|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Biorę 1 na poród i 2 na pobyt.
Ty to się najeździsz na IP... Mam nadzieję, że to wciąż po badaniu i więcej krwi nie zobaczysz... |
|
|
|
#2462 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Czyli u mnie 44
ale planuję urodzić wcześniej ![]() Słoneczko ładnie świeci, szkoda, że temperatura nie zbyt wysoka.. ale i tak idziemy na spacer karmić kaczki
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj lezalam w lozku i naszly mnie jakies takie watpliwosci, wiec pytalam tz czy my naprawde jestesmy juz gotowi na dziecko jak my to ogarniemy z naszym wiecznym lenistwem...smial sie ze mnie, ze teraz beda musialy byc obiadki na konkretna godzine, spacerki, codziennie pranie, ze wreszcie polubie sie z zelazkiem (bo do tej pory to on wszystko prasuje ) i w sumie wyszlo na to, ze on jest gotowy, a ja musze troche zmienic swoj tok dnia i myslenia na szczescie po chwili dodal, ze bedzie jak dawniej tylko bardziej emocjonujaco ![]() zapytalam kiedy my znow pojdziemy do kina "ee sa dwie babcie, dwie mlode chetne do pomocy ciotki" no i jakos tak mi lepiej w sumie to on juz na sierpien planuje jakis wypadzik nad morze, zebym sie najodowala hehe. a mnie sie wydaje, ze w sierpniu to bedziemy marzyli o tym zeby sie wyspac
|
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam,
mnie dzisiaj ak gardło boli od rana, ze mówić nie mogę, jakby mi ktoś szpilek nawciskał ![]() Cytat:
za remont , ale Ty uważaj na siebie Pięknie, już tak blisko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga to brzmi jak jakas prlowska kolejka |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam taka nadzieje.. dobrze,ze t nie nasty tydzien bo bym na zawal padla
|
|
|
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
diabli ja biorę dwie koszule- bo tylko tyle mam
![]() fotkami się pochwalę jak TŻ powiesi obrazki mam nadzieję że to nastanie jutro![]() Mi TŻ też każe leżeć, dlatego wykorzystałam czas jak był w piwnicy ![]() axella słońce nie stresuj się ale na pewno wszystko jest w porządku |
|
|
|
#2469 | |||
|
BAN stały
|
za 34 tcCytat:
trzymamy kciuki, czyżby kolejny maluszek w drodze ![]() Cytat:
Dzięki, znalazłam już tą aplikację ![]() Cytat:
u nas w szpitalu mówiły położne, że co 3 ciąża która miała być sn kończy się cc Zgodnie z wyliczeniami zostało mi 14 dni do porodu
|
|||
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i opowiadala, ze dostala ochrzan od pediatry, bo mala wazy "juz" 6kg, a skonczyla 10 mies. i lekarka powiedziala wprost "prosze jej nie dawac tyle jesc, dieta" powiedziala, ze ubrala dziecko, powiedziala co mysli i poszla do innej przychodni jak mozna dziecku nie dac jesc skoro jest glodne? mala od samego poczatku jest na mm.kurcze ciezkie jest zycie matki. jedne placza, bo dziecko nie przybiera i groza szpitalem, inne szybko rosna i tez zle
|
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli rodzisz na dzień przede mną ?
|
||
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny która ładniejsza? nie mogę się zdecydować, pokój mamy niebieski. Taki smerfowaty
![]() z jednej strony podobają mi się kwiatki a inne pościele mamy właśnie takie w paski jakieś jak ta brązowa. Ale z drugiej mamy tamte fiolet/róż. I teraz już nie wiem
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-04-21 o 11:41 |
|
|
|
#2473 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak szczerze- skąd wiadmo,że za mało jak np maluch wcina ale po prostu jest drobny,ma dobra przemiane matterii ![]() ja rozumiem ograniczac kilkulatkowi slodycze czy zapychacze jesli takie wcina ale takiemu malenstwu chyba nie mialabym serca ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() data 5.05 ładna ![]() druga zdecydowanie
|
||
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekalam na wersje pani paulinu |
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy ""Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "W załączniku fotka Wojtusia ![]() |
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli teoretycznie możesz już "legalnie" rodzić
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz niebieski pokój to w sumie ani jedna ani druga nie będzie pasować, ale druga mi się bardziej podoba, zwłaszcza jak masz tam jakiś fiolet.
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję! |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podgladala, w sumie tylko raz odwrocila glowe, bo zrobilo jej sie troche "miekko", ale tez podgladala
|
|
|
|
|
#2481 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dorodny chłopak ![]() Cytat:
to w sumie już możesz rodzić u mnie zostało 10 dni do tp, ale pewnie urodzę po terminie. Doszłam do wniosku, że muszę zmienić tok myślenia jeśli nie chcę zwariować i cieszyć się "wolnością" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2) rozmawiałam z ginem na temat odczuć przez kobiety skurczy no i mówił, że kobieta tak naprawdę nie wie dokładnie kiedy zaczął się poród, różne kobiety maja różny próg odczuwania bólu i to że kobieta mówi że rodziła 36h a druga 1h nie jest zgodne z prawdą. Bo poród rozpoczyna się jeśli sa regularne skurcze prowadzące do rozwarcia, a jeśli ktoś z porodówki wrócił na patologie to znaczy że jeszcze nie rodzi spokojnie, nacinają tylko skórę, a macice rozrywają, zresztą myślę że będziesz pod wpływem emocji i leków przeciwbólowych, że szybko Ci minie. Samo wydobycie dziecka od momentu przeciecia skóry trwa 5-15min a potem skupisz sie na dziecku a nie na szyciu |
||||||
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
lez i obserwuj, a jak nie to ip
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Mały jest boski
Jenny jakbyś pisała do niej to pogratuluj od nas wszystkich tak a propo lekarzy to mi się przypomniała historia mojego brata. Jak im się córeczka urodziła to na prawdę o nią dbali, no ale przyszła położna i powiedziała że źle się zajmują pępkiem małej (a sama im tak kazała) i wpisała im do karty dziecka "dziecko zaniedbane przez rodziców". Tak mi się przypomniało teraz bo ostatnio mi to pokazywali. No i mała ma już taki wpis w karcie na całe życie:/ |
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
najgorzej że małą czuję,jest ok, nic nie boli, a plamki sa tak malusieńkie że szok
![]() ale są... |
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatki
|
|
|
|
#2487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() barwineczek ja to stwierdziłam że jak nie urodzę w przyszłym tyg to na pewno urodzę po terminie. TŻ mi mówi że jestem nienormalna ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- no dokładnie, tym bardziej że tam nie jest napisane z jakiego powodu, ot tylko notatka "dziecko zaniedbane przez rodziców". No sorry przy pierwszym dziecku to się człowiek uczy, zwłaszcza że to ten sam babsztyl im mówił co i jak. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

ale planuję urodzić wcześniej 
za ogarnięcie wszystkiego. Firma, remont, ciąża- jesteś mega
w sumie to on juz na sierpien planuje jakis wypadzik nad morze, zebym sie najodowala hehe. a mnie sie wydaje, ze w sierpniu to bedziemy marzyli o tym zeby sie wyspac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?