Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 19:14   #3031
mitabe
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Blogerko, a u mnie pozycja jak do karmienia to altomatycznie jest sięganie po cyca bo tylko z tym mu się kojarzy i jest ryk jak nie dostanie. Muszę bardzo odchylac go na zewnątrz jak tak noszę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:19   #3032
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Mój też nie lubi być noszony w pozycji jak do karmienia. Wyrywa się i ryczy. Akceptuje tylko pionowo.

Nawijka zniknęła. Dzieje się
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:22   #3033
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Mój też nie lubi być noszony w pozycji jak do karmienia. Wyrywa się i ryczy. Akceptuje tylko pionowo.

no ta, tylko że ja nie wiem czasem jak go mam karmić, ukladam go w pozycji do karmienia i od razu jest afera zanim zdarze przystawic butelke jak uda mi sie szybko to pociagnie i je, a jak nie to po jedzeniu ... musze sie nagimnastykowac zeby uspokoic i przystawiam ponownie
Stary 2013-04-21, 19:23   #3034
mitabe
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyy mój gałgan odrzucił smoka i mam problem bo teraz nue mam czym go uspokoić np u lekarza lub w samochodzie ehhh a wcześnie ciagal non stop

Stary 2013-04-21, 19:27   #3035
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyy mój gałgan odrzucił smoka i mam problem bo teraz nue mam czym go uspokoić np u lekarza lub w samochodzie ehhh a wcześnie ciagal non stop
Mój nie chce smoka od początku. Uspokaja go tylko wzięcie na ręce jak się rozryczy...w samochodzie niestety nie da się tego zrobić, ryczy często jak stajemy na czerwonym świetle, ja ruszamy przestaje i tak w kółko do czasu aż zaśnie U lekarzy nigdy nie płakał jak dotąd...no na szczepieniach tylko ale to wiadomo.
Stary 2013-04-21, 19:28   #3036
mitabe
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Do jutra już się nie odezwie :p
My z tz mamy w planach 3 seriale ale słabo to widzę od godziny małego usypiam.

Nie wytrzymalam dzisiaj i Zjadlam 3 kawałki ciasta i zagryzlam paluszkami :/ wyrodna matka

Stary 2013-04-21, 19:29   #3037
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Szacun! Ja bym tak nie umiala...

Ciepla pizza stala na stole, ja strasznie glodna, a maly jak na zlosc marudzil i zasnac nie mogl. Zachustowalam go, TZ taaaakie oczy zrobil (1. raz przy nim) i slyszalam jak mruczal pod nosem: o, k...normalnie Afryka"

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
niosę go na przedramieniu, w ten sposób ze lezy na nim a raczkami oplata moją rękę, nie wiem czy wiesz o co chodzi ..., tak jak facet na ostatnim zdjęciu, z tym ze ja jedna reke mam wolna:

http://www.oro.com.pl/zdjecia/13.jpg

a co do podtrzymywania to już sam ją ładnie trzyma podczas noszenia
O, tak nie nosiłam jeszcze, muszę spróbować.

Moja dzisiaj zaliczyła 2 spacerki, jeden z rodzicami i jeden z babcią.
A poza tym dzisiaj jakaś nieodkładalna była, obstawiam brzuszek, więc było dużo tulenia.
Po 19 zasnęła, kurczę, chyba już na noc?
(zwykle po 21).
Zobaczymy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 19:32   #3038
mitabe
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Mój nie chce smoka od początku. Uspokaja go tylko wzięcie na ręce jak się rozryczy...w samochodzie niestety nie da się tego zrobić, ryczy często jak stajemy na czerwonym świetle, ja ruszamy przestaje i tak w kółko do czasu aż zaśnie U lekarzy nigdy nie płakał jak dotąd...no na szczepieniach tylko ale to wiadomo.
Nasz w samochodzie identyko. Raz tz dłuższa trasą wracał, żeby mniej stać na światłach hehe

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Idę! Jeść i relaksowac się z tzetem. Miłego wieczoru i spokojnej nocki!

Stary 2013-04-21, 19:32   #3039
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Nie wytrzymalam dzisiaj i Zjadlam 3 kawałki ciasta i zagryzlam paluszkami :/ wyrodna matka
Mój za to śpi od 16:30, oj coś czuję że jutro pobudka w okolicach 5.
Ja niestety jako matka karmiąca mam straszne ciągoty do słodyczy i jem codziennie. Od jutra postanowiłam że koniec z tym. Mam dodatkową motywację - to wesele czerwcowe, może schudnę trochę do tego czasu i będę wyglądała jak człowiek
Stary 2013-04-21, 19:36   #3040
eff8
Zakorzenienie

Ale mam nadrabiania nie wiem kiedy ja to ogarne

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy karmienie boli jak dzieci mają zęby?
mnie nie bolalo i ani raz dziecko mnie nie przygryzlo

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nasz lekarz tez wlasnie nic nie kazal robic siusiulkiem, tzn tylko myc go przy kapieli i tyle...
czyli generalnie to nic nie robicie przy siusiulkach?
no wlasnie tez sie nad tym zastanawialam bo co lekarz to inaczej ja czasem odciagam ale nie wiem w koncu czy dobrze ze to robie czy nie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

AAAAAAAAAAAAAAA laski ja nie ogarniam!!!!!!! Był ten rehabilitant (swoją drogą zapomniałam już jaki był przystojny ) kurka, powiedział, że on nie ma co tu rehabilitować!!!!!! Że Piotruś jest mega fajnym facetem, że się super rozwija, że nie widzi żadnych nieprawidłowości i że kto sobie to wymyślił, babcie? to mu mówię co i jak, a ten, że gdyby coś było neurologicznie to by nie zniknęło z dnia na dzień. Przebadał go dokładnie jak ta neurolog wczoraj, pobawił się z nim, pooglądał, pogadał, i ofen powiedział, że on nas na kasę nie będzie naciągał, bo tu rehabilitacja potrzebna nie jest. Ja pierdziu!!! Mówię, że się tak wyginał strasznie to i tamto, a on, że może go coś bolało (swoją drogą Pietraszko od wczoraj wieczora do dzisiaj ani razu się nie wygiął). I że gdyby się coś takiego zdarzyło ponownie to mu mam nagrać filmik i wysłać na maila i wtedy nas zaprasza do siebie do szpitala w Zabrzu ze skierowaniem które mamy i przyjmie nas bez żadnej kolejki.

No i co teraz?! Kurkaaa..... w środę mamy usg przezciemiączkowe, i chyba dodatkowo się wybierzemy jeszcze raz do neurologa ale prywatnie, bo szczerze mówiąc totalnie zgłupiałam
ooo no to super miejmy nadzieje ze to rehabilitant mial jednak racje

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Brawo Deli, że nie chcesz iść na łatwiznę... I tak samo Szaja, też próbowała sn za drugim razem przecie.
i ja 2 razy rodzilam sn

Cytat:
Moge miec kretynskie pytnie? Tylko sie nie smiejcie...

W "darach" od mojej mamy dostalam taki podgrzewacz: http://nokautimg1.pl/p-d2-b8-d2b889f...do-butelek.jpg

Oswieci mnie ktoras jak tego uzywac? Tam sie wlewa wode czy jak?
no wlewa sie wode i wklada butle i sie grzeje

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
szczerze? lepiej teraz ! zupełnie jak nie Twoje włosy

Po czym poznać że dziecko niedostymulowane lub przestymulowane ?

Tylko mentalnie ze mnie blondyna haha nie no joke (a może nie?) miałam blond pasemka wrzuciłam kiedyś takie zdjęcie na fb gdzie miałam przekrój wszystkich fryzur... aż je poszukam zaraz tylko potem miałam jeszcze pare może dodam

A co widzis zmnie w blond? :P

Chorwacja kocham nad życie ! nie wiem czy bym się zdecydowała, ja chce na wakacje tam ale póki nie mamy auta to nie ma o czym gadać

Ale po co to tak rozpamiętujesz? było minęło najważniejsze że masz zdrową Oliwke przy sobie !

Może ja jestem dziwna ale mi to wszystko jedno.... tzn teraz chciałam sn żeby tak jak szajka napisała przeżyć to, przeżyłam wiem jak to jest bez znieczulenia i jestem z siebie dumna, ale tak naprawde najważniejsze dla mnie było i jest żeby moje dziecko było zdrowe i zdrowo się urodziło i czy to będzie sn czy cc to naprawde wsio ryba. Boje sie tych wszystkich różnych sytuacji co sie czyta ogląda przez jakieś niedpoatrzenie lekarzy czy po prostu tak z natury... i to była by jednya rzecz której bym się bała w następnej ciąży.

Wkleje Wam jeszcze zdjęcie jakie chce te wlosy i kolor (sory że truje jak wrzód na dupie ale no komu jak nie Wam )

No a na tym drugim to tlumaczyć nie musze to w sumie od 2004 wygladalam niekiedy jak przychlast, ale nie wydaje wam sie w krótszych lepiej?

jak dla mnie ostatnie zdjecie, kolorek i dlugosc i w ogole wszystko Rewelacja !

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:38   #3041
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Blogerko, a u mnie pozycja jak do karmienia to altomatycznie jest sięganie po cyca bo tylko z tym mu się kojarzy i jest ryk jak nie dostanie. Muszę bardzo odchylac go na zewnątrz jak tak noszę.

Cytat:
Mój też uwielbia tą pozycję, bo wszytsko ladnie widzi ..
natomiast nie znosi pozycji do karmienia, jak tylko go kładę w taki sposob to musze szybko przystawiac butelke bo inaczej zaczyna sie cyrk i musze najpierw uspokoic albo uspic bo inaczej nie zje
o, u nas tak samo, jak u babć w pozycji na karmienie to od razu cyca szuka i jak nie znajdzie to ryk

Cytat:

a suszarka w telefonie? Ja mam nawet ustawioną na pasku skrótów jedno kliknięcie i suszarka się włącza
Smoka coraz rzadziej ciągnie też

Cytat:

jakie seriale?
My teraz zaczęliśmy Luthera
Kobieto, jakbyś widziała ile ja dzisiaj zjadłam to szok dawno tyle nie wszamałam. A jutro durgi dzień obżerki u mamy masakra

Cytat:
Mój za to śpi od 16:30, oj coś czuję że jutro pobudka w okolicach 5.
Ja niestety jako matka karmiąca mam straszne ciągoty do słodyczy i jem codziennie. Od jutra postanowiłam że koniec z tym. Mam dodatkową motywację - to wesele czerwcowe, może schudnę trochę do tego czasu i będę wyglądała jak człowiek
wyglądasz jak człowiek, a nawet jak laska czego Ty chcesz.
Gdzie obiecane zdjęcia z chrzcin?

Cytat:

Ciepla pizza stala na stole, ja strasznie glodna, a maly jak na zlosc marudzil i zasnac nie mogl. Zachustowalam go, TZ taaaakie oczy zrobil (1. raz przy nim) i slyszalam jak mruczal pod nosem: o, k...normalnie Afryka"

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 19:38   #3042
eff8
Zakorzenienie

Co do wagi : ja mam teraz 56 kg zostalo mi 3 kg do wagi wyjsciowej wiec sie ciesze bo nawet jak bede wazyc 55 to bedzie gut
Tylko ten brzuch ...
Marsi kochana masz jakies cwiczonka dla lenia wielkiego ?? jakies malo wymagajace

Stary 2013-04-21, 19:41   #3043
ezzo
Zadomowienie

Hej

U mnie weekend bardzo intensywny, mieliśmy od piątku gości i niedawno odjechali. Zastanawiałam się jak mały zniesie tyle obcych ludzi w domu, ale był bardzo dzielny i humor mu dopisywał.

Cytat:
U nas to samo, i w kwestii smoczka i jazdy autem jak był mniejszy to zaraz po odpaleniu auta zasypiał i to dość twardo, teraz, nie dość, że trochę trwa zanim przyśnie to właśnie wybudza się gdy auto musi się zatrzymać to i często kończy się głośnym płaczem.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Zdatza Wam sie ze maluchy placza na spacerze??
Zdarza się. W czwartek tak mi się spłakał, że aż chrypki dostał i do dzisiaj mi się wydaję, że jest lekko zachrypnięty. A nie chciałam go z wózka wtedy wyciągać bo był wiatr i bałam się, że go owieje.
I dzisiaj też dał popis, byliśmy w trójkę na dość długim spacerze i w drodze powrotnej jakieś 20 min od domu, obudził się i krzyczał coraz głośniej, na rączkach też się nie mógł uspokoić, ale wiedziałam, że to już głód, a z głodem nie wygrasz... więc zamówiliśmy taksówkę i pojechaliśmy do domu, bo nie chciałam, żeby mi jeszcze bardziej zachrypł ach i w taksówce cyce na wierzch i trzeba było karmić głodomorka mojego

I tu pytanko, myślicie, że z tą chrypką powinnam się udać do lekarza?
w sumie nic więcej mu nie dolega, ani gorączka ani katarek, humor też taki jak zawsze.

Cytat:
niosę go na przedramieniu, w ten sposób ze lezy na nim a raczkami oplata moją rękę, nie wiem czy wiesz o co chodzi ..., tak jak facet na ostatnim zdjęciu, z tym ze ja jedna reke mam wolna:

http://www.oro.com.pl/zdjecia/13.jpg

a co do podtrzymywania to już sam ją ładnie trzyma podczas noszenia
My też tak często nosimy, mały uwielbia, oczywiście ślina chlapie po podłodze, ale co zrobić i zdarzyło mu się już wiele razy zasnąć w takiej właśnie pozycji.

Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia dla pochorowanych maluszków.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:47   #3044
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Nie probowal rzucic dla mlodego?

Moj tez nalogowiec, obecnie w stanie "ograniczania" - pali tylko jak wie, ze nie bedzie mial kontaktu z malym.

To przybijmy sobie piatke!

Pobaraszkowac? U nas po porodzie temat seksu jakby zaniknal... Raz sie zdarzylo i... cisza
hehe ja mam ochote na seks ostatnio zerowa

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczny kp-ile wypijacie płynów? bo ja się czuje jak na wiecznym kacy, przez godzinię oproznilam butelkę wody, plus herbatkę na laktacje i szklanke mleka sojowego
3 l mysle ze u mnie minimum a malo sikam
duzo pije ale nie az tyle z 1,5l na pewno

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
My tez chcemy jechac w majowke na 3 dni do rodziny na kujawy. Myslicie, ze 4-5h to za dlugo dla 3 miesieczniaka w foteliku?
ja mysle ze tyle to maksymalnie i ze spokojnie mozecie jechac

Cytat:
ZAPOMNIALABYM!!!
Kubek fiknal dzis z brzuszka na plecki - 3 razy pod rzad
gratulacje

Cytat:
Kurcze czy ja nie przekarmiam Malucha? 11 tydzien leci i ponad 6kg.....
a jak Ty w koncu karmisz mieszanie czy samo kp ? skoro tyle mala potrzebuje to nie przekarmiasz chyba

Cytat:
moj debilny mąż nakrecił filmik jak sie telepie po cc

blogerko-Leo tez juz coraz mniej ulewa i zaczely mu sie pucki robic na buzce,nie jest zleodstawilam wszystkie zagestiki i niestety kupa nadal raz na 4-5 dni wtf????

dziś mężunio wraca z delegacji, wreszcie bom wyposzczona strasznie

no a jutro mamy 12 rocznicę ślubu -żeby nie bylo, nie jestem jeszcze taka stara

zmykam na spacer, paaaa

piekna rocznica! Wszystkiego Naj

my w srode mamy 3 rocznice slubu

Stary 2013-04-21, 19:48   #3045
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczynki w linku Pietraszko jak się wygina.... Tutaj akurat płakał, ale robi tak przy zabawie, guganiu czy spaniu.... Którejś Dzidź też aż tak się gnie?
Wysłałam już maila do rehabilitanta a jutro dzwonię po neurologach, martwię się strasznie

http://www.youtube.com/watch?v=mCKEp...ature=youtu.be

Stary 2013-04-21, 19:48   #3046
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
wyglądasz jak człowiek, a nawet jak laska czego Ty chcesz.
Gdzie obiecane zdjęcia z chrzcin?
Tylko że jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży a wtedy chciałam jeszcze ze 3 schudnąć co daje razem 8

A co do zdjęć to mój brat robił a że taki z niego fotograf jak z koziej dupy trąba to na każdym zdjęciu wyglądam jak ciołek. Albo coś gadam, albo mam oczy zamknięte albo minę jak srający kot W konsekwencji ja nie mam żadnego zdjęcia z chrzcin gdzie wyglądałabym ładnie za to ja bratu z żoną i synkiem zrobiłam dużo ładnych bo ja robię zawsze kilka zdjęć tego samego ujęcia żeby coś wybrać później. Oczywiście na fejsa od razu powstawiał chyba z 5 a ja nawet jednego pokazać się wstydzę.
Stary 2013-04-21, 19:50   #3047
LadyWhisper
Zakorzenienie

któraś miała biustonosz alles mama sawanna? Fajny? bo chcę se na chrzciny sprawić....

Stary 2013-04-21, 19:53   #3048
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewa, moja też raczej rzadko chce smoka, najczęściej go wypluwa, ale w wózku jej jako tako smakuje. A spać chodzi o 21:30, wstaje tak 7-9. Czasem o 6:00, ale rzadko.

Mitabe, moja też lubiła pierś i swojego czasu tylko to jej pomagało, ale nie karmię już ponad miesiąc, więc musiałam opatentować jakieś inne metody uspokajania. A smoka też najczęściej wypluwa, jak jej daję.

A tak w ogóle, to zauważyłam, że z tych młodszych babek na forum, to tylko ja, Meduzza, Wisienka, Nomen i Iffonka rodziłyśmy sn, a zawsze mi się wydawało, że w takim wieku porody przebiegają raczej bezproblemowo. Jak widać, nie jest to żaden wyznacznik.

Od dwóch dni - odpukać - jest mi dużo lepiej.

Lady, o jaaaa, jak mocno. Moja nic takiego nigdy nie robiła... Ja też bym się stresowała.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-21 o 19:56
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:56   #3049
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
No to tak
1-przed kuracją rozstępową Marsi
2,3- po miesiacu i schudnięciu 2 kg
wow pieknie!

Cytat:
Nie przejmuj się, ja też walczyłam o karmienie piersią ale się nie udało No ale odciągam i karmię naprzemiennie z mm (conajmniej 300 ml dziennie mojego-a warto podawać każdą ilość maminego mleka, nawet jakby to miało być 100ml dziennie).
Dużo zdrówka dla Darii, żeby się to nie przerodziło w coś gorszego

Czyli mówisz, że TŻtowi się "ulało" Ehhh faceci, zero wstydu
No te nasze dzieci z dnia na dzień będą coraz fajniejsze

No pewnie bo teściowa uszami osłuchuje Co to znaczy za zimno na dworzu? 10'C to zimno? I już nie można wychodzić? Najlepiej zamknąc w domu i ustawić ogrzewanie na 30'C.
Zdrówka dla Kubula

Co te nasze dzieciaki, się zmówiły? Trzymam kciuki, dobrze, że jedziesz.

Dziewczyny i co, nie powiecie mi ile taki maluch może jechać w foteliku??
Aha a wasze dzieci śpią na boku?? Bo moja tylko pierwszy miesiąc tak spała, teraz śpi na plecach na płasko...
moj spi albo na brzuchu albo na plecach
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O kurdę dziewczyny... Ale ja nie świeża dzisiaj jestem składam życzenia marsi z okazji rocznicy a dokładnie dziś mija 6lat jak jestem z tż na śmierć o tym zapomniałam

Tak w ogóle zdrzemłam się godzinę podczas kiedy synal słodko spał-ale jest ze mną gorzej jak było. Chyba idziemy na spacer bo usne w chacie.
hehe wszystkiego najlepszego!!

Cytat:
I jeszcze chcesz chudnac???
Ja mam 163cm wzrostu i jak wazylam 53kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja

Dziolszki gratulacje rocznic!!!!!!!

My za tydzien pierwsza rocznica slubu koscielnego

Moja przyjaciolka opiekuje sie blizniakami - ich mama przez 7miesiecy odciagala pokarm do butelek

Haha

Ja za 2tyg sciecie, a potem przed samymi chrzcinami machne se blonda

Maly dzisiaj histeria za histeria, masakra, nie umialam go ogarnac no i znowu sie powyginal
ja przy wzroscie 172 cm przed ciaza wazylam 53 kg i nie wygladalam jak anoreksja jak Ty to robilas :P

Kurde dziewczyny na dzis tyle nadrabiania jutro postaram sie dokonczyc buziaki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 20:00   #3050
bokeh
Zakorzenienie

Marsi ja uwielbiam lilou jak sie pozawalismy z tż to na walentynki dał mi jedno i to w taki fajny sposób ale bardzo mi sie zniszczyło w sensie chodziłam w nim non stop i tak sie starlo ze nie bylo prawie widac co napisane, no i srebrne i potem jak zaczelam nosic obraczke i pierscionek zareczynowy to nie pasowalo i teraz na te walentynki dostalam w pieluszce (czystej) włożył mi woreczek z lilou 3 zawieszki na jednym duzy chlopiec duza dziewczynka i mała dziewczynka i juz złote, a tylko raz napomknęłam że bym nowe chciała. Ogólnie on do takich niespodzianek to pierwszy

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ewadylewska, zdarzyło się, jak jej się nagle zachciało jeść przed czasem. Albo jak słoneczko poświeciło w oczka.

Bokeh
, darmowa wysyłka jest powyżej 250zł, a że my mamy kosmetyczny spust , to we dwie zamawiamy zawsze za jakieś 300zł.

AAAA kurde a ja klikłam jako niezalogowana i nie przyszedł mi mail z potwierdzeniem zamówienia i teraz nie wiem czy sie zamówiło czy nie
Cytat:

Cytat:

moja też tylko pionowo ah te dzieci....

Cytat:

oo to to samo!

Dziewczyny, podzielę się z Wami moją refleksją... bo byli dziś u mnie goście mój wujek z żoną i dwiema córkami 8l i 5l
No i ta 8latka to moja chrzesnica i przyjechali mnie zaprosic na komunię.

Ogólnie ona Kasia, zawse była taka... rozwydrzona :/ i moim zdaniem to ich wina bo oni takie lelum polelum nic tym dzieciom nie zwróca uwagi jak właściwie postepować - Przykład Kasia stłukła szklanke bo sie wygłupiały z siostrą i to dziecko nawet nie umie powiedzieć przepraszam. Wisi mi ta szklanka i wiadomo każdemu moze sie zdarzyc tymbardziej dziecku no ale przepraszam się mówi co nie?. Ale tutaj tez nie o tym chciałam, otóz ta Kasia ma wieczne pretensje do mamy np ma włosy do dupy i mama mówi że no Kasiu może zetniemy wlosy po komunii, a ona że "nie pozwole Ci ściąć moich włosów nie zmusisz mnie do tego" wiecie od razu taka postawa wroga do mamy. Albo miala pomalowany jeden paznokiec lakierem i mama sie jej pyta czemu pomalowala a ona "nie pomalowałam" kłamie w żywe oczy a po chwili "no dobra pomalowałam ale co z tego?!!! to po co masz te lakiery w domu?!" no normalnie mowe mi odjeło i aż jej powiedziałam że Kasia raczej nie dla Ciebie tylko to są mamy...
Wiadomo że wina rodziców bo no niepotrafią nad tym zapanować, ale ogarnął mnie taki strach że zrobie w pewnym momencie coś zlę i moja córka będzie sie tak do mnie odnosić. Albo wbija jej paznokcie w brzuch! Albo.. moja mama robiła jej warkocza kłoska i Kasia pyta "mamo a czemu Ty takiego nie umiesz?" a moja mama Oj Kasiu na pewno umie a Kasia a to nieee mama nic nie umie ma sa kra !

No i pytanie jak wychować corke na przyjaciółke a zarazem żeby się słuchała ?...
Stary 2013-04-21, 20:01   #3051
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja przed ciążą ważyłam 58kg przy 168cm i też dobrze wyglądałam, także wszystko zależy od budowy i od kośćca.

Bokeh, mam taki sam dylemat - chcę być jednocześnie przyjaciółką, i autorytetem, a nie wiem, czy tak się da...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-21 o 20:04
Stary 2013-04-21, 20:04   #3052
bijkora
Rozeznanie

Hej
Nadia dzisiaj od 9 rano do 19 na dworze W międzyczasie po południu zostawiliśmy Małą z moją mamą, a sami wybraliśmy się na przejażdzkę crossem O boziuniu masakra, dupsko tak mnie boli że siedzieć się nie da a ubranie jakie usyfione Ale ja tak kocham motory, że nawet jak za każdym razem narzekam, to i tak następny raz wsiadam i jadę z TŻ
Chociaż ścig był fajniejszy i ładniejszy, to jednak cross bezpieczniejszy i tańszy w utrzymaniu
Jutro i we wtorek do szkoły, właśnie we wtorek jest rada, a po radzie heja banana tylko po świadectwo w pt pójdę A i jeszcze z Nadą miałam skoczyć do szkoły

Dostałam od klasy taki leżaczek http://allegro.pl/bright-starts-hust...135873437.html

Włosomaniaczka

Stary 2013-04-21, 20:07   #3053
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny o co chodzi tym kobietom (teściowa,ciotki) z tą temperaturą ?
Zawsze za zimno dziecku,zawsze zła pogoda na spacer i zawsze trzeba bardziej ubrać lub otulić kocykiem dziecko.
O kąpieli już nic nie piszę bo to za długa historia.
Bo ZAWSZE w kąpieli dziecko zmarznięte i zawsze powinnam małą okryć w koc i rożek i czapkę bawełnianą powinna mieć założoną itd itp
O co chodzi?
Tylko moja mama się wyłamuje i tak nie robi.

Potem jest tak że np mój tż leci z niego pot aż pościel jest mokra a przykryty po same uszy i nie da się odkryć.Takie piecuchy bez odporności.
ja czapeczke po kąpieli tylko na pół godzinki wkladam, zeby głowka wyschła
w domu młody smiga tylko w bodach i połspichach, okno otwarte, grzejniki zakrecone a tesciówa pali w piecu aż huczy
mój mąż też wiecznie niedogrzany.... aż mu wspólczuje, ja zimą w bluzce z krótkim rękawem pod płaszcz a on ma ze trzy koszulki, dwa swetry i marznie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40414888]Zwłaszcza, jak bąka puści

Mi się też prostować włosy zaczęły...

Wchodzę co jakiś czas na poczekalnię i sprawdzam, czy jest już nowy wątek styczeń-luty 2014 jeszcze nie ma.[/QUOTE]
ja tez

Cytat:

Pewnie na początku maja już będzie
Na naszym pierwsza z tych co zostały do dziś zaczęła się odzywać marsi, Ty i sylwia.
znaczy sie ja
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Postanowiłam że jutro idę z Darią do lekarza, nie będę czekać do tego 25-go. Nie podoba mi się ten kaszel
nie czekaj i pisz

Cytat:

BLACK mam kosmetyczne pytanie ta paletka sleeka co miała wejsc w kweitniu to Showstoppers ???? chyba sobie kupie, kupujesz tez?

W ogóle w tym roku mam dwie komunie, dwa śluby, 50 rocznice moich dziadków no i chrzest Hanny. Tyyyyle keicek musze mieć
ja mam chrzciny małego, dwa wesela gdzie powtórzą sie goscie i osiemnastkę kuzynki męża

Cytat:
dzień dobry

dostalam od męża na rocznicę piękną bransoletkę Lilou z trzema zawieszkami bkoniczynkami czterolistnymi a na niej....wygrawerowane imiona moich kochanych mężczyzn
aż się popłakalam ze wzruszenia bo mieliśmy sobie nie robić prezentów a ja kiedys chciałam sobie kupić taką i przebąknęłam, jak zapytał mnie po co to mu odpowiedziałam,że chciałabym na niej nosić ich imiona
Wiecie jak to z chłopami, myślałam,że mnie nie słucha a tu proszę, szok!
piekny prezent i moje gratulacje z okazji pięknej rocznicy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:10   #3054
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tez bede licytowac w tym temacie.
Moj tz zasypia ubrany tak jakby mial wyjsc na mroz, przykryty koldra po same uszy i jeszcze walczymy czy wlaczyc ogrzewanie czy tez nie. A w nocy co robi? wdrapuje sie na koldre i od pasa w dol rozneglizowany spi do rana. I tak noc w noc. Najsmieszniej bylo jak nas moja mama odwiedzila w zimie i spala razem z nami w pokoju. Co rano miala widoki..

Cytat:
dzień dobry

dostalam od męża na rocznicę piękną bransoletkę Lilou z trzema zawieszkami bkoniczynkami czterolistnymi a na niej....wygrawerowane imiona moich kochanych mężczyzn
aż się popłakalam ze wzruszenia bo mieliśmy sobie nie robić prezentów a ja kiedys chciałam sobie kupić taką i przebąknęłam, jak zapytał mnie po co to mu odpowiedziałam,że chciałabym na niej nosić ich imiona
Wiecie jak to z chłopami, myślałam,że mnie nie słucha a tu proszę, szok
Ale SUPER niespodzianka
dla męża

Cytat:
Moja nie płacze na spacerze. Uwielbia jeździć w wózku.

Cytat:
Chyba bedziemy sie seksic, TZ sie goli "na noc"
no no

Cytat:
A co do zdjęć to mój brat robił a że taki z niego fotograf jak z koziej dupy trąba to na każdym zdjęciu wyglądam jak ciołek. Albo coś gadam, albo mam oczy zamknięte albo minę jak srający kot W konsekwencji ja nie mam żadnego zdjęcia z chrzcin gdzie wyglądałabym ładnie za to ja bratu z żoną i synkiem zrobiłam dużo ładnych bo ja robię zawsze kilka zdjęć tego samego ujęcia żeby coś wybrać później. Oczywiście na fejsa od razu powstawiał chyba z 5 a ja nawet jednego pokazać się wstydzę.

hahahahahaha

Cytat:
Dziewczynki w linku Pietraszko jak się wygina.... Tutaj akurat płakał, ale robi tak przy zabawie, guganiu czy spaniu.... Którejś Dzidź też aż tak się gnie?
Wysłałam już maila do rehabilitanta a jutro dzwonię po neurologach, martwię się strasznie

O kurcze bardzo się wygina

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-21 o 20:11
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:10   #3055
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój jak śpi to często z plecków przekręca się na boczek i główkę odgina do tyłu. Coś takiego jak na zdjęciu użytkowniczki Asior tutaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic...t=420&start=60
Cytat:
któraś miała biustonosz alles mama sawanna? Fajny? bo chcę se na chrzciny sprawić....
tego akurat nie mam
Stary 2013-04-21, 20:13   #3056
fifania
Raczkowanie

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=mCKEpEGxpzk&
feature=youtu.be
Mój Mikołaj robi tak samo,nawet na tą samą stronę kładzie główkę a w drugą ma problem. Mówiono nam że to się wyrówna,ale też zaczynam się martwić tym bardziej że już od pierwszych dni dźwigał główkę- co podobno występuje przy wzmożonym napięciu
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:18   #3057
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

o jejku aż sie wystraszyłam za pierwszym razem biedulek koniecznie wyślij do rehabilitanta i daj znać co on na to trzymam kckiuki
A jak sobie guga i tak robi to nie placze po tym??

Cytat:
Hej
Nadia dzisiaj od 9 rano do 19 na dworze W międzyczasie po południu zostawiliśmy Małą z moją mamą, a sami wybraliśmy się na przejażdzkę crossem O boziuniu masakra, dupsko tak mnie boli że siedzieć się nie da a ubranie jakie usyfione Ale ja tak kocham motory, że nawet jak za każdym razem narzekam, to i tak następny raz wsiadam i jadę z TŻ
Chociaż ścig był fajniejszy i ładniejszy, to jednak cross bezpieczniejszy i tańszy w utrzymaniu
Jutro i we wtorek do szkoły, właśnie we wtorek jest rada, a po radzie heja banana tylko po świadectwo w pt pójdę A i jeszcze z Nadą miałam skoczyć do szkoły

Dostałam od klasy taki leżaczek http://allegro.pl/bright-starts-hust...135873437.html

bardzo miło z ich strony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 20:22   #3058
elllmi
Zakorzenienie

hej
wyciągnęłam TŻ na spacer i wymiękł, a tylko 3 godziny chodziliśmy

kciuki za wszystkie chore dzieciaczki

ma któraś z Was taką matę piankową, jakby puzzle? bo chciałabym kupić młodemu żeby miał wydzielone takie miejsce na podłodze, ale była ta afera z formamidem i nie wiem, może macie jakieś sprawdzone bez tego badziewia? mi się podobają te maty skip hop, ale cena

Cytat:
Wiecie co odwaliłam, zamówiłam coś na allegro, tak na szybko nie sprawdzałam sprzedającego, odbieram mejla a tam: czas przesyłki 45 dni roboczych Idiotka ze mnie, teraz sobie poczekam....
to skąd ta wysyłka?

Cytat:

Moje chłopaki właśnie się bawią a ja mam czas dla siebie. Kawkę piję i herbatniki jem ostatni raz bo od jutra koniec ze słodyczami i przekąskami. Trzeba się wziąść za siebie.
to samo sobie powiedziałam jak czytałam tutaj o waszych ćwiczeniach wpieprzając kinder country i jeszcze lepiej wymyśliłam: co rano rundka na rowerze, bo i tak młody wcześnie wstaje i ja z nim, a moja mama jest przed południem w domu, to może się nim zająć; ciekawe na ile teraz starczy mi zapału

Cytat:
Poczytałam sobie trochę nasz pierwszy wątek. Ale super powspominać A pstryczkowa jaka poważna była
bo ona tak z przyczajki wtedy, a potem się rozhulała

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci ulewają to ulewają mlekiem? Bo mój czasami taką jak by wodą albo wodą z serkiem i nie wiem czy to normalne. Zaznaczam że to nie po herbatce.
u mnie też tak

Cytat:
W ogóle w tym roku mam dwie komunie, dwa śluby, 50 rocznice moich dziadków no i chrzest Hanny. Tyyyyle keicek musze mieć

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:30   #3059
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kupiłam wczoraj ten krem BabyDream z filtrem, wydaje mi się fajny, wypróbowałam na swojej skórze i szybko się dość wchłonął... Treściwy, ale każdy krem z tak wysokim filtrem jest tłusty i gęsty. Troszkę bieli, ale tylko na chwilkę. Zobaczymy, jak będzie chronił przed słoneczkiem.

A, no i od wczoraj pijemy to mleczko BD. Słuchajcie, jakie ono jest smaczne! I ładnie pachnie! A NAN - nie dość, że śmierdział, to smakował jak gówno, jak musiałam czasem go spróbować, by sprawdzić temperaturę, to myślałam, że zwymiotuję, taki niedobry... A to BD jest takie smaczne, jak zwykłe mleko smakuje... No i mała nie jest po nim tak szybko głodna, jak po NANie - tam bywała głodna po 2h. Na razie ulewa tak samo, ale od wczoraj nie było bólu brzuszka. Więc na razie wrażenia bardzo pozytywne.

A teraz idę jej wyczesać ciemieniuszkę, bo się zrobiła - myślałam, że nas to ominie.
Stary 2013-04-21, 20:33   #3060
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
u nas spacer moze byc tylko na spiocha, bo inaczej zaraz wkurzenie maksymalne
Cytat:

o, k.... normalnie padłam
Cytat:
Blogerko, nasz fizjoterapeuta powiedział, że tak najlepiej właśnie dziecia nosić

Kurka, dzisiaj Mały się znowu straszliwie powyginał, chyba wam wkleję linka na yt i pokażę, dzisiaj też leci mail do rehabilitanta, bo się martwię straszliwie
kurcze, nasz Bartunio nigdy czegoa takiego nie robi... znaczy sie- wygnie sie, zeby sie majgnac z plecków na boczek ale nie tak.....

Cytat:
Balabym sie, ze mi sie przekreci i spadnie...

Chyba bedziemy sie seksic, TZ sie goli "na noc"
uhuhuhu to życze stosunkowo udanego wieczoru

Cytat:
Dziewczyny, podzielę się z Wami moją refleksją... bo byli dziś u mnie goście mój wujek z żoną i dwiema córkami 8l i 5l
No i ta 8latka to moja chrzesnica i przyjechali mnie zaprosic na komunię.
kochana, za takie bezstresowe wychowanie to oni zapłacą, za parę lat w kącie ich postawi i plaakac nie da

Cytat:
Hej

ładnie postąpili
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości