Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 17:32   #4351
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
jest już wątek pm 2016
ja to napisałam pierwsza!

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:38   #4352
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Hehe :p a ja pamiętam jak o tym gadałyśmy :p że nam mówili że za wcześnie i wgl a im pisały laski że super bo dużo czasu na wszystko i w ogóle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-19, 17:40   #4353
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Bijcie się!

Nie zauważyłam tego wątku

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:42   #4354
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Bijcie się!

BLOG

Stary 2013-04-19, 18:15   #4355
karolkao89
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Heh
A to jest wasz jedyny tym na sale?
Ja bd musiała całą mase pytań wydrukować przed spotkaniem heh..
tak, to nasz jedyy typ, najbliżej, noclegi, cena, jadłam tam, brat tam na weselu był i inni znajomi i chwalili itp

iixi dam znac he he, moja lista ma ponad 70 pytan:P.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:15   #4356
mariamarysienka
Zakorzenienie

Bitwa w kisielu!

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:16   #4357
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
iixi dam znac he he, moja lista ma ponad 70 pytan:P.
uuu moja miała około 40

BLOG

Stary 2013-04-19, 18:24   #4358
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
uuu moja miała około 40
wkleisz?

Ja je sciagalam z jakiegos forum, niektore nie sa mi potrzebne, wiec ich nie bede uzywac :P
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:26   #4359
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
wkleisz?

Ja je sciagalam z jakiegos forum, niektore nie sa mi potrzebne, wiec ich nie bede uzywac :P
ja też z jakiegoś wątku z wizażu ściągałam niektóre powykreślałam po prostu. A listy tych pytań już nie mam, ale z PM 2013 albo 2014 miałam

BLOG

Stary 2013-04-19, 19:47   #4360
existence
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz ale moja prędkośc pisania postów przez telefon nie jest zbyt zawrotna więc tego nie widziałam
Cytat:
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Bitwa w kisielu!
ładnie to tak toczyć bitwę pod nieobecność jednego z zawodników?
Stary 2013-04-19, 21:18   #4361
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

No witam wieczorowa porą. Właśnie pokłóciłam się z Grześkiem i kurna teraz nie odpuszczę nie będzie wiecznie mnie tak traktował. W kłótni to zawsze on dyktuje warunki i zachowuje się strasznie lekceważąco w stosunku do mnie co mnie jeszcze bardziej irytuje... Koniec już mi nie zależy jak chce żyć w kłótni to jego wybór nie mój... zawsze pierwsza wyciągam rękę a teraz tyle... Sorki ale jestem strasznie wkurzona.

Ale mnie wciągnęło od wczoraj oglądam "Gorzką zemstę" telenowela moich lat młodzieńczych taka głupia a tak wciąga
Stary 2013-04-19, 21:28   #4362
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No witam wieczorowa porą. Właśnie pokłóciłam się z Grześkiem i kurna teraz nie odpuszczę nie będzie wiecznie mnie tak traktował. W kłótni to zawsze on dyktuje warunki i zachowuje się strasznie lekceważąco w stosunku do mnie co mnie jeszcze bardziej irytuje... Koniec już mi nie zależy jak chce żyć w kłótni to jego wybór nie mój... zawsze pierwsza wyciągam rękę a teraz tyle... Sorki ale jestem strasznie wkurzona.

Ale mnie wciągnęło od wczoraj oglądam "Gorzką zemstę" telenowela moich lat młodzieńczych taka głupia a tak wciąga
Też to oglądałam!

A co do kłótni to nie daj sobie w kaszę dmuchać. Najlepiej jak jest równowaga i po równo wyciąga się pierwszemu rękę.

My z Tż praktycznie nigdy się nie kłócimy. Czasami tylko jest tak, że powie mi jakąś rzecz związaną z wojskiem i ja się wkurzę strasznie i potem tak się zaczynam nakręcać i Tż mnie tak słodko ale stanowczo uspokaja Dzięki temu unikamy bezsensownych kłótni, które do niczego nie prowadzą, bo wiadomo że na wojsko żadne z nas wpływu nie ma

I love you
I will
I do
Stary 2013-04-19, 22:06   #4363
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Też to oglądałam!

A co do kłótni to nie daj sobie w kaszę dmuchać. Najlepiej jak jest równowaga i po równo wyciąga się pierwszemu rękę.

My z Tż praktycznie nigdy się nie kłócimy. Czasami tylko jest tak, że powie mi jakąś rzecz związaną z wojskiem i ja się wkurzę strasznie i potem tak się zaczynam nakręcać i Tż mnie tak słodko ale stanowczo uspokaja Dzięki temu unikamy bezsensownych kłótni, które do niczego nie prowadzą, bo wiadomo że na wojsko żadne z nas wpływu nie ma

Wiesz ogólnie my się też nie kłócimy prawie nigdy ale ostatnio mamy dużo stresów i jakoś nie potrafimy sobie z nimi poradzić. Zawsze dochodzimy do porozumienia ale w sumie to tylko dlatego że ja chce rozmawiać on jak jest zły to nie będzie nic mówił a jak już przestaniemy milczeć dzięki mnie to się dogadujemy jakoś. Ale ja mam dość poczułam się nieszanowana i dlatego tym razem nie odpuszczę, może sam się domyśli że czasami warto odpuścić...
Stary 2013-04-19, 22:29   #4364
existence
Zakorzenienie

Ja też oglądałam gorzką zemstę
co do kłótni jak nam się raz na ruski rok zdarzy to ja się focham a TŻ zawsze odzywa się pierwszy
Stary 2013-04-19, 22:40   #4365
mariamarysienka
Zakorzenienie

Anteria to w takim razie musisz mu wytłumaczyć, że Ty nie będziesz wiecznie wyciągać ręki do zgody, bo to nie fair z jego strony Życzę owocnego rozwiązania problemu

I love you
I will
I do
Stary 2013-04-19, 23:16   #4366
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj oglądać tą salę.... ♥ byłoby idealnie Fajne pokoje, miejsce do tańca, otoczenie, postawią jeszcze tipo dla dzieci, maja posadzone też takie pnącza, które powinny juz za dwa lata ładnie wyrośnąć i się zazielenić.... naprawdę wszystko na OK Chodziłyśmy z bratową i tylko mruczałyśmy jak fajnie, tu można postawić to, tu zrobić to...

ale pojawia się małe "ale", otóż pisałyśmy jakiś czas temu o jedzeniu. I boję się, że to jedzenie jest takie mało "śląskie", tzn. u nas np sa 3 kawałki miesa na 1 osobę, z czego na talerzach jest np aż 10 rodzai (czyli jakieś kotleyy, rolade, udka,itp) do wyboru do koloru. tutaj sa wprawdzie 3 opcje cenowe, ale w każdej są tylko 3 rodzaje mięsa. Nie ma klsuek śląskich muszę zapytać czy mi zrobią Jest deser lodowy, za ciasta trzeba dodatkowo płacić, tylko w najdroższej opcji ciasto jest w cenie. oprócz tortu, za który się płaci osobno. Jest zimna płyta, deska serów, półmisek wedlin 94 rodzaje) jeden rodzaj śledzia, jakies tartelinki i jedna sałatka. U nas są też jeszcze jakieś ciepłe rzeczy, czasami mięso z obiadu. Jakaś ryba z frytkami na kolacje itp. Tutaj po zimnej płycie jest tylko strogonow no i potem barszcz z krokietem. Według typowych sal weselnych tutaj w rejonie wypadają słabo. Jakoś mało tego jedzenia. Napoje i ALKOHOL trzeba kupić u nich. Alkohol po cenie z gazetki Żywca. Można mieć swoje, ale liczą korkowe 5zł/szt.

