|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Zresztą teściowa też podkreśla, ze ona do końca pracowała, moja matka tez twierdzi, ze ciezary nosiła do końca.... Takze wychodzi na to, ze my takie słabizny... ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Nie, Chirurdzy mnie nudzą ![]()
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
plamienie ustalo,oby jz na stale
![]() bylam u rodzicow na obiadek i kawke.. chlodno dzis ale slonce piekne.. teraz czas posprztac troche.. |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
vil nie słuchaj teściowej tylko śpij w dzień z małym. Ty musisz się dobrze czuć żeby się nim zająć. Sprzątanie poczeka
axella to zapraszam do mnie- piękne słoneczko. W słońcu na termometrze mam 36C. Byliśmy z TŻtem prawie godz na spacerze. Jak dla mnie taka pogoda może już zostać. Chociaż w cieniu chłodno było. |
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Vil nie ma a mam do niej sprawę.. może zobaczy
![]() Vil jak często przebierasz Przemka?? Dużo potrzeba ubranek?? Coś mam wrazenie jak widze wasze szafy ze u mnie jest znacznie za mało.. |
|
|
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz Ugotowani i od razu włącza mi się głodomór. Idę zrobic sobie Mcflurrego, smakuje spoko. http://kulinaria.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zoba...ry-z-mcdonalda Edytowane przez angie83 Czas edycji: 2013-04-21 o 17:59 |
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też zmykam na Ugotowanych
i pewnie zgłodnieje
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Medycyna teżbyła inna.. Może kiedyś kobieta by poroniła i jakoś to by było.. Może nawet nie wiedziałaby ze jest w ciąży.. Teraz walczy się jednak o każdą ciążę.. Z drugiej strony kiedyś nie było takich okropnych statystyk co do plodności - co 5 para ma z tym problem.. Wątpie, zeby tak było 40 lat temu... Też dużo ciężarnych wykorzystuje system- system pozwala się opierdzielać to się człowiek opierdziela i tu mam zastrzeżenia akurat sama do siebie, bo bez większych wskazań zdrowotnych siedze sobie od 3 miesięcy na L4.. a na upartego bym mogła pracować.. Chociaż nie powiem wracałabym z roboty i szła spać bo po 10 -11 godzinach poza domem byłabym zupełnie jak dętka.. O ile nie spałabym w pracy ze zmęczenia.. Ale czasy są inne więc i inne jest podejscie.. Większość sobie nie może pozwolić na dzieci w wieku 21-23 lat bo wtedy się jeszcze uczy, żeby w ogole mieć jakąś robotę.. Zaraz po tym trzeba znaleźć pracę, żeby mieć z czego życ.. Nie ma teraz zadnych zniżek, dofinansowan, ulg dla rodzin.. Kiedyś pewnie bardziej rodzina pomagała w wychowaniu dziecka.. zawsze była jakaś babcia, ciocia, która nie pracowała i pomagała przy dziecku.. Teraz ja np. muszę w 100% radzić sobie sama.. Mama mi może pomóc przyjechać na 2 tygodnie.. ale mieszka 200 km ode mnie więc na długo mi nie napomaga.. Nawet biorąc rzeczy do porodu.. Kiedyś sie kupowało wózek i łóżeczko, troche ubranek i pieluchy, ot cała wyprawka.. Teraz do samego szpitala trzeba 2 torby rzeczy zabrać, bo Ci szpital nic nei daje.. I można by było tak wymieniać i wymieniać.. Pewnie jak nasze córki będą rodzić to czasy będą jeszcze inne i też będziemy mówić a ja to jak byłam w ciąży to na gimnastykę chodziłam a ty całą ciążę leżysz.. |
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez patrze, zawsze glodna jestem po programie. Dlatego zapraszam na pizze, wlasnie sie piecze
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
girls.. rozszyfrowuje sobie wyniki z tego usg ze szpitala.date porodu mam na 28.04.. byloby idealnie
![]() plynu owodniowego 12 i troche,to chyba w normie? waga 3511g łepek 9,76 ob brzuszka 34 kość udowa 7,4 |
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kulinaria*spryciarze*pl/zobac...ry-z-mcdonalda zamiast gwiazdek kropki
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz pedze do biedrony po opakowanie algidy waniliowej
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie przepis ze spryciarzy, a smakuje obłednie. Bartula oszalał w brzuszku
![]() Bierzecie lody waniliowe do szklaneczki, odrobinę mleka zagęszczonego niesłodzonego i pokruszony KIT Kat , do tego sos czekoladowy: 50 gr masła, czekolada gorzka, 3 łyżki kakao ( o ile dobrze pamiętam) i mleko skondensowane niesłodzone i cukier waniliowy - wszystko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Najlepszy następnego dnia, tym sosikiem polewamy lody i zajadamy, pycha
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sie tak zastanawiam czy na kontrolnej wizycie po porodzie u gina to on robi usg czy w jaki sposob bada wiecie moze jak to ma wygladac?
Co do siedzenia na l4 w ciazy to moja mama od razu mikazala isc na zwolnienie a i tak pracowalam do 6 miesiaca 8h przy kompie ale kobitki po 60 to sie wymadrzaja jak to do ostatniego dnia pracowaly ja nie rozumiem ich gadki po co tak klepac kazdy robi jak uwaza i co za to ze tak pracowala to ma cos wiecej jest lepsza czyjak? Takie klepanie tez bedziemy rodzicami po30 ale takie sa czasy tez staralismy sie 2,5 roku ale starsi ludzie tak sie zachowują jak by sie zatrzymali w swiecie swojej mlodosci i nie wiedzieli co sie teraz dziej i jakie problemy maja part nawet jesli chodzi o prace mieszkanie itp. |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po grilku zjadlam kielbaske :P i karkowke posiedzialam w sloneczku , podpieklam troszke twarz i wrocilima do domu z mlodym :P
a co do porodu i odejscia wod , to ze odeszly nie znaczy ze sie porod zaczal , rownie dobrze wody mogly odejsc o 1 a skurcze ,przyjsc o 15 .... nie mowie ze nie bylo tak u Veronic ze nie mial skurczy odrazu ale nie ma co sie stresowac, odejsxce wod to nie zawsze zaczecie akcji porodowej :P jestem padnieta a tu czas kolacji i kapieli , dzisij bedzie kapiel tz wiec kciuki trzymac by nam wyszlo heheh aa i jutro wizyta :P
|
#2567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
najczęściej jak go przewijam i źle podwinę pajacyka a ten mały łajdaczek zaczyna sikać wtedy i leci na ciuchy ![]() my też mamy mało ciuchów na taki rozmiar, bo kupowałam mało 56, muszę domówić, piorę w łapkach żeby mu starczyło. wiecie coooo.... ja tak nie umiem żeby odpoczywać i spać w dzień |
||
|
|
|
#2568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje, szkoda że skończyło się cc ale najwazniejsze że jestescie oboje zdrowi i masz maluszka przy sobie![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- A my witamy się w 34 tygodniu Byliśmy całą rodzinka u siostry na imieninowo-urodzinowym grilu, objadłam się jak świnka Karczek, kiełbaska, sałatka i pyszne ciasto z truskawkami A no i Elizka dostała od cioci koszule w kwiatuszki, co prawda na ok 9 miesiecy ale jest śliczna
|
||
|
|
|
#2569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bańka ma rację, czasem wody odejdą, a skurczy nie ma, ja akurat miałam tak, że niespodziewanie odeszły wody i praktycznie kilka minut później zaczęły się skurcze. co do usg przed porodem, mi robili, myślę, że w większości szpitali robią jednak. co do kondycji, ja mam już dość, nic nie mogę zrobić, teraz byliśmy w galerii, nie dość, że naprawdę wszyscy gapią się na mnie jak na hipopotama chodzącego, to jeszcze teraz nie mogę z łóżka wstać tak mnie wszystko boli. kupiłam sobie w końcu stanior do karmienia na noc ![]() torby jeszcze nie dopakowane aaaa no i zawiadamiam, iż pozostało mi 9 dni do cesarki..... |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Mężu wrócił z pracy i postanowiliśmy wykorzystać resztkę pięknego popołudnia i poszliśmy na spacer do parku - nawet teraz jest pięknie, mimo, że wiaterek już chłodniejszy. (a też miałam oglądać Ugotowanych
I jaki był odcinek? COś ciekawego? )Po drodze zrobiliśmy pojedynek na żywo lodów z biedronki Arletta migdałowe (1,65pln) vs. Magnum migdałowe(3,79pln). No i powiem Wam, że może te magnum nieznacznie bardziej kremowe ale za 2 zł różnicy w cenie to po prostu śmiech na sali! Teraz jak lody na patyku to tylko z biedry! |
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Kupowalyscie juz ksiazeczki dla maluchow ? Przegladam na allegro ale nie bardzo moge sie zdecydowac
|
|
|
|
#2572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za 34 tc
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
My z TZ odkrylismy ostatnio lody z Lidla xxl , takie na patyku pakowane po 8 sztuk w czekoladzie - normalnie smakuja jak Magnum, nie dość że są duże, to jeszcze mega smietankowe i mają twardą, chrupiąca czekoladę mniam.....
Mi gin powiedział,ze mam jechać do szpitala w przypadku: 1. odejścia wód 2. plamki krwi 3. regularnych skurczy Za każdym razem jak TZ idzie do pracy mówi do mnie: "Tylko pamiętaj jakby coś się działo to dzwoń!" On biedak, chyba bardziej przeżywa niż ja |
|
|
|
#2574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio obejrzałam wszystkie sezony White Collar i naprawdę super -no może kilka początkowych odcinków trochę przynudzali, ale później się rozkręciło![]() Fajny był też The Killing. Cytat:
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- No to od dziś zaczynam trzymać kciuki, już bliziutko Wasz czas
|
|
|
|
|
#2576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 34 tcCytat:
![]() Cytat:
za 9 dnii Ja torby mam spakowane i co chwila dokladam co nie co heehehe wlasnie pochlonelismy rodzinnie toscicki domowe i ide z suka.....
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz, że jest większa świadomość, ale dwa....weźcie pod uwagę co jedli nasi rodzice czy babcie, a co my. Jakie jest zatrucie środowiska etc. I myślę, że z tego powodu też są te problemy ciążowe. Odnośnie pracy do samego końca to myślę, że to różnica pokoleniowa. Nawet o tym niedawno czytałam artykuł. Często patrzy się na nas jak na leni. Ale tym nie warto się przejmować, ja mam co chwila w ciąży przygody i bardzo się cieszę, że nie muszę na siłę chodzić do pracy. Ale uważam, ze te dziewczyny, które mają wszystko ok to też mają prawo do odpoczynku, szczególnie już w kilku ostatnich miesiącach gdy naprawdę nie jest najlżej. Grunt to się nie przejmować. Odnośnie wód płodowych, ja miałam na ostanim badaniu 13 i mam napisane, że to w normie, więc 12 też jest. Wydaje mi się, ze gdzieś czytałam, że 8 to granica normy
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Parę razy mi sie macica spięła, ból jak na okres i wsio. Tak sie wiec zastanawiam, czy mj synek będzie chciał wyjsć czy też nie
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
leee ja mam 8. ale dolną granicą jest 5. zobaczymy co mi jutro powie na temat wód bo nie powiem ale trochę się martwię :-(
Swoją droga wyciagnelam z szafy sukienki zadowolona że będę miała w cZym chodzic i tak czesc za mala a ta czesc która dobra to przez brZuch zrobiła się za krotka :-D więc zostałam z jedną parą spodni i dwoma parami leginsow, bo spodenki też nie wchodzą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pracy w ciazy-ja żałuję,że nie pracuje "normalnie". z jednej strony byłoby mega ciężko się dokulać itd ale miałabym zajęcie i mniej bym myślała.. co do tego,że kiedys babki dawały rade a teraz nie... kurcze,z jednej strony moja mama rodziła mnie w wieku w jakim ja będę rodzić Zuzię i twierdze,że ona miałą wiecej energi ale miała też mieszkanie i męża ze stałą pracę.gdybym ja miała faceta i pewną przyszłość.. byłoby cudnie..tysiąc razy lepiej.. psychiczny komfort chyba najważniejszy. no i szczerze:kiedyś,jak była mniejsza świadomość też było "łatwiej psychicznie", babeczki ufały instynktowi a nie google ![]() nie siedziały na forum gdzie kazda ma inne info na dany temat zachodzac w glowe czy jest ok czy nie jest. twierdzila,ze cos jest zle-jechala do gina a nie wpisywala w googlarkę "bol z lewej strony brzuucha ciaża" ![]() zaprząamy sobie głowy setkami głupich informacji i bezsensownych stresów. wozek ze skretnymi kolmi czy lzejszym stelazem? termometr rteciowy czy podczerwien? kiedys babeczka dostawala wozek po stryjku ciotki babci kogos tam i byla happy ![]() zdrowy rozsadek-mialy czas babki to spaly,sprzataly jak trzeba a nie robily makijaz bo "trzeba wygladac" czy "moja mama prala,sprzatala i gotowala to ja tez bede". każda babka jest inna i każda znajdzie z czasem swój rytm
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

organizmy i potrzeby są różne, basta!

i od razu włącza mi się głodomór. Idę zrobic sobie Mcflurrego, smakuje spoko. 

Gratulacje, szkoda że skończyło się cc ale najwazniejsze że jestescie oboje zdrowi i masz maluszka przy sobie
A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy
Karczek, kiełbaska, sałatka i pyszne ciasto z truskawkami
07.07.2012