|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
margosia: chcesz porządki robić? Zapraszam do mnie
) Czarownica: fajnie )) u nas niby ja też coś tam bawię się aparatem,ale B mocno amatorsko..Uruchomilam explorera ale straciłam wszystkie kontakty:pp super...
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
A my już w domku
![]() Fajnie było, ale co w domu, to w domu ![]() Przywieźliśmy od teściowej kawał schabu pieczonego ze śliwką, sosik do tego i cały 3l słoik pomidorowej, takze mam spokój z obiadem pewnie na 2 dni Jutro w końcu czeka mnie intensywny dzień do rana - lecę na badania (tylko mocz+morfologia), na 9 spotkanie z położną a w drodze powrotnej muszę skoczyc do salonu play rozwiązac umowę na internet![]() W ogóle doznałam dzisiaj szoku w sklepie - skoczyliśmy szybko z tż do Lidla, bo woda się skończyła, jak już płaciliśmy za zakupy, to pani w kasie zobaczyła, że jestem w ciąży i zaskoczona pyta, czemu się wcześniej nie odzywałam, tylko stałam w kolejce, skoro jestem w ciąży i mam pierwszeństwo i że przecież też w ciąży były Nawet w sumie o tym nie pomyślałam, bo super się dzisiaj czuję i zakupy mieliśmy małe, ale miłe to było mimo wszystko
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczynki mam pytanie odnośnie glukozy 75g. Czy mialyscie robiona ja 3-punktowo, tzn. pobieranie krwi na czczo, po 1h i po 2h, czy 2- punktowo: na czczo i po 2h? Bo mnie zrobiono tylko 2, i zaczelam sie zastanawiac czy to bedzie miarodajne? A nie chcialabym przechodzic tego jeszcze raz, bo okropnie, to znioslam. Gratuluje upolowanych fajnych wozkow ![]() I co do zachodzenia w ciaze po ciazy. Nigdy nie chcialam aby po miedzy dzieciakami byla duza roznica, ale obecnie ze swoja niewydolnoscia szyjkowa nie wyobrazam sobie abym miala po krotkim czasie przechodzic przez to samo i kto by wtedy zajal sie maluszkiem. Takze my jak na razie odpuszczamy temat drugiego bobasa. |
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
strawberry162
maalwinaa EVAgwiazdka Charlize89 ErMiRkA majamon Niektóre z w/w kojarzę, ale chyba "nie widziałam" od kilku wątków (jakby co to brońcie )))Aremalgos ostatnio widziałam, ze podczytuje, ale nie wiem czemu nic nie pisze ![]() Będę jutro z rana )Cytat:
))---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
#2255 | ||
|
Konto usunięte
|
Dałabyś radę wydębić przepisik?
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie poza kolejką obsłużyła pani w rejestracji u diabetologa A tak to nikt, a w sklepie wszyscy odwracają głowy Ale póki mam siły, to się nie kłócę.. Cytat:
|
||
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w domku po wizycie u teściów i u mamy. Idę nadrabiać
Powiedzcie mi czy wam też tak nogi puchną? bo mi od kilku dni masakrycznie, rano obserwowałam to tez lekko były popuchnięte. Ciśnienie mam w normie, jutro odbieram wyniki moczu i mam nadzieję, ze nic złego się tam nie dzieje. Może to po prostu od pogody
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Margosia, mnie te z te nicky mało mówią
![]() Perse, z tego co teraz wiem to: mąka biała zamieniona na pełneziarno lubelli, spód bez cukru. Jabłka w miare słodkie tak by ich niedosładzać. Sama pewnie bym podobnie zrobiła. a zeby spód nie był mdły to odrobina soli dodatkowo. Do sernika to wiem ze troszke cukru poszło. Dla mnie smak tej szrlotki był ok, dla kogos kto lubi słodkie beee. Moj Tż nie tknał póki sobie jej nie posłodził ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Tak miło, że aż dziwnie dopiero teraz czuję, że jestem w ciąży
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40420369] ![]() ![]() Mnie poza kolejką obsłużyła pani w rejestracji u diabetologa A tak to nikt, a w sklepie wszyscy odwracają głowy Ale póki mam siły, to się nie kłócę.. [/QUOTE]Nikt się nie burzył ? ![]() Wychodzę z takiego samego założenia, póki mogę stac to nie ma problemu, gorzej będzie pod koniec... ![]() Kurcze dziewczyny, widziałyście, jak majówki ruszyły? ![]() Jeszcze trochę to nasze rodzynki czerwcowe ruszą do boju ![]() nieźle to zleciało...
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, ja to bym chetnie ruszyła pod koniec czerwca
![]() tymbardziej, ze pewnie sprawy firmowe by fajnie wtedy wyszły
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Czyli nie mam co sie przejmować i gdyby nie moje 'obijanie ' moglabym jesc slodycze dowoli
|
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z tego co widze na wątku co gin o opinia ![]() Wróciłam od teściów z obiadu, obiadlam sie jak bak. Pospacerowalismy z TZ i skoczylismy na małe zakupy do Kauflandu. Pokonczyly mi sie moje ulubione w ciazy produkty: maslanka, kefir, twaróg, ogórki malosolne, banany i dodatkowo mam tez arbuza bo mnie Magolina skusila
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale początkiem sierpnia nie pogardziłabym
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na spacerku, w sklepach,na obiedzie u Tesciowej i czuje sie taka zmeczona ze niewiem.. juz dawno taka nie bylam jakbym co najmniej 8 h w robocie siedziala hahah Muszę sie zabrac za reszte wyprawki a taaaakkkk mi sie nie chce jeszcze jest czass
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieto pracująca w czym wybielałaś? Boję się takie ciszuszki w ciężkiej chemii wybielać, ale chyba niektóre muszę.
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładny wózek ale śliczny futrzak
|
|
#2268 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedy masz wizytę? Powiedz o tym ginowi, obrzęki trzeba zgłaszać. Pewnie to nic poważnego, jak masz ciśnienie OK (ja też mam ufff), ale lepiej powiedzieć. Mnie w poprzedniej ciąży puchły, wszystko to bagatelizowali. Cytat:
Ja nie lubię stać w kolejkach, bo po 1 boli mnie czasami kręgosłup, a po 2 - ludzie są nieuważni i się cisną strasznie, boję się o mój bębenek, no ale co zrobić... Czarownica dzięki za wskazówki! Może coś pokombinuję. Na razie sprawdzam ostro cukier... Dziś po śniadaniu 116 Nie wiem, skąd taki wynik, jak co dzień jem prawie to samo i raz 80-parę, a raz 116....
|
||
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dzis zrobilismy sobie z tz bardzo dlugiej spacer az nogi bola
wlasnie zjadlam kisiel i zaraz trzeba isc sie myc. Ktoras z was pytala o kolor scian w pokoju dzieciecym wiec u Nas Adas bedzie mial swoj pokoj a kolor bedzie zielono-zolty.
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40421065]Mi puchnie jedna noga, nie wiem, czemu tak dziwnie.
Kiedy masz wizytę? Powiedz o tym ginowi, obrzęki trzeba zgłaszać. Pewnie to nic poważnego, jak masz ciśnienie OK (ja też mam ufff), ale lepiej powiedzieć. Mnie w poprzedniej ciąży puchły, wszystko to bagatelizowali. [/QUOTE] ja mam jutro wizytę i na pewno zgłoszę eveewe dzięki
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, moze mniej ruchu, moze stres akurat Cie dopadl i stąd taka rozbieżność przy takim samym menu. Te 116 to nie jest jeszcze zły wynik
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlalam do wanny wrzatek i z pol butli tego ace, nie zalujac, ciuszki raczej wszystkie bawelniane - body, czapuszki, koszulki, spioszynki - moze sie doplataly jakies welurki nawet - moczylam caly dzien czasem mieszajac, wypralam na 60 stopni w Persilu na razie i sa snieznobiale jak nowki ze sklepu, nic im sie nie stalo wiadomo, ze jeszcze przepiore w jakim Dzidziusiu plus ze dwa plukania i zelazko i bedzie git.Ja do bieli standardowo zawsze dodaje bialy vanish do proszku plus ocet na ostatnie plukanie, nie znosze gdy biale szarzeje ![]() Donosze, ze plan wykonany w 100% wlacznie z malowaniem mebelkow a jeszcze chce podloge odnowic u Lali.... juz siebie widze w osmym miesiacu ze szlifierka oscylacyjna, na kolanach, deska za deska do bialosci
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
![]() Na sam przód ( ) chciałam pogratulować Meli dziewczynki! ![]() Superowy kindziorek! Cytat:
![]() Pokój Małego jest i będzie biały ![]() Nasza sypialnia też jest oczywiście na biało pomalowana. By łóżeczko się ładnie komponowało - zakupiłam biały ochraniacz na szczebelki i biały przewijak ![]() Cytat:
Cytat:
My już w domku ![]() Weekend minął spokojnie, posiedziałam z teściami, polepiłam z teściową pierogi i wcisnęłam jej zasłonkę do uszycia ![]() TŻ z bratem siedzieli z kolei cały czas przy autach. Niby spokojnie, ale zmęczona jestem jakbym tonę ziemniaków przewaliła
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-04-21 o 19:53 |
|||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, odnosnie scian to my wszedzie malujemy na zlamane biele/ ecru/ beż - jest taka seria w Duluksie Kolory Świata - lecimy w Kretę i Kalkutę
cudne te kolory mają Meble u Lali kosc sloniowa, perla i latte i u Lili sredni i ciemny orzech - z powodu lozeczka
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-04-21 o 19:58 |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze bałabym się użyć Ace bo dawno temu lat naście białe rzeczy zrobiły mi się żółte po 2 godz leżenia w rozcieńczonym Ace. No ale coś wymyślę, tyle, że nie mam alternatywy, że jak coś to do kosza.
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath jak z tym octem robisz? Zamiast płynu do płukania lejesz ocet? Bo trochę tego nie ogarniam
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, a ja w ogóle
|
#2279 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie rano jest nieznaczna poprawa, ale nieznaczna. A jak się dużo nachodzę, to mam ją aż odstającą :/ Bo tak to po prostu - prosta jak belka, a teraz zaczyna mi odstawać :/ I dobrze Ci Dziewczyny piszą - unikaj soli jak możesz! Ja już nic nie dosalam, bo w pożywieniu jest i tak multum soli, we wszystkim. I pić trzeba dużo. Ja się staram 1,5 l wody+jeszcze coś. Obserwuj też wagę, jeśli gwałtownie rośnie, to też trzeba powiedzieć lekarzowi (bo to oznacza, że się zbiera woda w organizmie). Ale ale - nic się nie martw, wszystko będzie dobrze, ważne, że to obserwujesz Napisz koniecznie, co Ci powiedział lekarz. Cytat:
116 dobrze, ale już tylko 4 jednostki do granicy... |
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, podłączam się do pytania.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

) 
i że przecież też w ciąży były
Nawet w sumie o tym nie pomyślałam, bo super się dzisiaj czuję i zakupy mieliśmy małe, ale miłe to było mimo wszystko 

Ale póki mam siły, to się nie kłócę..

12.06.2010