I mam teraz mieszane uczucia. Miejsce byłoby idealne, w końcu mogłabym trochę czuć, że to jest "to". No ale kurde to jedzenie.... z moją rodziną i po doświadczeniach z weselami, gdzie tego jedzenia jest zawsze mnóstwo, tutaj mogą sie zadziwić trochę....tamta para modyfikowała menu, dodatkowo robili grill na dworze, ale płacili potem ponad 200zł za osobę.

mam teraz mętlik w głowie, mamie póki co nie mówię o menu, bo mnie wyśmieje z drugiej strony babka mówiła, że to wszystko sprawa indywidualna i możemy modyfikować menu, gdzieś tam u nich w okolicy jest znane łowisko z dobrymi rybami i jeśli jesteśmy zainteresowani to mogą zrobić jakieś danie z ryby. Myślę, ze wyślę im przykładowe menu naszych sel weselnych i poproszę o wycenę... bo inaczej może być ciężko...

Kurde.... a miało być już tak fajnie....

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 00:36   #4367
zuzulka_89
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
a niby od kogo to pozwolenie miałoby być?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

po prostu się wypaliły w sumie nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby lampion pożar spowodował
Mam hydrant pod domem i nie raz już słyszałam komentarze strażaków, że lampiony puszczają a potem trawy się palą...

W tamtym roku chyba z 3 czy 4 takie akcje były.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
Niestety z przyczyn wojskowych będziemy mieli możliwość zrobić wesele dopiero we wrześniu 2016 Ale stwierdziliśmy, że i tak w 2015 weźmiemy ślub cywilny. Więc będę PM2015 i 2016
Oh jak ja Cię rozumiem Aczkolwiek nam to aż tak mocno nie przeszkadza, bo mój TŻ w tym roku kończy szkołę.

Joasiu Gratuluję!!

Ps. Ja też oglądałam Gorzką zemstę a wcześniej zbuntowanego Anioła ;D

Edytowane przez zuzulka_89
Czas edycji: 2013-04-20 o 00:45
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 08:05   #4368
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj oglądać tą salę.... ♥ byłoby idealnie Fajne pokoje, miejsce do tańca, otoczenie, postawią jeszcze tipo dla dzieci, maja posadzone też takie pnącza, które powinny juz za dwa lata ładnie wyrośnąć i się zazielenić.... naprawdę wszystko na OK Chodziłyśmy z bratową i tylko mruczałyśmy jak fajnie, tu można postawić to, tu zrobić to...

ale pojawia się małe "ale", otóż pisałyśmy jakiś czas temu o jedzeniu. I boję się, że to jedzenie jest takie mało "śląskie", tzn. u nas np sa 3 kawałki miesa na 1 osobę, z czego na talerzach jest np aż 10 rodzai (czyli jakieś kotleyy, rolade, udka,itp) do wyboru do koloru. tutaj sa wprawdzie 3 opcje cenowe, ale w każdej są tylko 3 rodzaje mięsa. Nie ma klsuek śląskich muszę zapytać czy mi zrobią Jest deser lodowy, za ciasta trzeba dodatkowo płacić, tylko w najdroższej opcji ciasto jest w cenie. oprócz tortu, za który się płaci osobno. Jest zimna płyta, deska serów, półmisek wedlin 94 rodzaje) jeden rodzaj śledzia, jakies tartelinki i jedna sałatka. U nas są też jeszcze jakieś ciepłe rzeczy, czasami mięso z obiadu. Jakaś ryba z frytkami na kolacje itp. Tutaj po zimnej płycie jest tylko strogonow no i potem barszcz z krokietem. Według typowych sal weselnych tutaj w rejonie wypadają słabo. Jakoś mało tego jedzenia. Napoje i ALKOHOL trzeba kupić u nich. Alkohol po cenie z gazetki Żywca. Można mieć swoje, ale liczą korkowe 5zł/szt.

I mam teraz mieszane uczucia. Miejsce byłoby idealne, w końcu mogłabym trochę czuć, że to jest "to". No ale kurde to jedzenie.... z moją rodziną i po doświadczeniach z weselami, gdzie tego jedzenia jest zawsze mnóstwo, tutaj mogą sie zadziwić trochę....tamta para modyfikowała menu, dodatkowo robili grill na dworze, ale płacili potem ponad 200zł za osobę.

mam teraz mętlik w głowie, mamie póki co nie mówię o menu, bo mnie wyśmieje z drugiej strony babka mówiła, że to wszystko sprawa indywidualna i możemy modyfikować menu, gdzieś tam u nich w okolicy jest znane łowisko z dobrymi rybami i jeśli jesteśmy zainteresowani to mogą zrobić jakieś danie z ryby. Myślę, ze wyślę im przykładowe menu naszych sel weselnych i poproszę o wycenę... bo inaczej może być ciężko...

Kurde.... a miało być już tak fajnie....
nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale pewnie z tym menu są bardziej tacy jak w naszych okolicach ja bym się tym pewnie nie przejmowała ani trochę no ale jak u Was to jest inaczej no to sama nie wiem jak bym postąpiła...jedynie to korkowe albo, że u nich alkohol to już jest trochę przesada moim zdaniem...u nas alkohol się kupuje na własną rękę i żadnego korkowego za to nie pobierają i sami mówią, że sale tak robią i to jest chamstwo...może rzeczywiście wyślij jakieś menu i jak dostaniesz wycenę wtedy się zastanawiaj
Stary 2013-04-20, 09:46   #4369
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja bym już tą salę odrzuciła ze względu na korkowe Zupełnie zbędny wydatek podyktowany zwykłą chęcią zysku właścicieli. No i relatywnie drogo jak na taką ilość jedzenia. Może podejmij decyzję, jak już wyślesz im to menu i dostaniesz wycenę.
Chociaż tak jeśli miałabym być szczera, to 10 rodzajów mięsa do wyboru to jest jak dla mnie gruba przesada Wiem, że u Was się tak jada, ale dla mnie jest to abstrakcja. Jeśli miałabym zrobić tak po Waszemu, to zrobiłabym max 3-4 rodzaje mięsa, np. klasyczny schabowy, de volaille i jakiś zraz.

I love you
I will
I do
Stary 2013-04-20, 09:55   #4370
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym już tą salę odrzuciła ze względu na korkowe Zupełnie zbędny wydatek podyktowany zwykłą chęcią zysku właścicieli. No i relatywnie drogo jak na taką ilość jedzenia. Może podejmij decyzję, jak już wyślesz im to menu i dostaniesz wycenę.
Chociaż tak jeśli miałabym być szczera, to 10 rodzajów mięsa do wyboru to jest jak dla mnie gruba przesada Wiem, że u Was się tak jada, ale dla mnie jest to abstrakcja. Jeśli miałabym zrobić tak po Waszemu, to zrobiłabym max 3-4 rodzaje mięsa, np. klasyczny schabowy, de volaille i jakiś zraz.
też mam takie odczucie co do tych mięs no ale w sumie może u nich w regionie po prostu już tak jest. Znowu coś co jest u nas może być niewyobrażalne gdzie indziej nie umiem tego tak oceniać skoro u mnie zawsze było inaczej ale to korkowe serio jest zdzierstwem...no ale gdybym się w jakimś miejscu tak bez pamięci zakochała to nie wiem czy bym tego jakoś nie przebolała
Stary 2013-04-20, 10:09   #4371
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja właśnie i tak odniosłam to do tego, co słyszałam o śląskich weselach i mimo wszystko 10 rodzajów mięs to jest bardzo dużo, jak w restauracji.

I love you
I will
I do
Stary 2013-04-20, 12:16   #4372
Ilsa Lund
Zakorzenienie

podzieliłam się z M. niepokojem że jeszcze nie oglądaliśmy żadnej sali i stwierdził że pójdziemy we wtorek tylko mam wybrać którą chcę obejrzeć najpierw fajnego mam faceta

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 13:32   #4373
viva91
na przekór do celu

146-134 czyli mam 12 stron do nadrobienia

Hejo

Wróciłam wczoraj, ale nie miałam sił odpalać kompa. Teraz muszę zrobić coś na koło naukowe i poniedziałkowe zajęcia, więc zmykam, nie tykam was na razie

Mogę tylko napisać, że w moją przed-dwu-rocznicę ślubu była piękna pogoda
Stary 2013-04-20, 13:39   #4374
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Panny Młode 2015 cz. 2

Haha :p mogło być więcej niż 12 :p
To powodzenia!
Jak tam w krk?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-20, 14:39   #4375
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
podzieliłam się z M. niepokojem że jeszcze nie oglądaliśmy żadnej sali i stwierdził że pójdziemy we wtorek tylko mam wybrać którą chcę obejrzeć najpierw fajnego mam faceta
mój to do tej pory wszystko sam załatwiał, ja mu dawałam wytyczne i namiary a on dzwonił, umawiał nas na spotkania i tam gdzie już można było to zajmował się umowami ja się uaktywniam tylko podczas spotkań osobistych nie lubię załatwiać spraw przez tel jakoś
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
146-134 czyli mam 12 stron do nadrobienia

Hejo

Wróciłam wczoraj, ale nie miałam sił odpalać kompa. Teraz muszę zrobić coś na koło naukowe i poniedziałkowe zajęcia, więc zmykam, nie tykam was na razie

Mogę tylko napisać, że w moją przed-dwu-rocznicę ślubu była piękna pogoda
to prawda
Stary 2013-04-20, 18:29   #4376
Na biurku Oli
Zakorzenienie

No z tym jedzeniem u nas tak jest Wysłałam im menu z lokalnych sal, zobaczymy co mi z tego wyczarują Napisałam im, ze chciałabym z 6 rodzai mięsa... co do korkowego, mogę go nie płacić, jeśli będę miała alkohol od nich. Po cenie jaką daje przedstawiciel grupy Żywiec, bo z takim maja umowę. Więc muszę się dowiedzieć, ile mniej więcej kosztuje alkohol u przedstawiciela.

Dziś w schronisku wysyp szczeniaków... normalnie masakra ;/

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 19:26   #4377
lady17
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego grona? Dziś podpisaliśmu umowę Ślub 8 sierpnia.
Stary 2013-04-20, 19:47   #4378
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
No z tym jedzeniem u nas tak jest Wysłałam im menu z lokalnych sal, zobaczymy co mi z tego wyczarują Napisałam im, ze chciałabym z 6 rodzai mięsa... co do korkowego, mogę go nie płacić, jeśli będę miała alkohol od nich. Po cenie jaką daje przedstawiciel grupy Żywiec, bo z takim maja umowę. Więc muszę się dowiedzieć, ile mniej więcej kosztuje alkohol u przedstawiciela.

Dziś w schronisku wysyp szczeniaków... normalnie masakra ;/

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Przyjmiecie mnie do swojego grona? Dziś podpisaliśmu umowę Ślub 8 sierpnia.
Witaj
rozumiem, że umowę podpisaliście z salą? a skąd jesteście? Opowiedz o Was coś więcej
Stary 2013-04-20, 19:50   #4379
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
witaj i gratulacje podpisanej umowy

BLOG

Stary 2013-04-20, 19:52   #4380
Amaranto
Raczkowanie

Lady, witaj

Na biurku Oli , masz rację ... kluski śląskie muszą być a z mięsami to tak jak piszą dziewczyny, nie ma co przesadzać.
Amaranto jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości