Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 19:58   #241
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

dojechałam do PL w 18,5 godziny. cała i zdrowa, 4 przerwy po 15 minut.

Ale już troszkę odpoczęliśmy, odwiedzilismy znajomych. W domku byliśmy o 8 rano.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 21:30   #242
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Misia jak spotkanie z teściową i szwagierką?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-20, 21:45   #243
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Misia jak spotkanie z teściową i szwagierką?
Aaaa nawet ok.

Stary 2013-04-20, 22:04   #244
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Isiu, teoretycznie można. Jednak wiąże się to z dużymi trudnościami.
Wiele osób chcących dokonać apostazji natyka się na opór kościoła, trzeba być bardzo upierdliwym, żeby dopiąć swego.
Moim zdaniem, jeśli chcecie dać jej wybór to lepiej jej nie chrzcić. Ale zależy to oczywiście od Waszego podejścia do KK. Jeśli nie jest Wam z nim po drodze szkoda robić szopkę i "naznaczać" dziecko praktycznie od urodzenia. Natomiast jeśli jesteście wierzący, praktykujący itd to jak najbardziej słusznie jest wprowadzić dziecko w swoją wiarę.
Zastanów się jakie dacie świadectwo dziecku, jeśli ją ochrzcicie, będziecie nalegać na chodzenie do kościoła, na religię itd sami nie żyjąc wg nakazów KK ...
Bardzo nie lubię chrzczenia dzieci "dla świętego spokoju", bo to jest hipokryzja, a tej nie trawię.
Nie gniewaj się Isiu na mnie po prostu piszę co myślę ...
A ja myślę, że to jest bardzo trudna decyzja, mimo wszystko. Nie chodzę do kościoła co niedzielę, ale w Boga wierzę. Ślub mamy kościelny i dziecko chrzcić chcemy. Myślę, że trudno byłoby mi wytłumaczyć dziecku dlaczego nie chodzi na religię. Nie chodzi już o samo chodzenie, ale o to, że jest... "bezreligijne"? Spytałoby czy mama i tata są ochrzczeni, a później dlaczego w takim razie ono nie jest. Dzieciaki mają różne pytania. Apogeum dla mnie to pewnie byłoby w czasie przygotowań do I Komunii. Dla mnie to był bardzo uroczysty czas i trudno byłoby mi wytłumaczyć dziecku dlaczego ono nie idzie do Komunii. Co innego, gdybym była innej wiary, np. Jehowy, wtedy byłyby inne wartości, ale by były. A wychowywać w ateiźmie do czasu aż dziecko będzie mogło podjąć samo decyzję... dla mnie nierealne niestety. Ale każdy oczywiście robi jak uważa.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:15   #245
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry

Jestem dzisiaj uziemiona - tata mi skleił chłodnicę, jak klej nie złapie będę musiała wywalić 3 stówy na nową

Mąż już w drodze do domu

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-04-21, 08:19   #246
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza powiedział, że to powinna być wydzielina bo będzie jej teraz dużo.
Sprawdził ph i jest ok wiec to raczej nie są wody.

Oczywiście sama sprawdzam ph bo mam te papierki.
no to dobrze, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

My dziś po południu wybieramy się ze znajomymi do baru
Macie zdrowie. A my wczoraj (niezwazajac na kaprysy pogody) rozpoczelismy sezon grillowy a dzis jest piekne slonko, wiec idziemy z tz na lody, nakarmic kaczki i do tesciow.

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

I jak to jest, że w łóżeczku w dzień śpi jak zając na miedzy a jak ją zachustuje to śpi i nawet głośny hałas jej nie rusza???Małe to a cwane
Pezyzwyczaila sie, ze mama jest blisko i tak jej dobrze. A dzieci potrafia walczyc o swoje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Ale już troszkę odpoczęliśmy, odwiedzilismy znajomych. W domku byliśmy o 8 rano.
no to super

witam sie i ja. Wczoraj zaspokoilam swoja potrzebe zjedzenia kielbaski z grilla. I karkowki.... a dzis jest piekne sloneczko i az chce sie zyc
Przesylam buziaki dla wszystkich

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Iza napalilam sie na Twoj test jak szczerbaty na suchary... trzymam kciuki

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 08:45   #247
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
[LEFT]Izuś oby wróżka miała racje We wtorek zatestujesz??
Tak,we wtorek..Zresztą bede widziała po tempce czy jest wogóle po co testować...
Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Witam się wybaczcie, że dopiero teraz, ale niedawno właśnie wróciłam z pracy co najlepsze, dziś 43 dzień cyklu, a mnie tak brzuch boli, że ledwo siedzę. I to mi raczej nie wygląda na małpowy ból, tak dziwnie boli.. ehhh... :/

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A wychowywać w ateiźmie do czasu aż dziecko będzie mogło podjąć samo decyzję... dla mnie nierealne niestety. Ale każdy oczywiście robi jak uważa.
Nam każdy mówi że skrzywdzimy tym dziecko.My z tżtem uważamy inaczej,tż jest wierzący choć nie należy do żadnej religi.
Cytat:

Mąż już w drodze do domu

Wczoraj spotkanie ze znajomymi bardzo udaneWypiliśmy kilka piw,pogadaliśmy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 09:38   #248
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Nam każdy mówi że skrzywdzimy tym dziecko.My z tżtem uważamy inaczej,tż jest wierzący choć nie należy do żadnej religi.
Potrzeba dużej mądrości rodziców w wyjaśnieniu dziecku tej trudnej kwestii. Nie uważam, że jest to nie do zrobienia. I wcale nie jest powiedziane, że skrzywdzicie tym dziecko. Ja uważam po prostu, że to nie jest tak, że siądę i:
a) nie chodzę do kościoła,
b) nie mam ślubu kościelnego,
c) wkurzają mnie księża,
d) nie wpuszczam kolędy,
e) ..............
...więc nie ochrzczę dziecka. Jak mówię, truuuudna decyzja.

Leon
Stary 2013-04-21, 11:00   #249
misia332
Zakorzenienie

Więc tak. Pierwsze spotkanie z mamą TŻ przytuliła, pogłaskała po brzusiu, ucalowała jak córkę. Całkiem miła kobieta i łagodna.

Siostra podeszła, podała reke, powiedziala, że tak i tak się nazywa i poszła.

Druga jak przyjechała z dzieciakami, rzuciła się i tulila, ona będzie moją świadkową i chrzestną, więc luz.

Ogólnnie jest ok.

Stary 2013-04-21, 12:09   #250
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Mokka! Czekałyśmy tu na Ciebie Leonek śliczny, dobrze, że lekarze coś już działają z tą nóżką, im wcześniej tym lepiej ucałuj tego malucha ode mnie
Dziekuję Ucałowany
Cytat:
Witam

Tak,we wtorek..Zresztą bede widziała po tempce czy jest wogóle po co testować...
Iza, trzymam mocno
Cytat:
Więc tak. Pierwsze spotkanie z mamą TŻ przytuliła, pogłaskała po brzusiu, ucalowała jak córkę. Całkiem miła kobieta i łagodna.

Druga jak przyjechała z dzieciakami, rzuciła się i tulila, ona będzie moją świadkową i chrzestną, więc luz.

Ogólnnie jest ok.
no to super Misia Bo wygląda, że wspotkanie ogólnie fajnie wypadło

Witam się z Wami
Leoś dziś markotny i placzliwy coś... i obawiam się że taki ranny ptaszek z niego będzie, bo już kolejny dzię koło 5tej pobudka na karmienie i usnąć juz potem za bardzo nie chce Cały czas o cos wykrzykuje (wydawałoby się, że o jedzenie ale nie zawsze się to sprawdza) i wysyła sprzeczne sygnały Dopiero o 12stej usnął mi tak na dobre i co jakis czas wydaje przez sen jakies dziwne nieokreslone odgłosy ale oczywiście słodkie na maksa
Korzystając więc z chwili luzu zaglądam do Was
Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy od ponad miesiąca samotny wypad na dlużej niż pół godziny Plan był taki, że w końcu kupię sobie jakieś butki (balerinki oraz szpileczki) i oczywiście d..a... Nic nie znalazłam Na pocieszenie zajrzałam do rossmanna i tam zostawiłam trochę kaski
Stary 2013-04-21, 14:23   #251
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziekuję Ucałowany

Iza, trzymam mocno

no to super Misia Bo wygląda, że wspotkanie ogólnie fajnie wypadło

Witam się z Wami
Leoś dziś markotny i placzliwy coś... i obawiam się że taki ranny ptaszek z niego będzie, bo już kolejny dzię koło 5tej pobudka na karmienie i usnąć juz potem za bardzo nie chce Cały czas o cos wykrzykuje (wydawałoby się, że o jedzenie ale nie zawsze się to sprawdza) i wysyła sprzeczne sygnały Dopiero o 12stej usnął mi tak na dobre i co jakis czas wydaje przez sen jakies dziwne nieokreslone odgłosy ale oczywiście słodkie na maksa
Korzystając więc z chwili luzu zaglądam do Was
Wczoraj zrobiłam sobie pierwszy od ponad miesiąca samotny wypad na dlużej niż pół godziny Plan był taki, że w końcu kupię sobie jakieś butki (balerinki oraz szpileczki) i oczywiście d..a... Nic nie znalazłam Na pocieszenie zajrzałam do rossmanna i tam zostawiłam trochę kaski
kochana super ze wszystko pieknie wychodzi na prosta. bardzo sie ciesze ze dostaliscie sie do konkretnego lekarza. a ta operacja to kiedy miala by byc ?
Leonek jest przeslodki, widac ze taka kruszynka z niego kochana
oragnizacyjnie tez sobie super dajecie rade jak mozesz miec chwile dla siebie
a jak ci sie budzi to odkladasz go do lozeczka po karmieniu ? bo moze przy mamusi chce byc ?

Dziastin bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku na genetycznym

Iza trzymam kciuki

Misia, dobrze ze chociaz tesciowa okazala sie normalniejsza niz myslalas, chociaz pozory myla siostra sie nie przejmuj, teraz widac ewidentnie ze jest w cholere zazdrosna!

Kooocur jak tam dietowanie? kiedy idziesz do poradnii ? pewnie we wtorek ja chyba chleba jesc nie moge, bo zaczal mi strasznie cukier podnosic, ale po tych wynikach jakie mam przez ostatnie 1,5 tyg wiem juz ze na bank bedzie mi kazal brac ta insuline nie ma zmiluj

co do chrzcin sie nie wypowiadam, ja jestem chipokrytka, do kosciola nie chodze, wierze piate przez dziesiate, tzn w boga wierze, ale nie w kosciol. a mloda chrzcilam zeby nie sluchac trucia ze strony rodziny. mlodsza tez ochrzcze, ale juz napewno nie tak szybko jak starsza, poczekam chyba z rok, przez napieta jak baranie jajca sytuacje z tesciem

jutro mam wizyte u gina, ale chyba bez usg, bo w piatek mam polowkowe. schize mialam lekka, bo mloda przez trzy dni prawie w ogole sie nie ruszala, ale wczoraj wieczorem jak mi strzelila to pierwszy raz poczulam pod reka i zobaczylam jak sie brzuchol w tym miejscu unosi a dzisiaj z rana ja troche pozaczepialam i filmik nagralam jak mnie puka delikatnie

no i po dzisiejszym telefonie od tz mam lekkiego dola, chociaz wiedzialam ze predzej czy pozniej to nastapi, w piatek prawdopodobnie bedzie wyjezdzal do norwegii a to wiaze sie z tym ze wiecznie bede sama no ale z drugiej strony, kasa lepsza, odchodza mu w pl koszty utrzymania firmy wiec szansa wieksza na szybsze uzbieranie kasy na wklad wlasny do kredytu na mieszkanie czy tam dom z lepianki
no ale smutno mi, bo szanse ze bedzie w domu na porod zmniejszaja sie do minimum..... schade jak to mowia

buziaki dla was
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 14:25   #252
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Wrzucam dawno obiecane.
Super suknia!! I Ty pięknie w niej wyglądasz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mamy imie bedzie Amelka
Ładne

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ja po rozmowie z szefowa. Nie bylo tak zle i chyba bylo po mnie widac ze jestem zdenerwowana ale ona byla wyjatkowo mila. Oby nie bylo tak jak ostatnio ze po kilku dniach zaczela sie na mnie odgrywac...
Może zmądrzała i sie boi myszy? Oby jej się nie odwidziała
Cytat:

Dziewczyny tż na pierwszej rozmowie dostał praceNajważniejsze to o fajnym zarobkuJutro ma zrobić badania,w przyszłym tygodniu szkolenie i do pracy
Jupikajej

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

u mnie wyszła cukrzyca ciążowa

Studiuje od południa diety...w piątek do gina i dalej skierowanie do diabetologa
Dasz radę
Cytat:

Łożysko podobno ok, wód płodowych jeszcze podobno bardzo dużo.
A mała dziś w 30 tyg i 5 dniu waży 1900 Lezy sobie główką w dół i uderza w pęcherz.

Serduszko bije 148 na min

Cytat:

No tak mówiłaAle nie wiem czy chodziło o zajście,czy o tym że się dowiem końcem kwietnia
Oj, już bez znaczenia. Byle sie spełniło

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość

witam się z kawką. zaraz się ogarniam i lecę na uczelnię. Wreszcie mam motywację, bo już zaczęłam wątpić w swoje umiejętności, ale wczoraj dowiedziałam się, że dostanę stypendium jestem o 5 stówek miesięcznie do przodu, co prawda tylko przez pół roku ale dobre i tyle
miłego dnia ! zajrzę wieczorem
za stypendium zdolniacho

Korzystając z tego, że jestem uziemiona - ładnie nadrabiam na raty, żeby mi pocytowało wszytko

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-04-21, 14:42   #253
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Pierwsze co słysze, że nie ma ruchów dziecka, ja blada jak ściana, łzy w oczach, już mi ciekną, a Pan Doktor mówi "musimy malucha obudzić, bo sobie śpi". Myslałam, że go zabije.
Żartowniś
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No i jestem Jak zawsze po wizycie prze szczęśliwa!

Zacznę od tego że Pani doktor bardzo przesympatyczna kobietka, wszystko ładnie opowiadało co po kolei robi,sprzęt miała I klasa, Tż wszedł z mną pierwszy raz do gabinetu, każdy miał swój monitor, ja swój,Tż swój i ginka swój
Usg zrobiła mi przez brzuch bo wszystko było ładnie widać.
Maluszek sobie smacznie spał i nie był skory do pomiarów, pani doktor musiała nim kilka razy potrząsnąć Na koniec go tak rozruszała,że zaczął normalnie break dance Nam odstawiać i pokazał Nam "pione", Oglądaliśmy go też przez 3d.Ma już 6cm, raczki, 10 paluszków, nóżki ;-)Słodki widok!

Wszystkie parametry ok, ryzyko wystąpienia wad jest minimalne, tętno dziecka idealne, serduszko pięknie biło. Na płeć oczywiście za wcześnie.

Widziałam,że nawet Tż się wzruszył i zapowiedział że już na każdą wizytę wchodzi ze mną do gabinetu

Dziękuje za kciuki ;-*
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość

Co u mnie u mnie nudaaaaaaaaaaaaaaaa
termin @ wczoraj do dzis jej nie ma nadzieji sobie nie robie tampaxy kupione duzaaaa paka siadam troche na zdrowiu ale jak to mowia co nas nie zabije to nas wzmocni...
Jak tam Niestabilna z @?
Cytat:

Witamy dziś w skończonym 31 tyg tak więc zaczynamy 32
Można by rzec, że zaczynamy 8 miesiąc Ale ja liczę od 21 czyli tak jak mam termin, że jak na 21 czerwca to np 21 maja zacznę 9 miesiąc.

Cytat:

Ja jestem wściekła.Odebrałam telefon że w przyszłym tygodniu mam tydzień wolnego BEZPŁATNEGO bo nie ma pracy
Izunia, wykorzystaj to na coś przyjemnego - moze wycieczki rowerowe, może wiosenne wietrzenie szafy, odpoczynek, dobra książkę.

Ja o tym marzę, ale nie mam nigdy kiedy
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
całe szczęście jutro kończę już 11 tc, oby szczęśliwie dotrwać do końca
Dotrwasz
Cytat:

Dziewczyny boję się zapeszyć...Ale dziś mam 11 dc fazy lutealnej i zero plamień..Normalnie w to nie wierze,aż sie boje że zaraz plamienia się zaczna.To pierwszy cykl w którym biore magnez.No i od owulki piersi mnie lekko bolą..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

u mnie kryzys małżeński.. nie wiem jak to dalej będzie ale jest kiepsko.. pogadamy jak bedę miec neta bo oczywiscie chwilowo jestem u rodziców
Co się stało? Na pewno będzie ok, z Was jest mega udana para patrząc na zdjecia)
Cytat:

Wczoraj spotkanie ze znajomymi bardzo udaneWypiliśmy kilka piw,pogadaliśmy
Ech, zazdroszczę

Cytat:
no i po dzisiejszym telefonie od tz mam lekkiego dola, chociaz wiedzialam ze predzej czy pozniej to nastapi, w piatek prawdopodobnie bedzie wyjezdzal do norwegii a to wiaze sie z tym ze wiecznie bede sama no ale z drugiej strony, kasa lepsza, odchodza mu w pl koszty utrzymania firmy wiec szansa wieksza na szybsze uzbieranie kasy na wklad wlasny do kredytu na mieszkanie czy tam dom z lepianki
no ale smutno mi, bo szanse ze bedzie w domu na porod zmniejszaja sie do minimum..... schade jak to mowia

buziaki dla was
Bajka, będziemy sobie dotrzymywać towarzystwa mnie też zawsze smutno, do kościoła sama, na imprezy sama (najgorsze że nie mam kierowcy ) w domu sama... Ale jak mówisz - coś za coś - tylko najgorsze że to wszystko się kręci wokół $

Skończyłam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-04-21, 15:27   #254
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Dzieciaki mają różne pytania.
No właśnie. A co jak dziecko spyta, dlaczego mimo, że nie chodzicie do kościoła, nie uznajecie księży, macie mnóstwo "ale" do KK ochrzciliście je?

Cytat:
Ja uważam po prostu, że to nie jest tak, że siądę i:
a) nie chodzę do kościoła,
b) nie mam ślubu kościelnego,
c) wkurzają mnie księża,
d) nie wpuszczam kolędy,
e) ..............
...więc nie ochrzczę dziecka. Jak mówię, truuuudna decyzja.
A dlaczego to nie jest tak? Nic nie przemawia za tym,żeby chrzcić dziecko w takiej sytuacji, jedynie wygodnictwo, płynięcie z prądem, uleganie presji społecznej ... tego chcesz nauczyć swoje dziecko?
Stary 2013-04-21, 15:28   #255
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Jak wygląda ten śluz?! Bo mój ma czasmai tak jakby wode...
no i niestety też ostatnio krzyczy, robi dwa łyki-słychać jak się wlewa do brzucha i w tym momencie KRZYK i tak w kółko co pare łyków uciążliwe to jest starsznie ...

Dzien dobry
u mnie kryzys małżeński.. nie wiem jak to dalej będzie ale jest kiepsko.. pogadamy jak bedę miec neta bo oczywiscie chwilowo jestem u rodziców
modem już czeka do odebrania wiec neta będę miec, tylko TŻ w pracy i nie ma kiedy jechac po niego, mam nadzieje ze w poniedziałek już będzie
Miłego dnia
Luna hm jakby to okreslic ten sluz,to cos w stylu porzadnych przezroczystych smarkow albo poprostu ciagnacego sie bialka kurzego.Najlepiej zrob maly test: jak Kamilek zrobi kupke, to zloz pampersa na pol i otworz znow i wtedy jesli bedzie sluz, to bedziesz widziec ciagnace sie "niteczki"
A jesli chodzi okryzys,mam nadzieje,ze przetrwacie go.Wiem,ze p onarodzinach dziecka jest ladnie pieknie i superasnie,a potem jak za jednym pstryknieciem trzeba sie obudzic z tego pieknego snu brutalne ale prawdziwe.U mnie tez TZ skakal pod niebiosa,a teraz jakos przeszlo mu,takze w ostatnia sobote mielismy "rozmowke" i ogolnie jestesmy ze soba 7 lat,a 2 po slubie i musze powiedziec ze TZ staje sie "przecietnym facetem"
Takze my kobiety musimy miec naprawde duzo cierpliwosci i checi bycia nienaganna zona
Trzeba chyba Isi popytac jak to sie robi

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

I jak to jest, że w łóżeczku w dzień śpi jak zając na miedzy a jak ją zachustuje to śpi i nawet głośny hałas jej nie rusza???Małe to a cwane
Isia moj przez pierwsze 2 miesiace wogole nie chetnie sypial w lozeczku i tez jak zajac.. wiec wiekszosc spal z nami.Teraz uspypia w naszym wyrku i daje sie juz przeniesc do lozeczka.A na poczatku mialam wrazenie,ze lepiej Mu sie zaspia przy halasie niz w ciszy i tak jakos do polowy drugiego miesiaca.Bralam Go poprostu do kuchni i spal sobie w lezaczku,a ja moglam gotowac i szumiec a On spal,a potem jakos Mu sie zmienilo i teraz potrzebuje juz wiecej ciszy i lubi zasypiac tylko w naszym wyrku.Mowia niby,ze na poczatku dziecko nieslyszy tak dobrze,jak pozniej wiec moze stad to sie bierze.
Wiesz ja osobiscie nie jestem do konca przekonana za tymi hustami.Po pierwsze wydaje mi sie,ze dla kregoslupa i Twojego i Lidki nie jest to najlepsze,a po drugie przyzwyczai sie Mala do tego,takze pozniej nic nie bedziesz mogla zrobic juz "sama",a pamietaj ze Malutka rosnie i bedzie Ci coraz ciezej.Mojej ciotki znajoma tak robila i teraz mowia na nia kangurzyca z dzieciatkiem,bo mala jej placze jak jest poza husta...
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 20:41   #256
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnnie jest ok.
Dobrze że teściowa okazała się ok

Cytat:

jutro mam wizyte u gina, ale chyba bez usg, bo w piatek mam polowkowe. schize mialam lekka, bo mloda przez trzy dni prawie w ogole sie nie ruszala, ale wczoraj wieczorem jak mi strzelila to pierwszy raz poczulam pod reka i zobaczylam jak sie brzuchol w tym miejscu unosi a dzisiaj z rana ja troche pozaczepialam i filmik nagralam jak mnie puka delikatnie

buziaki dla was
:jciuki:za wizyte.Szkoda że tż musi wyjechac,ale może faktycznie będzie wam lepiej finansowo...

My właśnie wróciliśmy od znajomychZastana wiam się czy nie zrobić jutro tego testu...

Stary 2013-04-21, 20:48   #257
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

My właśnie wróciliśmy od znajomychZastana wiam się czy nie zrobić jutro tego testu...
pokaz wykres
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-21, 20:53   #258
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

kurde dziewuchy, pisze jedno, a robie drugie.. siedzie codziennie na wizazu, a nadal brakuje mi natchnienia do pisania... ciesze sie Waszymi szczesciami i moze nie chce wnosic swoich smutkow...

kocurku z dieta na pewno sobie lada chwila poradzisz

misiu juz poprzednim razem mialam pisac, ze suknie masz przesliczna!!! i wygladasz w niej zjawiskowo. swietny wybor a z tesciowa i siostra Tz dopiero pierwszy raz sie widzialas?

mokka Leos jest przekochany taka kruszynka malenka!!! tulic i calowac!!!

isiu luna uwielbiam czytac Wasze opowiesci!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:54   #259
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz wykres
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...ta26&cid=10452

Stary 2013-04-21, 20:55   #260
pszczola189
Rozeznanie

Witam się z Wami

Cytat:
we środę mam wizytę u gina, ma mi zrobić usg. Ale się nie nastawiam na nic, bo wolę się nie rozczarować..

Cytat:

Ogólnnie jest ok.
No to fajnie, że tak wyszło spotkanie z teściową a siostrą się nie przejmuj, może jej się poprawi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dziekuję Ucałowany

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:01   #261
bajka1807
Zakorzenienie

no no wyglada naprawde pieknie! bierzesz cos w tym cyklu?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-21, 21:02   #262
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
no no wyglada naprawde pieknie! bierzesz cos w tym cyklu?
Tylko magnez i kwas foliowy.Kurcze chyba nie doczekam do wtorku i zrobie jutro test..Ale tak się boje widoku 1 krechy...

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-04-21 o 21:04
Stary 2013-04-21, 21:07   #263
misia332
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za teściora

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
kurde dziewuchy, pisze jedno, a robie drugie.. siedzie codziennie na wizazu, a nadal brakuje mi natchnienia do pisania... ciesze sie Waszymi szczesciami i moze nie chce wnosic swoich smutkow...

kocurku z dieta na pewno sobie lada chwila poradzisz

misiu juz poprzednim razem mialam pisac, ze suknie masz przesliczna!!! i wygladasz w niej zjawiskowo. swietny wybor a z tesciowa i siostra Tz dopiero pierwszy raz sie widzialas?

mokka Leos jest przekochany taka kruszynka malenka!!! tulic i calowac!!!

isiu luna uwielbiam czytac Wasze opowiesci!!!
Dziekuję

Stary 2013-04-21, 21:15   #264
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Iza rób jutro, tylko przed 8 rano żebym zdążyła przed pracą

Dobranoc, uciekam do meża

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-04-21, 21:20   #265
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko magnez i kwas foliowy.Kurcze chyba nie doczekam do wtorku i zrobie jutro test..Ale tak się boje widoku 1 krechy...
a nie mialas brac clo? wykres jest naprawde obiecujacy, wyglada jak najbardziej normalnie, bez zadnych udziwnien gor i dolin, no poprostu pieknie bede mocno trzymac kciuki
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-21, 21:30   #266
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Iza rób jutro, tylko przed 8 rano żebym zdążyła przed pracą
Postaram się
Cytat:
a nie mialas brac clo? wykres jest naprawde obiecujacy, wyglada jak najbardziej normalnie, bez zadnych udziwnien gor i dolin, no poprostu pieknie bede mocno trzymac kciuki
Clo mam brać od następnego cyklu-czeka już w domowej apteczce.

Stary 2013-04-21, 21:31   #267
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się

Clo mam brać od następnego cyklu-czeka już w domowej apteczce.
mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-21, 21:40   #268
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No właśnie. A co jak dziecko spyta, dlaczego mimo, że nie chodzicie do kościoła, nie uznajecie księży, macie mnóstwo "ale" do KK ochrzciliście je?

A dlaczego to nie jest tak? Nic nie przemawia za tym,żeby chrzcić dziecko w takiej sytuacji, jedynie wygodnictwo, płynięcie z prądem, uleganie presji społecznej ... tego chcesz nauczyć swoje dziecko?
Maru, dla mnie nie wszystko jest albo czarne, albo białe. Mam sąsiadów, którzy nie mają ślubu kościelnego, bo ona jest rozwodniczką. A do kościoła chodzi. I co, ma nie chrzcić dziecka, bo ma wg kościoła nieślubne dziecko? Poza tym instytucja kościoła w dzisiejszych czasach jest bardzo kontrowersyjna. To właśnie skłania mnie do zrozumienia ludzi, którzy mimo niektórych "ale" do kk chrzczą swoje dzieci. Ja lubię czasem się przejść do kościoła, naprawdę czasem czuję taką potrzebę. Ochota najczęściej odchodzi mi podczas słuchania kazania. Otwiera mi się nóż w kieszeni słysząc te bzdury i wracam dopiero za kilka(naście) niedziel. Znam kilku (chyba z naciskiem na trzech) naprawdę fantastycznych księży. O reszcie żal gadać, pierwsi lepsi z brzegu to hazardzista, drugi alkoholik. Ksiądz, który przyszedł w minione święta do nas na kolędę oglądał nasze rolety i kontakty i stwierdził, że "właśnie! muszę jechać do praktikera po kontakty".

Także wiesz... ja tam nie mam zamiaru klepać swoich grzechów takim osobom. Poza tym uważam, że Jezus jak chrzcił i koncelebrował śluby, to nie brał za to datków i robił to na łące, czy nad rzeką, a nie w wy*ebanych w kosmos katedrach. On ludziom dawał i pomagał, a w kościele zbierają ofiary na parafię. Nie chcę absolutnie dyskutować o tym, czy się sprzeczać, bo to jak z gustem i polityką, o tym się nie rozmawia, każdy ma swoje zdanie. Ja szanuję każde, serio. Po prostu rozumiem ludzi, którzy nie spełniają wszystkich wymagań kk, ale w Boga wierzą, jest im do tej wiary najbliżej i chcą ochrzcić dziecko. Nawet dla spokoju sumienia.

Leon
Stary 2013-04-22, 02:42   #269
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny trzesą mi sie rece i nie moge spać...Zrobiłam test i chyba wróżka miała racje...Jest druga kreska,jaśniutka ale widoczna gołym okiem..Boje sie..

Stary 2013-04-22, 06:35   #270
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny trzesą mi sie rece i nie moge spać...Zrobiłam test i chyba wróżka miała racje...Jest druga kreska,jaśniutka ale widoczna gołym okiem..Boje sie..
GRATULACJE MAMUSIU!!! Tak podejrzewałam, że ty będziesz następna W końcu się doczekałaś Idziesz na betę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości