Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 08:25   #2131
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Mela - ja mam czasem takie kłucia w brzuchu jakby pod brzuchu jak mocno kaszle. Jakby mięśnie czy co? Dziwne uczucie. Bolesne,ale chwilowo i wtedy podkurczam nogi i jestem ok

Moj mały jak zwykle na noc mnie boksuje

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:26   #2132
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Dzień dobry
Słoneczna pogoda, aż spać od 7 nie mogłam W nocy zresztą też mnie coś Mały podkopywał, nie mogłam się ułożyć i zasnąć, brzuch też jakiś taki ciągnący..blech.. I jeszcze kocur o 4 nad ranem życzył sobie wypuszczenia na klatkę i pedałował pazurami po drzwiach.. Prośby i groźby nie pomogły, więc go olałam i przeczekałam aż się rozmyśli A rano spał jak aniołek koło nas na swoim różowym krzesełku z różowym kocykiem (specjalnie mu je przeniosłam na noc, żeby nie czuł się samotny) Jestem za dobra, stanowczo..

A teraz idę robić śniadanko, bo mężul chwilę po mnie się zwlekł. Później trzebaby się szykować i do kościoła, a później pichcić obiad (wypróbuję maminą patelnię grill do filetów z kurczaka ).

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:34   #2133
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
jestem w trakcie glukozy. Myślałam, że zemdleję, puszczę pawia i będzie odjazd na całego. Na czczo mam 81 a po 1 h po glu 75 g mam 160 .
czekam teraz na 2 h, w każdym razie już widać, że nadal ścisła cukrzycowa będzie.
Mam nadzieję, że więcej tego świństwa pić już nie będę.
Ojej biedaku, mimo wszystko zeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kolega wczoraj przywiozl meble - owszem uprzedzal, ze nie ma dwoch gornych szafek bo skladal na material reklamacje w hurtowni, ale nie powiedzial ze nia ma BLATU!!!!! trafilo mnie, a mnie najbardziej na tym zalezalo, bo nie ma jak bez blatu zamontowac zlewozmywakawiec pol kuchni mam przeniesione, a pol w starej - podobno do poniedzialku tylko, bo w poniedzialek ma przywiezc i juz zamontowac zlew. Zobaczymy. Czesc rzeczy przenieslismy, ale padlam jak moja Marysia zaraz po kapieli wygrzebala skads srodek na mrowki (w zamknietym opakowaniu) i jakims cudem go otworzyla i potrzasajac wysypala sobie na glowe od nowa kapiel i opadlam z sil. A na 19 mielismy u szwagierki te 2 urodzinki jej syna, poszlam padnieta na maxa, ale tesciowa przyszla do Marysi troszki sie z nia pobawila i uspila ja, a pozniej zdazyla na tort wnuka Nie bralismy my Marysi, bo wstala o 10 z tatusiem, wiec popoludniowej drzemki nie bylo, to o 19 byla juz taka maruda i wogole, ze powiedzialam do TZ ze ja to wychodze, a on niech sie nia chwile zajmie bo ja zaraz zaczne walic glowa w sciane.ale ze mnie wyrodna matka, ale po calodziennych jej perypetiach biegunkowych, gdzie plynelo do kostek, za kazdym razem pod prysznic, nie chciala z niego wyjsc, pozniej ubrac sie, plus te meble itd to poprostu padlam - tak zwyczajnie i mnie to przeroslo.

Posiedze sobie jeszcze na all popatrze co mi potrzeba dla mlodego i dla mnie co brakuje do porodu i po porodzie.

EDIT. sprzedawca juz ma to co chcialam, wiec jak przyplynie kaska za sprzedaz Marysinych ciuszkow, zakupy zrobie u niego.
Ojjj to jeszcze będziecie mieli do jutra problem z tymi meblami, ale mam nadzieję, że uda się jutro dojść z tym do ładu!

A odnośnie Mery- nie jestes wyrodna matka- jestes wspaniałą mamą, ale też normalną osobą, która ma czasami prawo odpocząć nawet od swojej małej pociechy Dobrze, że Mąż stanął na wysokości zadania!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Znowu mi się seks dziś śnił! Ale jak się obudziłam i chciałam męża do czegoś namówić to niestety taki mi się twardy brzuch zrobił, że odpuściłam.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Przypomniało mi się.
Od paru dni mam takie dziwne bóle brzucha, tak jakby mnie bolało skóra ale od drugiej strony. I są to takie sekundowe bóle. Skurcze to nie są na 100% bo brzuch jest wtedy miękki. Chyba jakby było coś nie tak to by mi wczoraj coś lekarz powiedział?
Na pewno by Ci powiedział kochana. Jezeli się martwisz i będzie się to często powtarzało to mozesz zadzwonic się upewnic do swojego ginka

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ciagle sie mnie pyta czy aby napewno dobrze szoruje cycki szczota az mnie ch.strzela,ale ze sztucznym amerykańskim uśmiechem jej odpowiadam, ze tak dre az wiory lecą

WITAMY SIĘ Z BEZIKIEM W 28 TYGODNIU, CZYLI 7 MSC !!!

Waga znowu pokazała więcej mimo, że jem duuuużo zdrowiej i dużo się ruszam, już nie wiem co jest grane
A tak w ogóle przez Wasze sny sniło mi się dzisiaj, że uprawiałam sex z kobietą.. do tego z Chinką
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:34   #2134
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej dwupaki
Zaaabki :
D

Witamy sie z rana...U mnie słonka duzoo ale zimno jakos.Byłam juz na spacerze z kłapouchym włóczęgą.Zaraz sniadanko i pojade sobie na 10 do kosciołka
A potem robimy z Tzem obiadek i słodkie obijanko Moze się ociepli to wyciągne go na ogródek posiedziec albo nawet na spacer z sierściami
Stary 2013-04-21, 08:38   #2135
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Waga znowu pokazała więcej mimo, że jem duuuużo zdrowiej i dużo się ruszam, już nie wiem co jest grane
A tak w ogóle przez Wasze sny sniło mi się dzisiaj, że uprawiałam sex z kobietą.. do tego z Chinką
za 7 miesiąc
sny tutaj coraz ciekawsze

u mnie też słonko od rana i temp. jak na tą chwilę 6stopni, także szału nie ma

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:40   #2136
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Słoneczna pogoda, aż spać od 7 nie mogłam W nocy zresztą też mnie coś Mały podkopywał, nie mogłam się ułożyć i zasnąć, brzuch też jakiś taki ciągnący..blech.. I jeszcze kocur o 4 nad ranem życzył sobie wypuszczenia na klatkę i pedałował pazurami po drzwiach.. Prośby i groźby nie pomogły, więc go olałam i przeczekałam aż się rozmyśli A rano spał jak aniołek koło nas na swoim różowym krzesełku z różowym kocykiem (specjalnie mu je przeniosłam na noc, żeby nie czuł się samotny) Jestem za dobra, stanowczo..

A teraz idę robić śniadanko, bo mężul chwilę po mnie się zwlekł. Później trzebaby się szykować i do kościoła, a później pichcić obiad (wypróbuję maminą patelnię grill do filetów z kurczaka ).
PEDAŁOWAŁ PAZURAMI PO DRZWIACH

dobra Pancia z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej dwupaki
Zaaabki :
D

Witamy sie z rana...U mnie słonka duzoo ale zimno jakos.Byłam juz na spacerze z kłapouchym włóczęgą.Zaraz sniadanko i pojade sobie na 10 do kosciołka
A potem robimy z Tzem obiadek i słodkie obijanko Moze się ociepli to wyciągne go na ogródek posiedziec albo nawet na spacer z sierściami
jaka robotna już jesteś od samego rana, proszę proszę
W Krk też słonce, ale jeszcze nie wiem jak z temperaturą bo póki co z laptopem w łóżku leżę.
Leżę z podkulonymi nogami bo pies oczywiście wybrał moją stronę do spania i się rozwalił jak na leżaku na plaży
A Tż obok również mało miejsca nie zajmuje

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-21, 08:42   #2137
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Co do wakacji to ja bym też chciała Gluta wysyłać samego do Dziadków "na wieś" Ale nie wiem czy wypali bo jednak nie będą się tak często ze sobą widywać i mam nadzieję, że chociaż nie będzie się ich bał i nie będą dla niego zupełnie obcy

U mnie tez dzieli nas 500 km i Laura zbyt czesto nie bedzie ich widywac....
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zauważyłam, że zaczyna przeszkadzać mi siedzenie,uciska mi na górze
No to jest masakryczne uczucie....
Cytat:
Ja tez tak uważam. Nie wyobrażam sobie zebym miała karmić przy kimś i juz.
Powiem, ze moze jestem dziwna,ale jak moja koleżanka wyjela cycka i zaczęła małego swojego karmić to ja sie zmieszalam i mi dziwnie było jakoś.

No bo to jest dziwne uczucie-przynajmniej dla mnie
Cytat:
Dzień dobry,
jestem w trakcie glukozy. Myślałam, że zemdleję, puszczę pawia i będzie odjazd na całego. Na czczo mam 81 a po 1 h po glu 75 g mam 160 .
czekam teraz na 2 h, w każdym razie już widać, że nadal ścisła cukrzycowa będzie.
Biedulko
Macie labki w niedziele otwarte?
Cytat:
Ciagle sie mnie pyta czy aby napewno dobrze szoruje cycki szczota az mnie ch.strzela,ale ze sztucznym amerykańskim uśmiechem jej odpowiadam, ze tak dre az wiory lecą
OMG

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:

brawoooo

Ide...bd pozniej
Stary 2013-04-21, 08:44   #2138
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
W Krk też słonce, ale jeszcze nie wiem jak z temperaturą bo póki co z laptopem w łóżku leżę.
Leżę z podkulonymi nogami bo pies oczywiście wybrał moją stronę do spania i się rozwalił jak na leżaku na plaży
ja dziś miałam całe łóżko dla siebie, tż u babci

Synek
Stary 2013-04-21, 08:47   #2139
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziś miałam całe łóżko dla siebie, tż u babci
zazdroszczę

wczoraj nawet jak byliśmy sami w łóżku z Tżtem bo pies się obraził za dezynfekcję łapy i odmówił przyjscia do łóżka dopóki my nie zaśniemy to ten i tak go nawoływał co 2 sekundy. Przykro mi się zrobiło, ze mu nie wystarczam juz do zaśnięcia, nie powiem chociaż też chciałam psa z drugiej strony zrozum tu ciężarną

ej ale mój syn obrósł tłuszczem na brzuchu na babystrology

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-21, 08:58   #2140
fiazo
Zakorzenienie

zbieram się na zajęcia bo się z wami zasiedzę
pewnie będę dopiero wieczorem

udanej niedzieli

Synek
Stary 2013-04-21, 09:02   #2141
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przyjemniaczek

Chciałabym go zobaczyć w tym różowym kocyku

Cytat:

Gratki

Ja to juz sie poddalam z tym. Jak mi gin bedzie zrzedzil to mu powiem, ze w dupę w ciazy nie był to niech cicho siedzy taki mądry. Z reszta Azjaci sa spaczeni bo ich laski sa takimi szkielecikami

Cytat:
zazdroszczę

wczoraj nawet jak byliśmy sami w łóżku z Tżtem bo pies się obraził za dezynfekcję łapy i odmówił przyjscia do łóżka dopóki my nie zaśniemy to ten i tak go nawoływał co 2 sekundy. Przykro mi się zrobiło, ze mu nie wystarczam juz do zaśnięcia, nie powiem chociaż też chciałam psa z drugiej strony zrozum tu ciężarną

O matko Moj Tz tak robi z kotem. Jak idziemy spać to ja sie do Tz przytylam układam sie do snu na policjanta czyli pala w rękę, a Tz nagle "kiciusiek kicikici kiciusiek choć tu"

I wtedy mi przykro tez jest bo moj kot to samica

Stary 2013-04-21, 09:13   #2142
magolina
Wtajemniczenie

dobry

Witamy się z Adasiem w 24 tc

Z jednej strony bardzo się ciesze, z drugiej mimowolnie zaczynają wracać wspomnienia, a za tydzień już 25 tc, czyli ten nieszczęsny w którym straciłam Lenkę trzymam się tylko tego, że teraz już wszystko skończy się szczęśliwie

No ale już Wam nie smęcę, zjadłam owsiankę i zaraz kawusia
Pogoda super, potem pójdę (w końcu) na jakiś spacerek, niestety sama bo Tż dzisiaj cały dzień w szkole

Cytat:
Az mi głupio bo jak moj Tz cos zle sprzątanie to latam za nim z walkiem i go ochrzaniam, ze jak ma taka maniane odwalac to zeby spadał

Myślicie,ze mu przykro jest
Mojemu by pewnie było już raz jak go zrabałam dawno temu to mi powiedział, że on przecież nie musi mi pomagać i widać, że przykro mu się zrobiło że nie doceniam jego starań. Zależy od chłopa

Cytat:
Dzień dobry,
żebyś nie musiała już tego pić.

Cytat:
Kolega wczoraj przywiozl meble - owszem uprzedzal, ze nie ma dwoch gornych szafek bo skladal na material reklamacje w hurtowni, ale nie powiedzial ze nia ma BLATU!!!!! trafilo mnie, a mnie najbardziej na tym zalezalo, bo nie ma jak bez blatu zamontowac zlewozmywakawiec pol kuchni mam przeniesione, a pol w starej - podobno do poniedzialku tylko, bo w poniedzialek ma przywiezc i juz zamontowac zlew. Zobaczymy. Czesc rzeczy przenieslismy, ale padlam jak moja Marysia zaraz po kapieli wygrzebala skads srodek na mrowki (w zamknietym opakowaniu) i jakims cudem go otworzyla i potrzasajac wysypala sobie na glowe od nowa kapiel i opadlam z sil. A na 19 mielismy u szwagierki te 2 urodzinki jej syna, poszlam padnieta na maxa, ale tesciowa przyszla do Marysi troszki sie z nia pobawila i uspila ja, a pozniej zdazyla na tort wnuka Nie bralismy my Marysi, bo wstala o 10 z tatusiem, wiec popoludniowej drzemki nie bylo, to o 19 byla juz taka maruda i wogole, ze powiedzialam do TZ ze ja to wychodze, a on niech sie nia chwile zajmie bo ja zaraz zaczne walic glowa w sciane.ale ze mnie wyrodna matka, ale po calodziennych jej perypetiach biegunkowych, gdzie plynelo do kostek, za kazdym razem pod prysznic, nie chciala z niego wyjsc, pozniej ubrac sie, plus te meble itd to poprostu padlam - tak zwyczajnie i mnie to przeroslo.
Eee tam od razu wyrodna matka, każdy ma chwile słabosci i zwątpienia

Cytat:

Aha zapomniałam . Co do karmienia i podgladania nas przez ciekawskich to ja takie cos sobie kupie http://www.toysrus.com/family/index....94677&view=all w razie co bo wiem, ze moja tesciowa jest wscibska i bedzie chciała mi obczajac to i owo.

Cytat:

za 7 m-c.
a sen wymiata.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:21   #2143
mela1234
Zakorzenienie

Zdecydowałam, że moja córka póki co będzie bezimienna. Później coś się wymyśli. Do wyrobienia dowodu osobistego dla niej mamy jeszcze czas
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:25   #2144
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laseczki

Wczoraj siadlam za butelkami antykolkowymi TT i znalazlam zupelnie przypadkiem aukcje tego r_p77 i chyba u niego wiekszosc zamowie, choc nie ma majtek poporodowych z Seni a chcialam wszystko u jednego sprzedawcy, a te majtki najlepiej sie u mnie sprawdzily. No nic kupie moze paczke tych Bella i zobacze, a jak nie to dokupie sobie w aptece, bo i wkladow poporodowych tez nie widzialam u niego.
ja u niego też większość zamówiłam - majtki Seni też ma, podkłady też, podpaski poporodowe Bella... amówiłam sobie też prześcieradełko do wózka (śmiesznie tanie), płyny do prania i płukania z białego Jelenia, smoczki od razu większe przepływowo z TT (bo w sklepach są wyłącznie pakowane po 2 i szkoda kasy - wzięłam jeden 3M+ i jeden 6M+, wanienkę kupiłam (mąż wybrał różową w moim "ukochanym" kolorze - na szczęście ciemna prawie malinowa...)

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Zdecydowałam, że moja córka póki co będzie bezimienna. Później coś się wymyśli. Do wyrobienia dowodu osobistego dla niej mamy jeszcze czas
nie przejmuj się, nasza Celestyna też jeszcze bezimienna... choć Celestyna

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:26   #2145
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzieki dziewczynki

Enlevee juz 7 miesiac - ale ten czas leci

mela imie sie zawsze wybierze, jakby co pozniej w ciagu pol roku mozna zmienic za free moja dowod ma od 3 miesiaca zycia - wyrabialismy, bo juz wtedy byly plany chrztu w UK na wiosne, a bilety mielismy kupic wczesniej. Niestety nic z tego nie wyszlo, a Marysia ma "dzidziusiowy" dowod

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:27   #2146
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Co do oddawania dziecka - ja na 100% zaufam mojej mamie, za to z teściową.... mogą być problemy. Nie, żebym coś do niej miała, jest OK pod względami, jakie tu wymieniłyście (poza kontaktem, jaki jest między nami, jednak w kwestii wnuka nie ma to znaczenia, nie mogę przekładać moich relacji z nią na jej relacje z dzieckiem), no ale jednak mama to mama... Same wiecie.
Ja mam bardzo dobry kontakt z mamą, dzwonimy do siebie prawie codziennie i gadamy bardzo długo, choć nie zwierzam jej się oczywiście ze wszystkiego.
A kiedyś było zupełnie inaczej, jak mieszkałam z rodzicami, to były ciągłe kłótnie. No ale ja dorosłam, ona też się zmieniła - trochę odpuściła w swoim uporze (jest mega upartym Koziorożcem) i jakoś się dogadujemy.

Co do kotów, też wiem, co macie na myśli. Mój też jest czyściutki, bielusi i też po nim dużo sprzątam.

Co do mięsa i niepodawania go dziecku - podziwiam odwagę. Ja nie mam nic przeciwko, ale sama bym się bała, że nie dostarczę jakichś składników mineralnych dziecku. Trzeba mieć chyba dużą wiedzę nt. żywienia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:28   #2147
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
oglądam cały czas wózki i czytam opinie i już doszczętnie zgłupiałam
w sensie czy kupić używkę czy nowy
Ja polecam używkę tylko w dobrym stanie. Mnie udało się upolować taką i jak porównałam z nówką bo taką bawiłam się w sklepie to praktycznie żadnej różnicy oprócz tej w portfelu (ok 1000 zł zaoszczędziliśmy) Ale jakby TŻ nie stracił pracy to może i byśmy myśleli o nowym choć znajomi wokół zdecydowanie odradzali jako wywalenie kasy w błoto
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
ja mam do kupienia...hm....wszystko

Każdy wychowuje dziecko tak jak uwaza to za słuszne.
Ja tez nie chce zeby Laura od małego obżerałam sie fast-foodami,czipsami i zapijała to colą.Wypad do Maca -owszem ale raz na jakis czas...tak od ,,święta" rodzinnie....Mam nadzieje ze mi sie uda
Zgadzam się w zupełności
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
poka pokaaa

gratulacje!!)

hyhy na to wygląda

udanego urlopu!!)

dokładnie wyjęłaś mi to z ust)

Jeśli chodzi o butelki to ja tylko CALMĘ http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...ng-device.html i kubeczek dla niemowląt. A tak będę walczyć aby piersią karmić.
Pstryknę fotki to wkleję
Cytat:

za tydzień i ze snu

Ja się dziś tak strasznie niewyspałam. Gdzieś do 2 w nocy z boku na bok. Antonio tak wariował że masakra. Co chwilę wypinał pupę i chyba główkę. I chyba mam pomysł od czego. Napiłam sie trochę coli wieczorem
Oooo nie coli mówię stop całkowicie

Myślę o łóżeczku z odsuwanym bokiem, żeby do naszego przystawić?? Nie wiem czy to dobry pomysł?? CO myślicie??
Stary 2013-04-21, 09:33   #2148
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dobry

Z jednej strony bardzo się ciesze, z drugiej mimowolnie zaczynają wracać wspomnienia, a za tydzień już 25 tc, czyli ten nieszczęsny w którym straciłam Lenkę trzymam się tylko tego, że teraz już wszystko skończy się szczęśliwie

Mojemu by pewnie było już raz jak go zrabałam dawno temu to mi powiedział, że on przecież nie musi mi pomagać i widać, że przykro mu się zrobiło że nie doceniam jego starań. Zależy od chłopa
K.
Gratki
Napewno bedzie wszystko dobrze
Na ten czas moze troszkę zluzuj , zwolnij i zadbaj wiecej o odpoczynek

Cytat:
No w sumie fakt,ale Lena to ładne imię i mysle, ze pierwsza myśl najlepsza

My z Tz sie Umówiliśmy, ze on dla dziewczynki wybiera, a ja dla chłopca. Wyszedł chłopak wiec jest Alexander, mały Oleś mamusi taki trochę zboj musi byc,ale kochany

Stary 2013-04-21, 09:34   #2149
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja u niego też większość zamówiłam - majtki Seni też ma, podkłady też, podpaski poporodowe Bella... amówiłam sobie też prześcieradełko do wózka (śmiesznie tanie), płyny do prania i płukania z białego Jelenia, smoczki od razu większe przepływowo z TT (bo w sklepach są wyłącznie pakowane po 2 i szkoda kasy - wzięłam jeden 3M+ i jeden 6M+, wanienkę kupiłam (mąż wybrał różową w moim "ukochanym" kolorze - na szczęście ciemna prawie malinowa...)
ja wlasnie pozniej dopatrzylam, ze ma wszystko co mi potrzebne, tez czaje sie na butelki, na poczatek chce antykolkowe TT 150 ml dwie sztuki, pozniej kupie 260 ml (tzn kupie od razu na pozniej), podpaski poporodowe, majtki, przescieradla z gumka, podklady do przewijania, proszek dzidzius do prania lub bialy jelen ( mysle nad nim, bo nie mialam a polecaja go). Smoczki tez te poczatkowe (tych wiecej) bo zanim mlody bedzie mogl te wieksze, to pewno dziaslami zaprawi jak Marysia te poczatkowe. Zreszta u mnie smoczki jakos szybko szly, jeden na miesiac i do wyrzucenia. plus szczotka i grzebyk do czesania, sliniak wezme jeden lub dwa nowe - choc mam kilka w spadku po Marysi

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:35   #2150
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

brawo za 7 miesiąc co do wagi to mam podobnie, dużo chodzę, nie obżeram się, ostatnio posiłek jem najpóźniej ok 19-20 i już widzę na wadzę w ciągu miesiąca 2 kg więcej jutro warzenie u gina więc aż się boję

Cytat:
dobry

za 7 m-c.
a sen wymiata.
brawo za 24 tydzień, na pewno będzie dobrze z Adasiem, zobaczysz

Cytat:
Dzień dobry,
u was w niedzielę robią takie badania o to od razu z wynikami? u mnie takich rarytasów nie ma. J robiłam w czwartek glukoze i jeszcze wyników nie znam. Za twoje trzymam kciuki, obyś więcej nie musiała tego pić

witam się w ładny, słoneczny dzionek. Tz zrobił pyszną jajecznicę i zaraz idziemy na dwór- on pobiegać a ja pospacerować

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-04-21 o 09:38
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:41   #2151
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Hm, szerokootworowych, to znaczy, że jest duża dziurka, łatwy przepływ i dziecko nie musi się namęczyć żeby ssać? Nie wiem czy dobrze rozumiem. Jeśli chce się karmić piersią i jednocześnie, bo lato podawać wodę z butelki czy jakąś herbatkę jeśli jest potrzeba, to nie wiem czy dziecko jak spróbuje napić się z takiej butli gdzie łatwo leci, to chętnie wróci do cyca. W sumie to niedoświadczona jestem, ale ja to bym szła na łatwiznę i później z cycem nie chciała się jako takie dziecko męczyć. [COLOR="Silver"]
Wiesz jak z butelki to musi być z przepływem dostosowanym do wieku dziecka inaczej będzie się dławiło.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40407146]hej mamuski

robilam w piatek badania i niestety tarczyca mi szwankuje... z niedoczynnosci przeszlam w nadczynnosc... :-( martwie sie jski wplyw to ma na Leosia... i zle to troche znosze tzn padam i nie mam na nic sil.. musze pospac w dzien i nerwowa znow zaczynam byc...
na szczescie w poniedzialek mam wizyte u endo i pewnie vedziemy zmieniac dawke.. ehh a we wtorek mam gina pewnie bez usg ale bede sie umawiac na usg i chce pogadac o zwolnieniu od maja. Zaskuzylam sobie na odpoczynek

aaa i witam sie w 29 tc !!!!! [/QUOTE]

tygodnia
Daj znać po wizycie u endo!

Cytat:
W każdym razie małe waży całe 872g i jest DZIEWCZYNKĄ ! Więc pijemy moje dziewczynki, co wam polać?
witamy w różowym klubie

Cytat:
chyba wszyscy mężczyźni niedowidzą
To się nazywa wzrok i słuch wybiórczy

Cytat:
Ale te w bułce

W ogóle to strona 69 ;pp
Ja też uwielbiam I zapiekanki od Endziora A wiesz że koło G. Kazimierz mają swoją budkę

Cytat:
Dzień dobry,
To nie fajnie

Cytat:
Ja mam zrobić przed następną wizytą i wypada 29/30
Też mam USG w przyszłą sobotę. To będzie 29 tc

za wszytskie ukończone tygodnie

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:48   #2152
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

klask i: za wiek

Co do wagi to- witaj w trzecim trymestrze

A co do chinki- dobra chinka nie jest zła
(miałam kiedyś jedną w domu na wymianie szkolnej i indonezykę- wiec mówię z autopsji he he he
Aczkolwiek do intymniejszych kontaktów nie dochod0ziło
(Ale Ty mnie w ogóle inspirujesz w tych tematach)
Cytat:
jaka robotna już jesteś od samego rana, proszę proszę
W cieniu na razie jest rześko więc polecam spacer )
Cytat:
No i masz Ludzika Michelin'e
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam I zapiekanki od Endziora A wiesz że koło G. Kazimierz mają swoją budkę
Oooo... nie wiedziałam

Moja Sis robiła prezentacje do szkoły co warto zwiedzić/zobaczyć w Krk, bardziej nietypowo niż rynek i wawel i opisała, ze koniecznie trzeba się przejść na zapiekanki do Endziora

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:50   #2153
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko Moj Tz tak robi z kotem. Jak idziemy spać to ja sie do Tz przytylam układam sie do snu na policjanta czyli pala w rękę, a Tz nagle "kiciusiek kicikici kiciusiek choć tu"

I wtedy mi przykro tez jest bo moj kot to samica
No skojarzenie z pałką mam tylko jedno i nic mi innego nie przychodzi do głowy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 09:52   #2154
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dobry

Teraz już będzie tylko dobrze

Tż mnie znów denerwuje
Miał wychodne wczoraj i oczywiście dostał przykazanie, że ma mieć telefon cały czas przy sobie na wypadek jakby mi ze złości na niego wody odeszły

I oczywiście telefon ma wyłączony
Chyba pójdę na spacer i mu zostawię kartkę, że pojechałam rodzić, niech ma jak wróci do domu

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
I to nie ja napisałam!

Mały
Stary 2013-04-21, 10:04   #2155
Samantha7
Zakorzenienie

Persephone_ - na temat żywienia bez mięsnego nie trzeba mieć jakiejś mega wiedzy.
Przed zajsciem w ciaze bałam sie jak to bedzie jak będę w ciazy bez mięsa. Bez sensu bo jest swietnie i lepiej sie czuć nie moge. Nie jest ciezko i nie przymierac głodem.

Proteiny mozna dostarczyć w inny sposób ,a w mięsie dla mnie zwłaszcza tym sklepowych jest sam syf i kazdy kto hoduje swoje zwierzęta na mięsko wie, ze te mięso ze sklepu ,które idzie na ilośc nie na jakość ma mało wspólnego ze zdrowiem.
Zwierzęta sa karmione sztuczna karma nafaszerowana antybiotykami, a potem ich mięso jest tez napakowywane antybiotykami, ze juz nie wspomnę mięsa z hipermarketów,które przeżywają swoja trzecia żywotność. Wędliny plukanie w Ludwiku i namaczane w oleju zeby jakoś to wyglądało. I nie pisze z opowieści bo pracowałam w mięsie w swoim życiu i słabo sie robi tylko na ten widok.
Kurczaki, które maja 3razy szybszy przyrost od normalnych i mleko od krów,które były napakowywane hormonami,a potem małe dziewczynki chodzą juz z cyckami i maja okres

Ja od małego kocham warzywa i owoce i żałuje, ze mi rodzice na sile wpychali mięso.
Widziałam taka dziewczynkę jak płakała ze mięsa nie chce jeść i ciagle latala z jakimiś marchewkami i ogorkami zadowolona, a ojciec jej na nia sie darl, ze kiełbasy nie chce jeść. Skandal!

Człowiek potrzebuje tyle protein z mięsa co jego dłoń na miesiąc,a ile zjada , prawie codziennie. Mięso trawi sie do 5h az.

Mam nadzieje , ze mi sie uda, a jak nie to trudno

Nie chce mi sie spać w ogóle
Najadlam sie paluszkow z makiem i brzuch mi boli

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ----------

Cytat:
Dobre masz skojarzenie

Cytat:
Tż mnie znów denerwuje
Miał wychodne wczoraj i oczywiście dostał przykazanie, że ma mieć telefon cały czas przy sobie na wypadek jakby mi ze złości na niego wody odeszły

I oczywiście telefon ma wyłączony
Chyba pójdę na spacer i mu zostawię kartkę, że pojechałam rodzić, niech ma jak wróci do domu [COLOR="Silver"]

:
Chce zobaczyć jego minę

Stary 2013-04-21, 10:04   #2156
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mnie znów denerwuje
Mój jak mu 2 lata temu rano kartkę zostawiłam zajmij się Małgosią proszę i poszłam na spacer to jak się obudził i przeczytał to zaczął do mnie wydzwaniać bo myślał, że samobójstwo poszłam popełnić. A była taka ładna pogoda, że o 6 nakarmiłam konie i poszłam na spacer z psami do lasu!
Stary 2013-04-21, 10:06   #2157
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Persephone_ - na temat żywienia bez mięsnego nie trzeba mieć jakiejś mega wiedzy.
Przed zajsciem w ciaze bałam sie jak to bedzie jak będę w ciazy bez mięsa. Bez sensu bo jest swietnie i lepiej sie czuć nie moge. Nie jest ciezko i nie przymierac głodem.

Proteiny mozna dostarczyć w inny sposób ,a w mięsie dla mnie zwłaszcza tym sklepowych jest sam syf i kazdy kto hoduje swoje zwierzęta na mięsko wie, ze te mięso ze sklepu ,które idzie na ilośc nie na jakość ma mało wspólnego ze zdrowiem.
Zwierzęta sa karmione sztuczna karma nafaszerowana antybiotykami, a potem ich mięso jest tez napakowywane antybiotykami, ze juz nie wspomnę mięsa z hipermarketów,które przeżywają swoja trzecia żywotność. Wędliny plukanie w Ludwiku i namaczane w oleju zeby jakoś to wyglądało. I nie pisze z opowieści bo pracowałam w mięsie w swoim życiu i słabo sie robi tylko na ten widok.
Kurczaki, które maja 3razy szybszy przyrost od normalnych i mleko od krów,które były napakowywane hormonami,a potem małe dziewczynki chodzą juz z cyckami i maja okres

Ja od małego kocham warzywa i owoce i żałuje, ze mi rodzice na sile wpychali mięso.
Widziałam taka dziewczynkę jak płakała ze mięsa nie chce jeść i ciagle latala z jakimiś marchewkami i ogorkami zadowolona, a ojciec jej na nia sie darl, ze kiełbasy nie chce jeść. Skandal!

Człowiek potrzebuje tyle protein z mięsa co jego dłoń na miesiąc,a ile zjada , prawie codziennie. Mięso trawi sie do 5h az.

Mam nadzieje , ze mi sie uda, a jak nie to trudno

Nie chce mi sie spać w ogóle
Najadlam sie paluszkow z makiem i brzuch mi boli
Qrcze wiem, że masz dużo racji w tym co piszesz i też się ostatnio zastanawiam co i jak jeść żeby zdrowe było a jednocześnie dało się normalnie wśród codziennych obowiązków przyrządzić i jeszcze żeby smakowało. Ja mam ten problem, ze u mnie w domu od zawsze było mięcho i się przyzwyczaiłam, że jak nie zjem mięsa to jestem głodna i już. TŻ ma łatwiej bo on po prostu woli warzywa i nabiał a ja tak średnio. No ale teraz Antonio jest motywacją
Stary 2013-04-21, 10:09   #2158
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak mu 2 lata temu rano kartkę zostawiłam zajmij się Małgosią proszę i poszłam na spacer to jak się obudził i przeczytał to zaczął do mnie wydzwaniać bo myślał, że samobójstwo poszłam popełnić. A była taka ładna pogoda, że o 6 nakarmiłam konie i poszłam na spacer z psami do lasu!
Jejuniu... nawet nie chce myśleć co biedaczysko przezywało

Mały
Stary 2013-04-21, 10:11   #2159
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś byłam na żaglach i mieliśmy kiełbaskę na ognisku pieczoną i była z nami rodzina weganów bodajrze i ich dzieci jak widziały te nasze kiełbaski to im ślina leciała. Biedne były i przychodziły do nas podjadać. Nikt tym rodzicom nic nie mówił, że źle robią, ale jak dzieci same przychodziły i prosiły to co zrobić?
Stary 2013-04-21, 10:12   #2160
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ale mu stracha napędziłaś

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości