|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Najbliższa rodzina już wie. Moja mama wiedziała troszkę wcześniej, kilka dni po testowaniu. Jestem w 8 tygodniu.
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że nie jestem osamotniona w tym że nie wiem co bym zjadła i w tym że na co popatrzę to nie jest to
![]() Chyba zrobię na kolację naleśniki z dżemem.. ![]() Asist22 witam to tak jak ja...
Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-04-20 o 18:55 |
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Oj narobiłaś mi smaka na naleśniki, tylko nie chce mi się ich robić
((
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamusie
Ryba u mnie wizaż śmiga A co sprzedajecie w tym sklepie, gdzie pracujesz, bo pamiętam jak pisałaś, ze taka zimnica ze 2 stopnie więcej niż na dworze, tak mi utkwiło bo to jeszcze mrozy niezłe były i tak myslałam, jakbym dała radę tyle godzin w takich warunkach, a jak piszesz teraz, że sklep w CH, to tam raczej wszędzie milutko, cieplutko No chyba,że nie chcesz pisać, to nie pytam
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
ej, robicie tylko smaka!! ja za 3 godziny będe w domku to jak będę głodna to zjem moje knedle z truskawkami
Robimy ten kalendarz? ;> tak tak CH z tym że mój punkt znajduje się przy drzwiach wejściowych dosłownie, które w zimie zamarzają i się nie zamykają, czyli cały czas są otwarte. A że tylko dwa punkty mają ten problem to nie naprawiają tych drzwi. A ja mam kase zaraz przy swoich drzwiach wejściowych i dlatego mam tak zimno i tylko jak mam dostawę to idę na zaplecze gdzie trochę się ogrzewam. czyli moje drzwi są równolegle z drzwiami wejściowymi w CH, które się nie zamykają w zimę i dlatego ja również mam zimno. Niby na sklepie jakieś ogrzewanie jest no ale wiadomo nie przy kasie bo tam nie ma sensu- ciepło ucieka.. :/
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-20 o 19:03 |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, tu mama styczniowa 2013
Gratuluję Wam dziewczynki okrągłych brzuszków i życzę powodzenia ![]() Ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety Pewnie niektóre z Was powoli będą się rozglądały za wyprawką dla maluszka. Jeśli ktoś jest zainteresowany oto link do mojej aukcji. Ponad 60 ciuszków, nowe i używane w tym kombinezon i ubranko do chrztu. raczej dla dziewczynki. Więcej zdjęć na e-mail, bo nie mogę na allegro więcej niż 8. Pozdrawiam ![]() http://allegro.pl/wyprawka-dla-dziew...185445423.html
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kalendarzem mogę ja się zając
|
|
|
|
|
#3099 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czym przekonał Cie ten profesor? No coś tam przecież zrozumiałaś i potrafisz nam przekazać. Może faktycznie masz racje, a nasi polscy lekarze i przede wszystkim my, żyjemy w niewiedzy. Peggy nie chce Cie atakować, ale nie można wrzucać sobie ot tak tego typu wiadomości, nie mając na to żadnych argumentów. Cytat:
![]() Ja byłam dziś z teściami na wsi i też liczyłam na lepszą pogodę. Tak się wymarzłam, że aż boje się żeby się nie rozchorować. Ogólnie jak było słoneczko to o wiele lepiej się czułam i miałam lepszy humor. Dziś jestem jakaś rozdrażniona i strasznie senna. No nic czekam znów na słonko
|
|||||
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie bardzo ciężko jest mi Was czytać wiedząc, że nie jestem już mamą listopadową. Mojego maleństwa nie ma już od tygodnia zemną. Chce mi się płakać... wiem, że nic to nie pomoże ale jestem taka rozbita. Nie jestem wstanie myśleć o kolejnej ciąży. Zamierzam wrócić jak najszybciej do pracy i nie myśleć o tym co się stało.
|
|
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) lekarz wypisuje specjalną ankietę i wtedy robi się badania krwi tzw. "test podwójny". Wówczas na podstawie tego USG i wyników owych badań można na 95% stwierdzić, że płód nie jest dotknięty wadą genetyczną. Gdy coś tam wyjdzie na tych badaniach wówczas można przeprowadzić amniopunkcję, która łączy się już jednak z jakąś inwazyjnością - nie wiem dokładnie na czym to polega. Mam nadzieję że w miarę jasno to napisałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo mi przykro
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że użalanie nic nie da, trzeba żyć dalej. Mój aniołek zostanie zemną w moim sercu. Nie chcę kolejnego dziecka, bo nie dam rady przejść tego drugi raz.
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy a szczególnie podziękowania składam jednej was ( ta osoba będzie wiedziała). Bardzo mi pomogłaś.---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ze wszystkimi z was się zżyłam. Dziękuję za wszystkie chwile. |
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Czy zastanawiałyście się nad badaniami prenatalnymi? Lekarz u którego byłam na usg powiedział, że dobrze by było zrobić takie badanie w 12-13 tyg ciąży.
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że też nie mogłam myśleć o następnej ciąży, nawet wkurzało mnie jak ktoś mówił, żeby się starać szybko to zapomnę. Przeszło i dwa miesiące później zaczęliśmy starania. Jak widać owocne. Nie zapomniałam o tamtym bólu i nawet teraz czasem sobie myślę, że już niedługo bym rodziła, ale cóż takie jest życie. Nie wszystko idzie po naszej myśli. Szybki powrót do pracy to dobry pomysł, ale daj sobie też trochę czasu na wypłakanie. A powiedz mi kochana co teraz? Kiedy masz się zgłosić do szpitala? |
|
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy cos pomylilam?
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie pomyliłaś. To chyba ja coś źle napisałam. 8 kwiecień, tak. Ciężko mi się myśli. Nie mogło być w marcu bo do 18. czekałam na okres, nie pojawił się, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Po tygodniu zrobiłam drugi i 5 następnych i były pozytywne.
30.07.2011r Mąż i żona 27.11.2013 - Moje serce zabiło mocniej bo się pojawiłeś. Kocham Cię nad życie Edytowane przez Asist22 Czas edycji: 2013-04-20 o 19:49 |
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę zrobić te badania, dlatego tak drążę
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asist.. hmm.. to w którym tygodniu widziałaś serducho? bo 8 marca to 4 tygodnie temu, ja w 4 ygodniu ciąży nie widziałam nic. Ok, to kalendarz wizyt zrobi Anoula ( ktora sama się zgłosiła ). Ja proponuję ,żebyś pozbierała wszystkie dane od dziewczyn. Zrobiła zarys i potem tylko podesłała nam jak to wygląda w całości i wysłać pomadce żeby dokleiła do 1 postu co Wy na to?
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak póki co, później postaram się ogarniać to na bieżąco z wątku, ale teraz chyba się nie przekopię przez ostatnie kilkanaście z stron w poszukiwaniu Waszych dat, a nie chciałabym nikogo pominąć
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Poprawiłam na 8 kwietnia. Był to 6 tydzień i lekarz powiedział, że to czas graniczny kiedy można zobaczyć serce. U mnie jest jeszcze jakieś 4-5 dni różnicy bo owulację musiałam mieć później.
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
No to kiepsko Ryba tak zimą pracować "na zewnątrz" właściwie, ale pewnie zahartowana ładnie jesteś
![]() Asist większość dziewczyn jak tak pisze, to robi te badania. Chyba warto dla własnego spokoju
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Asist może lepiej powiedz kiedy OM była, lepiej się liczy
.
|
#3115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
można tak powiedzieć, a tak poważnie pomyślcie sobie jak się czułam siedząc 12 godzin w swetrze+ golf+polar+ kurtka zimowa! hahahah, wyglądałam jak bałwan. No ale przynajmniej nie zamarzałam- dziennie piłam po 6-7 kubków herbaty +zupek typu rosół Gorący kubek a poza tym specjalnie uciekałam do łazienki czy na magazyn żeby się ogrzać - aż mi się zimno zrobiło :/ Mya - przepraszam że nie zauważyłam Twojego postu że chcesz zrobić ten kalendarz. Teraz mi głupio.. :/ no to możecie robie razem
|
|
#3117 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
W domu za to lubię ale też nie za dużo - storczyki to moje ulubione ![]() Cytat:
Super wieści Cytat:
za to badanie!W pełni się z Toba zgadzam Cytat:
![]() Cytat:
A szefowi to się Cytat:
![]() za wizytę! na pewno wszystko jest ok i to pierwsze delikatne ruchy maluszka Kurcze po tych złych wieściach aż sama mam ochotę lecieć jutro na wizytę, żeby zobaczyć maleństwo ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba a nie możesz się dogadać żeby wziął Cię na umowę o pracę, oddasz mu pierwsza kase z l4 (Kiedy płaci pracodawca) a potem zus będzie płacił? Odejdziesz,on zatrudni kogoś z pepna energia a ty odpoczniesz i będziesz miała kase?
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

((

ja za kotami nie przepadam, moze dlatego ze zawsze mialam Psa , a kota znalam tylko jednego , mojej kolezanki , byl zdziczaly gryzl I drapal . Twoj wyglada naprawde sympatycznie
Czym przekonał Cie ten profesor? No coś tam przecież zrozumiałaś i potrafisz nam przekazać. Może faktycznie masz racje, a nasi polscy lekarze i przede wszystkim my, żyjemy w niewiedzy. Peggy nie chce Cie atakować, ale nie można wrzucać sobie ot tak tego typu wiadomości, nie mając na to żadnych argumentów. 

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy a szczególnie podziękowania składam jednej was ( ta osoba będzie wiedziała). Bardzo mi pomogłaś.
a szefa wspolczuje
za to badanie!