Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 20:01   #3721
blax5
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
dzisiejsza eReczka:

PP: woda z pyłkiem kwiatowym, sokiem z limonki i miodem

Ś: kanapki ( 3 kromki żytniego razowca+serek z mascarpone+wędzony łosoś+pomidor+ogórek małosolny+rzodkiewka+szcz ypior+skropione oliwą);
+BIOjajo na miękko;
+kawa orkiszowa

IIŚ: owsianka ( 3 łyżki płatków owsianych+kefir+7 ziaren kakao+3łyżeczki goji+ łyżeczka maca+ 10 czerwonych winogron+pół banana);
+sok z marchwi, grejpfruta i imbiru

O: pierogi orkiszowe z farszem ruskim i miętą+okrasa z kiełków brokuła i oleju lnianego;
+sos czosnkowy (jogurt naturalny+czosnek+pieprz+ zioła prowansalskie+sok z limonki);
+surówka z kiszonej kapusty, marchewki,pora, selera i jabłka;
+ sok z selera,selera naciowego, limonki i mięty

P: kawałek sernika
+ inka na mleku 1,5%

K: lasagne z cukinii, szpinaku, pieczarek i pestek dyni z sosem z orzechów nerkowca
+ sałatka ( sałata masłowa, świeże i suszone pomidory, awokado, gotowany burak ,ogórek kiszony, oliwa);
+ sok z selera, pomarańczy i melisy

PS: szklanka kefiru

+ woda, pu-erh i zielona herbata

Kurczę, kiedy tak patrzę na inne eRki to zastanawiam się: czy ja przypadkiem nie jem za dużo

Tylko nie waż się nic zmieniać! Świetne masz te jadłospisy, serio! (+ patrz do wypowiedzi Milka1224)
Szybko chudniesz? Ile masz do zrzucenia?

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
DudiBoy No proszę Cie! Po pierwsze jestes facetem, a po drugie tylko cieszyć się ze na takiej erce chudniesz
Współczuję tym którzy jedzą minimalne ilości a mimo to nie tracą na wadze. Głodowe porcje kiedyś przypomną o sobie, ciało nie zapomni i "odda" z nawiązką w postaci chorób itp.

Wg mnie jesz po prostu MEGA. Smacznie, kolorowo i zdrowo a przy tym widać luz. Gdyby każdy męczyzna miał takie wyczucie smaku

Poproszę przepis na lasagne z kolacji

Moje wczorajsze U od razu

I orkiszowe grzanki z pesto bazyliowym, oscypkiem i pomidorem / kozią roladką pleśniową, szczypiorkiem i pomidorem

II duży kawał sernika na spodzie z mielonych migdałów podany z gałką lodów czekoladowych i musem śliwkowym

III szaszłyki drobiowe z pikantnym sosem sezamowym z papryką i pomidorami do tego pieczone ziemniaki

ricore, plaster razowego chlebka bananowego bez cukru

IV focaccia z suszonymi pomidorami, mozzarellą, anchovies, oliwkami i szpinakiem

potem jeszcze jabłko

do picia ponadto: woda, espresso x2, pokrzywa, herbata malinowa
Ty zresztą też same pyszności jak zwykle!

Dajcie mi kawałek sernika! No nic, aktualnie zadowalam się zwykłym twarogiem

Utrzymanie:

I. owsianka z rodzynkami, masłem orzechowym, jabłkiem i serkiem wiejskim

II. domowy chleb z bazyliowym pesto, szynką i pomidorem

III. tortilla (kupna z ziarnami) z makrelą w sosie pomidorowym, świeżym pomidorem i mixem sałat

IV. twaróg półtłusty z dużą pomarańczą i masłem orzechowym (coś mi wcięło nerkowce )
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 20:10   #3722
Darkoz
Zakorzenienie

R:
1: Szklanka wody z cytryną i miętą, owsianka z 5 łyżek na mleku z bananem, truskawkami i cynamonem
2: Kromka chleba razowego z serem żółtym (późno wstałam i byłam najedzona owsianką )
3: Spaghetti (pełnoziarnisty makaron) z pomidorami, cukinią i szpinakiem
4: Zielona herbata, kilka ciastek
5: Kawa, 2 kawałki batonika czekoladowego, miseczka winogron
6: Jajko na twardo, kromka żytniego chleba z masłem i liśćmi szpinaku, zielona herbata

Może być?

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2013-04-20 o 22:07
Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 13:46   #3723
stukupuk
Przyczajenie

Moje P - dopiero zaczynam, proszę o sugestie

Śniadanie:

(Po przebudzeniu zjadłam pasek białej czekolady, od rana może nie fajnie, no ale )

Jajecznica na maśle z 2 swojskich jaj, cały pomidor, 5 pieczarek, 2 kanapki z masłem i serem, herbata ziołowa + 3 łyżeczki cukru

II Śniadanie:

2 kromki chleba ze smalcem, banan, snickers

Obiad:

Woreczek ryżu, gulasz z kurczaka, buraczki

Podwieczorek:

3 jabłka w cieście, batonik, sok typu "Kubuś"

Kolacja:

Sałatka warzywna - typowa domowa z ziemniaków, jajek, marchewki, kukurydzy, etc. z majonezem - 2 łyżki

Sałatka z brokuła, jajek i prażonego słonecznika z majonezem - 2 łyżki

jajko w sosie tatarskim

2 kanapki z szynką, serem i zielonym ogórkiem.

Między posiłkami często popijam, o zgrozo, colę, herbatę ziołową - staram się nie pić czarnej.

Edytowane przez stukupuk
Czas edycji: 2013-04-21 o 13:47
stukupuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 14:04   #3724
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
R:
1: Szklanka wody z cytryną i miętą, owsianka z 5 łyżek na mleku z bananem, truskawkami i cynamonem
2: Kromka chleba razowego z serem żółtym (późno wstałam i byłam najedzona owsianką ) dodałabym jakieś warzywko
3: Spaghetti (pełnoziarnisty makaron) z pomidorami, cukinią i szpinakiem trzeba było dodać jakieś źródło białka
4: Zielona herbata, kilka ciastek te ciastka to nie na redukcję
5: Kawa, 2 kawałki batonika czekoladowego ta sama uwaga co do ciastek miseczka winogron ok jeśli owoce jedzone popołudniu nie utrudniają Ci chudnięcia
6: Jajko na twardo, kromka żytniego chleba z masłem i liśćmi szpinaku, zielona herbata mogłaś zjeść 2 jajka (tym bardziej, że w obiedzie nie masz białka)

Może być?
uwagi jak wyżej
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:49   #3725
Nessyie
Raczkowanie

U
1. Owsianka (szklanka mleka 2%) + 2 łyżki płatków owsianych górskich + 2 łyżki musli + niecała łyżka siemienia lnianego mielonego + łyżka siemienia lnianego + łyżka otrąb pszennych + banan + 4 truskawki + 2 orzechy włoskie + 4 łyżki serka wiejskiego

2. Kawa inka (400ml) z mlekiem 2% + jabłko

3. Kanapka - z masłem, kiełbasą, sałata, rukola, kiełki brokuła, plastry: papryki konserwowej, ogórka konserwowego, ogórka świeżego, pomidora, rzodkiewki, oliwki czarne; pół bułki z połową mozarelli + taki sam zestaw warzyw + kubek (400ml) barszczu czerwonego

4. Pierś z kurczaka (~100g) podsmażana na oleju z pestek winogron + 2 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej, warzywa na patelnie z brokułami i kalafiorem, świeże listki szpinaku baby, oliwki czarne i papryka konserwowa.

W międzyczasie - sok jabłko-brzoskwinia, herbaty: zielona, czerwona, woda.
Nessyie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:51   #3726
Symetria
Rozeznanie

R

7. owsianka z 4łyzek, garsci orzechów laskowych, łyzki otrebów zytnich, szklanki mleka 1,5% + banan i kostka 85% gorzkiej czekolady lindt.

10km bieg

13.30 obiad: 2 ziemniaki, 2 plastry mostka cielęcego faszerowanego pieczarkami w sosie kurkowym, ogórek surówy

18. podiweczorek: dwa kawałki sernika krakowskiego, batonik toblerone

19. kolacja: serek wiejski 200g, pomidor, pietruszka
Symetria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:01   #3727
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
DudiBoy No proszę Cie! Po pierwsze jestes facetem, a po drugie tylko cieszyć się ze na takiej erce chudniesz
Współczuję tym którzy jedzą minimalne ilości a mimo to nie tracą na wadze. Głodowe porcje kiedyś przypomną o sobie, ciało nie zapomni i "odda" z nawiązką w postaci chorób itp.

Wg mnie jesz po prostu MEGA. Smacznie, kolorowo i zdrowo a przy tym widać luz. Gdyby każdy męczyzna miał takie wyczucie smaku

Poproszę przepis na lasagne z kolacji
Dziękuję za tyle miłych słów
ufff..., ulżyło mi bo już myślałem że zbyt obficie sobie dogadzam

Lasagne z kolacji to łatwizna zaczerpnięta z kuchni raw, ale za to pyszna, lekkostrawna, zdrowa i szybka w przygotowaniu - wprost idealna na kolację. Po prostu kroisz cukinię specjalną tarką na cienkie i szerokie plastry (wystarczą 4), marynujesz je chwilę w oliwie z czosnkiem, sokiem z limonki i ulubionymi przyprawami, potem układasz obok siebie, można oprószyć solą i pieprzem, dajesz na to liście szpinaku baby, pokrojone pieczarki ( używa się surowych, ale ja nie przepadam więc użyłem marynowanych), pestki dyni, można skropić jeszcze oliwą i zwijamy w taką płaską roladkę, a na wierzch dajemy sos z namoczonych i zmiksowanych w blenderze z wodą, czosnkiem i przyprawami orzechów.

PS: Ukradłbym Ci tę focaccię, ale niestety co z białej mąki to póki co nie dla mnie, za to dodatki jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Tylko nie waż się nic zmieniać! Świetne masz te jadłospisy, serio! (+ patrz do wypowiedzi Milka1224)
Szybko chudniesz? Ile masz do zrzucenia?
Nie chudnę szybko, lecz skutecznie No i w miarę przyjemnie
1-1,5 kg na dwa tygodnie Mi wystarcza, przynajmniej się nie głodzę.
A do zrzucenia mam 30 kg jeszcze

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-04-22 o 14:00
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:17   #3728
Darkoz
Zakorzenienie

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4041701 7]uwagi jak wyżej[/QUOTE]
Dziękuję, zastosuję rady.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:34   #3729
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nessyie Pokaż wiadomość
U
1. Owsianka (szklanka mleka 2%) + 2 łyżki płatków owsianych górskich + 2 łyżki musli + niecała łyżka siemienia lnianego mielonego + łyżka siemienia lnianego + łyżka otrąb pszennych + banan + 4 truskawki + 2 orzechy włoskie + 4 łyżki serka wiejskiego

2. Kawa inka (400ml) z mlekiem 2% + jabłko

3. Kanapka - z masłem, kiełbasą, sałata, rukola, kiełki brokuła, plastry: papryki konserwowej, ogórka konserwowego, ogórka świeżego, pomidora, rzodkiewki, oliwki czarne; pół bułki z połową mozarelli + taki sam zestaw warzyw + kubek (400ml) barszczu czerwonego

4. Pierś z kurczaka (~100g) podsmażana na oleju z pestek winogron + 2 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej, warzywa na patelnie z brokułami i kalafiorem, świeże listki szpinaku baby, oliwki czarne i papryka konserwowa.

W międzyczasie - sok jabłko-brzoskwinia, herbaty: zielona, czerwona, woda.
Ja bym była głodna
II posiłek strasznie mały i wręcz nie można nazwać go posiłkiem.

Wszystko smaczne tylko jak dla mnie po prostu za mało.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:25   #3730
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Symetria Pokaż wiadomość
R

7. owsianka z 4łyzek, garsci orzechów laskowych, łyzki otrebów zytnich, szklanki mleka 1,5% + banan i kostka 85% gorzkiej czekolady lindt.

10km bieg

13.30 obiad: 2 ziemniaki, 2 plastry mostka cielęcego faszerowanego pieczarkami w sosie kurkowym, ogórek surówy dodałabym jeszcze jakieś warzywa oprócz tego ogórka

18. podiweczorek: dwa kawałki sernika krakowskiego, batonik toblerone ten podwieczorek to nie na redukcję, jeśli miałaś ochotę na coś słodkiego, to mogłaś sobie zrobić koktajl z owoców

19. kolacja: serek wiejski 200g, pomidor, pietruszka
jak wyżej
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:34   #3731
Nessyie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ja bym była głodna
II posiłek strasznie mały i wręcz nie można nazwać go posiłkiem.

Wszystko smaczne tylko jak dla mnie po prostu za mało.
Dziękuję za odpowiedź, postaram się jeszcze bardziej urozmaicić mój jadłospis
Nessyie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:28   #3732
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

wracam po przerwie.... walka trwa z różnymi skutkami... głównie porażki bo przestałam ćwiczyć ale od maja wracam na zajęcia

R

ś : owsianka na mleku, 3 łyżki płatków żytnich, 1 łyżka otrąb żytnich, z małym bananem, 1 łyżka wiórek kokosowych, 1/4 kostki półtłustego twarogu, łyżka domowego (okrutnie kwaśnego) dżemu porzeczkowego, kawa z mlekiem

śII : grahamka z sałatą, pomidorem i dwoma plastrami mozzarelli (podgrzana w mikrofali), pomarańcza, 4 suszone morele, czerwona herbata

o: sałatka (sałata lodowa, papryka czerwona, pomidor, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, ) z grillowanym kurczakiem (1,5 pojedyńczej piersi z kurczaka) z dresingiem (jogurt nat, musztarda, odrobina miodu), czerwona herbata

p: jabłko, garść orzechów włoskich

k: dwa jajka sadzone z dwoma plastrami szynki, pomidor, ogórek konserwowy

+1,5 litra wody

zerknie ktoś ?

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:34   #3733
monita01
Zakorzenienie

Moje wczorajsze R:

1. kromka pumpernikielu z maslem, szynka, pomidorem i szczypiorkiem, zielona herbata, kawa z mlekiem 2% i lyzeczka cukru.

2. Paella mojego meza (ryz z kurczakiem i warzywami)

3. Koktajl z polowki banana, duzej ilosci truskawek, troszke mleka, lyzeczka brazowego cukru.

4. Serek wiejski ze szczypirkiem i garscia pomidorkow koktajlowych, zielona herbata

Ruch: 30 minut marszo-biegu

A dzis:

na czczo kub cieplej wody z cytryna

1. owsianka (szklanka mleka 2%, 4 lyzki platkow, lyzka mieszanki orzechow, pestek i suszonych owocow, ze 4 truskawki pokrojone), zielona herbata

2. jogurt grecki, banan, 2 male kawy z mlekiem i kazda z lyzeczka cukru.

3. 2 duszone w cebuli sznycelki + salatka (mieszane salaty, troszke serka plesniowego, gruszka, orzechy wloskie i musztardowo-miodowy vinegret)

4. 2 jajka na twardo + warzywa (salatka z pomidorw, papryka)
Stary 2013-04-22, 15:16   #3734
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
R

ś : owsianka na mleku, 3 łyżki płatków żytnich, 1 łyżka otrąb żytnich, z małym bananem, 1 łyżka wiórek kokosowych, 1/4 kostki półtłustego twarogu, łyżka domowego (okrutnie kwaśnego) dżemu porzeczkowego, kawa z mlekiem

śII : grahamka z sałatą, pomidorem i dwoma plastrami mozzarelli (podgrzana w mikrofali), pomarańcza, 4 suszone morele, czerwona herbata

o: sałatka (sałata lodowa, papryka czerwona, pomidor, 2 łyżki kukurydzy konserwowej, ) z grillowanym kurczakiem (1,5 pojedyńczej piersi z kurczaka) z dresingiem (jogurt nat, musztarda, odrobina miodu), czerwona herbata

p: jabłko, garść orzechów włoskich

k: dwa jajka sadzone z dwoma plastrami szynki, pomidor, ogórek konserwowy

+1,5 litra wody

zerknie ktoś ?
Sporo owoców masz jak na R (do tego miód, dżem pewnie z cukrem?). Jeśli chodzi o owoce to proponowałabym ograniczyć się do 1 porcji, lub 2 jeśli ta druga będzie po treningu. W zamian dodałabym więcej węgli złożonych - ryż, kasze (w o nie masz nic poza warzywami). W p brakuje mi białka.

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze R:

1. kromka pumpernikielu z maslem, szynka, pomidorem i szczypiorkiem, zielona herbata, kawa z mlekiem 2% i lyzeczka cukru. zrezygnuj z cukru, rafinowane cukry to wróg dla naszej sylwetki. Śniadanie za małe, 2 kromki by się przydało i jakieś bardziej wartościowe mięso zamiast szynki (chyba że szynka domowa).

2. Paella mojego meza (ryz z kurczakiem i warzywami) ok

3. Koktajl z polowki banana, duzej ilosci truskawek, troszke mleka, lyzeczka brazowego cukru. cukier, cukier i cukier. A tłuszcze, białko?

4. Serek wiejski ze szczypirkiem i garscia pomidorkow koktajlowych, zielona herbata

Ruch: 30 minut marszo-biegu
za mało jedzenia!

A dzis:

na czczo kub cieplej wody z cytryna

1. owsianka (szklanka mleka 2%, 4 lyzki platkow, lyzka mieszanki orzechow, pestek i suszonych owocow, ze 4 truskawki pokrojone), zielona herbata brakuje białka - twaróg, jajko?

2. jogurt grecki, banan, 2 male kawy z mlekiem i kazda z lyzeczka cukru.

3. 2 duszone w cebuli sznycelki + salatka (mieszane salaty, troszke serka plesniowego, gruszka, orzechy wloskie i musztardowo-miodowy vinegret)

4. 2 jajka na twardo + warzywa (salatka z pomidorw, papryka)
kiepsko, te jadłospisy są na sylwetkę skinny fat a nie na redukcję tkanki tłuszczowej
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 15:57   #3735
Maddie
Wtajemniczenie

R do oceny

I: owsianka (5 łyżek miksu płatków owsianych, żytnich, jęczmiennych, orkiszowych i otrąb) na mleku z jabłkiem, cynamonem i serkiem homo naturalnym.
II: dwie kromki domowego chleba żytniego na zakwasie: jedna z wędzoną makrelą i cebulą; druga z bieluchem, 3 plastrami wędzonego filetu z indyka i ogórkiem.
III: ryż brązowy, pierś z kurczaka duszona w przecierze pomidorowym z warzywami; mizeria z jogurtem greckim.
IV: sałatka z różnych warzyw z tuńczykiem.
V: wiejski 200g z warzywami.

Do picia woda, ricore z mlekiem i herbaty (zielona i czerwona). Ruch: godzina szybkiego marszu; 1,5 godziny spaceru; ok 45 min na rowerze.
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 16:47   #3736
zakochanaWczekoladzie
Rozeznanie

dziś mało, bo odsypiałam weekend i się późno obudziłam, więc de facto dzień dwa razy krótszy

U
1) 3 mini tosty posmarowane pastą rybno-serową ? (nie wiem dokładnie jaki był jej skład bo jadłam w restauracji)
2) makaron farfalle z sosem pomidorowym, kaparami, czarnymi oliwkami, cebulką i anchois i startym parmezanem.
4) jedna duża gałka lodów o smaku mango
5) kilka łyżek jogurtu naturalnego typy greckiego z orzechami lasowymi, suszonymi morelami, płatkami owsianymi, siemieniem lnianym (taka "papka")
5) bułka żytnio-razowa z plastrem żółtego sera, plastrem krakowskiej, mixem sałat, pomidor
6) mix sałat z odrobiną jogurtu greckiego
7) pomarancza

Edytowane przez zakochanaWczekoladzie
Czas edycji: 2013-04-22 o 16:48
zakochanaWczekoladzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:31   #3737
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
kiepsko, te jadłospisy są na sylwetkę skinny fat a nie na redukcję tkanki tłuszczowej
Nareszcie ktoś to zauważył. Wielki plus za te słowa
Stary 2013-04-22, 18:05   #3738
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Jak bedziecie mało jadły tak bedziecie wyglądały

mieśnie popalone (zjedzone przez głodny organizm) tylko sadło zostało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d055f3b500212a5348fb12c5.jpg (35,2 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0ef95af58bbceccba7b5980369e08737.jpg (75,8 KB, 152 załadowań)
Stary 2013-04-22, 18:15   #3739
camelia111
Zakorzenienie

Proszę o ocenę. Jescze nigdy jej nie otrzymałam, bardzo prosze

1. Owsianka gotowana ma wodzie ( 5 łyżek + troche mleka+ troche jogurtu jogurtu +banan + mus z gotowanych jabłek + cynamon)
2. Pół kostki twarogu z całym świeżym ogórkiem, szczypiorkiem, papryką, pomidorem, spora bułka ze słonecznikiem ( na uczelni)
3. zupa - krem z pora z grzankami z chleba razowego, miseczka oliwek ( prawdziwe czarne z pestką w oliwie, nie w zalewie)
4. Filet z kurczaka smażony bez tłuszczu, fura warzyw na parze (kalafior, zielona fasolka, marchew), sałatka z ogórków konserwowych i pomidora, pare łyżek ryżu brażowego ( nie przepadam, wolę warzywa)
Trening "dywanowy" z Jillian Michaels itp.
6. wędzony filet z pstrąga, serek wiejski 200g.

Do picia 3x gorzka kawa z mlekiem, dużo herby zielonej, morze wody mineralnej.
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:37   #3740
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Jak bedziecie mało jadły tak bedziecie wyglądały

mieśnie popalone (zjedzone przez głodny organizm) tylko sadło zostało
Mniam-mniam! No przecież wszyscy wiedzą, że zazdrościsz modelkom figury

Camelia Według mnie jest bardzo ładnie Brakuje tylko węgli po treningu, to jest bardzo ważne. Nie zwracaj uwagi na porę - po wysiłku powinnaś zjeść węgle i tyle.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:07   #3741
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • jajecznica z 3 jajek, na maśle, ze szczypiorkiem, 2 kromki orkisza z masłem, rukolą, szynką, pomidorem
  • jabłko prażone z cynamonem, szklanka mleka z miodem i żurawiną
  • w międzyczasie : 2 brzuszki łososia wędzonego, poł grahamki z twarogiem półtłustym i ogórkiem
  • wielka micha zupy meksykańskiej (w restauracji)- z mięsem mielonym, tabasco, itd.. do tego kielich bezalkoholowej Tequili
  • sałatka : pomidor, ogórek, czosnek, kapka majonezu i jogurtu naturalnego, kromka razowca, kilka liści rukoli

dzień ŁASUCHA...ocenicie?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:08   #3742
camelia111
Zakorzenienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;40437482]

Camelia Według mnie jest bardzo ładnie Brakuje tylko węgli po treningu, to jest bardzo ważne. Nie zwracaj uwagi na porę - po wysiłku powinnaś zjeść węgle i tyle.[/QUOTE]

Ufff dzięki wielkie za ocenę i radę
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:25   #3743
NoisyGhost
Zadomowienie

U
Śniadanie: Grahamka (albo trzy kromki chleba razowego) posmarowana masłem, na to serek wiejski i ogórek
II śniadanie: jogurt z muesli
Obiad: pół woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej, duszona pierś z kurczaka (marynowana w sosie sojowym), warzywka na patelnię (albo ugotowany brokuł)
Ćwiczenia fizyczne ok. 60min
Kolacja: Grahamka posmarowana masłem, na to serek wiejski i ogórek plus mały banan
Kilka kubków zielonej herbaty plus herbata owocowa - bez cukru

Czy przy wysiłku fizycznym (ćwiczenia z Tiffany/Mel B) 60 min prawie codziennie powinnam jeść więcej?
Edit: Czy mniej więcej jest OK?

Edytowane przez NoisyGhost
Czas edycji: 2013-04-23 o 12:16
NoisyGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:42   #3744
Poa alpina
Zadomowienie

U.

I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na półtłustym mleku z: brzoskwiniami w lekkim syropie, serkiem homo, garstką mieszanki studenckiej i przyprawą do sernika
II Zupa pomidorowa z mięsem indyczym, ryżem, marchwią, pietruszką i ziołami (+ dokładka)
III Jogurt grecki 180g z garścią musli crunchy z orzechami pekan i syropem klonowym; jabłko
IV 3 kromki i piętka chleba graham z serami pleśniowymi i papryką

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i ziołowa.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:06   #3745
201803300917
Konto usunięte

U
I- muesli bio z orzechami, płatkami migdałów i rodzynkami z jogurtem naturalnym
gruszka, zielona herbata
II miska zupy kalafiorowej
III gulasz wieprzowy z warzywami ( paryka, marchewka, seler) + kopytka
na deser orzechy laskowe w czekoladzie
godzinka ćwiczeń
IV- kromka ciemnego pieczywa z serkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym, jabłko

jest ok?

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:07
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:13   #3746
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
U
I- muesli bio z orzechami, płatkami migdałów i rodzynkami z jogurtem naturalnym
gruszka, zielona herbata
II miska zupy kalafiorowej
III gulasz wieprzowy z warzywami ( paryka, marchewka, seler) + kopytka
na deser orzechy laskowe w czekoladzie
godzinka ćwiczeń
IV- kromka ciemnego pieczywa z serkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem kiszonym, jabłko

jest ok?
Na moje to brakuje tu białka. Jedynie w gulaszu jest jakieś jego źródło, a powinno być we wszystkich posiłkach. No i zdecydowanie uderza po oczach marny posiłek potreningowy TO jest najważniejszy posiłek dnia dla ćwiczącej osoby. Białko + węglowodany, niezależnie od pory.

Na śniadanie zamiast jogurtu zrób owsiankę może?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:19   #3747
201803300917
Konto usunięte

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;40446885]Na moje to brakuje tu białka. Jedynie w gulaszu jest jakieś jego źródło, a powinno być we wszystkich posiłkach. No i zdecydowanie uderza po oczach marny posiłek potreningowy TO jest najważniejszy posiłek dnia dla ćwiczącej osoby. Białko + węglowodany, niezależnie od pory.

Na śniadanie zamiast jogurtu zrób owsiankę może?[/QUOTE]
to dopiero plan na dziś wiec mogę dodać coś po treningu np jajko na twardo, a twarożek ziołowy zastąpić naturalnym białym serem ?
z owsianka mam ten problem, że jej nie cierpię niestety
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:32   #3748
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
to dopiero plan na dziś wiec mogę dodać coś po treningu np jajko na twardo, a twarożek ziołowy zastąpić naturalnym białym serem ?
z owsianka mam ten problem, że jej nie cierpię niestety
A kasza jaglana na przykład?

Oczywiście że zastąpić twarożek Poza tym jesteś na utrzymaniu, daj dwa jajca, albo i trzy Mięśnie potrzebują składników do regeneracji po wysiłku żeby się nie spalać.
Stary 2013-04-23, 11:30   #3749
franklinka
Przyczajenie

W skrócie; mam ED, chcę z tego wyjść, wagę ustaloną przez lekarza już osiągnęłam, ale nie sądzę, aby była ona okej. (Hmm, nie wiem, czy można tutaj podawać?) Celem jest odzyskanie okresu, nie mam go od września. Także wczorajsze U/choć za P bym się nie obraziła.

I: kasza manna na mleku sojowym z różnymi owocami i odrobiną muesli,
II: spora razowa buła z dżemem malinowym (od małego nie znoszę wszelkich maseł, margaryn, serków etc. - robi mi się po nich niedobrze), marchewka,
III: pierś z kurczaka na parze z pomidorami i mozarellą, ryż z warzywami (biały, jem na mieście, ale raczej wszystko jest tam robione dość zdrowo ), surówka marchew-jabłko-pomarańcza,
IV: maliny, śliwki (razem szklanka), 3 małe suszone daktyle,
V: duża żytnia buła na pół; z masłem orzechowym/z kremem czekoladowym.

Chciałabym jeść ciut więcej, ale się boję. Czy taki jadłospis jest okej? Jak rozkręcić trochę metabolizm? Przyznaję, że mam wątpliwości co do tego, że moja waga jest okej, ale nie mam kogo się poradzić.
franklinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:01   #3750
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Powiedzcie mi co wątek o Allevo robi w dziale dietetyka?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=637679

Dodam, że podobny tylko o produkcie inaczej się nazywającym (DietaLight) już dawno wylądował na KZ. Mam wrażenie, że moderatorzy faktycznie odpuścili sobie to forum...
Ale i tak najbardziej ręce mi opadają nad tymi głupiutkimi dziewczynami, które myślą, że znalazły złoty środek na idealną figurę. Reklamy jednak faktycznie potrafią niektórym wyprać mózg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości