|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Mela1234 - gratuluje Córeczki!!!
Oliath - już wiem Babo dlaczego zwykle wcześniej zaczynają Ci sie porody... z przepracowania też kupiłam ostatnio taki ażurowy niebieski kocyk, ale nie dior hehemój TZ wybył na miasto, a ja mam swój wieczór leniuchowania tylko syna wygonię do spania... wczoraj miał dziwny wieczór i do 23 nie mógł zasnąć biedaczek ... jak nie zasnę z tego lenistwa to jeszcze do Was zajrzę |
|
|
|
#2042 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
przepis na ogóra w klubieCytat:
Cytat:
dla zaczipowanej sierści ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I niech sobie lezy.Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40407146]hej mamuski dzisiaj mam dzien roboczy wczoraj zreszta tez... piore ukladam letnie chowam zimowe... z moich letnich to po przejrzeniu 3/4 musze spowrotem pochowac bo sie nie zmieszcze robilam w piatek badania i niestety tarczyca mi szwankuje... z niedoczynnosci przeszlam w nadczynnosc... :-( martwie sie jski wplyw to ma na Leosia... i zle to troche znosze tzn padam i nie mam na nic sil.. musze pospac w dzien i nerwowa znow zaczynam byc... na szczescie w poniedzialek mam wizyte u endo i pewnie vedziemy zmieniac dawke.. ehh a we wtorek mam gina pewnie bez usg ale bede sie umawiac na usg i chce pogadac o zwolnieniu od maja. Zaskuzylam sobie na odpoczynek ![]() aaa i witam sie w 29 tc !!!!! [/QUOTE]![]() Cytat:
witaj w córeczkowym klubie
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, przegrała moja ZAKSA.
No nic, zostaniemy Mistrzami Polski za rok!
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
i tam rozpoczęłam poszukiwania - ogórasy się już robią
|
|
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla rodzinki,nie kazdy by sie zdecydował przygarnąć 2 letniego Psa i na dodatek duzego.OMG dziejeeeeee sieee Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
piękne podejscie pełne optymizmu ![]() Jutro jade po ogórkiii
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ogórki jedzone są od 2 dni, mąż wyjada namietnie. Skończyły się a jutro nie kupię nigdzie, żeby zrobić kolejną porcję!
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w warzywniaku to już gruntowe są, ale na próbę zrobiłam ze szklarniowego, jak mi przypasują to w poniedziałek gruntowe kupię i narobię więcej bo uwielbiam małosolne
|
|
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :sl ina:---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Nabiję sobie jakieś plusowe punkty
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaliczyłam dziś loda z Lidla i byłam z Tzem po raz drugi w Lidlu bo sprzątał plac,wypił piwko i potrzebował kierowcy no i...kupił mi duze opakowanie smietankowych lodów...Juz nie ma większej połowy .Laura chciała to zjadłam
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z napojów gazowanych to pije tylko piwo i colę innych nie mogę bo potem w sumie i w piwie mam limit mały zdrowo chowana byłam i jakoś nigdy mnie nie ciągnęło ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- ja to roladę lodową z biedronki rozpracowuję, w lidlu zapomniałam spojrzeć na lody, a tak zachwalacie tamtejsze |
|
|
|
|
#2052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40407146] robilam w piatek badania i niestety tarczyca mi szwankuje... z niedoczynnosci przeszlam w nadczynnosc... :-( martwie sie jski wplyw to ma na Leosia... i zle to troche znosze tzn padam i nie mam na nic sil.. musze pospac w dzien i nerwowa znow zaczynam byc... na szczescie w poniedzialek mam wizyte u endo i pewnie vedziemy zmieniac dawke.. ehh a we wtorek mam gina pewnie bez usg ale bede sie umawiac na usg i chce pogadac o zwolnieniu od maja. Zaskuzylam sobie na odpoczynek ![]() aaa i witam sie w 29 tc !!!!! [/QUOTE] za tydzieńOczywiście, że sobie zasłużyłaś na odpoczynek Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro poprzednie pół było Laury )Cytat:
))Ja właśnie zgrzeszyłam i wypiłam puszkę coli, ale mi chyba cukru w organizmie zabrakło
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham kebabyyyyy
Fiazoooo nie wiesz ile straciłaś nie jedząc kebabów
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to strona 69 ;pp
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,kiedy planujecie usg w 3 trymestrze? W sensie w którym tygodniu?
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole w cieście
![]() Margosia masz obsesjee z 69
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha nie zapomnij tylko, że jutro Dziecku też nie możesz odmówić
))Już widzę, jak idziemy do sklepu z takim 3-4 latkiem i kupujemy mu w sklepie wszystko co chce..."Przecież dziecku nie mogę odmówić" )Tzn. kupujemy cały dział z zabawkami i słodyczami
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Margosiaaa no co Ty-ja tak sobie w ciąży pogrywam a serio to nie chce takiej małej terrorystki wychowac co bedzie miec co tylko zapragnie i wymysli...... Masakra ..ostatnio w Leclercu dziecko sie babce na ziemie rzuciło i wrzeszczałooo bo chciało lalke..... Az mi sie nóż w kieszeni otworzył...A babeczka nie wiedziała co ma zrobić....Chyba się poddała i kupiła
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=gg6x8ThUuVk Lepiej zapobiegać ![]() A tak na serio to chyba najgorsza jest wtedy presja otoczenia
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
raz zjadłam kebaba i wcale nie wydaje mi się, że coś straciłam
![]() zawsze wychodziłam z założenia, że wolę sama coś upichcić niż żywić się fast foodami |
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mac nie robi na mnie większego wrażenia...natomiast kebaby he he he ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Mieczysław stłukł mi świecznik ![]() A teraz przyszedł się poprzytulać i poudawać, że jest grzeczny Chyba wdał się we mnie jednak
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mieczysławie-uspokój sie!!!!!
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomijając producenta - taki kocyk by mi pasował (dzianinka? czy jak jej tam)Kolejne zakupy zrobione Kupiłam: materac: http://allegro.pl/dwustronny-materac...188624775.html podkład na materac: http://allegro.pl/oddychajacy-wodood...188624879.html Do kupienia mam jeszcze: * termometr bezdotykowy (teściowa się zaoferowała więc za free) * kocyk (cieńszy + cieplejszy) * kapcie do szpitala * szlafrok cienki * koszula do karmienia x3 * cycnik do karmienia x1 * parasol do wózka (zastanawiam się) * szczoteczka do włosków * kosmetyczne (patyczki, płatki, pieluchy, chusteczki) razem: mam nadzieję, że max 350zł * APTEKA (+/- 170zł) - linomag / alantan maść - katarek - woda morska - NaCl - gaziki jałowe - płyn do lewatywy - podkłady 60*90 - bobotic / espumisan - paracetamol czopki - czopki glicerynowe - vit. K i D Resztę już mam Do tego wyprałam dziś pozostałe części tapicerki wózków (bo nie miałam siły od kilku dni...), pierwszy sort posechł, więc wózek gęboki mam kompletny, piękny, czyściutki, pachnący Teraz tydzień 25, mam nadzieję, że w okolicy 30 tygodnia będę już tylko leżeć i pachnieć (te ostatnie 7-8 tygodni do CC mam zamiar się na prawdę oszczędzać, bo widzę pogorszenie moich stosunków z kręgosłupem i nie mam zamiaru sama sobie zaszkodzić
|
||
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
a ja jestem najszczęśliwsza bo moje dziecko nigdy nie jadło w macu, więc ichniejszych bułek nie zje, a za frytkami i pizzą też nie przepada
i to jest mój duży sukces !!! ostatnio była tutaj rozmowa o rodzicach i teściach... z moimi teściami walczę od 5 lat, więc niektórzy reformowalni nie są... o jedzenie dla dziecka, o nie dawanie dziecku słodyczy i przede wszystkim o jakość tych słodyczy, o zabawki - jak już chcą coś kupić żeby nie była do chińszczyzna z rakotwórczego plastiku... jak grochem o ścianę... te same gadki i podejście... więc ostatecznie widujemy się rzadko bo po 1. działają mi na nerwy, po 2 . i tak wnuczek z ich obecności nie korzysta bo się nim prawie nie zajmują tylko porobią zdjęcia na komórce... a jak był malutki to dopiero były jazdy... pretensje że po 19 nie pozwalamy przychodzić ( mały był kąpany i spał...) że nie dajemy malucha do nich do domu ( było sino od dymu papierosowego...) i masę innych rzeczy... ehh długo by opowiadać... dlatego też nie uważam że zawsze trzeba ustępować tylko i wyłącznie dlatego że ktoś jest dziadkiem czy babcią... to jeszcze nic nie znaczy
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-20 o 21:20 |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam cały czas wózki i czytam opinie i już doszczętnie zgłupiałam
w sensie czy kupić używkę czy nowy
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam do kupienia...hm....wszystko ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40409754]a ja jestem najszczęśliwsza bo moje dziecko nigdy nie jadło w macu, więc ichniejszych bułek nie zje, a za frytkami i pizzą też nie przepada i to jest mój duży sukces !!! ostatnio była tutaj rozmowa o rodzicach i teściach... z moimi teściami walczę od 5 lat, więc niektórzy reformowalni nie są... o jedzenie dla dziecka, o nie dawanie dziecku słodyczy i przede wszystkim o jakość tych słodyczy, o zabawki - jak już chcą coś kupić żeby nie była do chińszczyzna z rakotwórczego plastiku... jak grochem o ścianę... te same gadki i podejście... więc ostatecznie widujemy się rzadko bo po 1. działają mi na nerwy, po 2 . i tak wnuczek z ich obecności nie korzysta bo się nim prawie nie zajmują tylko porobią zdjęcia na komórce... a jak był malutki to dopiero były jazdy... pretensje że po 19 nie pozwalamy przychodzić ( mały był kąpany i spał...) że nie dajemy malucha do nich do domu ( było sino od dymu papierosowego...) i masę innych rzeczy... ehh długo by opowiadać... dlatego też nie uważam że zawsze trzeba ustępować tylko i wyłącznie dlatego że ktoś jest dziadkiem czy babcią... to jeszcze nic nie znaczy [/QUOTE]Każdy wychowuje dziecko tak jak uwaza to za słuszne. Ja tez nie chce zeby Laura od małego obżerałam sie fast-foodami,czipsami i zapijała to colą.Wypad do Maca -owszem ale raz na jakis czas...tak od ,,święta" rodzinnie....Mam nadzieje ze mi sie uda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

hehe

przepis na ogóra w klubie
Wszedł właśnie do sypialni, gdzie ja na kolanach walczę z podłogą i mówi:

Jak tż wróci to podkurza
Będę w razie czego uskuteczniać wszystkie internetowe sposoby na poród: ostre jedzenie, przytulanki, mycie okien, mycie podłóg na kolanach...No dosłownie wszystko żeby się nie przeterminować
No nic, zostaniemy Mistrzami Polski za rok!

w sumie i w piwie mam limit mały