byłoby idealnie
Fajne pokoje, miejsce do tańca, otoczenie, postawią jeszcze tipo dla dzieci, maja posadzone też takie pnącza, które powinny juz za dwa lata ładnie wyrośnąć i się zazielenić.... naprawdę wszystko na OK Chodziłyśmy z bratową i tylko mruczałyśmy jak fajnie, tu można postawić to, tu zrobić to... ale pojawia się małe "ale", otóż pisałyśmy jakiś czas temu o jedzeniu. I boję się, że to jedzenie jest takie mało "śląskie", tzn. u nas np sa 3 kawałki miesa na 1 osobę, z czego na talerzach jest np aż 10 rodzai (czyli jakieś kotleyy, rolade, udka,itp) do wyboru do koloru. tutaj sa wprawdzie 3 opcje cenowe, ale w każdej są tylko 3 rodzaje mięsa. Nie ma klsuek śląskich muszę zapytać czy mi zrobią Jest deser lodowy, za ciasta trzeba dodatkowo płacić, tylko w najdroższej opcji ciasto jest w cenie. oprócz tortu, za który się płaci osobno. Jest zimna płyta, deska serów, półmisek wedlin 94 rodzaje) jeden rodzaj śledzia, jakies tartelinki i jedna sałatka. U nas są też jeszcze jakieś ciepłe rzeczy, czasami mięso z obiadu. Jakaś ryba z frytkami na kolacje itp. Tutaj po zimnej płycie jest tylko strogonow no i potem barszcz z krokietem. Według typowych sal weselnych tutaj w rejonie wypadają słabo. Jakoś mało tego jedzenia. Napoje i ALKOHOL trzeba kupić u nich. Alkohol po cenie z gazetki Żywca. Można mieć swoje, ale liczą korkowe 5zł/szt.I mam teraz mieszane uczucia. Miejsce byłoby idealne, w końcu mogłabym trochę czuć, że to jest "to". No ale kurde to jedzenie.... z moją rodziną i po doświadczeniach z weselami, gdzie tego jedzenia jest zawsze mnóstwo, tutaj mogą sie zadziwić trochę....tamta para modyfikowała menu, dodatkowo robili grill na dworze, ale płacili potem ponad 200zł za osobę. mam teraz mętlik w głowie, mamie póki co nie mówię o menu, bo mnie wyśmieje z drugiej strony babka mówiła, że to wszystko sprawa indywidualna i możemy modyfikować menu, gdzieś tam u nich w okolicy jest znane łowisko z dobrymi rybami i jeśli jesteśmy zainteresowani to mogą zrobić jakieś danie z ryby. Myślę, ze wyślę im przykładowe menu naszych sel weselnych i poproszę o wycenę... bo inaczej może być ciężko...Kurde.... a miało być już tak fajnie....
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2
Cytat:
W tamtym roku chyba z 3 czy 4 takie akcje były. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Aczkolwiek nam to aż tak mocno nie przeszkadza, bo mój TŻ w tym roku kończy szkołę.Joasiu Gratuluję!! Ps. Ja też oglądałam Gorzką zemstę a wcześniej zbuntowanego Anioła ;D
Edytowane przez zuzulka_89 Czas edycji: 2013-04-20 o 00:45 |
||
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się tym pewnie nie przejmowała ani trochę no ale jak u Was to jest inaczej no to sama nie wiem jak bym postąpiła...jedynie to korkowe albo, że u nich alkohol to już jest trochę przesada moim zdaniem...u nas alkohol się kupuje na własną rękę i żadnego korkowego za to nie pobierają i sami mówią, że sale tak robią i to jest chamstwo...może rzeczywiście wyślij jakieś menu i jak dostaniesz wycenę wtedy się zastanawiaj
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym już tą salę odrzuciła ze względu na korkowe
Chociaż tak jeśli miałabym być szczera, to 10 rodzajów mięsa do wyboru to jest jak dla mnie gruba przesada Wiem, że u Was się tak jada, ale dla mnie jest to abstrakcja. Jeśli miałabym zrobić tak po Waszemu, to zrobiłabym max 3-4 rodzaje mięsa, np. klasyczny schabowy, de volaille i jakiś zraz.
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to korkowe serio jest zdzierstwem...no ale gdybym się w jakimś miejscu tak bez pamięci zakochała to nie wiem czy bym tego jakoś nie przebolała
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie i tak odniosłam to do tego, co słyszałam o śląskich weselach i mimo wszystko 10 rodzajów mięs to jest bardzo dużo, jak w restauracji.
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
podzieliłam się z M. niepokojem że jeszcze nie oglądaliśmy żadnej sali i stwierdził że pójdziemy we wtorek tylko mam wybrać którą chcę obejrzeć najpierw
fajnego mam faceta
|
|
|
|
#4373 |
|
na przekór do celu
|
146-134 czyli mam 12 stron do nadrobienia
Hejo ![]() Wróciłam wczoraj, ale nie miałam sił odpalać kompa. Teraz muszę zrobić coś na koło naukowe i poniedziałkowe zajęcia, więc zmykam, nie tykam was na razie ![]() Mogę tylko napisać, że w moją przed-dwu-rocznicę ślubu była piękna pogoda
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Panny Młode 2015 cz. 2
Haha :p mogło być więcej niż 12 :p
To powodzenia! ![]() Jak tam w krk? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię załatwiać spraw przez tel jakoś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
No z tym jedzeniem u nas tak jest
Wysłałam im menu z lokalnych sal, zobaczymy co mi z tego wyczarują Napisałam im, ze chciałabym z 6 rodzai mięsa... co do korkowego, mogę go nie płacić, jeśli będę miała alkohol od nich. Po cenie jaką daje przedstawiciel grupy Żywiec, bo z takim maja umowę. Więc muszę się dowiedzieć, ile mniej więcej kosztuje alkohol u przedstawiciela.Dziś w schronisku wysyp szczeniaków... normalnie masakra ;/ |
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego grona? Dziś podpisaliśmu umowę
Ślub 8 sierpnia.
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem, że umowę podpisaliście z salą? a skąd jesteście? Opowiedz o Was coś więcej
|
||
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
Lady, witaj
![]() Na biurku Oli , masz rację ... kluski śląskie muszą być a z mięsami to tak jak piszą dziewczyny, nie ma co przesadzać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

ładnie to tak toczyć bitwę pod nieobecność jednego z zawodników?

Ale stwierdziliśmy, że i tak w 2015 weźmiemy ślub cywilny. Więc będę PM2015 i 2016 
13.03.2008